Florida Keys: Guide til U.S.1 Overseas Highway

Florida City syd for Miami i Florida er udgangspunktet for en af USAs mest spektakulære landeveje, Overseas Highway. Der er 126 miles/ 202 kilometer fra Florida City i nord på fastlandet til Key West i syd, og turen byder på ikke færre end 42 broer undervejs. Den længste er hele 7 miles/ 11 kilometer lang. Sammenlagt tilbringer du 15 procent af køretiden over vand. Tag med til Florida Keys og Key West i Florida.

Hoteller og overnatning i Key West: Læs min nye artikel
Hoteller i Miami Beach: Få tips til overnatning i Miami
Hoteller og overnatning i Key Largo
Køb min nye e-guide på dansk til Florida Keys inklusiv Key West

Smuk og farlig – hold øje med trafikken på U.S. 1
De små grønne milemarker-skilte i vejkanten spiller en central rolle på Florida Keys og Overseas Highway. Der tælles nemlig ned fra milemarker 126 syd for Florida City til milemarker nul i Key West. Desuden bruges milemarker-skiltene som adresser langs vejen. Fx ligger John Pennekamp Coral Reef State Park ved milemarker 102 ud til Atlanterhavet. Der skelnes mellem adresser på Atlanterhavs-siden (Oceanside) og adresser ud til Den Mexicanske Golf (Bayside).

Overseas Highway er imidlertid lige så farlig, som den er smuk. Hvert år bliver adskillige bilister dræbt eller kvæstet i trafikulykker langs hovedvejen, og små mindesmærker mindes de dræbte langs hovedvejen. Hold derfor øjnene på vejbanen, og vent med at nyde udsigten, til du holder stille. Fredage og søndag eftermiddage er de mest trafikerede tidspunkter.

Der er kun den samme vej til og fra Key West. Kun på den inderste del af Overseas Highway er det muligt at variere turen. Her kan du alternativt tage rute 905 fra Key Largo til Homestead, der godt nok er en betalingsvej, men prisen er kun en flad dollar pr. personbil, og rute 905 over Barnes Sound betragtes af kendere som et kønnere alternativ end den nordligste del af U.S. 1.

Historien bag Overseas Highway på Florida Keys
Det var drømmen om at bygge en jernbane ned langs Floridas østkyst, som lagde grundstenen til Overseas Highway. Byggeriet af sidste etape af Florida East Coast Railway startede i 1904 i Miami, og i 1912 åbnede banen til Key West. Anlægget af banen til Key West blev af mange betragtet som det glade vanvid, men oliemillionæren Henry Flagler, der finansierede jernbaneeventyret i Florida, var stædig, og fik sin jernbane, som efter åbningen blev et stort tilløbsstykke.

En meget voldsom orkan på Labour Day den 2. september 1935 ødelagde imidlertid store dele af jernbanen. I stedet for at genopbygge banen, valgte man at etablere Overseas Highway på toppen af de gamle jernbanebroer, der overlevede orkanen. I 1938 kunne Overseas Highway indvies til glæde for USAs mange nye bilister.

I dag er de tidligere jernbanebroer erstattet af nyere og bredere vejbroer, men de gamle solide jernbanebroer står stadig tilbage til minde om dengang, man kunne tage Key West-ekspressen hele vejen fra Central Station i New York til Key West på spidsen af det sydligste Florida.

Oplevelser og seværdigheder på Florida Keys:
John Pennecamp Coral Reef
Long Key State Park
Marathon på Key Vaca
Pigeon Key
Bahia Honda Key
Big Pine Key
Sugarloaf Key
Key West

Hoteller og overnatning i Key West: Læs min nye artikel
Hoteller i Miami Beach: Få tips til overnatning i Miami
Hoteller og overnatning i Key Largo
Køb min nye e-guide på dansk til Florida Keys inklusiv Key West

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

121 svar til “Florida Keys: Guide til U.S.1 Overseas Highway”

 1. Hej Henrik: Din e-bog om Florida Keys, er det ikke en bog med rutevejledning, som din 22 dages rejseplan til Californien som vi lige har været på?? Kunne på et tidspunkt tænke mig en tur rundt i Florida (du skriver Florida Keys – er det ikke Florida??). Og se bl.a. Kennedy Space Center m.v. Altså en tur rundt på Florida halvøen. Synes ikke lige, det er det jeg får ud af at smugkigge på US 1/ Florida Keys e-bogen.

