Yosemite National Park i Californien er den seneste park på listen over nationalparker, der kræver reservation på forhånd, hvis du som turist vil besøge Yosemite i sommeren 2022. Du skal altså både have billet/ nationalparkpas OG adgangs reservation i 2022, hvis du vil ind i Yosemite til sommer.

Du skal have adgangs reservation til Yosemite i 2022
Hvis du hører til nogle af de mange turister, der har planer om at besøge Yosemite i Californien til sommer, så skal du huske at bestille en adgangs reservation på forhånd, for at kunne køre ind i parken i din udlejningsbil. Yosemite National Park er nemlig den seneste nationalpark i det vestlige USA, der indfører adgangsbegrænsninger til sommer, for at undgå trængsel og trafikpropper i parken.

Tidligere i 2022 har en række andre nationalparker i det vestlige USA gjort det samme, og nu følger Yosemite så efter, der ubetinget er den mest populære nationalpark i Californien.

Krav om reservation i Yosemite fra maj til september 2022
Kravet om at have reserveret adgang til Yosemite på forhånd gælder fra den 20. maj 2022 og frem til den 30. september 2022. I den periode skal alle, der ønsker at køre ind i parken i dagtimerne fra kl. 06.00 til kl. 16.00 i fx en udlejningsbil eller en autocamper/ motorhome, have reserveret en adgangsbillet på forhånd, for at få lov til at køre ind i parken.

Hovedparten af de tilgængelige reservationer i perioden fra 20. maj til 30. september 2022 frigives den 23. marts 2022 på websitet Recreation.gov  Hver reservation er gyldig i 3 dage, så når man fx har fået en reservation til datoen den 20. juni 2022, er samme reservation også gyldig til den 21. og 22. juni 2022. Hver adgangs reservation koster et administrationsgebyr på 2 dollars.

Hvis du har booket overnatning inde i selve Yosemite National Park, behøver du ikke have nogen adgangs reservation. Så har du automatisk adgang til parken.

Men de færreste overnatter INDE i selve Yosemite National Park! Så tag afsæt i, at I nok skal have en adgangs reservation, hvis I skal besøge Yosemite til sommer.

Adgangs reservationerne til Yosemite i sommeren 2022 forventes i øvrigt at blive udsolgt ganske hurtigt, når de bliver frigivet den 23. marts 2022 på Recreation.gov  Så sid klar ved computeren, når reservationerne frigives onsdag den 23. marts 2022 kl. 16.00 dansk tid!

Webinar 22. marts 2022 kl. 19.30: Nationalparker og reservationer i 2022
Yosemite er ikke den eneste nationalpark, der til sommer indfører krav om adgangs reservationer i det vestlige USA. Og det kan godt være lidt langhåret at holde styr på, hvilke af USA’s nationalparker der kræver forhånds reservation, og hvilke der ikke gør.

Derfor afholder jeg et webinar om de nye krav til adgangs reservationer i USA’s nationalparker i 2022, tirsdag 22. marts 2022 kl. 19.30!

Webinaret afholdes dagen INDEN, at adgangs reservationerne til Yosemite frigives, så du kan nå at sidde klar ved computeren, når adgangs reservationerne til Yosemite National Park frigives den 23. marts 2022!


Du kan bl.a. blive klogere på:

  • Hvordan gør jeg i praksis, når jeg skal reservere adgang til Yosemite i 2022?
  • Hvilke datoer skal du være opmærksom på, når du vil reservere billetter på forhånd?
  • Kan jer reservere adgang til Yosemite senere, hvis jeg ikke kender de præcise datoer?
  • Hvilke andre nationalparker i USA er omfattet af de nye regler om adgangs reservation?
  • Nationalparker i det vestlige USA, der ikke kræver reservation på forhånd i 2022

Du kan også få svar på:

  • Hvilke naturstier, som også kræver adgangs reservation i 2022
  • Køb af nationalpark årspas i 2022 kontra dagsbilletter
  • Priser på dagsbilletter i nationalparkerne i ’22
  • Praktisk information om shuttelbusser i de mest populære nationalparker

Ekstra bonus 

  • Nyhedsopdatering om flyruter til USA + andre rejsenyheder fra USA og Canada

Det koster et honorar på 48,- kr. pr. familie for at deltage i webinaret den 22. marts 2022 kl. 19.30!

Alle tilmeldte deltagere til webinaret får adgang til en optagelse af webinaret efterfølgende. Du kan altså godt tilmelde dig, og så eventuelt se webinaret efterfølgende.

Medlemmerne af min fordelsklub Highways Academy kan deltage i webinaret gratis.

Bliv medlem af fordelsklubben Highways Academy: Få 12 måneder for kun 597,- kr.

 

Af Henrik Lange
Highways-USA.com + Highways-Academy.com
Journalistrejserådgiver og USA ekspert

Denne artikel er senest opdateret den 6. marts 2022