Tioga Road over Sierra Nevada bjergene i Yosemite åbner lørdag 22. juli 2023 kl. 8.00 lokal tid.

Dermed bliver åbningsdatoen her i 2023 den historisk seneste åbning af Tioga Road over Sierra Nevada bjergene gennem Yosemite i Californien.


Tioga Road åbnes 22. juli 2023 kl. 8.00
Lørdag morgen den 22. juli 2023 åbnes portene langt om længe til Tioga Road, der normalt plejer at åbne i løbet af juni måned. Åbningsdatoen kommer dermed til at skrive sig ind i historiebøgerne, for aldrig har Tioga Road åbnet så sent, som her i 2023.

Vinteren og foråret har været en særdeles hård omgang for Tioga Road gennem Yosemite i Sierra Nevada bjergene i Californien. Men nu er sne, væltede træer og klippeblokke ryddet væk fra vejbanen i vejens fulde længde, er den seneste melding fra Yosemite National Park, og dermed kan Tioga Road åbne lørdag den 22. juli 2023.

Det er dog ikke kun vejen, som de gigantiske snemængderne har været hårde. Flere af de træhuse, som parkrangerne i parken bor i om sommeren, at er kollapset under snemængderne, og desuden har især vandledninger og kloaksystemer taget skade af vintervejrets rasen oppe i bjergene.

Derfor er man stadig i fuld gang med at reparere de skader, der ikke umiddelbart er relateret til selve vejen. Der bliver opsat mobile toiletter flere steder langs vejen, da vandforsyningen ikke fungerer endnu.


Tioga Road har fået med grovfilen af vejguderne i løbet af vinteren 2022/ 2023. Foto: National Park Service

Slut med at finde alternativer til Tioga Road
Mens Tioga Road har været lukket, har kør-selv turister i Californien skulle ud på en længere omvej, når de kom fra Las Vegas og ville videre til Yosemite National Park og Yosemite Valley.

Alternativerne har enten været turen syd om Sierra Nevada bjergene via Bakersfield og Californiens Highway 178. En anden mulighed har været den nordligere “genvej” over Sierra Nevada bjergene, Californiens Highway 108, der også går over Sierra Nevada bjergene – og som åbnede i starten af juni 2023. Men fra på lørdag den 22. juli 2023 kl. 8.00 kan du atter vælger Tioga Road ind gennem Yosemite over Sierra Nevada bjergene.

Læs mere om åbningen af Tioga Road på Yosemite’s eget website på dette link


Læs flere nyheder om Tioga Road:

Tioga Road endnu ikke åben her i juli 2023
Portræt af Tioga Road gennem Sierra Nevada bjergene


Læs mere om Yosemite National Park:

Yosemite Valley i Yosemite National Park
Glacier Point og Glacier Point Road

Mariposa Grove med Sequoia træer
Tuolumne Grove i Yosemite


Overnatning ved Yosemite:
Hoteller i El Portal vest for Yosemite Valley
Hoteller i Mariposa sydvest for Yosemite National Park
Hoteller i Fish Camp syd for Yosemite National Park

Hoteller i Oakhurst syd for Yosemite National Park
Hoteller i Lee Vining øst for Yosemite National Park


Af Henrik Lange
Journalistrejserådgiver og USA ekspert
Highways-USA.com + Highways-Academy.com

Denne artikel er senest opdateret den 20. juli 2023