Hidtil har det at besøge nationalparkerne i USA været helt ukompliceret – og noget der ikke krævede reservation på forhånd. Men det har ændret sig de seneste par år.

I 2022 indfører flere af nationalparkerne i USA krav om reservation på forhånd. Du skal med andre ord bestille adgangs billetter på forhånd, hvis du til sommer 2022 vil besøge en række populære nationalparker i USA.

Det er dog ikke alle parker, der kræver reservation på forhånd, men en række populære parker gør.


Reservation til USA’s nationalparker udløst af corona

På trods af, at USA stort set har været lukket land for internationale turister de seneste 2 år p.g.a. corona pandemien, har amerikanerne selv i stor stil søgt tilflugt i nationalparkerne, når de havde brug for at komme væk fra og ud af corona boblen.

Mange amerikanske nationalparker har derfor de sidste par år oplevet en massiv tilstrømning af besøgende, hvoraf mange var første gangs gæster, der ikke tidligere havde erfaring med at tage på opdagelse i nationalparkerne.

Tilstrømningen af besøgende i visse nationalparker var så overvældende, at det nogle dage i løbet af sommeren 2020 og 2021 var nødvendigt at lukke for yderligere gæster midt på dagen, da der ganske enkelt ikke var flere ledige parkeringspladser i flere af parkerne.

I 2022 vender de internationale turister så tilbage til USA’s nationalparker – samtidig med at det forventes, at mange amerikanerne også denne sommer vil tage på opdagelse i deres nationalparker. Med andre ord: Den perfekte storm – i hvert fald når det gælder udfordringer med trængsel og slidtage i parkerne.

Webinar: Reservation i 2022 til USA’s nationalparker tirsdag 22. marts 2022 kl. 19.30


Krav om forhånds reservation i flere nationalparker

Belært af erfaringerne med trængselsproblemer i 2020 og 2021, har National Park Service valgt at indføre et reservations system til en række populære nationalparker i USA, der traditionelt oplever de største tilstrømning af turister.

Det gælder bl.a. for Arches National Park i Utah, hvor du som besøgende i 2022 skal lavet en reservation på forhånd for at blive lukket ind i parken. Som en del af din reservation skal du både have valgt en dato for dit besøgt – og have valgt et tidsrum i løbet af dagen, hvor du kører ind i parken. Det kunne fx være i tidsrummet mellem kl. 9.00 og kl. 10.00.

Har du ikke booket nogen reservation på forhånd, bliver du ikke lukket ind i parken.

Det koster et lille administrationsgebyr på 2 dollars pr. køretøj/ pr. familie at lave en reservation på forhånd. Man booker sine reservationer på forhånd på websitet www.recreation.gov


Webinar 22. marts 2022 kl. 19.30: Nationalparker og reservationer i 2022

Da det godt kan være lidt langhåret at holde styr på, hvilke af USA’s nationalparker der kræver forhånds reservation, og hvilke der ikke gør. Derfor afholder jeg et webinar om reservationer i USA’s nationalparker, tirsdag den 22. marts 2022 kl. 19.30!


Du kan bl.a. blive klogere på:

  • Hvilke nationalparker i USA er omfattet af de nye regler om forhåndsreservation?
  • Hvordan reserverer I billetter på forhånd rent praktisk?
  • Hvilke datoer skal I være opmærksomme på, når I vil reservere billetter på forhånd?
  • Nationalparker i USA, der ikke kræver reservation på forhånd

Du kan også få svar på:

  • Hvilke naturstier, som også kræver forhånds reservation i 2022
  • Køb af nationalpark årspas i 2022
  • Priser på dagsbilletter i nationalparkerne i ’22
  • Praktisk information om shuttelbusser i de mest populære nationalparker

Ekstra bonus 

  • Nyhedsopdatering om flyruter til USA + andre rejsenyheder fra USA og Canada

Det koster et honorar på 48,- kr. pr. familie for at deltage i webinaret den 22. marts 2022 kl. 19.30!

Alle tilmeldte deltagere til webinaret får adgang til en optagelse af webinaret efterfølgende. Du kan altså godt tilmelde dig, og så eventuelt se webinaret efterfølgende.

Medlemmerne af min fordelsklub Highways Academy kan deltage i webinaret gratis.

Webinar: Reservation i 2022 til USA’s nationalparker tirsdag 22. marts 2022 kl. 19.30


Af Henrik Lange
Highways-USA.com + Highways-Academy.com
Journalistrejserådgiver og USA ekspert

Denne artikel er senest opdateret den 27. februar 2022