Key West, Florida Keys – guide til Key West

Key West er juvelen på Florida Keys og endestation for U.S. 1 og Overseas Highway. Key West har altid været et fristed for anderledes tænkende – bl.a. intellektuelle og hippier. Den massive masseturisme har dog skubbet det lokale særpræg noget i baggrunden.

Key West er dog stadig en by med sin egen tilbagelænede caribiske charme, du ikke finder andre steder i USA. Og går du lidt væk fra alle souvenirbutikkerne og turisterne på hovedgaden Duval Street og søger ned i sidegaderne, dukker det mere autentiske Key West op.

Hoteller og overnatning i Key West: Læs min nye artikel
Køb min nye e-guide på dansk til Florida Keys inklusiv Key West

Skibsforlis var big business i Key West
Key West har altid været noget lidt for sig selv i kraft af sin afsides beliggenhed. Men samtidig har byen været en naturligt knudepunkt for skibstrafikken, der skulle syd om de farlige og lumske skær ud for Florida Keys, for at komme over i Den Mexicanske Golf og hen til havnebyer som fx New Orleans.

Langtfra alle skibe klarede turen rundt om Florida Keys, og mange af Key West’s mænd stod konstant stand by til at drage ud på redningsaktioner for at redde sømænd, passagerer og ikke mindst de værdifulde laster ombord på de nødstedte skibe. Vragfiskeri og redning af strandingsgods var en særdeles givtig forretning i 1800-tallet.

Nogle indbyggere i Key West havde sågar ry for selv at hjælpe til med “forretningen” ved i mørke at tænde falske fyr- og signallys inde på kysten, for at lokke skibene på grund på de skarpe rev – noget de lokale dog blankt afviser. Under alle omstændigheder kan du på Key West Shipwreck Museum få historien om nogle af de mange skibsforlis.

Henry Flagler og Ernest Hemingway
I 1912 fik Key West fast forbindelse til omverdenen, da Henry Flagler klippede snoren over til sidste etape af Florida East Coast Railway. Åbningen af jernbanen gjorde, at Key West pludseligt blev et overkommeligt mål for turister, og samtidig blev Key West mellemstation for en ny færgeforbindelse mellem Key West og Havana på Cuba, der sejlede helt frem til Fidels Castros magtovertagelse i 1959.

Og så kan man jo ikke sige Key West uden også at sige Ernest Hemingway. Den Nobel prisvindende forfatter boede i Key West fra 1931 til 1940, inden han flyttede til Cuba.

Hemingway er “tilstede” overalt i Key West, og især Sloppy Joe’s på Duval Street er et stort trækplaster. Det var efter sigende på denne bar, at Hemingway indtog sin whisky hen på dagen efter at have siddet i sit arbejdsværelse og skrevet på sine romaner. Således udspiller flere af hans romaner sig i og omkring Key West, bl.a. “To have and to have not” og “Den gamle mand og havet”.

IMG_0371

Oplev Key West på to hjul – lej en cykel
Den historiske del af Key West med de mange charmerende store byhuse i flere etager er større end man lige tror. Hvis du vil opleve mere af byen end bare lige hovedgaden Duval Street, der bedst kan opleves til fods, kan det anbefales at leje en cykel.

Byens smalle gader og det kvadratiske gadenet samt den relativt begrænsede trafik i Key West – bortset fra fodgængere og andre cyklister – gør det oplagt at opleve byen på en cykel. Det giver mulighed for at cykle ud til The Southmost Point og rundt i den østlige ende af byen, som man ellers ikke kommer ud til p.g.a. afstanden.

Key West har faktisk rigtigt mange interessante oplevelser for besøgende, så det giver god mening mindst at tage en overnatning i byen. Sidst jeg besøgte Key West havde jeg to overnatninger i byen – og noget der lignede to hele dage til at gå på opdagelse i byen.

