Ocean Drive er ikke til at komme uden om, og du skal naturligvis bruge et par timer på at opleve de verdensberømte hoteller langs Ocean Drive. De pastelfarvede hoteller kom til verden i starten af 1920’erne inden begrebet art deco overhovedet var opfundet. De bløde former og de afrundede kanter – ofte kombineret med lidt neon – er et udtryk for tidens fascination af aerodynamikken i luftfarten og inspirationen fra den voksende bilkultur.

Hoteller tips til overnatning i Miami Beach
Hoteller langs Ocean Drive i Miami Beach
Hoteller i South Beach i Miami Beach

Boomtider, forfald og genopstandelse
Ocean Drive og South Beach var et boom-område op gennem 1920’erne og 1930’erne, og bydelen holdt dampen oppe i 40’erne og 50’erne, indtil turisterne krævede mere komfort og større hoteller. I 1960’erne forsvandt interessen for Ocean Drive, der forfaldt og blev til et boheme- og hippikvarter.

Men da planerne om nye høje beton-hoteller begyndte at true de gamle art deco hoteller på livet langs Ocean Drive i 70’erne, voksede der en ny bevidsthed frem om områdets arkitektoniske særpræg. Skyskraberne blev droppet, og de gamle hoteller fra 20’erne fik opfrisket pastelfarverne og fik udskiftet neonskiltene. Og i starten af 80’erne lagde Cocket og Tubbs fra tv-serien Miami Vice vejen forbi Miami, hvilket var med til at sikre Ocean Drive udødelighed.

Oplevelser langs Ocean Drive
Ocean Drive opleves bedst sidst på eftermiddagen og om aftenen, hvor pastelfarverne kombineret med den originale neonbelysning kommer bedst til udtryk. Og når de mange barer og restauranter i området gør klar til at varme op til aftenens ryk ind af gæster.

Der findes et væld af klassiske lokaliteter langs Ocean Drive, som har optrådt i utallige film. De mest berømte hoteller Beacon Hotel South Beach, Cardozo Hotel South Beach, Clevelander Hotel, Leslie Hotel samt Hotel Victor og det mest fotograferede af dem alle, The Colony Hotel, 735 Ocean Drive, der optræder på utallige postkort fra Ocean Drive.

Endelig er der jo også modeskaberen Gianni Versace middelhavs-domicil på 1116 Ocean Drive. Versace blev skudt ned af gal seriemorder den 15. juli 1997 foran sin villa på netop Ocean Drive. I dag er hans hjem omdannet til en slags museum for modeskaberen og hans karriere, hvor der er adgang på særlige guidede rundvisninger.

Guidede ture til fods og på cykel
Ocean Drive går fra Biscayne Street længst mod syd til 15th Street i nord. Den sjove del af Ocean Drive med alle de klassiske hoteller og udsigt til stranden er dog den del af Ocean Drive, der går fra 5th Street i syd og op til 14th Street.

Er du specielt interesseret i art deco arkitekturen og dens oprindelse, så besøg Art Deco Visitor Center, hvor du også kan booke guidede ture rundt i kvarteret – både til fods og på cykel. Turene arrangeres af Miami Design Preservation League.

Hoteller tips til overnatning i Miami Beach
Hoteller langs Ocean Drive i Miami Beach
Hoteller i South Beach i Miami Beach

Læs mere på:
www.southbeach-usa.com
www.mdpl.org

Af Henrik Lange, Highways-USA.com