Mange turister, der planlægger ferie i Florida, bliver voldsomt overraskede, når de får kigget nærmere på priserne til billetter til de store forlystelsesparker i Orlando som Universal Studios og Walt Disney World. Der findes nemlig ikke billige billetter til forlystelsesparkerne i Orlando. Det er på ingen måde nogen billig fornøjelse at få hele familien med ind i fx Universal Studios eller Magic Kingdom i Walt Disney World. I denne artikel får I en række anbefalinger omkring køb af billetter til forlystelsesparkerne i Orlando.

Få rabat på 28 attraktioner i Orlando: Go Orlando Card

Hoteller i Orlando og det centrale Florida
Hoteller ved Walt Disney World, Orlando
Hoteller ved Universal Studios, Orlando
Hoteller langs International Drive, Orlando

Prisen for børn og voksne er næsten den samme
Når der skal lægges feriebudget for turen til Florida, sluger udgiften til billetter til forlystelsesparkerne i Orlando en stor del af budgettet. Som tommelfingerregel skal I regne med, at udgiften til billetter til de store parker som Universal Studios og Walt Disney World ligger på cirka 100 dollars pr. person pr. dag – lidt afhængig af sæson.

Billetter til børn mellem 3 og 9 år er en anelse billigere i forhold til voksne. Men prisforskellen er minimal, så i praksis hedder udgiften +100 dollars pr. person. Og det er kun udgiften til selve entreen. I Universal Studios kommer køb af eventuelle Express Pass til forlystelserne over i hatten, mens de såkaldte Fast Pass + billetter i Disney parkerne er gratis. I skal også indregne udgifter til parkering, mad og drikke i regnestykket.

Jo flere dage, desto mere får I for pengene
Hvis I for alvor skal have rabat på jeres billetter, kræver det, at I køber billetter, som er gyldige til flere dage. Vælger I billetter, der gælder mere end to dage i fx Universal eller hos Disney, får I for alvor ”rabat” på dagspriserne – og så kommer priserne betydeligt længere ned end 100 dollars pr. dag pr. person.

Da både Universal Orlando Resort og Walt Disney World er gigantiske lokaliteter med oplevelser til flere dage, giver det meget god mening at overveje disse ”billige” billetter til forlystelsesparkerne, der gælder flere dage i træk. Til gengæld nøjes de fleste familier med kun at besøge enten Universal Orlando Resort eller alternativt Walt Disney World Resort – men ikke begge steder, da det ganske enkelt bliver for dyrt.

Rabatter og fordele hvis I bor på resortet
Både Universal og Disney giver en række fordele til gæster, som vælger at bo på hotellerne inde i deres særlige resort områder. Disse hoteller er ikke specielt billige, til gengæld har I som gæster en række fordele.

På visse af hotellerne i Universal Orlando Resort får I som gæst gratis udleveret et Universal Express Unlimited Pass, der giver mulighed for at komme forrest i køen til de mest populære forlystelser. Bemærk dog, at I stadig skal købe almindelige indgangsbilletter til Universal. Universal Express Unlimited Pass er altså ”kun” et ”kom forrest i køen pas”.

Ved at bo på hotellerne inde i enten Universal Orlando Resort eller Walt Disney World har I også mulighed for at komme tidligere ind i forlystelsesparkerne om morgenen end de øvrige gæster – og undgå de værste køer og nå flere forlystelser end de gæster, der bor uden for resortet, som først bliver lukket ind i parkerne op ad formiddagen.

Hvis I bor inde i henholdsvis Universal Orlando Resort eller i Walt Disney World kan I også benytte de gratis transportmuligheder, som findes i de to resorts, der fragter hotelgæsterne over i parkerne. Transporten består af en kombination af busser, små både der sejler rundt på kanaler eller monorail tog. Da både Universal Orlando Resort og Walt Disney World fungerer som byer i byen (Orlando), er der naturligvis tænkt på infrastrukturen. Det er også medvirkende til, at I sparer tid, mens I opholder jer i Orlando.

En anden fordel ved at bo på resortet for bl.a. børnefamilier med mindre børn er, at I kan tage tilbage til hotellet midt på dagen, hvis ungerne trænger til en pause fra løjerne i middagsvarmen. Og så kan I vende tilbage sidst på dagen, hvor køerne til forlystelserne igen er blevet kortere, og hvor der typisk er shows med bl.a. lys, lyd og fyrværkeri, inden parkerne lukker.

Så selvom hotellerne inde i parkerne er dyrere end hoteller uden for parkerne, kan der være både tid og penge at spare på alligevel at vælge et af hotellerne inde i parkerne.

Alternative billige billetter til forlystelsesparkerne
Turister som besøger Florida og Orlando med jævne mellemrum, kender alle historierne om muligheden for at få fingre i billige billetter til forlystelsesparkerne på mere eller mindre uautoriserede måder. Her er det korte svar: Lad være! Køb jeres billetter via de officielle kanaler.

Det er bl.a. velkendt, at sælgere af timeshare lejligheder i Orlando området benytter billige billetter til forlystelsesparkerne som fx Universal og Disney som lokkemad, for at få turisterne ud på deres resorts. Disse billetter med rabat fejler i princippet ikke noget. Men hvem gider at bruge en del af sin dyrbare ferietid på rundvisninger med emsige sælgere af timeshare lejligheder, som man ikke er interesseret i.

For ikke så længe siden blev jeg faktisk kontaktet af et foretagende med navnet, Florida Ticket Station. De tilbød, at jeg kunne optjene provision på billetter til forlystelsesparkerne, som jeg videreformidlede til turister, der gerne ville købe billetter til parkerne med rabat.

Firmaet bag Florida Ticket Station er reelt nok. Men da jeg fandt ud af, at køberne skal afhente deres billetter på tre forskellige ferieresorts i Orlando området, drevet af koncernen Diamond Resorts, og at folk først får udleveret de omtalte rabatbilletter efter en rundvisning (og sikkert også efter et møde med en emsig timeshare sælger), så forsvandt min interesse for samarbejdet ret hurtigt.

Det ville ganske enkelt være useriøst af mig, at sende nogle af jer ud at hente billige billetter til forlystelsesparkerne på adresser i omegnen af Orlando, hvor I så først skulle se på timeshare lejligheder, inden I kunne få udleveret jeres billetter. Det er jeres tid i Orlando for kostbar til. Så lad jer ikke lokke af sådanne sælgere, der naturligvis altid har en underliggende agenda for at sælge jer billetter til forlystelsesparkerne med rabat.

Budskabet er med andre ord: Benyt de officielle salgsportaler og betal hvad det koster at opleve Orlando’s mange forlystelsesparker, og afpas jeres besøg efter jeres feriebudget. Og husk også, at I sagens kan få nogle fantastiske oplevelser i det sydlige Florida – også selvom I eventuelt vælger helt at springe Universal Studios og Walt Disney World over p.g.a. udgiften til at komme ind i parkerne.

God fornøjelse i det centrale Florida!

Læs også mine portrætter om:
Universal Orlando Resort
Walt Disney World

Hoteller i Orlando og det centrale Florida
Hoteller ved Walt Disney World, Orlando
Hoteller ved Universal Studios, Orlando
Hoteller langs International Drive, Orlando

Få rabat på 28 attraktioner i Orlando: Go Orlando Card

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Informationerne på denne side er senest opdateret den 6. april 2018.