Vi kan takke rigmanden og fantasten George Merrick for et af Miami’s specielle bykvarterer, Coral Gables. Han gik nemlig i starten af 20’erne i gang med at anlægge en ideal by i bedste middelhavsstil, og resultatet blev Coral Gables, der i dag er et af Miamis mondæne kvarterer. Coral Gables byder på flere seværdigheder, og en af dem er hovedgaden Miracle Mile, hvor der er gode muligheder for at powershoppe – omend i den lidt dyre ende af prisskalaen.

Hoteller tips til overnatning i Miami Beach
Hoteller i Coral Gables syd for Miami Downtown
Hoteller langs Ocean Drive i Miami Beach
Hoteller i South Beach i Miami Beach

George Merricks middelhavsby
Coral Gables begyndte at tage form i starten af 20’erne, da idemanden George Merrick havde sikret sig en god stribe jord sydvest for det daværende Miami. Her begyndte han at anlægge sin by, der skulle bygges i middelhavsstil. Der var stramme regler for, hvordan gadeinteriør skulle se ud, helt ned til vejskilte og beplantning. For at markere Coral Gables’ grænser til omverdenen, blev de store indfaldsveje også forsynet med store byporte, og der blev naturligvis bygget skoler og et imponerende rådhus – altsammen med afsæt i middelhavsstilen.

Festen sluttede imidlertid brat i 1926, da jordpriserne og boligmarkedet i Florida kolapsede økonomisk, og Merrick mistede en stor del af sin formue. Byggeprojekterne i Coral Gables blev sat på stand by, og kom aldrig rigtigt igang igen. Og i 1929 satte børskrakket på Wall Street et endeligt punktum for færdiggørelsen af Coral Gables.

Miracle Mile – Miami’s svar på Rodeo Drive
Men inden da havde man nået at få færdiggjort så meget af Coral Gables, at vi i dag kan nyde det specielle kvarter – herunder den imponerende hovedgade Miracle Mile, der strækker sig over fire blokke. Langs den brede boulevard ligger der en stribe modæne butikker og restauranter, og Miracle Mile er et slags svar på Rodeo Drive i Beverly Hills – ligesom Lincoln Road er det i Miami Beach. Skal du giftes, har Miracle Mile den største tæthed af forretninger med bryllups- og brudeudstyr i hele USA.

I den vestlige ende af Miracle Mile ligger byens flotte rådhus – naturligvis med en statue af bysbarnet Merrick stående udenfor. I den modsatte ende af Miracle Mile finde du en af de fire byporte, man nåede at få bygget færdige inden det økonomiske kollaps.

Biltmore Hotel og Venetian Pool
Coral Gables er ikke kun området omkring Miracle Mile. Bydelen breder sig over 34 kvadratkilometer og byder på masser af flotte millionvillaer langs stilfærdige villaveje omkradset af store flotte oaktræer. Bydelen har også sin egen offentlige swimmingpool, The Venetian Pool, igen i klassisk middelhavsstil.

Luksushotellet The Biltmore kom ligeledes til verden i 20’erne, og var et af datidens største og mest mondæne hoteller i Florida. Siden levede hotellet en omskiftelig tilværelse som bl.a. hospital, men i 1990’erne blev The Biltmore Hotel ført tilbage til fordums storhed, og står nu som et af de flotteste klassiske og historiske hoteller i hele Florida. Det er tilladt at kigge indenfor i den imponerende forhal og se den fantastiske gårdhave bag hotellet. The Biltmore råder også – ifølge egne oplysninger – over den største pool i hele Florida, hvilket ikke siger så lidt.

Hoteller tips til overnatning i Miami Beach
Hoteller i Coral Gables syd for Miami Downtown
Hoteller langs Ocean Drive i Miami Beach
Hoteller i South Beach i Miami Beach

Læs mere på:
www.citybeautiful.net
www.biltmorehotel.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com