Fire klassiske oplevelser, du ikke må gå glip af i Key West:

Ernest Hemingway House
Du har ikke været i Key West, hvis du ikke har besøgt byens mest berømte indbygger – eller i hvert fald hans tidligere residens i byen. Ernest Hemingway boede i huset på 907 Whitehead Street i Key West fra 1931 til 1940, og huset er i dag et museum.

Adgangsbilletten inkluderer en 30 minutter guidet rundvisning, hvor du bl.a. kommer forbi Hemingways arbejdsværelse i det tilstødende anneks samt naturligvis rundt i hovedbygningen. En af attraktionerne i huset er de utallige seks pottede katte, der påstås at nedstamme direkte fra en af Hemingways egne katte. Museet har også en veludstyret boghandel, der sælger Hemingsway’s mange romaner og andre udgivelser.

Læs mere om Hemingway House

The Shipwreck Museum
Masser af skibe er gennem tiden gået ned på de skarpe undersøiske rev ud for Florida Keys. Med afsæt i effekter fra skibet Isaac Allerton, der gik ned i 1856 – og som blev genfundet i 1985 – fortælles historien om de mange skibsforlis, og ikke mindst den industri med vragfiskeri og redningsaktioner, som gjorde Key West til en særdeles velhavende by i midten og slutningen af 1800-tallet.

Besøgsoplevelsen i museet er livagtigt iscenesat med afsæt i 1800-tallet, og du kan også gå op på museets 20 meter høje udsigtsplatform og kigge efter skibe i havsnød.

Læs mere om Key West Ship Wreck Museum

The Southernmost Point
The Southernmost Point i Key West er et anden lokalitet, du bare skal have med, inden du for alvor kan sige, at du har været i Key West. Cementbøjen på hjørnet af Whitehead Street og South Street i den østlige ende af byen markerer det sydligste punkt i det kontinentale USA. Herfra er der kun 90 miles til det cubanske fastland.

Men faktisk er det lidt snyd, for det ”rigtige” sydligste punkt i USA ligger i virkeligheden inde på den amerikanske flådes militærbase i Key West, som er nærmeste nabo til bøjen. Men her er der ikke offentlig adgang, og udsigten over havet mod Cuba er flottere der, hvor bøjen står placeret. Men kom tidligt på dagen. Ellers kan der være kø til at få tager sit foto ved The Southernmost Point.

Se solnedgangen fra Mallory Square
En anden turistklassiker i Key West er at opleve solnedgangen fra byens vestvendte torv, Mallory Square, hvor turisterne hver aftens samles, for at se solen forsvinde ned i Den Mexicanske Golf. Farvespillet på himlen er næsten altid smukt, og samtidig kan du nyde folkelivet på pladsen, hvor gøglere og musikere gør hvad de kan, for at narre de sidste spareskillinger fra dig.

Der findes også mange muligheder for sejlture ud fra Key West for at se solnedgangen. Nogle af disse ture er dog ekstremt turistede, fx med DJ’s ombord, der sørger for en særdeles højrøstet oplevelse. Bliver du i land, kan du opleve en hel armada af skibe komme sejlende ind forbi Mallory Square spækket med solnedgangsturister ombord lige efter at solen er dalet ned i Den Mexicanske Golf. Mallory Square ved solnedgang (inklusiv sejlturene) er Key West, når den er allermest turistet.

Otte alternative oplevelser i Key West:

Custom House Museum
Key West er særdeles rig på historie, og vil du have en lidt mere grundig introduktion til byens historie, skal du lægge vejen forbi Custom House Museum, der er et kombineret bymuseum og kunstmuseum.

Den permanente historiske udstilling fortæller dels historien om Henry Flaglers Florida East Cost Railway til Key West, men du får også den interessante historie om Key West under den amerikanske borgerkrig. Key West var nemlig den eneste amerikanske by i sydstaterne, der forblev under Unionens/ Nordstaternes kontrol, takket være den store flådebase på øen, som ligger der den dag i dag. Der er også forskellige skiftende udstillinger i Custom House Museum, ofte af ganske høj kvalitet.

