Point Reyes Station og Olema – hyggelige småbyer på Highway 1

Området nord for San Francisco byder på charmerende småbyer, der ligger som perler på en snor langs Highway 1. Det gælder den fotogene lille flække Point Reyes Station, der har flere hyggelige butikker, Bed & Breakfasts og beværtninger. Samme stemning finder du i den lille by Olema syd for Point Reyes Station. Tag en pause og nyd den tilbagelænede stemning.

Hoteller i Point Reyes Station på Highway 1
Hoteller og overnatning i Bodega Bay
Hoteller og overnatning i San Francisco
E-bog på dansk til Highway 1 fra San Francisco til Santa Monica – køb den HER!

Velhaverområde nord for San Francisco
Hele egnen nord for San Francisco hører til et af de mest velhavende områder i USA. Masser af rige indbyggere fra San Francisco har valgt at flytte teltpælene herop, som på en gang ligger ude på landet, men stadig i bekvem afstand fra den pulserende storby.

Marin County, som området er en del af, går derfor for at have nogle af de højeste gennemsnits indkomster i hele USA. Desuden har egnen lagt græsmarker og småbyer til adskillige spillefilm, der er optaget i netop dette område.

Jordskælvszone med jævnlige rystelser
Området ligger dog på usikker grund, da det er placeret lige på toppen af San Andreas Spalten, hvor to af jordens underjordiske geologiske plader mødes. Den nordamerikanske plade og stillehavs pladen kæmper således en evig kamp mod hinanden her. Faktisk havde det store jordskælv, der i 1906 lagde San Francisco øde, sit epicenter i netop Olema. Udenfor byen kan man stadig se en stor kløft i jorden, der opstod i forbindelse med det store jordskælv i 1906.

Nord for Point Reyes Station følger Highway 1 bredden af indlandsfjorden Tomales Bay, som er en del af det store rekreative område Point Reyes National Seashore. Området er bl.a. kendt for at være et sted, hvor der fanges masser af østers.

Hoteller i Point Reyes Station på Highway 1
Hoteller og overnatning i Bodega Bay
Hoteller og overnatning i San Francisco

Fortsæt videre sydpå ad California Highway 1 til Muir Beach og Muir Woods

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ét svar til “Point Reyes Station og Olema – hyggelige småbyer på Highway 1”

  1. Der ligger store oplevelser og venter i området nord for San Francisco. Naturligvis Napa Valley og Sonoma Valley, hvor jeg synes Sonoma by er langt den hyggeligste. Der ligger bl.a. en del gode spisesteder og vinbarer i området omkring det centrale torv, Plaza Square, hvor City Hall ligger. Meget afslappet og hyggeligt om aftenen. Jeg kan derudover anbefale, at man bruger et par dage (mindst!) i området omkring Napa/Sonoma – bl.a. kan cykelleje være en god idé, hvis man skal rundt og smage lidt vin, på de utallige gode vingårde i området. Nogle tager betaling, andre er ganske gratis. Byen Calistoga, i den nordlige ende af Napa Valley, er en lille og hyggelig by, hvor det varmt kan anbefales, at man lejer cykler og begiver sig ud på egen hånd. Husk, at landevejen igennem Napa Valley efter sigende ofte bruges af bilister, som har fået en tår over tørsten. Kør forsigtigt, og husk, at mange amerikanere ikke ser cyklister så ofte…