Universal Studios og Islands of Adventure

Universal Orlando Resort råder over et gigantisk område i den nordlige del af Orlando’s forlystelsesbydel omkring International Drive. Universal har to store forlystelsesparker i Orlando. Dels Universal Studios og dels Islands of Adventure, hvor Harry Potter holder til. Oveni kommer Universel egen bydel CityWalk med restauranter, barer, cafeer og biografer. Med andre ord er Universal en destination i sig selv, og der ligger også en stribe hoteller inde i selve området.

Køb kombi-billetter til Universal Studios og Islands of Adventure
Køb kombi-billetter til Universal, Island of Adventure og Wet’n’Wild
Almindelige dagsbilletter til Universal Studios Orlando

Universal-Studios-Florida-2

Hoteller ved Universal Orlando Resort
Hoteller langs International Drive, Orlando
Hoteller i Orlando og det centrale Florida

Universal Studios i Orlando
Selve Universal Studios er den store filmtemapark i Orlando, som består af forskellige kvarterer fra bl.a. amerikanske byer, som man kan gå rundt i. Lige efter man er gået ind ad hovedindgangen, går man – lidt som i Magic Kingdom i Disneyland – ned ad en typisk hovedgade i en amerikansk provinsby.

IMG_2087

Men inden længe kommer man frem til New York, som den så ud i 1930’erne, og så kan man gå videre til bl.a. San Francisco med Fisherman’s Wharf. Man kan også vælge en afstikker til den fiktive by Springfield i USA, hvor tegneserie familien The Simpsons holder til. Her kan man teste forlystelsen The Simpsons (som også findes i Universal Studios i Hollywood), hvor man får en nervepirrende 3D tur med The Simsons.

Det er også her, du finder forlystelsen Men in Black, mens Universals helt fantastiske 4D forlystelse Transformers ligger tæt ved “30’ernes New York City”. Her finder du også klassikeren Terminator 3D, der ikke længere findes i Universal i Californien, men kun i Florida. Der er naturligvis masser af andre tilbud – blandt dem rutsjebanen Hollywood Rip Ride Rockit, hvor du vælger dit eget favoritmusiknummer, som du hører undervejs rundt på turen. Men de førstnævnte forlystelser var, hvad jeg nåede at teste selv, da jeg besøgte Universal Studios Orlando en aften i juni 2015.

Tag Hogwarts Express over i Islands of Adventure
Naboparken Islands of Adventure er kendt for sit Harry Potter univers fra 2013 – og som indtil videre er det eneste sted i USA, hvor man kan opleve Harry Potter. Men Harry Potter og hans venner kommer i 2016 også til Universal Studios i Hollywood.

Indtil videre må man dog til Florida for at opleve Harry Potter. Tidligere skulle man først ud af selve Universal Studios og så bagefter ind i naboparken Islands of Adventure, men i 2014 begyndte ”The Hogwarts Express” at køre frem og tilbage mellem Universal Studios og Islands of Adventure. Toget starter ud på Londons King Cross Station i Universal Studios og kører så over til Hogsmeads i Island of Adventure – byen som indgår i Harry Potter bøgerne, hvis nogen ikke er inde i Harry Potter universet.

Undervejs bliver man præsenteret for Harry Potter Universet inde i hver enkelt togkupe med en skærm foran vinduet, så man bogstaveligt talt kører gennem det engelske landskab – tilsat en dyster atmosfære med tordenvejr, uhygge m.m. Det er eminent godt lavet – og det samme er i øvrigt Kings Cross Station i Universal Studios. Det føles stort set, som om man selv trasker rundt i London.

Det kræver dog en billet til begge Universal’s forlystelsesparker – en såkaldt ”2-Park Ticket” – hvis I vil tage The Hogwarts Express over til Islands of Adventure. Men har I en ”dobbeltbillet” til begge parker, kan I tage turen over i naboparken med Hogwarts Railways. Turen tager cirka 10 minutter, når man kører de cirka 800 meter fra Universal Studios over til Islands of Adventure. Hertil kommer naturligvis ventetiden for at komme ombord på toget.

