En ny forlystelsespark på Route 66 i Oklahoma vil efter planen slå dørene op i efteråret 2026.

Parken, som indtil videre går under navnet American Heartland Theme Park, vil ifølge initiativtagerne blive en forlystelsespark i Disneyland klassen. Men parken bliver placeret midt i USA – langt fra både Florida og Californien. Parken vil hylde amerikansk kultur med seks forskellige afdelinger, der hver især repræsenterer en region af USA.


Ny forlystelsespark på Route 66 klar til åbning i 2026

I 2026 fylder Route 66 100 år, og det årstal har initiativtagerne bag den nye American Heartland Theme Park utvivlsomt skelet til, da de gik i gang med at planlægge placeringen og den forventede åbning af deres nye forlystelsespark langs Route 66.

I hvert fald pibler det i disse år frem med store og små initiativer langs Route 66. De har alle det til fælles, at de bliver realiseret frem mod 2026, som er årstallet for Route 66’s 100 års fødselsdag.

American Heartland Theme Park vil består af seks forskellige afdelinger, som hver især vil repræsentere en region af USA. Route 66 vil også indgå som en del af fortællingen i den nye forlystelsespark. Det er altså “hjertelandet” i USA, som er centrum for parkens formidling, og derfor er placeringen i det østlige Oklahoma også nøje udvalgt. Helt præcist, så vil parken få adresse lige uden for byen Vinita i det østlige Oklahoma, hvor både Route 66, Interstate 44, U.S. 60 og U.S. 69 mødes.


En investering i milliardklassen

Projektet er på papiret ganske ambitiøst med en forventet samlet investering på over 2 milliarder kroner. Ud over selve forlystelsesparken, planlægger man også at anlægge an stor RV Park med plads til både autocampere og motorhomes samt en række luksushytter. Denne del af projektet skal står klar allerede i 2025. Et resorthotel indgår også i planerne. Projektet forventes at skabe 4.000 nye jobs.

Når den nye forlystelsespark slår dørene op langs Route 66 i 2026, vil “The Mother Road” få et nyt markant fyrtårn langs ruten – og ikke mindst et familievenligt og børnevenligt et af slagsen.

Route 66 er i dag mest af alt en voksen oplevelse, da hovedparten af oplevelserne langs Route 66 er målrettet det voksne publikum. Men det kan American Heartland Theme Park i Oklahoma måske være med til at ændre på.

Læs mere om projektet og se fotos på dette link


Af Henrik Lange
Journalistrejserådgiver og USA ekspert
Highways-USA.com + Highways-Academy.com

Denne artikel er senest opdateret den 21. juli 2023