John Pennekamp Coral Reef State Park – koralrev i Florida

Koralrevet ud for Florida Keys er et must, når du tager sydpå ad Overseas Highway, og John Pennekamp Coral Reef State Park er udgangspunktet for de fleste udflugter. Det kræver en tur ud på vandet, for at yde revet retfædighed, og alt efter temperament kan du enten selv dykke ned til korallerne, snorkle rundt i overfladen eller holde dig oven vande på en af de udflugtsbåde, der er udstyret med glasbund til ære for turisterne.

Hoteller og overnatning i Key West
Hoteller og overnatning i Key Largo
Køb min nye e-guide på dansk til Florida Keys inklusiv Key West

John Pennekamp Coral Reef State Park – Milemarker 102 (Oceanside)
John Pennekamp State Park er cirka 30 kilometer lang og 12 kilometer i bredden, og revet er det eneste af sin art i Nordamerika. Derfor tiltrækker det også sportsdykkere fra store dele af verden. Hvert år lægger cirka en million dykkere eller snorklere vejen forbi Pennekamp for at nyde det farverige koralrev. Vil du dykke eller snorkle, kan du leje udstyr på stedet, og der gives dykkerundervisning.

Turbåde udstyret med glasbund for landkrabber
Har du ikke lyst til at boltre dig i det våde element, er der heldigvis alternativer. Du kan vælge en sejltur med en turbåd, som er udstyret med glasbund, hvorfra der er et ganske godt udsyn ned til koralrevet. Du skal afsætte mindst to en halv time til turen, da revet ligger omkring 45 minutters sejllads fra kysten. Sejlturene med glasbunds bådene er i øvrigt bedre, end de umiddelbart lyder, og giver et rimeligt indtryk af koralrevets mangfoldighed.

Der sejles tre ture med glasbundsbådene hver dag, og guiderne ombord siger selv, at der er mest aktivitet i korelrevet på den sidste tur hver dag, der afgår kl. 15.00. I højsæsonen fra december til marts er det klogt at bestille billetter på forhånd.

Avisredaktør fra Miami har givet navn til parken
John Pennekamp Coral Reef State Park er i øvrigt opkaldt efter en avisredaktør fra Miami, John Pennekamp, der i begyndelsen af 1900-tallet var meget aktiv i kampen for at få udlagt Everglades-sumpene til nationalpark og ligeledes få fredet koralrevet ud for Floridas Atlanterhavskyst.

Hoteller og overnatning i Key West
Hoteller og overnatning i Key Largo

Klik dig videre sydpå ad Florida Keys til Long Key State Park

Læs mere på:
www.pennekamppark.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.