Universal Orlando Resort råder over et gigantisk område i den nordlige del af Orlando’s forlystelsesbydel omkring International Drive. Universal har to store forlystelsesparker i Orlando. Dels Universal Studios og dels Islands of Adventure, hvor Harry Potter holder til. Oveni kommer Universel egen bydel CityWalk med restauranter, barer, cafeer og biografer. Med andre ord er Universal en destination i sig selv, og der ligger også en stribe hoteller inde i selve området.

Køb kombi-billetter til Universal Studios og Islands of Adventure
Køb kombi-billetter til Universal, Island of Adventure og Wet’n’Wild
Almindelige dagsbilletter til Universal Studios Orlando

Universal-Studios-Florida-2

Hoteller ved Universal Orlando Resort
Hoteller langs International Drive, Orlando
Hoteller i Orlando og det centrale Florida

Universal Studios i Orlando
Selve Universal Studios er den store filmtemapark i Orlando, som består af forskellige kvarterer fra bl.a. amerikanske byer, som man kan gå rundt i. Lige efter man er gået ind ad hovedindgangen, går man – lidt som i Magic Kingdom i Disneyland – ned ad en typisk hovedgade i en amerikansk provinsby.

IMG_2087

Men inden længe kommer man frem til New York, som den så ud i 1930’erne, og så kan man gå videre til bl.a. San Francisco med Fisherman’s Wharf. Man kan også vælge en afstikker til den fiktive by Springfield i USA, hvor tegneserie familien The Simpsons holder til. Her kan man teste forlystelsen The Simpsons (som også findes i Universal Studios i Hollywood), hvor man får en nervepirrende 3D tur med The Simsons.

Det er også her, du finder forlystelsen Men in Black, mens Universals helt fantastiske 4D forlystelse Transformers ligger tæt ved “30’ernes New York City”. Her finder du også klassikeren Terminator 3D, der ikke længere findes i Universal i Californien, men kun i Florida. Der er naturligvis masser af andre tilbud – blandt dem rutsjebanen Hollywood Rip Ride Rockit, hvor du vælger dit eget favoritmusiknummer, som du hører undervejs rundt på turen. Men de førstnævnte forlystelser var, hvad jeg nåede at teste selv, da jeg besøgte Universal Studios Orlando en aften i juni 2015.

Tag Hogwarts Express over i Islands of Adventure
Naboparken Islands of Adventure er kendt for sit Harry Potter univers fra 2013 – og som indtil videre er det eneste sted i USA, hvor man kan opleve Harry Potter. Men Harry Potter og hans venner kommer i 2016 også til Universal Studios i Hollywood.

Indtil videre må man dog til Florida for at opleve Harry Potter. Tidligere skulle man først ud af selve Universal Studios og så bagefter ind i naboparken Islands of Adventure, men i 2014 begyndte ”The Hogwarts Express” at køre frem og tilbage mellem Universal Studios og Islands of Adventure. Toget starter ud på Londons King Cross Station i Universal Studios og kører så over til Hogsmeads i Island of Adventure – byen som indgår i Harry Potter bøgerne, hvis nogen ikke er inde i Harry Potter universet.

Undervejs bliver man præsenteret for Harry Potter Universet inde i hver enkelt togkupe med en skærm foran vinduet, så man bogstaveligt talt kører gennem det engelske landskab – tilsat en dyster atmosfære med tordenvejr, uhygge m.m. Det er eminent godt lavet – og det samme er i øvrigt Kings Cross Station i Universal Studios. Det føles stort set, som om man selv trasker rundt i London.

Det kræver dog en billet til begge Universal’s forlystelsesparker – en såkaldt ”2-Park Ticket” – hvis I vil tage The Hogwarts Express over til Islands of Adventure. Men har I en ”dobbeltbillet” til begge parker, kan I tage turen over i naboparken med Hogwarts Railways. Turen tager cirka 10 minutter, når man kører de cirka 800 meter fra Universal Studios over til Islands of Adventure. Hertil kommer naturligvis ventetiden for at komme ombord på toget.

Harry Potter i Islands of Adventure
Når man er vel ankommet til Hogsmeade Station i “England”, kan man så begynde sin rundtur i Islands of Adventure. Højdepunktet er selve Harry Potter universet med byen Hogsmeade og dernæst slottet, der indeholder Harry Potter 3D forlystelsen, Harry Potter and the Forbidden Journey, som jeg ikke nåede at teste under mit besøg i juni 2015.

Til gengæld fik jeg prøvet rutsjebanen Dragons Flight, som også er Harry Potter tematiseret, og der var virkelig smæk for skillingen. Dragons Flight er sammen med The Incredible Hulk Coaster de to største rutsjebaner i Islands of Adventure. Hvis man ikke er til de vilde rutsjebaner, kan man vælge en mere familievenlig udgave, rutsjebanen Flight of the Hippogriff, som også er Harry Potter tematiseret.

