Tioga Road gennem Yosemite i Californien er her midt i juli 2023 endnu ikke åben for trafik. Dermed bliver 2023 året med den seneste åbningsdato af Tioga Road i historien.

Massive snemængder i Sierra Nevada bjergene i løbet af vinteren og foråret 2023 er årsagen til, at den populære vej over bjergpasset i Yosemite endnu ikke er åbnet.


Tioga Road er endnu ikke åben
Turister i Californien skal denne sommer have gang i Plan B, når rejseruten mellem Las Vegas og Yosemite skal planlægges. For Tioga Road gennem Sierra Nevada bjergene er stadig lukket efter vinterens og forårets massive snefald i bjergene.

Rydningsmandskabet har de seneste uger kæmpet sig gennem de enorme snemængder, der flere steder i bjergene tårner sig op langs siden af vejen. Så der vil være snegaranti i juli og ind i august, når Tioga Road på et tidspunkt bliver åben.


Status på rydning af vejen her i midten af juli
I starten af juli havde rydningsmandskabet oppe i Sierra Nevada bjergene fået ryddet den ene vejbane af Tioga Road i vejens fulde længde.

Men ud over at rydde selve vejen for sne, væltede træer og klippeblokke, skal der også foretages en lang række reparationer efter vintervejrets hærger oppe i højderne. Det gælder blandt andet ny asfalt på det steder, hvor klipper og sten har ødelagt asfalten, og der skal udskiftes autoværn og skilte flere steder, inden Tioga Road kan erklæres for åben.

Desuden skal der være styr på besøgsfaciliteterne langs vejen, inden man lukker turister ud på den 72 miles lange rute mellem Lee Vining øst for Sierra Nevada bjergene og lokaliteten Oak Flat inde i selve Yosemite på vestsiden af Sierra Nevada bjergene.

De store snemængder har nemlig ikke kun skabt ravage langs selve vejen. De har også ødelagt nogle af de besøgs faciliteter langs Tioga Road, som turisterne i Yosemite også benytter i Yosemite. Det gælder dels nogle hytterne langs vejen, men også offentlige toiletter, vand og sanitetsforhold – og nogle af de huse, som bl.a. parkrangerne i Yosemite bor i om sommeren.


Stadig ingen dato for åbningen af Tioga Road 2023
Her pr. 12. juli 2023 er der endnu ikke meldt nogen dato ud om, hvornår Tioga Road forventes at kunne åbne her i 2023 sæsonen. Så dem af jer, der er i Californien i disse uger, og har planer om at køre over Tioga Road mellem Las Vegas og Yosemite, skal I nok til at finde de alternative rejseruter frem fra handskerummet.

Et alternativ til Tioga Road kunne være Californien Highway 108 over det såkaldte Sonora Pass, der også går over Sierra Nevada bjergene, men lidt nordligere end Tioga Road. Det andet alternativ er at køre hele vejen syd om Sierra Nevada bjergene via Californiens Highway 178 ned omkring Bakersfield, og så nordpå op til Yosemite på vestsiden af Sierra Nevada bjergene.

Hold dig opdateret på åbningen af Tioga Road på Yosemite’s eget website på dette link


Læs mere om Yosemite National Park:

Yosemite Valley i Yosemite National Park
Glacier Point og Glacier Point Road

Mariposa Grove med Sequoia træer
Tuolumne Grove i Yosemite


Overnatning ved Yosemite:
Hoteller i El Portal vest for Yosemite Valley
Hoteller i Mariposa sydvest for Yosemite National Park
Hoteller i Fish Camp syd for Yosemite National Park

Hoteller i Oakhurst syd for Yosemite National Park
Hoteller i Lee Vining øst for Yosemite National Park


Af Henrik Lange
Journalistrejserådgiver og USA ekspert
Highways-USA.com + Highways-Academy.com

Denne artikel er senest opdateret den 12. juli 2023