Røde, orange, gule, hvide og brune sandstensklipper i fantastiske formationer tilsat huller og fascinerende former, der giver rig lejlighed til fantasifulde fortolkninger af, hvad klipperne forestiller, er den åbenlyse tiltrækningskraft ved Valley of Fire State Park nord for Las Vegas i Nevada. Valley of Fire er samtidig et fint eksempel på, at staten Nevada har meget andet at byde på end kasinoer, shows, glitter og glimmer.

Valley of Fire indgår i min 23 dages guide til Texas, New Mexico, Arizona og Nevada

Knaldrøde klipper i mærkelige former
Alene navnet Valley of Fire lægger et vist forventningspres på natursceneriet i det sydlige Nevada. Nevadas første statspark lever heldigvis helt op til forventningerne, for det er et stykke meget unik natur, der venter jer en times kørsel nord for Las Vegas, hvis I forlader Las Vegas og kører nordpå ad Interstate 15 op til Valley of Fire State Park (vælg Exit 75 og følg så Nevadas Highway 169 helt op til parken).

Livsnerven gennem Valley of Fire State Park er den cirka 10 miles lange asfalterede vej gennem parken, som bringer jer forbi en række af parkens unikke klippeformationer, bl.a. Seven Sisters og Elephant Rock. Det er dog først, når I forlader ”hovedvejen” gennem parken og kører yderligere ind i parken ad fx White Domes Road, at I for alvor belønnes med forrygende klippeformationer og helt fantastiske naturscenerier.

Det gælder bl.a. ved White Domes, hvor sidevejen White Domes Road ender, men hvor I kan tage det den mile lange natursti White Domes Trail rundt i området omkring de store markante ”hvide”/ afblegede sandstensformationer, der står som efterladte bjergtoppe og rager op. Også den en mile lange Rainbow Vista Trail hører til en af parkens mest populære naturstier sammen med Elephant Rock Loop.

I den helt nemme afdeling kan I ved besøgscentret cirka midt i parken tage den korte natursti om til klippen Balancing Rock, mens I langs naturstien Petrified Rocks Loop kan opleve forstenede træstammer.

Limos langs parkens scenic drive
Valley of Fire State Park hører i kraft af sine beliggenhed kun en god times kørsel fra Las Vegas til den mest populære naturpark i Nevada. Fx vil I kunne opleve at se flere limos køre rundt i parken – hvilket normalt ikke hører til scenariet, når man besøger andre naturparker. Men Valley of Fire State Park tiltrækker tydeligvis også besøgende i Vegas, der lige skal have et afbræk fra løjerne langs The Strip.

I kraft af de smukke røde, orange og gule farver på klipperne, bliver Valley of Fire ekstra smuk, hvis I oplever parken ved solopgang eller solnedgang. Lad dog være med at begå den fejl, som jeg begik ved at undervurdere, hvor lang tid I skal bruge for at opleve parken. Jeg kom ganske enkelte for sent frem til parken sidst på dagen kun en time før solen gik ned. Og det var for sent til, at jeg kunne nå at opleve alle de lokaliteter, som parkens er kendt for. Så jeg må tilbage igen, næsten gang jeg er i Nevada.

Det praktiske om Valley of Fire State Park
Valley of Fire er som bekendt en statspark drevet af staten Nevada. Derfor kan I god gemme jeres nationalparkpas langt væk, når I kører ind i Valley of Fire State Park, for det kan ikke bruges. I stedet må I betale 10 dollars pr. køretøj til parkrangeren ved indkørslen – eller alternativt smide 10 dollars i en kuvert i en postkasse ved indgangen, notere jeres navn og nummerplade på kuverten, og så lade genparten af kuverten være synlig i forruden. Lidt besværligt – husk lige penge.

Parken er kun åben i dagtimere fra solopgang til solnedgang, og på skilte rundt i parken bekendtgøres det, at man opholder sig ulovligt i parken, hvis man stadig er i parken efter solnedgang. Det var der nu mange andre besøgende end undertegnede som var, men hold øje med tiden og gør klar til at forlade parken, når solen er dalet ned under horisonten. Hvis I vil overnatte, er der også en campingplads i parken, og så har I i sagens natur lov til at opholde jer i parken efter mørkets frembrud.

Hvis I begiver jer ud på længere vandreture i Valley of Fire State Park om sommeren, så husk masser af væske. Eller risikerer I, at parken i lidt for høj grad kommer til at leve op til sit navn, Valley of Fire.

Kombiner Valley of Fire med Lake Mead
Valley of Fire State Park er nabo til Lake Mead National Recreation Area drevet af National Park Services. Hvis I vil have et naturskønt alternativ til Interstate 15 – enten til eller fra Las Vegas – så vælg i stedet Highway 167 langs bredden af Lake Mead, som går gennem Lake Mead National Recreation Area.

Det koster godt nok 20 dollars at køre ind gennem Lake Mead National Recreation Area, men her kan I benytte jeres nationalparkpas, og så er turen gratis for jer. Der er tale om en virkelig naturskøn rute langs vestkanten af Lake Mead fra Las Vegas op mod Valley of Fire med mulighed for at opleve wildlife i form af bl.a. coyotes, som jeg så et par stykker af på min tur. Sigt fx efter den østgående Lake Mead Boulevard i North Las Vegas, der vil fragte jer øst ud ad byen og helt ud til Lake Mead National Recreation Area.

Valley of Fire indgår i min 23 dages guide til Texas, New Mexico, Arizona og Nevada

Af Henrik Lange, Highways-USA.com