Norwegian har fremrykket planerne for at genoptage af de oversøiske flyvninger. Allerede til december 2020 forventer Norwegian at genoptage sine flyruter til USA fra London Gatwick.

Norwegian meldte ellers tidligere ud, at de oversøiske flyruter først ville blive igangsat i løbet af 2021. Men efter at have været truet af konkurs p.g.a. corona krisen, fik Norwegian i juni lavet nye aftaler med selskabets mange kreditorer og investorer. Og det har åbenbart givet så meget tro på fremtiden, at man nu fremrykker planerne for en genåbning af de oversøiske flyruter.

Fra trussel om konkurs til tro på fremtiden
Norwegian er lige som andre flyselskaber i verden blevet enormt hårdt ramt af corona krisen her i 2020. I april og maj var de eneste Norwegian fly, der var på vingerne, fly der fløj indenrigsflyvninger i Norge.

Norwegian var på et tidspunkt i overhængende fare for at gå konkurs, men fik i sidste øjeblik reddet stormen af, da man fik lavet nye aftaler med flyselskabets mange kreditorer, der sikrede det nødlidende norske flyselskab livsnødvendig kapital til at fortsætte driften.

Siden har Norwegian fået mere luft under vingerne. I juli begyndte Norwegian atter at flyve uden for Norge, bl.a. på ruten fra København til Aalborg og fra København til flere destinationer i bl.a. Sydeuropa.

Oversøiske flyruter til USA fra London Gatwick til december
Nu har Norwegian så meldt ud, at selskabet forventer at genoptage nogle af sine oversøiske flyvninger fra London Gatwick til USA til december 2020, skriver Check-In.dk


Norwegian forventer at sende sine Dreamliner fly på vingerne til USA igen til december 2020

Ifølge Check-In.dk vil Norwegian flyve til destinationer som Boston, Los Angeles, Miami, New York JFK, Orlando, Tampa og San Francisco fra London Gatwick. Der er også planer om at genåbne de oversøiske ruter fra Paris, men det bliver ifølge de foreløbige oplysninger først til marts 2021.

Bliv medlem af USA rejseklubben Highways Academy: 12 måneder for KUN 798,- kr.

Glem alt om Norwegian flyruter til USA fra København
Men I skal ikke sætte næsen op efter oversøiske Norwegian ruter til USA fra København og Stockholm. Jeg har allerede set de første optimistiske kommentarer i den forbindelse. Men den slags dagdrømme kan I godt glemme alt om, hvis jeg skal komme med et realistisk bud på Norwegians ruteplaner.

Hvis man kan huske tilbage til efteråret 2019, så lukkede Norwegian som bekendt alle sine oversøiske flyruter ud af København og Stockholm i oktober 2019. Lukningen af Norwegians oversøiske flyruter fra Danmark og Sverige skete altså længe inden, at corona krisen satte ind.

Lukningen af ruterne til USA fra København og Stockholm i 2019 skyldes en ændring i strategien hos Norwegian, hvor man gik fra at fokusere på de mere regionale skandinaviske lufthavne til at flyve oversøiske ruter til fx USA fra de helt store netværkslufthavne i Europa fra byer som London, Paris, Rom og Amsterdam. Og da man nu trods alt er et flyselskab med en vis tilknytning til Norge, bevarede man også et par oversøiske Norwegian flyruter til USA fra Oslo. Men også fra Oslo blev der lukket oversøiske Norwegian flyruter i 2019.

Den strategi bliver der næppe pillet ved, corona krisen og Norwegians økonomiske krise i 2020 taget i betragtning. Så de håbefulde danske og svenske turister, der gerne vil flyve til USA med Norwegian fra december 2020, skal indstille sig på en mellemlanding i fx London Gatwick. For de direkte Norwegian flyruter til USA fra København og Stockholm, hører fortsat til i historiebøgerne.

Læs mere om Norwegian:
Slut med direkte Norwegian fly CPH til USA
Anmeldelse: USA flyvning med Norwegian i 2019
Norwegian og JetBlue indgår samarbejde

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Denne artikel er senest opdateret den 15. juli 2020