Harry Potter i Islands of Adventure
Når man er vel ankommet til Hogsmeade Station i “England”, kan man så begynde sin rundtur i Islands of Adventure. Højdepunktet er selve Harry Potter universet med byen Hogsmeade og dernæst slottet, der indeholder Harry Potter 3D forlystelsen, Harry Potter and the Forbidden Journey, som jeg ikke nåede at teste under mit besøg i juni 2015.

Til gengæld fik jeg prøvet rutsjebanen Dragons Flight, som også er Harry Potter tematiseret, og der var virkelig smæk for skillingen. Dragons Flight er sammen med The Incredible Hulk Coaster de to største rutsjebaner i Islands of Adventure. Hvis man ikke er til de vilde rutsjebaner, kan man vælge en mere familievenlig udgave, rutsjebanen Flight of the Hippogriff, som også er Harry Potter tematiseret.

Ud over Harry Potters Hogsmeade byder Islands of Adventure også på en afdeling med Jurassic Park, som naturligvis er tematiseret over Steven Spielbergs dinosaurfilm, inklusiv river rafting forlystelsen Jurassic Park River Adventure – med risiko for at blive fortæret af en dinosaurus.

Hertil kommer forlystelser som 3D forlystelsen The Amazing Adventures of Spider-Man (som er blevet markant opgraderet inden for de sidste par år), vandrutsjebanen Dudley Do-Right’s Ripsaw Falls og en stribe knapt så vilde forlystelser målrettet familier med mindre børn – og tematiseret i nogle af Universal’s TV serier og figurer fra amerikansk børne TV og tegneserier.

Universal CityWalk og Universal’s hoteller
Både Universal Studios og Islands of Adventure ligger i direkte forbindelse Universal’s CityWalk, som er en by i byen med masser af souvenir shops, restauranter, barer, cafeer, natklubber, biografer – plus et teater, hvor preformance gruppen Blue Man Group optræder med deres mærkværdige show med masser af blå maling.

Restauranterne og barerne i CityWalk holder normalt åbent frem til midnat (og nogle dage endnu længere), så man her kan fortsætte festen, hvis man ikke har fået nok i Universal Studios og Island of Adventure, når parkerne lukker omkring solnedgang.

Universal Orlando Resort har også hele fire hoteller, som er en del af området. Det gælder Hard Rock Hotel, Loews Portofino Bay Hotel og Loews Royal Pacific Resort, som alle har direkte bådforbindelse med Citywalk. Der er simpelthen anlagt nogle kanaler, hvor der sejler nogle både, som fragter hotelgæsterne til og fra CityWalk og Universal Studios – uden beregning.

I 2014 åbnede Universal Studios desuden hotellet Cabana Bay Beach Resort, som er lidt billigere end de tre noget dyrere alternativer. Cabana Bay Beach Resort er opbygget med afsæt i 1960’ernes motelkultur, og er et midprize hotelprodukt for dem, som stadig gerne vil bo tæt på Universal Studios – uden at det behøver være på et fem stjernet hotel. Også herfra er der direkte transport fra hotellet og over til Universal Studios og Islands of Adventure, men det foregår med busser, der i øvrigt også et tematiseret i bedste 60’er stil.

Billetter og rabatter til Universal Orlando Resort
Hverken Universal eller Disney er ikke inkluderet i de rabatpakker, der kombinerer og samler flere attraktioner i Orlando i en og samme rabatpakke.

Universal har dog deres egne rabatpakker, hvor de kombinerer både Universal Studios og naboparken Islands of Adventure i op til 14 dage – med fri adgang til begge parker. Disse rabatpakker er bevidst skruet sådan sammen, at gæsterne fristes til at blive flere dage i Universal Orlando Resort – fremfor at køre ned til “konkurrenten”, fx Disney. Til gengæld bliver entreprisen pr. dag så også rigtig lav.

