Highway 1 i Californien er fortsat helt lukket syd for Big Sur på Stillehavskysten. Det betyder, at turister som besøger Californien her i løbet af efterårsferien må ud på en større omvej, hvis planen er at køre ned langs Californiens Stillehavskyst på Highway 1 her i oktober 2023.


Highway 1 fortsat lukket for gennemkørsel

Det store jordskred et stykke syd for Big Sur på Californiens Stillehavskyst mellem byen Lucia og Limekiln State Park holder fortsat Highway 1 i Californien lukket for gennemkørsel ned langs Californiens kyst.

For at fremtidssikre Highway 1 mod lignende jordskred på stedet, er man i gang med at flytte store mængde af jord og bygge nye og større afvandingskanaler under vejen, så vejen bedre kan modstå store regnmængder og eventuelle mudderskred i fremtiden.

Der er på nuværende tidspunkt her i oktober 2023 endnu ikke meldt nogen forventet dato ud for, hvornår Caltrans – Californiens Vejdirektorat – forventer, at Highway1 genåbner i fuld længde, men at dømme efter nye dronefoto fra området, kommer til til at gå en del uger endnu inden Highway 1 kan genåbnes.


Hovedparten af Highway 1 er ikke lukket

Der er dog ikke grund til at fortvivle, hvis oplevelsen af Highway 1 var en efterårsferiens højdepunkter. Du kan nemlig stadig godt opleve hovedparten af Highway 1’s skønhed, både nord og syd for stedet, hvor Highway 1 er lukket.

Det kræver bare, at I kører samme vej tilbage, hvis I fx kører sydpå ned ad Highway 1 fra Monterey og ned forbi Big Sur – inden I så må vende om, og køre samme vej tilbage igen. Det gør dog ikke så meget, for så kan I nyde udsigten over Stillehavet i begge retninger på den del af strækningen, som I må tage både frem og tilbage.

I retningen fra nord mod syd er den mest oplagte omkørsel uden om spærringen af Highway 1 følgende: Fra Monterey, følg Californiens Highway 68 østpå til byen Salinas og hovedvejen U.S. 101. Den følger I præcis 100 miles sydpå ned til Exit 228, hvor I forlader hovedvejen U.S. 101 og i stedet følger Californien Highway 46 vestpå, tilbage ud til Highway 1 ved kysten. Kommer I sydfra, vender I naturligvis ovenstående beskrivelse om, og følger den i den modsatte retning.

Du kan få en mere detaljeret status på vejarbejdet med at genåbne Highway 1 i Californien på dette link


Brug for mere inspiration til Highway 1 i Californien?

Detaljeret rejseguide til Highway 1 i Californien – Kun 148,- kr.
Detaljeret rejseguide til Californien og sydvestlige USA – Kun 198,- kr.


Af Henrik Lange
Journalistrejserådgiver og USA ekspert
Highways-USA.com + Highways-Academy.com

Denne artikel er senest opdateret den 7. oktober 2023