Miami på fastlandet vil ikke stå tilbage for festaberne i Miami Beach. Derfor har man Coconut Grove, en af de mest farverige og festlige bydele i Miami. Coconut Grove byder på masser af barer, restauranter, musik, natteliv og shopping i den alternative ende af skalaen. The Grove er faktisk den ældste bydel i Miami – ihvertfald på papiret. Det var her, de første indbyggere slog sig ned i midten af 1800-tallet, inden den nuværende Downtown begyndte at vokse.

Hoteller tips til overnatning i Miami Beach
Hoteller i Coral Gables syd for Miami Downtown
Hoteller langs Ocean Drive i Miami Beach
Hoteller i South Beach i Miami Beach

IMG_0873

Fest og farver i “The Grove”
Coconut Grove ligger omtrent stik syd for Downtown ud mod Biscayne Bay. “The Grove”, som Coconut Grove kærligt kaldes i daglig tale af de lokale, byder på en stribe forholdsvis smalle gader med lave huse i et ikke kvadratisk gadenet. Der blev nemlig ikke tænkt meget på byplanlægning, da Coconut Grove begyndte at tage form i slutningen af 1800-tallet.

Hjertet i Coconut Grove er byens shopping distrikt, der byder på masser af restauranter og barer. The Grove er således en bydel, der først vågner sent, men også går sent i seng. Arkaden CocoWalk byder således på masser af fest og farver for det yngre publikum med steder som Ruby Tuesdays, Hooters, og den hollandske restaurantkæde, Piano Bar’s første satsning i USA. Men der er også masser af restauranter i gaderne omkring Coco Walk, flere af dem med gastronomiske udmærkelser.

Hippiernes hovedkvarter
Coconut Grove har i begrænset omfang bevaret sit “hippi” image, som bydelen havde i 60’erne og 70’erne, hvor The Grove var Miami’s svar på Haight Asbury i San Francisco. Den stemning har de konstant stigende ejendomspriser stort set gjort det af med, men der findes stadig en god portion vildskab og ungdommelig kådhed i Coconut Grove – eller for det mere modne publikum gode restautanter, vinbarer, m.v.

Er du til shopping, er The Grove også interessant. Her finder du en stibe rigtigt gode lokale butikker med et europæisk anstrøg. Blandt andet har Coconut Grove en af Miamis bedste uanhængige boghandlere og byens eneste kondom-udsalg, Condom USA, ligger naturligvis også i “The Grove”. Hertil kommer adskillige lokale tøjbutikker og sågar butikker med kvalitetslegetøj og børneudstyr til børnefamilier.

Vandflyvere til Caribien
Ud til selve Biscayne Bay en lille kilometer fra forretningskvarteret i Coconut Grove, ligger Miami City Hall, en prægtig art deco-bygning fra 30’erne, der oprindeligt fungerede som flyselskabet Pam Am’s lufthavnsterminal for vandflyvere. Ja, den er god nok. Pam Am benyttede vandflyvere til store dele af Caribien og Mellemamerika ud af Miami, inden der blev anlagt “rigtige” lufthavne på øerne og fastlandet. Du kan stadig se det gamle PamAm-logo med den blå globe tilføjet bølger på en frise rundt på den gamle terminalbygning.

PanAm havde i øvrigt hovedkvarter i Miami indtil selskabet gik konkurs i 1990. Året efter krakkede det store regionale luftfartsselskab Eastern, der ligeledes havde base og hovedkvarter i Miami.

Hoteller tips til overnatning i Miami Beach
Hoteller i Coral Gables syd for Miami Downtown
Hoteller langs Ocean Drive i Miami Beach
Hoteller i South Beach i Miami Beach

Læs mere på:
www.coconutgrove.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com