SAS har besluttet at genoptage de direkte flyvninger mellem København og Los Angeles pr. 15. maj 2021, skriver Insideflyer.dk. Dermed vil SAS både betjene Los Angeles og San Francisco på den amerikanske vestkyst – ud over de direkte ruter til Chicago, New York og Washington D.C.

Fragt er årsag til genåbningen af LAX-ruten
Det er dog ikke efterspørgsel fra nordiske turister med kurs mod USA, som får SAS til at genåbne Los Angeles ruten, men derimod efterspørgsel på fragt. Der vil således sandsynligvis være god plads til passagererne om bord på de Airbus A350 og Airbus A330 fly, der på skift vil betjene Los Angeles ruten.

Bliv medlem af fordelsklubben Highways Academy: Få 12 måneder for kun 798,- kr.

Den direkte flyrute fra København til Los Angeles har været lukket ned siden marts 2020, da corona epidemien lukkede ned for flytrafikken over hele verden, men nu kommer der atter luft under vingerne på ruten til Los Angeles.


Det bliver ikke et fly som dette – en Airbus A340 – du kommer til at flyve med til Los Angeles. SAS har udfaset sin flåde af A340 fly i 2020, og dermed har SAS ikke længere langdistancefly med 4 motorer i sin flyflåde.

3 ugentlige afgange fra CPH til Los Angeles
Når den direkte flyrute mellem København og Los Angeles genåbner pr. 15. maj bliver det med tre ugentlige afgange i hver retning – med afgang fra København kl. 12.45 og retur fra Los Angeles kl. 11.00 lokal tid, skriver Insideflyer.dk

SAS flyver allerede til direkte til San Francisco, der genåbnede i efteråret 2020, og desuden flyver SAS også direkte til Chicago, New York og Washington D.C. fra København. Dermed mangler SAS nu kun at genoptage ruterne til Boston og Miami for at være tilbage til alle de destinationer, som SAS betjente i USA, inden corona ramte verden.

SAS alene om direkte fly til USA fra Danmark
SAS ruten til Los Angeles nåede lige akkurat at åbne op fra København i januar 2020, efter at den havde været betjent fra Stockholm siden 2016. Men i efteråret 2019 blev det besluttet at flytte ruten fra Stockholm til København med virkning fra starten af januar 2020. Men det blev som bekendt en kort fornøjelse, da ruten lukkede ned igen, da corona ramte verden i marts 2020.

SAS er indtil videre det eneste flyselskab med direkte flyruter til USA fra København – og dermed Danmark. Amerikanske Delta Air Lines har droppet at sæsonåbne selskabets normale flyrute mellem CPH og New York JFK her i 2021 og genåbner således tidligst ruten i sommeren 2022.

Heller ikke Air Canada har umiddelbart planer om at genåbne flyruten mellem København og Toronto på denne side af sommerferien. Det er endnu ikke besluttet, om Air Canada genåbner ruten mellem København og Toronto til efteråret 2021.

Læs mere på InsideFlyer.dk

Tjek også disse nyheder:
SAS vender tilbage til Washington D.C.
Delta Air Lines dropper CPH-JFK i 2021

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Denne artikel er senest opdateret den 9. april 2021