Den er kun en prik på landkortet, men har spillet en hovedrolle i forbindelse med byggeriet af Henry Flaglers jernbane til Key West og den efterfølgende ombygning til Overseas Highway. Pigeon Key er kun en kvadratkilometer stor og ligger omtrent halvvejs mellem Key Vaca med Marathon og Bahia Honda Key syv miles sydligere. Afstanden over åbent hav gjorde det til lidt af en udfordring at bygge jernbanebroen, der skulle forbinde de to øer.

Hoteller og moteller i Marathon på Florida Keys
Hoteller og overnatning i Key West: Læs min nye guide
Få min e-guide til Florida Keys inklusiv Key West

Pigeon Key og Seven Mile Bridge – Milemarker 48 (Bayside)
Oliemillionæren Henry Flagler, der både finansierede og var entreprenør på byggeriet af Florida East Coast Railway, udså sig hurtigt Pigeon Key som base for byggeriet af det, der skulle blive til Seven Mile Bridge. Bygningen af broen gik i gang i 1908 og den lille ø blev hurtigt omdannet til base for de broarbejdere og ingeniører med sovebarakker, huse og anløbshavn.

Jernbanebyggeri, damplokomotiver og Overseas Highway
Forholdene på den lille tropeø var dog langtfra paradisiske, og jobbet som brobygger var ikke for tøsedrenge. De ansatte var konstant plaget af den ekstremt høje luftfugtighed og de utallige moskitoer, og masser af arbejdere valgte undervejs at droppe de høje lønninger p.g.a. de ulidelige forhold. Men færdig blev broen, og i 1912 kørte det første tog hele vejen fra Miami til Key West.

Pigeon Key blev efter åbningen omdannet til administrations- og vedligeholdelsescenter for jernbanen. Bl.a. kunne damplokomotiverne her få fyldt vand på kedlerne. Da en meget voldsom orkan den 2. september 1935 satte en stopper for jernbaneeventyret, var det igen Pigion Key, der i sidste halvdel af 30’erne blev centrum for ombygningen af jernbanen til vejforbindelse og dermed Overseas Highway, der åbnede i 1938.

Seven Mile Bridge i 2. sals højde over Pigeon Key
I dag er Pigeon Key atter en fredelig tropeø midt i paradis, og via den gamle Seven Mile Bridge kan du nordfra fra Vaca Key komme over på Pigeon key – eller rettere ned på den lille ø. Den gamle Seven Mile Bridge passerer nemlig tværs hen over Pigeon Key på en række høje betonpiller.

Få historien om East Coast Railway på Pigeon Key
De gamle barakker og træhuse på Pigeon Key – herunder Bridge Tenders House og Negro Quarter, som broarbejderne og ingeniørerne boede i under byggeriet af jernbanen – rummer i dag et lille interessant museum, som fortæller historien bag Henry Flaglers Florida East Coast Railway.

Billetter til museet købes i besøgscentret på Vaca Key, der meget passende er indrettet i en af de gamle jernbanevogne. Her kan du hoppe på et lille tog, der hver time frem til kl. 15.00 fragter museumsgæster frem og tilbage til Pigeon Key. Besøgscentret ligger på venstre side ad US 1. Vælger du at gå over Seven Mile Bridge til Pigeon Key (på højre side), er der knap tre kilometer.

Hoteller og moteller i Marathon på Florida Keys
Hoteller og overnatning i Key West: Læs min nye guide
Få min e-guide til Florida Keys inklusiv Key West

Klik dig videre mod sydvest til Bahia Honda Key

Af Henrik Lange, Highways-USA.com