Florida har fået sin første højhastigheds jernbane. I slutningen af september åbnede selskabet Brightline sin længe ventede tog forbindelse mellem Miami og Orlando. Dermed kan du nu tage toget fra direkte fra Miami til Orlando.


Nyt højhastigheds tog mellem Orlando og Miami

Miami og Orlando er blevet forbundet med en helt nybygget jernbane, som drives af det private selskab, Brightline, der kører top moderne højhastigheds tog mellem Orlando og Miami. Den nybyggede jernbane åbnede for drift fredag 22. september 2023.

Den nye jernbane er på i alt 235 miles/ 378 kilometer fra Miami til Orlando. Rejsetiden mellem de to byer ligger  på mellem 3 og 3,5 timer. Stationerne undervejs mellem Miami og Orlando inkluderer bl.a. Fort Lauderdale, West Palm Beach og Boca Raton.

Brightline begyndte allerede at køre tog i Florida i 2018, da man åbnede på strækningen mellem Miami og West Palm Beach. I 2019 begyndte anlæggelsen af den 170 miles/ 273 kilometer lange forlængelse til Orlando, som nu er åbnet.


Fra Miami Downtown til Orlando International Airport

Den nye jernbane udgår fra Miami Downtown og har sin endestation i Orlando International Airport. Lufthavnen i Orlando bliver dermed den foreløbigt eneste lufthavn i USA, der er forbundet til et langdistance jernbanenetværk.

Med åbningen af den nye jernbane er det pludseligt blevet lidt nemmere for turister i Florida at bevæge sig rundt i solskinstaten, uden nødvendigvis at skulle leje en udlejningsbil, når man skal bevæge sig rundt mellem Orlando og Miami.

Der er planer om en yderligere forlængelse af banen til Tampa på Florida’s vestkyst, men disse planer er indtil videre stadig i planlægningsfasen.


Bright Line West i Nevada og Californien

Brightline er også aktiv på den amerikanske vestkyst, hvor der er gang i planlægningen af en ny højhastighedsjernbane mellem Las Vegas og en lokalitet i det sydlige Californien, Rancho Cucamonga.

Fra Rancho Cucamonga vil der være togforbindelse videre til Los Angeles med de såkaldte Metro Link tog. Den nye jernbane mellem Las Vegas og Californien vil have en samlet længde på 218 miles, og planen er, at banen skal stå færdig i 2028 inden åbningen af OL.

Du kan læse mere om Brightlines nye højhastighedstog i Florida på www.gobrightline.com


Af Henrik Lange
Journalistrejserådgiver og USA ekspert
Highways-USA.com + Highways-Academy.com

Denne artikel er senest opdateret den 26. september 2023