Route 66 i det centrale Arizona – porten til Grand Canyon

Flagstaff er den store Route 66-by midtvejs i Arizona, og er samtidig porten til Arizonas turistattraktion nr. et, Grand Canyon. Route 66 gennem Flagstaff er flankeret af det ene klassiske Route 66-motel efter det andet – ofte med flotte neonskilte – og byen er i høj grad præget af, at mange turister bruger Flagstaff som base, når de skal besøge Grand Canyon.

E-bog på dansk til Route 66 – 4.000 kilometer – 8 stater – 3 tidszoner. KLIK HER!
Hoteller på Route 66 i Flagstaff, Arizona
Moteller på Route 66 i Williams, Arizona
Hoteller i Tusayan tæt ved Grand Canyon National Park

Flagstaff Arizona er en metropol på Route 66
Det er med andre ord ikke svært at finde overnatning blandt Flagstaff’s mange 66-moteller. Man kan fx overveje at overnatte på Western Hills Motel eller Flamingo Motel. Også Grand Canyon Cafe midt i byen er en gammel Route 66-institution, og Museum Club er en country-western natklub med nostalgiske effekter fra Route 66’s storhedstid på væggene. Flagstaff har også en lang række “almindelige” restauranter og adskillige tjekkede cafeer med special kaffe, som især frekventeres af de mange unge studerende på Northern Arizona University.

Museum of Northern Arizona i Flagstaff er et af de bedste museer i Arizona, som giver en fantastisk introduktion til hele geologien på Colorado Platauet, som bl.a. Grand Canyon og dele Arizona og Utah er en del af. Desuden formidler museet information om de mange forskellige indianske kulturer i området.

Flagstaff også hjemsted for Lowell Observatoriet, der i 1930 blev berømt verden over, da det var herfra at astronomer opdagede solsystemets hidtil yderste planet Pluto. Observatoriet er åbent for besøgende, og på sommeraftener kan publikum selv betragte himlen fra observatoriets teleskop.

Afstikker til Grand Canyon
Grand Canyon ligger cirka to timers kørsel nord for Flagstaff, og man skal afsætte mindst en hel dag, hvis man vil yde denne fantastiske naturseværdighed retfærdighed. Grand Canyon opleves bedst tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen, hvor farverne og skyggerne er mest imponerende.

På vejen tilbage fra Grand Canyon vælger man Arizonas Highway 64 ned til Williams, for at fortsætte videre vestpå ad Route 66. Læs om Grand Canyon i mit portræt til Grand Canyon National Park

Tag toget til Grand Canyon fra Williams
Vil du hellere lade bilen stå, kan du vælge at tage toget til Grand Canyon, der udgår fra byen Williams. Grand Canyon Railway fragter passagererne op til Grand Canyon med klassiske luksus passagervogne fra 50’erne og 60’erne – en tur på cirka to timer hver vej samt tre timers ophold ved kanten af kløften. Man kan naturligvis også tage en overnatning inde i Grand Canyon National Park, inden man tager toget tilbage næste dag. Læs meget mere i min artikel om Grand Canyon Railway

Ud over at være stationsby, er Williams også en stolt Route 66-by, og det var den by, der holdt længst ud i kampen “mod” Interstate 40. Det var først så sent som i 1984, at Route 66 gennem Williams blev erstattet af motorvejen. Den gamle Route 66 gennem Williams er dog stadig et yderst charmerende bekendtskab, og byder bl.a. på klassiske 66-lokaliteter som Rod’s Steak House og Westerner Motel i den vestlige ende af Williams.

Hoteller på Route 66 i Flagstaff, Arizona
Moteller på Route 66 i Williams, Arizona
Hoteller i Tusayan tæt ved Grand Canyon National Park

Klik dig videre ad Route 66 i det vestlige Arizona

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 svar til “Route 66 i det centrale Arizona – porten til Grand Canyon”

  1. På vores sommerferie skal vi køre fra Phoenix til Grand Canyon. Men i stedet for bare at tage motorvejen, tænker vi, at vi hellere vil tage lidt god tid og så køre forbi Montezuma Castle og Sedona. Nu er vi dog stødt på det problem, at vi er blevet lidt forvirrede omkring vejen 89A fra Sedona til Flagstaff, som vi havde regnet med at gøre brug af. Google Maps insisterer nemlig på, at vi skal køre en lang omvej tilbage og tage I-17’eren til Flagstaff. Og når jeg googler det, falder jeg over et par nervøse debattråde om at køre gennem dette landskab. Har du nogensinde kørt den rute og ved du, hvor problematisk 89A er at køre på fra Sedona til Flagstaff? Kan simpelthen ikke gennemskue det…

    • Jeg kan godt forstå, at du er lidt forvirret. Forklaringen følger her: Highway U.S. 89A er under reparation her i juni 2014, og derfor er vejen spærret mellem Sedona og Flagstaff. Det er sandsynligvis derfor, at Google Maps insisterer på, at I skal benytte Interstate 17. Et jordskred her i starten af juni har yderligere forsinket projektet, der var planlagt til at være afsluttet omkring den 4. juli 2014. Så hvornår U.S. 89A genåbner, vides ikke på nuværende tidspunkt. Men da det er en meget benyttet rute, vil man sandsynligvis gøre alt for at få genåbnet vejen så hurtigt som muligt. Men det bliver næppe før engang i juli. Generelt er det en meget smuk tur, og der er ikke nogen fare ved at køre ruten – jeg kørte den sidste sommer, men vejen kan være lidt smal visse steder, hvis man kører i større motorhomes. For almindelige biler er der ingen problemer. God tur – hvad enten det bliver ad U.S. 89A eller Interstate 17.