Go City Cards: Rabatpakker til storbyer i USA

Go City Cards minder en del om CityPass’ forskellige rabatpakker og udgangspunktet er det samme: Når du har købt et Go City Card, har du gratis adgang til nogle af de mest populære seværdigheder og attraktioner i de deltagende amerikanske storbyer. Du kan købe Go City Cards til bl.a. Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, Orlando, San Diego og San Francisco.

Go City Card med alle seværdigheder inkluderet
Go City Cards inkluderer en stribe udvalgte attraktioner og seværdigheder til en fast pris i den valgte storby. Når du køber kortet, skal du vælge, hvor mange kortet skal være gyldigt. Du kan for de fleste Go City Cards vælge mellem 1, 2, 3, 5 eller 7 dages gyldighed.

For danske turister er det mest relevant at købe kort med mindst tre dages gyldighed. Så får du nemlig en af de store forlystelsesparker med i købet. Los Angeles kortet inkluderer fx Universal Studios, hvis du køber mindst tre dage, mens San Diego kortet og Orlando kortet begge har SeaWorld med i pakken – forudsat du køber et kort til mindst tre dage. Af samme grund vælger de fleste internationale turister netop 3 eller 5 dages gyldighed på deres Go City Cards.

Når du benytter dit Go City Card første gang ved en af de inkluderede seværdigheder, bliver kortet automatisk aktiveret. Du behøver dog ikke gå amok i forlystelsesparker tre eller fem dage i træk. Go City Cards fungerer nemlig som en et slags klippekort, og kortene er gyldige over en 14 dages periode fra første aktiverings dag. Så du kan altså tage et par hviledage ind imellem, hvis du har tid til det. Det er især interessant for familier i Florida, der typisk opholder sig i fx Orlando i flere dage. Her kan man altså tage en slapper en dag eller to, inden man kaster sig ud i nye løjer.

Go City Card’et giver adgang til de inkluderede seværdigheder i dagtimerne fra kl. 9.00 til kl. 17.30. Men du kan således IKKE bruge dit Go City Card til fx et aftenbesøg til de attraktioner, der måtte holde længe åbent. Men du kan naturligvis sagtens blive i fx en forlystelsespark frem til lukketid. Du kan bare ikke komme ind i parken på dit Go City Card efter kl. 17.30.

Plastickort med indbygget chip
Rent praktisk er Go City Card et plastickort med indbygget chip. Kortet er personligt og skal skrives under på bagsiden. Ved nogle seværdigheder skal du vise personligt ID, så identiteten af kortet kan verificeres. Man kan enten vælge at få tilsendt plastickort med fysisk post – det koster 25 dollars for internationale kunder – eller selv at hente sit plastickort på udvalgte adresser i de deltagende byer – det koster et gebyr på 4 dollars.

Jeg anbefaler, at du får tilsendt kortet i god tid inden afrejse fra Danmark – trods gebyret på de 25 dollars. Dermed slipper du for at skulle bruge tid på finde de såkaldte ”pick up locations”, hvor du kan få dine Go City Cards udleveret.

Af hensyn til planlægning af din ferie er det også en rigtig god ide, at få tilsendt din Go City Card pakke til din danske postadresse. Med kortet følger også en guidebog med masser af praktisk information om de enkelte seværdigheder, så du kan planlægge dit ophold. Der er en del praktiske detaljer, det er værd at være opmærksom, så I får mest ud af kortet. Nogle af disse detaljer nævnt i mine portrætter af de tre Go City Card pakker til henholdsvis Los Angeles, Orlando og San Diego.

Go Select – sammensæt dit eget Go City Card
Du har også mulighed for selv at sammensætte din egen pakke af seværdigheder og attraktioner. Den løsning hedder Go Select. Det vil typisk udløse mellem 12 og 20 procents i rabat i forhold til standardprisen ved billetlugen. Men besparelsen ved at sammensætte din egen pakke med Go Select er ikke nær så stor som rabatten på de færdigt pakkede Go City Cards.

Så som dansk turist i USA vil jeg klart anbefale de færdige Go City Cards frem for Go Select – med mindre man på forhånd præcis ved, hvad man vil opleve i USA.

I Californien kan du via Go Select bl.a. kombinere Universal Studios, Sea World, Legoland og flere guidede ture i de store filmstudier, bl.a. hos Warner og Sony Pictures – og opnå op til 20 procents rabat på normalprisen. Du kan ikke købe adgang til Disneyland eller California Adventure via Go Select eller Go City Cards.

I Florida giver det ikke mening at bygge sin egen pakke, da du allerede både SeaWorld, Legoland og Kennedy Space Center inkluderet i Go Orlando kortet. I Florida indgår hverken Universal Studios eller Disney parkerne som valgmuligheder til Go Select.

Eneste fordel ved Go Select er, at du slipper for gebyret på 25 dollars for at få tilsendt dit personlige plastickort. Med Go Select printer du i stedet en voucher ud, som du medbringer og viser ved billetlugen. Voucheren er gyldig et år fra købsdatoen. Når du har besøgt den første attraktion, skal de øvrige seværdigheder, som er inkluderet i din personlige Go Select pakke besøges inden for 30 dage.

Rabat på attraktioner i storbyer i USA og Canada – Go City Cards

Informationerne på denne side er senest opdateret den 1. maj 2014.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 svar til “Go City Cards: Rabatpakker til storbyer i USA”

  1. Tak for en meget informationsrig side, der har bidraget til langt størstedelen af vores planlægning i forbindelse med vores USA tur fra 15. august til 1. september 2016. Jeg har nu været inde og kigge på Go Cards for San Diego, og som jeg læser det, skal kortet benyttes dagene i streg (1, 2, 3, 5 or 7 calender days in a row), så man desværre ikke har mulighed for, at holde pauser. Ved du mere om dette, eventuelt om man kan tilkøbe fleksibiliteten? Vi skal fra San Diego til Los Angeles og vil gerne opleve ting begge steder. Men det vil være lidt spildt, hvis den dag vi bruger på at køre fra San Diego til Los Angeles (hvor vi har medregnet et par timers stop på vejen), tæller som en dag på go card’et. På forhånd tak, venlig hilsen Sandra

    • I kan desværre ikke tilkøbe en “pause” til Go San Diego-kortet. Så hvis I vælger Go San Diego Card, skal I altså vælge det antal dage, der matcher jeres ophold i både San Diego og Los Angeles. Vælger I derimod Go LA Card, så kan kortet benyttes over en periode på 14 dage. Her kan man altså godt nøjes med fx et fem dages kort, og så sprede aktiviteterne over 14 dage. Men det kan man ikke på Go San Diego Card. Nogle forlystelser i det sydlige Californien indgår på begge kort. Det gælder fx Legoland California og Knotts Berry Farm. Men SeaWorld og en række attraktioner i San Diego indgår kun på Go San Diego Card, mens Universal Studios (gælder kun på hverdage mandag-fredag) plus en lang række oplevelser i Los Angeles indgår kun på Go LA Card. Så I må tjekke, hvilket af de to kort, der bedst passer til jeres ønsker. Mange tak for jeres ros af Highways-USA – og rigtig god tur til Californien 🙂