Den næststørste by på Florida Keys efter Key West er Marathon med cirka 7.000 indbyggere. Umiddelbart er Marathon mest af alt en serviceby med moteller, tankstationer og forretninger med sin udstrakte placering langs U.S. 1 på Key Vaca omtrent halvvejs mellem Florida City på fastlandet og Key West.

Hoteller og moteller i Marathon på Florida Keys
Hoteller og overnatning i Key West: Læs min guide
Få min e-guide til Florida Keys inklusiv Key West

Marathon, Key Vaca – Milemarker 54
Marathon er et fint sted at tanke bilen op, få sig et måltid mad på en af byens mange restauranter eller proviantere i et af byens supermarkeder. Men ser du bort fra Marathons mange tankstationer, ferieresort, kæderestauranter samt forskellige moteller, handler Marathon især om fiskeri. Fra byens marina kan man komme på fisketure med en række lokale fiskerbåde.

Masser af muligheder for lystfiskere på Florida Keys
Vil du hellere blive på land, er der rig mulighed for at fiske fra flere af de gamle jernbanebroer både nord og syd for Key Vaca, som Marathon ligger på. De tidligere jernbane- og vejbroer fungerer nu som fiskemoler, og lige der, hvor broerne står, mødes Den Mexicanske Golf og Atlanterhavet, hvilket skulle give særlig gode betingelser for fiskeri.

Mange overnatningsmuligheder i Marathon
Overvejer du at overnatte undervejs til Key West, er Marathon klart den by, der har de fleste moteller og hoteller. Undertegnede boede selv på det udmærkede og ganske charmerende Siesta Motel, der er et af Marathons få individuelt drevne moteller. Sloganet er “Cleanest Rooms in Paradise”, og der var både rent og pænt, da jeg besøgte Paradise Motel.

Hoteller og moteller i Marathon på Florida Keys
Hoteller og overnatning i Key West: Læs min nye guide
Få min e-guide til Florida Keys inklusiv Key West

Klik dig videre sydpå ad Florida Keys til Pigeon Key

Læs mere på:
www.fla-keys.com/marathon

Af Henrik Lange, Highways-USA.com