Glacier Point Road i Yosemite i Californien er nu igen åben for kørende trafik, efter at vejen har været lukket siden efteråret 2021 p.g.a. et omfattende vejarbejde. Vejen genåbnede for trafik 15. juli 2023.


Glacier Point kan igen besøges i Yosemite

Efter et omfattende vejarbejde på Glacier Point Road i Yosemite National Park i Californien gennem hele 2022 og første halvdel af 2023, er vejen op til det populære udsigtspunkt Glacier Point nu åben igen, efter at have været spærret i halvandet år.

Glacier Point Road genåbnede den 15. juli 2023 efter at have være spærret siden efteråret 2021. Normalt genåbner Glacier Point Road allerede i løbet af maj eller starten af juni måned, når den populære bjergvej op til Glacier Point i Yosemite er blevet ryddet for sne og eventuelle væltede træer efter en lang vinter oppe i højderne.

Men i løbet af hele 2022 og foråret 2023 har man haft gang i et omfattende opgradering af Glacier Point Road. Glacier Point Road trængte i den grad til noget kærlighed, da belægningen på vejen var særdeles slidt mange steder. Desuden har man ombygget og styrket nogle af de vægge langs vejen, der holder vejbanen på plads på den snoede vej op i højderne.


Fra Glacier Point kan du bl.a. nyde udsigten ud over Yosemite Valley og opleve Half Dome klippen i profil.
Foto: Henrik Lange, Highways-USA.com

Forsinkelser på op til 30 minutter på hverdage
Selvom Glacier Point Road nu igen er åben for trafik, er man ikke helt færdig med vejarbejdet. Derfor vil du kunne opleve forsinkelser på op til 30 minutter i dagtimerne på hverdage, når der arbejdes på vejen. I weekenderne er vejen åben som normalt.

Glacier Point Road er 13 miles/ 18 kilometer lang, og fører op til udsigtspunktet Glaceier Point i 2.199 meters højde, hvorfra du kan nyde udsigten over store dele af Yosemite – inkl. Yosemite Valley nede i bunden af Yosemite. Du skal beregne cirka en times køretid op til toppen p.g.a. de mange sving. Det anbefales i øvrigt, at du forholdsvis tidligt på dagen kører op til Glacier Point, da antallet af parkeringspladser på toppen er begrænset.

Mens Glacier Point Road nu altså er åben igen efter halvårs lukning, er Tioga Road i Yosemite over Sierra Nevada bjergene stadig spærret her i midten af juli måned 2023. Læs mere om status på Tioga Road i denne artikel på Highways-USA.com


Læs mere om Glacier Point Road:

Portræt af Glacier Point Road i Yosemite


Læs mere om Yosemite National Park:

Yosemite Valley i Yosemite National Park
Glacier Point og Glacier Point Road

Mariposa Grove med Sequoia træer
Tuolumne Grove i Yosemite


Overnatning ved Yosemite:
Hoteller i El Portal vest for Yosemite Valley
Hoteller i Mariposa sydvest for Yosemite National Park
Hoteller i Fish Camp syd for Yosemite National Park

Hoteller i Oakhurst syd for Yosemite National Park
Hoteller i Lee Vining øst for Yosemite National Park


Af Henrik Lange
Journalistrejserådgiver og USA ekspert
Highways-USA.com + Highways-Academy.com

Denne artikel er senest opdateret den 18. juli 2023