Tjek de aktuelle udstillinger i Custom House Museum

Mel Fisher Maritime Museum
Skråt over for Custom House Museum ligger Mel Fisher Maritime Museum, som fortæller historien om skattejægeren Mel Fisher, der var overbevist om, at han en dag ville få jackpot og finde den efter sigende særdeles værdifulde last fra den spanske galion Nuestra Señora de Atocha, der gik ned ud for Florida under en storm i 1622.

Og efter mange år med mange især økonomiske udfordringer – hvor Mel Fisher hver morgen frejdigt proklamerede ”Today’s the Day” – underforstået: I dag er det dagen, hvor han ville finde vraget af Atocha – blev den 20. juli 1985 endelig dagen, hvor han rent faktisk fandt vraget – og bogstavelig talt ramte en guldåre. For vraget af Atocha indeholdt værdier for sammenlagt 450 millioner dollars, herunder alene 40 tons guld og sølv i guldbarer og diverse mønter – værdier som Mel Fisher siden fik USA’s Højesterets ord for, tilhørte ham.

Nogle af de bjergede effekter kan ses på museet i Florida, hvor man også kan købe effekter fra flere af de bjergede skibe ud for Florida Keys – hvis man ellers har husket den store sparegris. En hel sølvbar kan således erhverves for 130.000 dollars, men kan man nøjes med en ”skive” – altså et udskåret stykke af en sølvbar, kan man nøjes med en pris på mellem 2.800 og 4.000 dollars. Der sælges også mønter og sølvsmykker, der er hentet op fra dybet.

Læs mere om Mel Fisher Maritime Museum

Little White House
USA’s 33. præsident, Harry S. Truman, var en særdeles flittig gæst i Key West. Hans første besøg i byen var i slutningen af 1946, efter at hans doktor havde beordret ham på ferie under varme himmelstrøg efter en lang periode med et stort arbejdspres.

Truman valgte flådestationen på Key West som sin feriedestination, og hans ophold på Key West var så vellykket, at han vendte tilbage igen og igen, mens han var præsident. I alt nåede Truman at tilbringe 175 dage som præsident i Key West fordelt på 11 forskellige ophold.

De mange præsidentielle besøg i Key West gav bygningen, som Truman opholdt sig i, tilnavnet The Little White House. Og det denne bygning, man kan komme ind at få en guidet rundvisning i, hvis man vælger at besøge Little White House i Key West, som giver et smugkig ind i præsident Harry S. Truman’s hverdagsliv i slutningen af 40’erne og starten af 50’erne.

Hvis man er interesseret i amerikansk politik og præsidenter, kan man se frem til en rigtig interessant rundvisning i The Little White House, der varer en times tid.

Læs mere om The Little White House

Historiske huse i Key West
Key West er en by med mange spændende og fascinerende victorianske huse i caribisk stil, og heldigvis er flere af disse imponerende byhuse åbne for offentligheden.

Audubon House på Whitehead Street er et regulært museum, men elegant og moderne indrettet, så man kan gå rundt på egen hånd og fornemme de tidligere beboeres dagligliv. En guide kommer desuden forbi og giver en lille introduktion til selve hovedbygningen, inden man går rundt på egen hånd på de forskellige etager. Der er også adgang til den skyggefulde have, som ligger stort set midt i Key West.

Amsterdam’s Curry Mansion Inn er en bed and breakfast, men man er velkommen til at kigge indenfor i det store hus og gå rundt på egen hånd. Bl.a. er der mulighed for at komme helt op på loftet og via en loftslem, kigge ud over hele Key West fra noget der svarer til 4. sals højde. Der er gratis adgang til Amsterdam House.

Udsigt er der også fra byens gamle fyrtårn, som ligger skråt overfor Hemingway House. Fyrtårnet er 22 meter højt, og der 88 trin op til toppen. Ude over selve tårnet kan man også se huset, hvor fyrmesteren og vedkommendes familie boede.

