Natten til søndag den 12. juni 2022 kl. 00.01 amerikansk østkyst tid – og dermed søndag morgen kl. 06.01 dansk tid – kræves der ikke længere en negativ coronatest ved indrejse i USA. Det oplyser Det Hvide Hus. Du skal dog stadig være fuldt vaccineret og have fået mindst 2 corona vaccine stik – og gerne 3 stik – for at kunne rejse ind i USA.


USA dropper krav om coronatest fra søndag

Danske og nordiske turister, der skal til USA til sommer, kan altså se frem til en betydeligt nemmere rejse i USA – og slipper dermed for turen forbi et testcenter i enten en lufthavn eller en PCR-test i en af de offentlige tilbageværende testcentre – et døgn inden afrejsen til USA.

Den amerikanske rejsebranche, der tidligere i denne uge var samlet til rejsemessen IPW i Orlando i Florida – hvor undertegnede og Highways-USA.com også deltog – var kravet en negativ corona test for internationale rejsende et af de mest hede emner.

Nu får den amerikanske rejsebranche altså ønsket om et stop for test af internationale rejsende opfyldt. Canada droppede fx allerede kravet om en negativ coronatest tilbage i foråret 2022.


Du skal stadig være fuldt vaccineret…

Alle voksne personer over 18 år skal fortsat have modtaget minimum to vaccine stik at kunne rejse til USA. Der er altså ikke ændret noget i reglerne i forhold til kravet om at være fuldt vaccineret. Er du ikke vaccineret, er USA desværre som udgangspunkt stadig lukket land for dig.

Der er ikke krav om, at børn under 18 år skal være fuldt vaccineret for at kunne rejse ind i USA. Men de må naturligvis meget gerne være det.

Der er flere måder at dokumentere sine vaccinationer på: Min anbefaling er, at man medbringer udprint af alle sine vaccinations certifikater fra Sundhed.dk

Fredagens nyhed om, at der ikke længere er krav om negativ coronatest fra søndag 12. juni 2022, er stadig så ny, at de nuværende formularer fra de amerikanske sundhedsmyndigheder ikke afspejler de nye regler. Derfor anbefaler jeg, at du indtil videre udprinter dine vaccinations certifikater fra Sundhed.dk og tager dem med i lufthavnen, hvis du skal rejse til USA inden for de nærmeste dage.


Webinar: 20 USA rejsetips på 60 minutter – onsdag 15. juni kl. 19.30

Det går rigtigt stærkt med rejsenyhederne fra USA i disse dage!

Desuden er jeg netop kommet tilbage fra den store USA rejsemesse IPW i Florida og har masser af dugfriske opdateringer med hjem fra hele USA. Derfor holder jeg webinar med friske rejsenyheder fra USA målrettet dig, der skal på sommerferie i USA her lige om lidt.

På 60 minutter får du 20 værdifulde rejsetips, som vil gøre din sommerferie i USA mindst 100 gange bedre! 🤩

  • Bliv opdateret: Hvad betyder frafaldet af kravet om corona tests for mig 😷
  • Prisstigning på ESTA godkendelsen: Prisen er steget fra 14 dollars til 21 dollars 💵
  • Anbefaling: Sådan undgår du, at du mister dit fly i lufthavnen p.g.a. trængsel ✈
  • Dugfriske nyheder: Få de seneste USA rejsenyheder fra rejsemessen IPW i USA, jeg lige er kommet hjem fra… 🌎

Webinaret er målrettet dig, som skal på sommerferie i USA, der gerne vil have den bedste start på ferien til USA… 📋

Det koster 58,- kr. pr. familie at deltage i dette webinar, jeg afholder onsdag 15. juni 2022 kl. 19.30

 

Af Henrik Lange
Highways-USA.com + Highways-Academy.com
Journalistrejserådgiver og USA ekspert

Denne artikel er senest opdateret den 11. juni 2022