Universal har to forskellige udgaver af disse billetpakker. Dels Universal Orlando 2-Park Bonus Ticket, som inkluderer Universal Studios og Islands of Adventure – foruden naturligvis forlystelsesgaden Universal CityWalk, som det dog er gratis at besøge for alle. Denne pakke giver – når den er betalt – fri adgang til Universal Studios og Islands of Adventure i 14 dage, målt fra den dag, pakken aktiveres. Universal Orlando 2-Park Bonus Ticket koster 217 dollars for voksne og 207 dollars for børn mellem 3 og 9 år (2016).

Den anden billetpakke, Universal Orlando 3-Park Bonus Ticket, inkluderer ud over Universal Studios og Islands of Adventure også badelandet Wet’n’Wild, som også ejes af Universal. Denne pakke giver “fri” adgang til alle tre parker i 14 dage, målt fra første aktivering. Da Orlando især om sommeren kan være præget af høj luftfugtighed, giver det ret god mening for børnefamilier at supplere med Wet’n’Wild badelandet. Prisen for Universal Orlando 3-Park Bonus Ticket er 243 dollars for voksne og 228 dollars for børn mellem 3 og 9 år (2016).

Køb kombi-billetter til Universal Studios og Islands of Adventure
Køb kombi-billetter til Universal, Island of Adventure og Wet’n’Wild
Almindelige dagsbilletter til Universal Studios Orlando
Få rabat på 30 attraktioner i Orlando – eksklusiv Universal

Hoteller ved Universal Orlando Resort
Hoteller langs International Drive, Orlando
Hoteller i Orlando og det centrale Florida

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

14 svar til “Universal Studios og Islands of Adventure”

 1. Vi ville lige høre om der var nogen herinde på denne meget informative hjemmeside, som måske kunne hjælpe med deres erfaringer. Det drejer sig om Universal Studios. Vi skal til USA til sommer, og jeg forsøger at finde billetter til fem personer. Jeg er i tvivl om, hvorvidt vi skal tage en-dags pass eller to-dages pass. Er Vulcano Bay med i nogen af pakkerne? Derudover har jeg forsøgt at se på disse fast track pass, men kan lige præcis ikke booke et sådan i juli måned. Nogen der har erfaringer med dette?

  • Umiddelbart ville jeg nok hælde til et to-dages pass – altså en billet, der gælder to dage i træk til både Universal Studios og Island of Adventure. Volcano Bay kender jeg ikke noget til, det er først åbnet i 2017 efter at jeg senest var i Florida. Jeg mener dog ikke, at Volcano Bay er inkluderet i to-dags passet, men det må I lige tjekke op på. Til orientering så har jeg i sidste uge skrevet en helt ny artikel om billetter til forlystelsesparkerne i Orlando. Artiklen er ikke helt færdig, så derfor har jeg ikke omtalt den endnu. Men siden du nu skriver om netop dette emne, så læs min nye artikel, og se om det kan give jer yderligere tips og ideer til jeres tur til Orlando.

  • Hej Carsten

   1 dag i en park 124$
   1 dag i 2 parker 179$
   1 dag i 1 park + 1 dag i vulcano bay koster 205$
   2 dage med fri adgang til “alle parkerne” koster 319$

   priser er uden moms og express pass.De kan godt bestilles nu på samme hjemmeside .koster mellem 120 og 150$ per dag per person alt efter dato.

   Priserne er de officielle på universals hjemmeside.

   Til 2 dage er der masser at lave uden at skulle betale for vulcano bay.

   Se evt mit skriv længere nede.

   Bare spørg hvis der er mere..