Key West Cemetery – kirkegården i Key West
Vil du have skriftlige beviser for Key West’s berømte, afslappede livsstil, så gå en tur på den lokale kirkegård. Her finder du nogle af verdens morsomste og mest morbide gravinskriptioner. Klassikeren er gravstenen over den lokale hypokonder B.P. Roberts (en kvinde), der på sit gravmæle frejdigt erklærer “I told you I was sick”!

Et andet familiemedlem i samme familie har valgt en mere poetisk tilgang til livets afslutning: “I’m just resting my eyes”. Enken efter en sømand havde tidligere en anden berømt gravsten stående på kirkegården i Key West, og hun gav sin afdøde mand denne afskedssalut med på vejen: “At least I know, where he’s sleeping tonight”!

Der findes en lang række andre gravsteder med interessante historier. Via linket nedenfor kan man selv printe et kort ud over kirkegården og dermed finde frem til nogle af de interessante grave på kirkegården.

Udprint kortet over Key West Cemetery

Key West Butterfly Conservatory
En på en gang både farverig og familievenlig attraktion er Key West’s sommerfugle have – hvis det er det rette betegnelse for et indendørs væksthus, fyldt med tropiske planter og farverige sommerfugle – foruden et par flamingoer. Det vrimler med sommerfugle inde i det store væksthus, som drøner rundt mellem de farverige blomster.

Sommerfugle samlingen er en privat attraktion i den østlige del af Key West, og er en af den slags attraktioner, som især vil være et hit hos børnefamilier.

Læs mere om Key West Butterfly Conservatory

West Martello Garden Club
West Martello Tower er et tidligere militær batteri, som blev opført i 1861 som ekstra beskyttelse af hovedfortet i Key West, Fort Zachary Taylor. Tiden løb dog efterhånden fra batteriet, som forfaldt og i dag henstår som ruin i den østlige del af byen.

Men i stedet for blot at jævne de tilbageværende ruiner med jorden, har en gruppe frivillige i stedet etableret en slags botanisk have inde bag de tykke mure i det tidligere militære batteri. West Martello Garden Club’s frivillige medlemmer har derfor etableret en lille oase med eksotiske træer – rundt om i de gamle ruiner. Et sted med mulighed for lidt ro og fordybelse for sjælen, hvis man har brug for det.

West Martello Tower har i øvrigt et søsterbatteri, East Martello Tower på Key West, som i dag er et museum – og som har overlevet tidernes skiften, uden at være blevet ødelagt.

Gravplads for afrikanske slaver
Lige øst for West Martello Tower kan man se et mindesmærke for 295 afrikanske slaver, som ligger begravet i sandet på dette sted. De 295 var ombord på tre amerikansk ejede skibe, der i 1860 blev opbragt af den amerikanske flåde. Skibene kom fra Afrika og var lastet med slaver og havde kurs mod Cuba, hvor slaverne skulle sælges. Men skibene blev altså opbragt, inden de nåede frem til deres destination.

Der var i alt 1.432 afrikanere ombord på de tre skibe, og de alle blev bragt til Key West, hvor de fik lægebehandling, mad og drikke efter den lange rejse tværs over Atlanten. Men 295 var i så dårlig forfatning efter den lange tur, at de døde – og nu ligger begravet på stranden i Key West. De restende overlevende blev efter tre måneders rekreation i Key West sendt retur til Afrika, hvor de blev nye borgere i den afrikanske stat Liberia.

