Route 66 i øst Oklahoma: Småbyer på stribe

Oklahoma er en lækkerbidsken for Route 66-fans. Staten har dels den længste strækning af ruten i de otte stater, Route 66 går igennem, men The Mother Road er også meget velbevaret og bliver kun sjældent forstyrret af den nye Interstate. Oklahoma er derfor den stat, man bør have mest tid til, når man følger Route 66 mod Californien. Oklahoma Route 66 Association har i øvrigt udgivet en glimrende guide, som udleveres gratis i besøgscentrene langs ruten.

E-bog på dansk til Route 66 – 4.000 kilometer – 8 stater – 3 tidszoner. KLIK HER!
Hoteller i Tulsa, Oklahoma på Route 66
Hoteller og overnatning i Oklahoma City på Route 66
Hoteller og overnatning i Amarillo, Texas på Route 66

Indianske aftryk langs Route 66 i Oklahoma
Kommer man fra Kansas, kører man ind i Oklahoma i statens nordøstligste hjørne, og følger så Route 66 på sin vej gennem en række hyggelige småbyer med eksotiske navne som Quapaw, Miami, Vinita, Chelsea, Foyil og Cartoosa.

Nogle af navnene afslører, at man nu er kommet så langt vestpå, at den indianske kultur begynder at blive synlig, og der findes flere seværdigheder med relation til den indianske historie i området. Det gælder bl.a. verdens største totempæl, der kan opleves, hvis man tager en lille afstikker fra Route 66 cirka fire miles øst for byen Foyil.

Spring Tulsa over og snup nogle småbyer
Tulsa er den næststørste by i Oklahoma, som Route 66 passerer igennem, men set fra roadiens synspunkt er byen ikke specielt interessant. Så fortsæt videre vestpå gennem endnu en række charmerende småbyer med navne som Sapulpa, Stroud, Chandler og Arcadia. Hver by har sine egne Route 66-lokaliteter, og man belønnes med god solid mad og lokalkolorit ved at frekventere en eller flere af disse diners og moteller langs den gamle highway.

The Round Barn i Arcadia
I den lille flække Arcadia med kun 320 sjæle finder man et af de klassiske pejlemærker langs Route 66 i Oklahoma. Den store rødmalede The Round Barn er byens stolthed bygget tilbage i 1898. Den restorerede lade er indrettet med et lille muesum og en souvenirbutik. Efter The Round Barn og Arcadia er Oklahoma City næste stop på Route 66.

Hoteller i Tulsa, Oklahoma på Route 66
Hoteller og overnatning i Oklahoma City på Route 66
Hoteller og overnatning i Amarillo, Texas på Route 66

Fortsæt videre ad Route 66 til det vestlige Oklahoma

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 svar til “Route 66 i øst Oklahoma: Småbyer på stribe”

  1. Hej Henrik, vi skal køre et mobilehome fra Minneapolis til Los Angeles til maj næste år. Hvilken rute vil du foreslå, hvis vi gerne vil opleve noget, men samtidig gerne vil have det så varmt som muligt. Venlig hilsen Jannic

  2. I min verden er der intet Route 66 i det, I skal der… Med mindre I hurtigt søger mod Route 66 efter Kansas City, men det er jo ikke lige rundt hjørnet. Kort sagt virker ikke som noget Route 66 i den der tur, men det har du nok selv styr på. Har været i Oklahoma City før, og skal igen til efteråret: Bygningen som blev sprunget i luften i 1995 er et must-see – eller det, der er tilbage af den… Pops ude i det nordøstlige hjørne i Acadia er også et must-see og Western Hall of Fame, hvis man er til det, skulle være godt (har ikke prøvet det). I min verden er det ligemeget, hvor man bor henne i byen. Jeg har selv valgt noget nemt, og ikke gået så højt op i location. Jeg har ikke selv prøvet et motel udenfor byen her langs Route 66.

  3. Hej Henrik, vi skal om en måned på road trip af Route 66, men har valgt at køre fra Chicago mod Des Moines og ned til Kansas City og derefter videre mod Oklahoma. Håber denne rute er ligeså interessant som ruten ned mod St. Louis? Vi overvejer om vi skal overnatte i selve Oklahoma City – hvad er dine anbefaling? Vi rejser med tre børn på 8, 9 og 9 år. Mvh Henrik