Ud over Harry Potters Hogsmeade byder Islands of Adventure også på en afdeling med Jurassic Park, som naturligvis er tematiseret over Steven Spielbergs dinosaurfilm, inklusiv river rafting forlystelsen Jurassic Park River Adventure – med risiko for at blive fortæret af en dinosaurus.

Hertil kommer forlystelser som 3D forlystelsen The Amazing Adventures of Spider-Man (som er blevet markant opgraderet inden for de sidste par år), vandrutsjebanen Dudley Do-Right’s Ripsaw Falls og en stribe knapt så vilde forlystelser målrettet familier med mindre børn – og tematiseret i nogle af Universal’s TV serier og figurer fra amerikansk børne TV og tegneserier.

Universal CityWalk og Universal’s hoteller
Både Universal Studios og Islands of Adventure ligger i direkte forbindelse Universal’s CityWalk, som er en by i byen med masser af souvenir shops, restauranter, barer, cafeer, natklubber, biografer – plus et teater, hvor preformance gruppen Blue Man Group optræder med deres mærkværdige show med masser af blå maling.

Restauranterne og barerne i CityWalk holder normalt åbent frem til midnat (og nogle dage endnu længere), så man her kan fortsætte festen, hvis man ikke har fået nok i Universal Studios og Island of Adventure, når parkerne lukker omkring solnedgang.

Universal Orlando Resort har også hele fire hoteller, som er en del af området. Det gælder Hard Rock Hotel, Loews Portofino Bay Hotel og Loews Royal Pacific Resort, som alle har direkte bådforbindelse med Citywalk. Der er simpelthen anlagt nogle kanaler, hvor der sejler nogle både, som fragter hotelgæsterne til og fra CityWalk og Universal Studios – uden beregning.

I 2014 åbnede Universal Studios desuden hotellet Cabana Bay Beach Resort, som er lidt billigere end de tre noget dyrere alternativer. Cabana Bay Beach Resort er opbygget med afsæt i 1960’ernes motelkultur, og er et midprize hotelprodukt for dem, som stadig gerne vil bo tæt på Universal Studios – uden at det behøver være på et fem stjernet hotel. Også herfra er der direkte transport fra hotellet og over til Universal Studios og Islands of Adventure, men det foregår med busser, der i øvrigt også et tematiseret i bedste 60’er stil.

Billetter og rabatter til Universal Orlando Resort
Hverken Universal eller Disney er ikke inkluderet i de rabatpakker, der kombinerer og samler flere attraktioner i Orlando i en og samme rabatpakke.

Universal har dog deres egne rabatpakker, hvor de kombinerer både Universal Studios og naboparken Islands of Adventure i op til 14 dage – med fri adgang til begge parker. Disse rabatpakker er bevidst skruet sådan sammen, at gæsterne fristes til at blive flere dage i Universal Orlando Resort – fremfor at køre ned til “konkurrenten”, fx Disney. Til gengæld bliver entreprisen pr. dag så også rigtig lav.

Universal har to forskellige udgaver af disse billetpakker. Dels Universal Orlando 2-Park Bonus Ticket, som inkluderer Universal Studios og Islands of Adventure – foruden naturligvis forlystelsesgaden Universal CityWalk, som det dog er gratis at besøge for alle. Denne pakke giver – når den er betalt – fri adgang til Universal Studios og Islands of Adventure i 14 dage, målt fra den dag, pakken aktiveres. Universal Orlando 2-Park Bonus Ticket koster 217 dollars for voksne og 207 dollars for børn mellem 3 og 9 år (2016).

Den anden billetpakke, Universal Orlando 3-Park Bonus Ticket, inkluderer ud over Universal Studios og Islands of Adventure også badelandet Wet’n’Wild, som også ejes af Universal. Denne pakke giver “fri” adgang til alle tre parker i 14 dage, målt fra første aktivering. Da Orlando især om sommeren kan være præget af høj luftfugtighed, giver det ret god mening for børnefamilier at supplere med Wet’n’Wild badelandet. Prisen for Universal Orlando 3-Park Bonus Ticket er 243 dollars for voksne og 228 dollars for børn mellem 3 og 9 år (2016).

Køb kombi-billetter til Universal Studios og Islands of Adventure
Køb kombi-billetter til Universal, Island of Adventure og Wet’n’Wild
Almindelige dagsbilletter til Universal Studios Orlando
Få rabat på 30 attraktioner i Orlando – eksklusiv Universal

Hoteller ved Universal Orlando Resort
Hoteller langs International Drive, Orlando
Hoteller i Orlando og det centrale Florida

Af Henrik Lange, Highways-USA.com