Oklahoma er en lækkerbidsken for Route 66-fans. Staten har dels den længste strækning af ruten i de otte stater, Route 66 går igennem, men The Mother Road er også meget velbevaret og bliver kun sjældent forstyrret af den nye Interstate. Oklahoma er derfor den stat, man bør have mest tid til, når man følger Route 66 mod Californien. Oklahoma Route 66 Association har i øvrigt udgivet en glimrende guide, som udleveres gratis i besøgscentrene langs ruten.

E-bog på dansk til Route 66 – 4.000 kilometer – 8 stater – 3 tidszoner. KLIK HER!
Hoteller i Tulsa, Oklahoma på Route 66
Hoteller og overnatning i Oklahoma City på Route 66
Hoteller og overnatning i Amarillo, Texas på Route 66

Indianske aftryk langs Route 66 i Oklahoma
Kommer man fra Kansas, kører man ind i Oklahoma i statens nordøstligste hjørne, og følger så Route 66 på sin vej gennem en række hyggelige småbyer med eksotiske navne som Quapaw, Miami, Vinita, Chelsea, Foyil og Cartoosa.

Nogle af navnene afslører, at man nu er kommet så langt vestpå, at den indianske kultur begynder at blive synlig, og der findes flere seværdigheder med relation til den indianske historie i området. Det gælder bl.a. verdens største totempæl, der kan opleves, hvis man tager en lille afstikker fra Route 66 cirka fire miles øst for byen Foyil.

Spring Tulsa over og snup nogle småbyer
Tulsa er den næststørste by i Oklahoma, som Route 66 passerer igennem, men set fra roadiens synspunkt er byen ikke specielt interessant. Så fortsæt videre vestpå gennem endnu en række charmerende småbyer med navne som Sapulpa, Stroud, Chandler og Arcadia. Hver by har sine egne Route 66-lokaliteter, og man belønnes med god solid mad og lokalkolorit ved at frekventere en eller flere af disse diners og moteller langs den gamle highway.

The Round Barn i Arcadia
I den lille flække Arcadia med kun 320 sjæle finder man et af de klassiske pejlemærker langs Route 66 i Oklahoma. Den store rødmalede The Round Barn er byens stolthed bygget tilbage i 1898. Den restorerede lade er indrettet med et lille muesum og en souvenirbutik. Efter The Round Barn og Arcadia er Oklahoma City næste stop på Route 66.

Hoteller i Tulsa, Oklahoma på Route 66
Hoteller og overnatning i Oklahoma City på Route 66
Hoteller og overnatning i Amarillo, Texas på Route 66

Fortsæt videre ad Route 66 til det vestlige Oklahoma

Af Henrik Lange, Highways-USA.com