Positiv mellemlanding i Schiphol i Amsterdam

Det er efterhånden nogle år siden, jeg sidst var forbi Amsterdams Schiphol Lufthavn med KLM. Dagens gensyn er positivt, selvom Schiphol ikke er blevet mindre, siden jeg var der sidst.

Københavns Lufthavn betragter bl.a. Schiphol som en af sine største konkurrenter i forhold til transferflyvninger til oversøiske rejsemål. Og mens Frankfurt, Charles de Gaulle og Heathrow kan virke temmelig uoverskuelige, så er Schiphol – trods sin efterhånden ret store størrelse – stadig forholdsvis overskuelig, og dermed et alternativt valg, hvis man ikke orker at skifte fly i det helt store lufthavne.

Schiphol er en lys og lækker lufthavn i den mere “skandinaviske” tradition med bl.a. gode legeområder og ganske fine faciliteter – også til økonomipassagerer, som ikke har lounge adgang. Fx har man lavet et bibliotek med læseområde i terminalen, og der er lavet arbejdspladser med strømstik til de passagerer, som ikke har guldkort og dermed adgang til loungerne – men som stadig gerne vil udnytte tiden fornuftigt. Og så er det hollandske Rijks Museum flyttet ind langs terminalkorridoren, der kalder Holland Boulevard. Her kan man tage en pause med hollandsk guldalderkunst – uden at det koster noget. Og for familier med børn er der fine og kreative legeområder, hvor ungerne kan bruge noget energi, så den efterfølgende flyvning bliver lidt mere overkommelig for de mindste passagerer.

Har man adgang til KLM’s Crown Lounge, så er den røde løber rullet ud, og man kan tage plads i de bløde stole og lige tage en kort pause oppe på 1. sal med udsigt til de ankommende og afgående fly. Har man brug for et bad, er der naturligvis brusekabiner, lige som der er “liggestole” i en rum med dæmpet belysning, hvor man kan tage sig et powernap. Det er dog op til en selv at holde styr på tiden, så man ikke misser sin videre forbindelse. Og så der naturligvis gratis wifi og business arbejdspladser, hvis man ikke kan holde sig fra den bærbare.

Det er med andre ord et positivt gensyn med KLM’s hovedbase i Amsterdam, hvorfra KLM og Delta i fællesskab i SkyTeam Alliancen dækker stort set alle metropoler i USA og til dels Canada. Og frem for at skifte lufthavn i USA, så kan det faktisk være en noget mere afslappet oplevelse, når man kan flyve direkte til sin slut destination i USA – og dermed også undgår en amerikansk translufthavn, der kan være en noget stresset affære – afhængig af hvor man mellemlander og hvornår på dagen, man gør det. Med flere daglige afgange fra både Billund, Aalborg og København, så er Schiphol en reel konkurrent til Københavns Lufthavn – især hvis man ikke kan flyve direkte fra København til sin slut destination i USA.

Bestil flybilletter med KLM til USA på www.klm.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 svar til “Positiv mellemlanding i Schiphol i Amsterdam”

  1. Hvor længe skal man ca have i Schiphol for at være sikker på at kunne nå sit næste fly? 🙂

    • Min anbefaling er minimum top timer til flyskifte i europæiske lufthavne – især i retning mod USA – hvor kontrollen typisk er mere omfattende, end hvis I har en mellemlanding fra USA, og er på vej mod Danmark. Der var i øvrigt flere historier fremme om kapacitets problemer i transfer kontrollen (pas og security) i netop Schiphol for cirka et halvt år siden, men siden da har jeg ikke hørt noget om den sag. Så jeg går ud fra, at de har fået nogenlunde styr på tingene i Schiphol siden da. Husk også, at der kan være længere køer og mange rejsende i perioden fra midten af juni til midten af august, så hvis I skal flyve via Schiphol eller en af de andre store europæiske lufthavne hen over sommeren, er det ekstra vigtigt at have god tid.