Hoteller og overnatning i Key West: Læs min nyeartikel
Køb min nye e-guide på dansk til Florida Keys inklusiv Key West

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

18 svar til “Key West, Florida Keys – guide til Key West”

 1. Hej Henrik. Håber du kan hjælpe med lidt fif og fiduser. Vi har planlagt ferien på østkysten. Rammer Everglades, hvor vi vil tage en sumpbådstur og så køre videre samme dag til Key West, hvor vi har fire overnatninger på Ibis Bay. Key West skal være hyggeligt, vil gerne se fortet, sommerfuglemuseet, leje en båd en hel dag + hvad vi ellers når. Har du gode råd til, hvor man skal leje båd (vi har speedbådskørekort og intrnational “bådlicens”). Vi vil gerne se noget på vejen, hvor bør man stoppe? Vi har så to dage i Miami, før vi flyver hjem. Mvh Mimi

  • Det lyder til, at I er godt forberedt på jeres tur til Florida Keys og Key West, og måske har I også har købt et eksemplar af min guide til Florida Keys. Ellers vil jeg anbefale jer at anskaffe jer et eksemplar, for så har I svar på, hvad I kan opleve af seværdigheder på vejen ned mod Key West. Det står kun i min e-guide og ikke her på websitet 😉 Key West Butterfly Conservatory er mere en slags sommerfugle have end et museum, for sommerfuglene er heldigvis levende og flyver rundt inde i en stor gårdhave. Gør-det-selv sejlads på Florida Keys har jeg ingen erfaring med overhovedet. Jeg er lidt af en landkrabbe hvad den slags angår, så meget af det, der foregår med vand under kølen, lader jeg andre om at hygge sig med. Så det kan jeg ikke hjælpe jer med. Men afsæt en hel dag til turen tilbage fra Key West og glem ikke at besøge Everglades National Park på enten udturen en turen tilbage mod Miami. Rigtig god tur til Florida Keys!

 2. Kære Henrik. Vi planlægger en tur i Florida hen over jul og nytår. Vi ankommer den 29. december 2018 til Key Largo, hvor vi har fire overnatninger. Herefter går turen til Miami den 2. januar 2019. Vi kunne godt tænke os at tage en endagstur til Key West enten den 30. eller den 31. december. Der skulle være cirka to timer kørsel hver vej. For at nå at se så meget som muligt i Key West, regner vi med at køre tilbage til Key Largo sent om aftenen. Men er det sikkert at køre fra Key West til Key Largo sent om aftenen nytårsaften med tre børn, eller er der noget man bør være opmærksom på i den forbindelse? Hvad kan man forvente at opleve nytårsaften i Key Largo eller Key West? Mvh Sørine

  • Jeg ville personligt klart vælge at fejre nytårsaften i Key West. Her tror jeg, at der er mest fest og farver nytårsaften. Traditionerne nytårsaften i USA er ikke som her i Danmark/ Europa, og der er mig bekendt ikke tradition for fyrværkeri, sådan som vi kender det her i Europa. Muligvis professionelle, arrangerede fyrværkerier, men ikke “gør det selv skyts”. Med andre ord ser jeg ikke nogen sikkerhedsrisiko i, at køre “hjem” fra Key West på nytårsaften i forhold til så mange andre aftener. Hvad der præcis sker i Key West nytårsaften kan jeg ikke svare på, men jeg er ret sikker på, at nytårsaften er sjovest i Key West i forhold til Key Largo. Også med børn. Fortsat god rejseplanlægning 🙂

 3. Hej Henrik, endnu engang tak for en god side. Jeg har brugt den tidligere til to road trips og også købt din e-bog om Rocky Mountains. Jeg har brug for et godt råd og køber formentlig også din e-bog om Florida Keys. Vi har købt flybilletter til Ft. Lauderdale fra 10. til 17 september (lander sent/ letter sent) og lejet en Convertible 🙂 Vi er helt blanke på området, men det er en voksentur, der skal lugte lidt af road trip, ikke badeferie. Men vi skal da også opleve strande, og her kommer så vores spørgsmål. Vi tænker Miami/ Florida Keys/ Naples. Jeg kan se, du anbefaler to nætter på The Keys. Vi lander i Ft. Lauderdale sent aften, så jeg tænker, at vi først henter bil. Men hvor bør vi overnatte: Ft. Lauderdale eller Miami? Hvordan ville du fordele nætterne udover to i Key West og en nat i Naples? Eller er det bedre at blive på østkysten? Det blev lidt rodet, håber det giver mening. Thomas

