13. oktober 2022 kl. 19.30 er forfatter Henrik List foredrags gæst i fordels- og USA rejseklubben Highways Academy, hvor undertegnede Henrik Lange vil interviewe Henrik List og få hans bedste rejsetips til bl.a. Los Angeles.

Desuden vil Henrik List oplæse en række udvalgte passager fra Scener fra Sunset Boulevard og hans novellesamling, Pussyland, der indeholder en stribe noveller fra forskellige lokaliteter i USA.

Forfatter Henrik List har et omfattende forfatterskab på CV’et i form af en stribe bøger om bl.a. USA. Et af hovedværkerne er hans rejse- og portrætbog af Los Angeles, Scener fra Sunset Boulevard.


Guidet tur gennem Los Angeles med forfatter Henrik List

Henrik List kender Los Angeles bedre end de fleste. Han har besøgt millionbyen et utal af gange gennem de sidste 30 – 40 år og har været rundt i byens mange afkroge og kvarterer i alle mulige sammenhænge.

Det blev i 2018 til værket Scener fra Sunset Boulevard, der tager læseren med på en rejse tværs gennem millionbyen via Sunset Boulevard, fra Chinatown og Downtown i øst og helt ud til Malibu og Stillehavet i vest. Undervejs præsenteres læseren for de mangfoldige kvarterer, som Sunset Boulevard skærer sig igennem – og dermed får man som læser en fantastisk indsigt og et detaljeret portræt af en storby, som rigtigt mange danske turister plejer at misforstå – og har meget svært ved at håndtere p.g.a. Los Angeles’ gigantiske størrelse.

Men det prøver vi at gøre noget ved, når jeg torsdag 13. oktober 2022 kl. 19.30 interviewer Henrik List direkte, og bl.a. spørger ind til, hvad der i hans øjne gør Los Angeles så spændende som storby – og hvilke af Los Angeles’ utallige kvarterer og bydele, der hører til hans egne favoritter. Interviewet bliver afholdt som direkte online webinar i fordels- og USA rejseklubben, Highways Academy

Det kræver medlemskab af Highways Academy at kunne deltage i foredraget med Henrik List.

Henrik List fotograferet i bakkerne i Los Angeles med et velkendt skilt i baggrund. Foto: Fredrik Nilsen


Rejsebøger, romaner og novellesamlinger

Henrik List har siden midten af 1980’erne udgivet cirka 20 bøger, der både omfatter romaner, novellesamlinger, digte og rejsebøger som fx Scener fra Sunset Boulevard. Faktisk udgav Henrik List allerede i 1992 en rejsebog på dansk til millionbyen ved Stillehavet, som fik titlen “L.A. Non Stop” med undertitlen “Et storbylandskab i bagspejlet”.

Men Henrik List har også udgivet flere novellesamlinger, bl.a. bogen Pussyland, der er en samling af noveller med det til fælles, at de alle udspiller sig på forskellige lokaliteter i USA. Pussyland er udgivet i flere forskellige versioner bl.a. en udgave, hvor der også medfølger en CD, hvor 3 af novellerne er indtalt af Henrik List selv – og med en særlig introduktion af Jokeren til hver enkelt novelle. Pussyland er også udgivet som såkaldt “Graphic Novel” med titlen Pussyland Express.


Henrik List læser op fra Sunset Boulevard og Pussyland 

Ud over det direkte interview med Henrik List om Los Angeles og USA den 13. oktober 2022 kl. 19.30, vil Henrik List læse en række udvalgte passager op fra sine to bøger, Scener fra Sunset Boulevard og Pussyland. Det er altid noget særligt, at høre forfatteren selv formidle sine bøger og tekster – i dette tilfælde om Los Angeles og USA!

Jeg glæder mig rigtig til at blive endnu klogere på både Los Angeles og USA, når jeg skal mødes med Henrik List og få hans filtrerede og direkte analyse og kommentarer til USA og naturligvis Los Angeles.

Det er som sagt torsdag den 13. oktober 2022 kl. 19.30, at Henrik List er gæst på det ugentlige foredrag/ webinar i fordelsklubben, Highways Academy. Det kræver Highways Academy medlemskab at deltage i webinaret. Du kan melde dig ind på www.Highways-Academy.com

Et medlemskab af Highways Academy giver dig adgang til ugentlige webinarer om USA, medlemsrabatter på rejseprodukter og oplevelser i USA og optagelser af samtlige ugentlige USA webinarer (cirka 100), som har været afholdt indtil videre i Highways Academy

Af Henrik Lange
Highways-USA.com + Highways-Academy.com
Journalistrejserådgiver og USA ekspert

Denne artikel er senest opdateret den 18. september 2022