Go City Cards minder en del om CityPass’ forskellige rabatpakker og udgangspunktet er det samme: Når du har købt et Go City Card, har du gratis adgang til nogle af de mest populære seværdigheder og attraktioner i de deltagende amerikanske storbyer. Du kan købe Go City Cards til bl.a. Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, Orlando, San Diego og San Francisco.

Go City Card med alle seværdigheder inkluderet
Go City Cards inkluderer en stribe udvalgte attraktioner og seværdigheder til en fast pris i den valgte storby. Når du køber kortet, skal du vælge, hvor mange kortet skal være gyldigt. Du kan for de fleste Go City Cards vælge mellem 1, 2, 3, 5 eller 7 dages gyldighed.

For danske turister er det mest relevant at købe kort med mindst tre dages gyldighed. Så får du nemlig en af de store forlystelsesparker med i købet. Los Angeles kortet inkluderer fx Universal Studios, hvis du køber mindst tre dage, mens San Diego kortet og Orlando kortet begge har SeaWorld med i pakken – forudsat du køber et kort til mindst tre dage. Af samme grund vælger de fleste internationale turister netop 3 eller 5 dages gyldighed på deres Go City Cards.

Når du benytter dit Go City Card første gang ved en af de inkluderede seværdigheder, bliver kortet automatisk aktiveret. Du behøver dog ikke gå amok i forlystelsesparker tre eller fem dage i træk. Go City Cards fungerer nemlig som en et slags klippekort, og kortene er gyldige over en 14 dages periode fra første aktiverings dag. Så du kan altså tage et par hviledage ind imellem, hvis du har tid til det. Det er især interessant for familier i Florida, der typisk opholder sig i fx Orlando i flere dage. Her kan man altså tage en slapper en dag eller to, inden man kaster sig ud i nye løjer.

Go City Card’et giver adgang til de inkluderede seværdigheder i dagtimerne fra kl. 9.00 til kl. 17.30. Men du kan således IKKE bruge dit Go City Card til fx et aftenbesøg til de attraktioner, der måtte holde længe åbent. Men du kan naturligvis sagtens blive i fx en forlystelsespark frem til lukketid. Du kan bare ikke komme ind i parken på dit Go City Card efter kl. 17.30.

Plastickort med indbygget chip
Rent praktisk er Go City Card et plastickort med indbygget chip. Kortet er personligt og skal skrives under på bagsiden. Ved nogle seværdigheder skal du vise personligt ID, så identiteten af kortet kan verificeres. Man kan enten vælge at få tilsendt plastickort med fysisk post – det koster 25 dollars for internationale kunder – eller selv at hente sit plastickort på udvalgte adresser i de deltagende byer – det koster et gebyr på 4 dollars.

Jeg anbefaler, at du får tilsendt kortet i god tid inden afrejse fra Danmark – trods gebyret på de 25 dollars. Dermed slipper du for at skulle bruge tid på finde de såkaldte ”pick up locations”, hvor du kan få dine Go City Cards udleveret.

Af hensyn til planlægning af din ferie er det også en rigtig god ide, at få tilsendt din Go City Card pakke til din danske postadresse. Med kortet følger også en guidebog med masser af praktisk information om de enkelte seværdigheder, så du kan planlægge dit ophold. Der er en del praktiske detaljer, det er værd at være opmærksom, så I får mest ud af kortet. Nogle af disse detaljer nævnt i mine portrætter af de tre Go City Card pakker til henholdsvis Los Angeles, Orlando og San Diego.

Go Select – sammensæt dit eget Go City Card
Du har også mulighed for selv at sammensætte din egen pakke af seværdigheder og attraktioner. Den løsning hedder Go Select. Det vil typisk udløse mellem 12 og 20 procents i rabat i forhold til standardprisen ved billetlugen. Men besparelsen ved at sammensætte din egen pakke med Go Select er ikke nær så stor som rabatten på de færdigt pakkede Go City Cards.

Så som dansk turist i USA vil jeg klart anbefale de færdige Go City Cards frem for Go Select – med mindre man på forhånd præcis ved, hvad man vil opleve i USA.

I Californien kan du via Go Select bl.a. kombinere Universal Studios, Sea World, Legoland og flere guidede ture i de store filmstudier, bl.a. hos Warner og Sony Pictures – og opnå op til 20 procents rabat på normalprisen. Du kan ikke købe adgang til Disneyland eller California Adventure via Go Select eller Go City Cards.

I Florida giver det ikke mening at bygge sin egen pakke, da du allerede både SeaWorld, Legoland og Kennedy Space Center inkluderet i Go Orlando kortet. I Florida indgår hverken Universal Studios eller Disney parkerne som valgmuligheder til Go Select.

Eneste fordel ved Go Select er, at du slipper for gebyret på 25 dollars for at få tilsendt dit personlige plastickort. Med Go Select printer du i stedet en voucher ud, som du medbringer og viser ved billetlugen. Voucheren er gyldig et år fra købsdatoen. Når du har besøgt den første attraktion, skal de øvrige seværdigheder, som er inkluderet i din personlige Go Select pakke besøges inden for 30 dage.

Rabat på attraktioner i storbyer i USA og Canada – Go City Cards

Informationerne på denne side er senest opdateret den 1. maj 2014.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com