Marathon på Florida Keys – næststørste by efter Key West

Den næststørste by på Florida Keys efter Key West er Marathon med cirka 7.000 indbyggere. Umiddelbart er Marathon mest af alt en serviceby med moteller, tankstationer og forretninger med sin udstrakte placering langs U.S. 1 på Key Vaca omtrent halvvejs mellem Florida City på fastlandet og Key West.

Hoteller og moteller i Marathon på Florida Keys
Hoteller og overnatning i Key West: Læs min nye guide
Køb min nye e-guide på dansk til Florida Keys inklusiv Key West

Marathon, Key Vaca – Milemarker 54
Marathon er et fint sted at tanke bilen op, få sig et måltid mad på en af byens mange restauranter eller proviantere i et af byens supermarkeder. Men ser du bort fra Marathons mange tankstationer, ferieresort, kæderestauranter samt forskellige moteller, handler Marathon især om fiskeri. Fra byens marina kan man komme på fisketure med en række lokale fiskerbåde.

Masser af muligheder for lystfiskere på Florida Keys
Vil du hellere blive på land, er der rig mulighed for at fiske fra flere af de gamle jernbanebroer både nord og syd for Key Vaca, som Marathon ligger på. De tidligere jernbane- og vejbroer fungerer nu som fiskemoler, og lige der, hvor broerne står, mødes Den Mexicanske Golf og Atlanterhavet, hvilket skulle give særlig gode betingelser for fiskeri.

Mange overnatningsmuligheder i Marathon
Overvejer du at overnatte undervejs til Key West, er Marathon klart den by, der har de fleste moteller og hoteller. Undertegnede boede selv på det udmærkede og ganske charmerende Siesta Motel, der er et af Marathons få individuelt drevne moteller. Sloganet er “Cleanest Rooms in Paradise”, og der var både rent og pænt, da jeg besøgte Paradise Motel.

Hoteller og moteller i Marathon på Florida Keys
Hoteller og overnatning i Key West: Læs min nye guide

Klik dig videre sydpå ad Florida Keys til Pigeon Key

Læs mere på:
www.fla-keys.com/marathon

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 svar til “Marathon på Florida Keys – næststørste by efter Key West”

  1. Et absolut højdepunkt på vores tur til Key West var et besøg på skildpaddehospitalet i Marathon. Hospitalet sørger for pleje og behandling af skildpadder, som fx er kommet til skade i mødet med et skib. Når skildpadderne er raske igen, sættes de ud i havet igen. Der gives en meget spændende guidet rundvisning, hvor man bl.a. ser en operationsstue. Det største indtryk får man dog fra alle de kæmpe store skildpadder, der svømmer rundt i deres bassiner og som kan ses og fodres på meget tæt hold. En meget stor oplevelse, som man ikke må gå glip af. Det kan anbefales at reservere tid til rundvisningen inden man ankommer, da alle rundvisninger ofte er bookede.

    • Hej Helle. Mange tak for dit tip med at besøge skildpaddehospitalet. Vi havde en lærerig eftermiddag der i går. Vi havde ikke bestilt tid på forhånd. Men fik efter 45 minutters ventetid plads på en eftermiddagstur. Ventetiden brugte vi til lidt frokost i Subway lige på den anden side af vejen.