   • Hej Igen

    På denne hjemmeside kan man købe biletter med en lille smule rabat.
    https://www.undercovertourist.com/orlando/universal-orlando-resort/

    Jo flere dage jo større er rabatten.

    Hvis i er 5 er det værd at undersøge hvad et værelse på koster på fx royal pacific (express pss er inkl)

    Jeg prøvede en tilfældig dato til sommer .Der koster det 494$ .

    Skal i have 5 express passes vil det koste mere end 1200$ for 2 dage.

    dvs i behøver ikke en gang at bruge værelset og i vil stadig spare 700$.

    men der er mange måder at strikke det sammen på,man skal lige lege lidt med tallene ,for at få de optimale priser.

    Har i tiden er 1 dag for lidt efter min mening .Det bliver enten alt for forhastet eller også går i glip af en del.

 2. Har lige en kommentar til Universal Studios i Orlando. Man skal forstå, at Universal Studios er et “resort”, dvs et “forlystelses komlex” bestående af 3 parker (der er åbnet ny vandpark i 2017 Vulcano Bay), adskillige hoteller (de er ved at bygge det nr. 6) og et “hygge område” City Walk med biografer, minigolf osv. Alt er ligesom rettet til, at besøgende skal komme og underholdes der over flere dage. At betragte det som et tivolibesøg, kan give en “dårlig” oplevelse (som stadig er fed). En dags besøgende vil ikke kunne få at “få den fulde oplevelse”. Jeg mener, at der minimum skal bruges en fuld dag per park. Man kan selvfølgelig godt besøge de to parker på en dag (med den rigtige billet), men det vil sandsynligvis blive en Highlights tur. I ferieperioden er ventetider for forlystelserne på 45-60 og mere minutter ikke usædvanlige. At tage 2-3 fulde dage i rap i parkerne er også hård kost. Specielt i sommerheden. Et unlimited Express Pass kan så hjælpe til, at man kan nå næsten alle forlystelserne i de to parker på en dag, men en pris i sommersæsonen på omkring 150$ per person per dag, vil nok få de fleste til at få kolde fødder. Dette er ud over prisen på indgangsbilletten. Så hermed et par tips til at optimere oplevelsen.
  – Det aller vigtigste råd. PLANLÆG: Jo mere styr I har på besøget inden, jo bedre bliver oplevelsen. Det er SVÆRT at nå det hele, så udvælg hvilke forlystelser der er must og evt must restauranter (fx Harry Potter restauranterne), og gå efter det. Hav styr på, hvor de ligger osv.
  – Den aller dyreste måde at besøge parken på, er en 1 dags billet til to parker 190 $ i 2018 (i forhold til hvad man får). Til sammenligning kan man købe en billet til ubegrænset adgang i 14 dage til 305$ (221£)
  – Det er aller dyrest at købe indgangs billetten ved indgangen.
  – Har man ikke Express Pass, kan Single Rider Line nedbringe noget af ventetiden på nogle af forlystelserne.
  – Planlæg hvilke forlystelser der er et must , og gå efter dem i de tidlige timer. Evt på tværs af parkerne.
  – Parkering er gratis, hvis man ankommer efter kl. 18.
  – Ankom altid tidligt: Cirka 30 minutter før åbning (vær opmærksom på, at det kan godt tage 20 minutter fra I ankommer til parkerne (parkerings betalingsanlægget som er det første I rammer), til at I står ved parkindgangen.
  – Overvej at bo på resortet. Det er dyrt, men oplevelsen er også markant bedre, og ved nogle af hoteller er Express Pass inkluderet (dette betyder ofte, at hotelværelset faktisk bliver gratis eller tæt på, alt efter hvor mange man er, hvis man sammenligner med Express Pass prisen). Nogle af hotellerne er lidt billigere (og uden Express Pass), men man får stadig adgang til parkerne en time før andre. De tidlige timer er værdifulde for at få nået at prøve så meget som muligt, inden parkerne bliver fyldte. Dette giver også mulighed for at holde en eventuel pause i poolen i de varmeste timer. De sene timer er også gode, da mange børnefamilier går kolde og forlader parkerne om eftermiddagen.
  – Undgå at spise frokost og aftensmad på de typiske tidspunkter, det forkorter ventetiden.
  – Et alternativ til at bo i parkerne kan være at købe “langtidsbilleter”, hvis I er i Orlando mere end et par dage. Biletterne bliver billigere og billigere per dag, jo flere dage man køber. Udlændinge har mulighed for at købe fx 14 dages billetter med adgang til alt til cirka samme pris som 3-4 dages “normalbilletter”. Det letter trykket fra, at man skal forsøge at nå alt på en dag. Det var hvad jeg lige kunne komme i tanke om.