  • Med “kun” syv dag i Florida, så tænker jeg umiddelbart første nat i Ft. Lauderdale/ Miami, eventuelt to nætter i Miami, se Everglades på vejen ned mod Florida Keys, måske snuppe en overnatning på vej ned mod Key West og ihvertfald en og måske endda to nætter i Key West. Og så ellers tilbage til “fastlandet”, og så overveje et par dage/ nætter på Golfkysten. Naples er ret kedelig (synes jeg), så jeg ville vælge Fort Myers eller en af øerne ude på kysten. Og så eller retur til Ft. Lauderdale og med flyet hjem. Orlando ville jeg droppe i jeres tilfælde, da I selv lægger vægt på voksenturen. Derfor vil jeg med syv dage hovedsageligt fokusere på Miami, Everglades og Florida Keys (brug tre dage på The Keys). Det er i min optik her I får de bedste “voksenoplevelser”. Fortsat god planlægning 🙂

 4. Vi skal til Østkysten til sommer. Vi starter i New York og flyver derefter til Niagara Falls. Derefter bevæger vi os syd over vi Shenandoah, Blue Ridge Parkway og Great Smoky Mountains. Selvfølgelig videre til Orlando og Florida Keys. Vi slutter i Miami. Vi har otte dage til The Keys og Miami, men er i tvivl om, det er for meget. Tanken er, at det er afslapning og badeferie, når vi kommer der til. Hvor er det bedst at bo, når vi kommer til The Keys, og hvor er der de bedste strande? Vi er to voksne og tre børn på 14, 16 og 17 år.

  • Otte dage er måske lige i overkanten, selvom I både skal bruge tid i Miami og på Florida Keys. Jeg ville tage to overnatninger i Key West, så I har en hel dag i byen, hvor I bare kan slentre rundt og nyde byens afslappede stil. Og så kan I overveje en eller to overnatninger på vej ned til Key West – eller på vej retur. Jeg boede på det ret hyggelige Guy Harvey Outpost Resort på øen Islamorada i maj måned, og det var et super sted med fine faciliteter som pools og strand – ikke mindst til familier. Så det kunne sagtens være en mulighed. Men der findes en række forskellige resorts på Florida Keys, så der er flere forskellige steder at vælge mellem. Stranden i Bahia Honda State Park er også ret fint. Jeg kan i øvrigt anbefale jer at købe min nye e-bog til Florida Keys, hvor I kan finde flere informationer om de forskellige seværdigheder på Florida Keys. Men tilbage til jeres indledende spørgsmål: Fem eller seks dage bør række til både at opleve Miami og Florida Keys, så otte dage er nok lige i overkanten.

   • Jeg er lidt uenig. Vi brugte fem dage i Miami (p.g.a. 4th of July), og så en dag i Everglades, før vi tog tre overnatninger i Key Largo og så to i Key West. Da vi sluttede vores tur efter fem uger, tog vi endnu en overnatning i Miami. Vi kunne sagtens have brugt længere tid på The Keys. Der er så mange flotte steder at snorkle m.m.

 5. Hvis man godt vil opleve lidt lokal mad og væk fra Duval Street, så er der nogle super spisesteder på Caroline Street. Ikke gourmet, men lokalt. Når Wifi koden er “1ofuslocals”, ja så møder man lokale og god service samt billig, men god mad. Vi spiste på Joe’s Place, men Bo’s Fish Wagon kan også anbefales. Lad jer ikke skræmme af deres sans for indretning 🙂

