Chinatown, San Francisco – den største Chinatown i USA

Chinatown i San Francisco er en af de største og mest kompakte Chinatowns uden for Asien. Hovedgaden i Chinatown udgøres af Grant Avenue, hvis indgang markeres med en kinesisk byport i krydset Grant Avenue og Bush Street. Selve Chinatown i San Francisco er dog langt større end Grant Avenue, der tiltrækker flest turister. Flere af sidegaderne og parallelgaderne er også en del af Chinatown.

Hoteller og overnatning i San Francisco
Rabatpakke til 5 attraktioner i San Francisco

Chinatown lever mest på hverdage
Chinatown er mest levende på en hverdagsformiddag, hvor de lokale kinesere er ude på indkøb. Her fornemmer du tydeligt, at Chinatown stadig er et ægte levende kvarter med lokale kinesere, der ofte lever en parallel-tilværelse langt væk fra en klassisk amerikansk livsstil. Det er ikke kun til ære for turisterne, at Chinatowns gadeskilte er skrevet på både engelsk og kinesisk.

Shopping på kinesisk
Der er masser af muligheder for indkøb i Chinatown, der vrimler med butikker, som sælger alt mellem himmel og jord. Her er de sædvanlige souvenir shops til ære for turisterne. Der er også diverse kamera- og elektronikbutikker, hvor du – måske – kan gøre en god handel. Og så er der de mere interessante lokale butikker med kinesiske specialiteter, som krydderier, alternativ medicin, brugskunst, m.m.

Prøv at søge væk fra hovedstrøget Grant Avenue. Gå i stedet ned i sidegaderne eller over i parallelgaden Stockton Street, der også har masser af kinesiske og asiatiske forretninger. Det er ofte her, de lokale selv gør deres indkøb.

Ud at spise på kinesisk
Chinatown er også en oplagt mulighed for at spise kinesisk. Men igen gælder det om at søge væk fra hovedstrøget på Grant Avenue, hvor priserne ofte er højere og udbuddet og interiøret tilpasset turisterne. Mange af de mere spændende og lokale restauranter ligger i sidegaderne eller på Stockton Street. Bevæger du dig ud på den diagonale Columbus Avenue, ender du i Little Italy, som jeg har skrevet om i artiklen North Beach og Little Italy.

Hvis du vil have japanske specialiteter, skal du søge et helt andet sted hen i byen, nemlig over i Japantown, der ligger vest for San Francisco Downtown og syd for Sutter Street.

Hoteller og overnatning i San Francisco
Rabatpakke til 5 attraktioner i San Francisco

Læs mere på:
www.sfgate.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ét svar til “Chinatown, San Francisco – den største Chinatown i USA”

  1. Et lille tip. Great Western Restaurant på 649 Jackson Street er et besøg værd. Obama har også spist der, hvilket de er meget stolte af. Prøv deres dim sum menu til frokost, 2 siders menukort og deres pekingduck med blommesauce var lækker. En sjov oplevelse.