  • Super god feedback på min artikel om Universal Orlando Resort. Jeg er helt enig i dine betragtninger, Bozidar. Det er nogle rigtig god råd, som du har skrevet i dine tips, så mange tak for dit bidrag om Universal Studios og Islands of Adventure her på Highways-USA.com 🙂

   • Selv tak. Jeg kan lave en tilsvarende om Disney World ved lejlighed, hvis det skulle have interesse.

    • Det må du meget gerne. Det var nogle super gode og brugervenlige kommentarer, du havde til Universal Studios, så hvis du har erfaringer med Disney World også, er du meget velkommen til at komme med rejsetips til Disney World også – 🙂

 3. Vi var der i august 2014. Helt klart et must hvis man er Harry Potter fan og på de kanter. Oplevelserne er fantastiske.

 4. Vi har været i Orlando i to uger (rejser hjem i morgen), og valgte en Flexticket Orlando, så vi har været i Universal Studio/ Island of Adventure fire gange og i SeaWorld to gange indenfor de sidste par uger. Vi fik fortalt af personalet, at mange forlader parkerne ved 16-tiden, og vi valgte derfor at komme på det tidspunkt. Det virkede. Vi undgik samtidig den værste middagshede. Men det er selvfølgelig alt for sent at komme, hvis man kun har en dag til rådighed.

 5. Hvis man er Harry Potter fan synes jeg, det er et must at have en Park-to-Park Ticket, så man har adgang til begge parker, da toget kører dig fra den ene park til den anden. Det er et krav for at komme med Hogwarts Expressen, som bestemt er en oplevelse. Og oplevelsen er forskellig alt efter hvilken retning man tager toget, så prøv begge veje. Diagonal Stræde og Escape fra Gringotts banken er fantastiske oplevelser (Universal Studios). Det samme er Hogsmeade (Island of Adventure), men vores familie var enige om, at Harry Potter and The Forbitten Journey var den ultimative oplevelse. Vildt imponerende og et must for en Potter-fan (den ligger i Island of Adventure).

 6. Hej Henrik, god gennemgang som altid. Jeg skal selv derover til maj, men når jeg går på deres hjemmeside, kan jeg ikke se gyldigheden af billetterne? Tænkte bare, om jeg allerede kunne købe dem på nettet nu og så gemme, men er bange for at de så udløber inden, så at sige… Mvh Mai-Britt

  • Hej Mai-Britt. Vi købte billetterne hjemmefra og var også selv noget nervøs, fordi der ikke stod nogen dato på billetterne. Men de kan sagtens bruges. Vi købte vores billetter cirka to måneder før vi tog afsted.

   • Jeg kan heller ikke umiddelbart læse noget om udløbsdato, når jeg læser det med småt. Lignende typer billetter har typisk 12 måneders gyldighed, mens andre skal benyttes inden kalenderårets udgang. Så hvis man blot undgår at købe billetter her i 2015, der først skal benyttes i 2016, så burde der ikke være nogen problemer. Og muligvis har billetterne op til 12 måneders gyldighed eller mere, men det kan jeg ikke garantere, er tilfældet.