North Beach i San Francisco er det område, der ligger nord for Chinatown, og som grænser op til Fisherman’s Wharf endnu længere mod nord. Her holdt italienerne traditionelt til tidligere, og området er derfor også kendt som Little Italy. Af samme grund finder du den ene italienske restaurant efter den anden langs bl.a. Columbus Avenue, som går diagonalt gennem bydelen.

Hoteller og overnatning i San Francisco
Rabatpakke til 5 attraktioner i San Francisco

Italienske restauranter og røde lygter
Little Italy er ikke så karakteristisk som Chinatown, men du kan altid finde en italiensk restaurant i området omkring Columbus Avenue. Desuden ligger den store katolske Saint Peter and Paul Church i Little Italy, lige ud til Washington Square. For at markere Little Italy er der malet italienske flag på alle bydelens gadelys langs Columbus Avenue.

North Beach er også hjemsted for San Franciscos red light distrikt med en lille forsamling af natklubber og barer med letpåklædte kvinder. Samme sted i krydset omkring Columbus Avenue og Broadway, finder du det spændende lille The Beat Museum og boghandlen City Lights Bookstore, der var arnested for 1950’ernes litterære beat-bølge med forfattere som Jack Kerouac, Allen Ginsberg, William S. Burroughs m.fl. i spidsen.

City Lights Bookstore og beat litteratur
City Lights Bookstore og forlag var i midten af 1950’erne bannerførere for den nye beat-litteratur, der først blev forbudt og censureret, inden det store gennembrud i 1957 med udgivelsen af Jack Kerouac’s “On the Road”. City Lights Bookstore er en institution på den litterære verdensscene, og den store, velassorterede boghandel er et fascinerende sted at gå på opdagelse. City Lights har alt, hvad der findes af beat-litteratur, men også andre romaner og faglitteratur.

Jack Kerouac og The Beat Museum
Skråt over for boghandlen på Broadway ligger det lille alternative The Beat Museum, der for private midler og med personlig entusiasme hylder beat-forfatterne med Jack Kerouac i spidsen. Her opridses historien om beat-bølgen i 50’erne og starten af 60’erne, der var forløberen for hippi-kulturen i slutningen af 1960’erne. Museets udstilling er lille men interessant, og i museets bookshop kan du købe beat-litteratur og beat-souvenirs.

Hoteller og overnatning i San Francisco
Rabatpakke til 5 attraktioner i San Francisco

Læs mere på:
www.citylights.com
www.kerouac.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com