Fredag er den absolut mest populære ugedag, når det gælder reservation i USA’s nationalparker her hen over sommeren 2022. Det står klart, hvis man kigger på, hvordan det står til med antallet af dato reservationer i nationalparkerne her et par uger efter, at reservationerne til bl.a. Yosemite i Californien og Arches National Park i Utah blev frigivet.

Krav om reservation til Yosemite og Arches i 2022
Som jeg har gentaget flere gange her i 2022 – og har holdt flere webinarer om – skal du her hen over sommeren 2022 have en reservation, for at kunne besøge fx Arches National Park i Utah eller Yosemite National Park i Californien. Altså en dato reservation, der giver dig tilladelse til at køre ind i parken på den ønskede dato – og for Arches vedkommende det konkrete tidspunkt.

Det er altså ikke nok “bare” at have en nationalpark pas, som er ensbetydende med, at du har betalt din entre til parken! Du skal også have en dato reservation til flere af USA’s nationalparker her i 2022, bl.a. Yosemite i Californien og Arches i Utah.

Fredag er den mest populære ugedag
I slutningen af marts blev reservationerne til Yosemite i Californien frigivet, og her i starten af april – efter de første par uger med mulighed for at reservere – tegner der sig et tydeligt billede af, hvordan reservationerne fordeler sig. Fredag er ubetinget den mest populære ugedag, og alle fredage i maj og juni er nu udsolgt.

I hvert fald udsolgt i første omgang. Der frigives yderligere adgangsbilletter til den udsolgte dato, 7 dage inden. Forstået således, at hvis du gerne vil besøge Yosemite fredag 24. juni 2022 (hvor der p.t. er udsolgt), frigives der yderligere 570 reservationer fredag 17. juni 2022 kl. 08.00, amerikansk vestkyst tid.

Men for de fleste nordiske turister vil det nok være rart, ikke at skulle huske på, at skulle sidde klar ved computeren den 17. juni 2022, hvor mange nok allerede er taget afsted på ferie – og måske sidder på et hotel et sted i det sydvestlige USA.

Reservationer til Yosemite gælder i 3 dage. Har du en reservation til fredag, gælder den altså også til at besøge parken lørdag og søndag – hvilket nok er den logiske forklaring på, hvorfor fredag er den mest attraktive ankomstdag – i hvert fald for amerikanerne.

Du booker dato reservationer til Yosemite på websitet Recreation.gov   Hver reservation koster et administrationsgebyr på 2 dollars pr. køretøj – og der reserveres pr. køretøj, ikke pr. person.

Reservationer til Arches National Park i Utah
Et besøg i Arches National Park i Utah kræver også reservation, og her går det virkelig stærkt med reservationerne. Det gælder altså om at være opmærksom på reservation til USA’s nationalparker i 2022.

I modsætning til Yosemite, skal du i Arches National Park vælge et bestemt ankomst tidspunkt på den ønskede besøgsdato. Det betyder, at du også skal bestemme dig for, hvornår på dagen, du vil ankomme til parken. Du skal vælge et time interval – altså fx om du vil ankomme mellem kl. 08.00 og kl. 09.00 – eller om du måske hellere foretrækker at ankomme mellem kl. 10.00 og 11.00.

Ankommer du til parken uden for det bookede tidsrum, får du ikke lov til at køre ind. I modsætning til Yosemite, så gælder reservationerne i Arches kun til den pågældende reservations dato. Planlægger du at besøge parken over flere dage, skal du altså have en reservation til hver enkelt af de datoer, du planlægger at besøge Arches.

Da det i sagens natur er mest attraktivt at ankomme til parken om formiddagen – og så bruge det meste af dagen i Arches – er de fleste formiddags ankomst tider i maj og juni allerede booket.

Juli reservationerne går det også stærkt med. De blev frigivet pr. 1. april 2022, og allerede nu (her i starten af april 2022) er de første formiddags tidspunkter udsolgt i juli – sådan som status er i skrivende stund her i begyndelsen af april 2022.

Reservationer til Arches National Park frigives 3 måneder i forvejen – til en hel måned ad gangen. Reservationer til hele august 2022 frigives således den 1. maj 2022.

Kan du ikke få fingre i en reservation til den ønskede dato og tidspunkt i Arches National Park, frigives der nogle ganske få ekstra reservationer dagen før kl. 18.00 lokal tid – til den efterfølgende dag. Her gælder det så om at sidde klar ved computeren eller ved mobilen, hvis du skal gøre dig håb om at få fat i dem.

Du booker dato- og tids reservationer til Arches National Park på websitet Recreation.gov  Hver reservation koster et administrationsgebyr på 2 dollars pr. køretøj.

Bliv medlem af USA rejseklubben Highways Academy: Få 12 måneder for kun 597,- kr.

 

Af Henrik Lange
Highways-USA.com + Highways-Academy.com
Journalistrejserådgiver og USA ekspert

Denne artikel er senest opdateret den 8. april 2022