 6. Vi er lige kommet hjem fra tre ugers rundtur i Florida. Vi vil klart anbefale mindst to overnatninger – gerne tre i Key West. Den er super fin. Et tur med The Conch Train giver en god beskrivelse af byens historie, og man kommer langt omkring. Vi havde en mindre turistet tur med Fury ud at se delfiner (vi så rigtig mange) og en fantastisk snorkeltur. Det var en af vores turs aller bedste opleveler – for hele familien. https://www.furycat.com/key-west/watch-dolphins.htm

 7. Super fed og hyggelig by. Kan godt li charmen med de små træhuse med veranda foran. Vi holdt nytårsaften i Key West fra 30/12 14 – 3/1 15. Meget anderledes nytårsaften. Boede på La Pensione Inn tæt på Duval Street. Et super sted, meget gæstfrit og familiær. Vil meget gerne besøge byen igen 🙂

 8. Må man tage nogle af alle de smukke muslinger og konkylier med hjem, man finder på stranden? Har vært ved at finde svar på nettet ;-( Mvh Stine

  • Det kan jeg desværre ikke svare på. En enkelt eller to muslingeskaller eller sneglehuse går nok, men det er næppe tilladt af indsamle posevis af souvenirs og tage dem med hjem. Men jeg kender ikke de konkrete regler på området. God tur under alle omstændigheder.

 9. Hej Henrik, Vi skal til Østkysten til sommer, hvor vi skal køre fra New York til Miami med masser af stops undervejs og i cirka 3 uger. Vi er dog lidt i tvivl om, om vi skal besøge Key West. Jeg regner med, at vi har 3-4 dage tilbage af turen, når vi kommer til Miami. Vi vil også gerne have tid til at opleve Miami og Everglades. Hvor meget tid skal man sætte af til at besøge Key West og er det noget der kan anbefales? Mvh Rasmus

  • Når I nu har kørt hele vejen ned langs Østkysten, så synes jeg næsten, at I skal gøre jer selv den tjeneste også at tage turen til Key West. Alene køreturen er ret unik over de nævnte 42 broer – nogle længere end andre. Men også selve Key West er altså en hyggelig by – selvom der også er mange turister. Hvis de kniber med tiden, må I nøjes med at køre direkte frem om tilbage (cirka tre timer hver vej fra det sydlige Miami), men tag trods alt en overnatning i Key West, så I kan nyde en tilbagelænet aften i byen. I kan så kombinere turen med Everglades National Park enten derned eller på hjemvejen. Hvis I kan strække jeres rejseplan lidt, ville jeg nok afsætte fem dage til Miami, Everglades og Key West/ Florida Keys. Man kan sagtens bruge meget mere, men I kan godt klare jer med fem dage og få nogle fornuftige oplevelser i det sydligste Florida alligevel.

  • Vi har i sommeren 2014 taget turen fra New York til Key West. Vi var 2 familier 4 voksne og 4 børn i alderen 10 – 15 år. Jeg vil helt klart anbefale jer at tage turen til Key West med overnatning i Key West. På vejen over de mange broer skal I gøre stop hos Robbies. Der er Tarpons fisk, der kan blive op til 2 meter lange. Vi købte en spand fisk og gav dem mad – en super sjov oplevelse (på øen Islamoralda). Vi besøge også The Turtle Hospital og fik en rundvisning – og så på havskildpadder på tæt hold (på øen Marathon).

 10. Jeg synes at Conch Tour Trains fortjener en honorable mention. Det er et lille tog du kan tage rundt til de mest berømte seværdigheder. Du får en meget sjov historie-gennemgang mens du kører rundt i det lille tog og du kan tage is og drikkelse med, så længe det ikke er i glas-beholdere. En dejlig måde at nyde seværdighederne, få lidt vind i hovedet samtidig med du hører om Key West og hvorfor lokale kaldes Konkylier dernede. Ja ja, jeg ved godt det lyder som reklame, men har rejst til Key West 7 gange, og det er en favorit-oplevelse for mig hver gang. 🙂 Hvis det regner, så sæt jer i midten af vognene. Hvis det øser ned, så vent. 😀