Lower Sugarloaf Key og Perky’s Bat Tower – flagermus i tårnet

Det cirka 12 meter høje trætårn, der mest ligner et gammelt slangetårn fra en nedlagt brandstation, er en af de mere kuriøse seværdigheder på Overseas Highway ned mod Key West. Tårnet er et vidnesbyrd om, hvor galt det kan gå, når man forsøger at lave forretning på Florida Keys, og ikke helt har taget højde for det subtropiske klima, der både kan være yderst behageligt, men også særdeles fugtigt og trykkende varmt.

Hoteller og overnatning i Key West: Læs min nye artikel
Køb min nye e-guide på dansk til Florida Keys inklusiv Key West

Perky’s Bat Tower, Lower Sugarloaf Key – Milemarker 17 (Bayside)
Richter C. Perky var en driftig lokal forretningsmand og ejendomsmængler, der i 1920’erne drømte om at skabe sin eget ferie- og tropepradis på øen Lower Sugarloaf Key. Han købte derfor en stor grund på øen og gik i gang med planlægningen.

Imidlertid blev Perky drillet af de utallige moskitoer i det sumpede område. I forsøget på at blive dem kvit, byggede han trætårnet og importede en koloni af flagrermus, der blev installeret i tårnet i håb om, at de ville holde moskitosne væk.

Flagrermusene tog flugten fra trætårnet
Men flagrermusene brød sig tilsyneladende ikke om Lower Sugarloaf Keys moskitoer, for de fløj deres vej lige så hurtigt, som de blev sat ud i tårnet. Efter en række forgæves forsøg, lod Richter C. Perky tårn være tårn, og forlod øen en erfaring rigere, og adskillige dollars fattigere. I dag er står det ensomme trætårn tilbage som et tavst vidnesbyrd om det fejlslagne projekt.

Man finder ned til Perky’s Bat Tower ved at dreje til højre efter Milemarker 17 kort efter den eneste tankstation på Lower Sugarloaf Key. Der er ikke skilte til Perky’s Bat Tower, men trætårnet står for enden af den bivej, hvor øens lille flyveplads også ligger – følg skiltene med rundflyvninger.

Hoteller og overnatning i Key West: Læs min nye artikel

Klik dig videre mod sydvest til Key West

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.