Området nord for San Francisco byder på charmerende småbyer, der ligger som perler på en snor langs Highway 1. Det gælder den fotogene lille flække Point Reyes Station, der har flere hyggelige butikker, Bed & Breakfasts og beværtninger. Samme stemning finder du i den lille by Olema syd for Point Reyes Station. Tag en pause og nyd den tilbagelænede stemning.

Hoteller i Point Reyes Station på Highway 1
Hoteller og overnatning i Bodega Bay
Hoteller og overnatning i San Francisco
E-bog på dansk til Highway 1 fra San Francisco til Santa Monica – køb den HER!

Velhaverområde nord for San Francisco
Hele egnen nord for San Francisco hører til et af de mest velhavende områder i USA. Masser af rige indbyggere fra San Francisco har valgt at flytte teltpælene herop, som på en gang ligger ude på landet, men stadig i bekvem afstand fra den pulserende storby.

Marin County, som området er en del af, går derfor for at have nogle af de højeste gennemsnits indkomster i hele USA. Desuden har egnen lagt græsmarker og småbyer til adskillige spillefilm, der er optaget i netop dette område.

Jordskælvszone med jævnlige rystelser
Området ligger dog på usikker grund, da det er placeret lige på toppen af San Andreas Spalten, hvor to af jordens underjordiske geologiske plader mødes. Den nordamerikanske plade og stillehavs pladen kæmper således en evig kamp mod hinanden her. Faktisk havde det store jordskælv, der i 1906 lagde San Francisco øde, sit epicenter i netop Olema. Udenfor byen kan man stadig se en stor kløft i jorden, der opstod i forbindelse med det store jordskælv i 1906.

Nord for Point Reyes Station følger Highway 1 bredden af indlandsfjorden Tomales Bay, som er en del af det store rekreative område Point Reyes National Seashore. Området er bl.a. kendt for at være et sted, hvor der fanges masser af østers.

Hoteller i Point Reyes Station på Highway 1
Hoteller og overnatning i Bodega Bay
Hoteller og overnatning i San Francisco

Fortsæt videre sydpå ad California Highway 1 til Muir Beach og Muir Woods

Af Henrik Lange, Highways-USA.com