Bagdad Café øst for Barstow i Mojave ørkenen i Californien er en af disse besynderlige seværdigheder, som især internationale turister har taget til sig, takket være independent filmen Bagdad Cafe fra 1987. Her er cafeen ude i ørkenen omdrejningspunktet for en spøjs historie om en tysk turist, der strander midt ude i ingenting, indlogerer sig på det lokale motel og begynder at gå til hånde på stedet. Og siden filmens premiere har især internationale turister lagt vejen forbi Bagdad Cafe på Route 66.

Moteller og overnatning i Barstow – Californien
Moteller på Route 66 i Needles – Californien
Hoteller og overnatning i Los Angeles
E-bog på dansk til Route 66 – 4.000 kilometer – 8 stater – 3 tidszoner. KLIK HER!

Bagdad Cafe i Newberry Springs
Mens lokaliteten Bagdad på Route 66 i dag ikke eksisterer længere, var det oprindeligt et trinbrædt på den nærliggende jernbane og en lille by på Route 66 tilbage i 1960’erne med en tankstation, en cafe og nogle hytter til udlejning. Men da Interstate 40 åbnede, lukkede Bagdad helt bogstaveligt, og der er i dag stort set ingen synlige spor tilbage af det tidligere samfund på Route 66.

Men Bagdad Cafe ligger heller ikke i Bagdad på Route 66, men i Newberry Springs, en lille by, som stadig er et lille samfund med nogle få butikker – og så altså Bagdad Cafe.

Bagdad Cafe hed oprindeligt The Sidewinder Cafe, men tog meget klogt navneforandring til Bagdad Cafe, da den blev berømt som filmlokalitet tilbage i slutningen af 80’erne efter premieren på filmen Bagdad Cafe. I dag kommer turister fortsat fra hele verden for at se den ”rigtige” Bagdad Cafe, som dannede ramme om en del af filmen.

Få taget dit foto bag disken
Ud over at være en filmlokalitet, er Bagdad Cafe er fuldt fungerende cafe med menukort. Jeg fik således en Jack Palance burger, da jeg lagde vejen forbi Bagdad Cafe: En massiv dobbelt cheeseburger med fritter og lidt grønt tilbehør. Så det er solid mad, der serveres på Bagdad Cafe. Skuespiller Jack Palance medvirkede netop i Bagdad Cafe, og han var i øvrigt kendt for at have spillet med i et utal af westernfilm gennem tiden.

Personalet på Bagdad Cafe er i øvrigt meget venligt, og du kan uden problemer få taget dit foto bag disken med et Route 66 skilt i hånden, hvis du skulle have lyst til det. Har du et visitkort med, kan du placere det et sted omkring døren – du får sågar en tegnestift udleveret til formålet. Således vil du kunne finde mit visitkort placeret lige til venstre for udgangen, hvis du kikker godt efter. Og der var flere andre danske navne imellem, kunne jeg se.

Sådan finder du Bagdad Cafe i Californien
Route 66 går parallelt med Interstate 40 – også selvom den ikke er markeret på fx Rand McNally’s Road Atlas. Men du kan altså uden problemer køre på selve Route 66 hele vejen fra Barstow og ud til Newberry Springs, hvis du kører fra vest mod øst. Route 66 hedder i øvrigt stadig Route 66, i dag blot som Route 66 i San Bernardino County.

Vi du nøjes med blot at tage en afstikker fra motorvejen for at lægge vejen forbi Newberry Springs, skal du dreje fra ved afkørsel 18 på Interstate 40.

Moteller og overnatning i Barstow – Californien
Moteller på Route 66 i Needles – Californien
Hoteller og overnatning i Los Angeles

Klik dig videre ad Route 66 til Barstow, Californien

Af Henrik Lange, Highways-USA.com