  • Min e-bog om Florida Keys handler “kun” om Florida Keys inklusiv Key West og turen ned langs øgruppen. Jeg har dog også inkluderet Everglades National Park, da man typisk tager den med på turen med mod Florida Keys. Men e-bogen om U.S. 1 ned langs Florida Keys er altså ikke en guide til hele Florida – og ikke en dag-for-dag beskrivelse til hele det sydlige Florida, sådan som du efterlyser. Det er også årsagen til, at den kun koster 125,- kr. – og ikke 225,- kr., som er prisen på dag-for-dag rejseplanerne. Jeg på nuværende tidspunkt ingen dag-for-dag guide til Florida, som i givet fald naturligvis også skulle inkludere Miami og Orlando. E-bogen om Florida Keys er det, jeg kalder en punkt-for-punkt guide, hvor jeg nævner de lokaliteter ned langs Florida Keys på hovedvejen U.S. 1, som jeg synes er interessante at opleve undervejs. Typisk bruger man også kun en dag eller to på at køre ned til Key West og en dag retur. E-bogen om Florida Keys har dermed samme “format”, som min e-bog om Highway 1 i Californien.

 2. Hej Henrik: Vi er et par, som lige er blevet gift. Vi vil gerne tage en tur til Miami Beach i starten af juni måned, men hvordan vil vejret være på det tidspunkt? Jeg er bange for, at regnen vil ødelægge vores tur på 10 dage.

  • Jeg var i Miami og på Florida Keys i starten af juni i 2015, og det var overhovedet ikke noget problem i forhold til vejret. Så jeg ville ikke være nervøs i forhold vejret. Jeg går ud fra, at du refererer til de tropiske regnskyl, man kan opleve fra tid til anden. De opstår typisk sidst på eftermiddagen på det tidspunkt af året, men det er altså ikke noget, der ville få mig til at aflyse en ferie i det sydlige Florida i juni måned.

 3. Jeg kan se, du er lidt af en ekspert i Florida, så jeg har lige nogle enkelte spørgsmål. Vi er to piger (22 og 21 år), der skal en måned til USA, hvoraf vi har en uge i New York og cirka tre uger i Florida. Er der nogle områder og ting, du vil anbefale, vi får set? Vi tænker at leje en bil i 10 dage for at kunne køre rundt og opleve diverse steder. Og er der steder du vil anbefale med hensyn til også at kunne cykle rundt efterfølgende, når bilen er afleveret? Vi tænker primært at have en uge i Fort Lauderdale og to nær Miami Beach. Er det for voldsomt, og skal vi eventuelt fordele nætterne i forhold til de områder, vi skal se? I så fald hvordan vil du anbefale, vi fordeler dem?

 4. Hej Henrik. Hvor er det en skøn blog, du har. Har allerede fået meget ud af at læse den, men håber du har tid til at se på vores spørgsmål. Vi er en familie med to drenge, 12 og 15 år, der gerne vil til Florida 22.12.17 – 5.1.18. Vi ved, at det er højsæson, så vi undgår nok de største attraktioner/ parker, og drengene er indstillet på, at vi ikke skal fordi forlystelsesparker. Måske skal vi en enkelt ting, men ikke forlystelsespark. Vi vil gerne være et “dejligt afslappende sted med vand, strand/ pool, begge dele i selve juledagene. Hvor det så lige skal være… Vi ønsker ikke at “have travlt” og se noget non stop, men også have tid til at slappe af… (ikke decideret til strandferie nødvendigvis, udsigt over vandet med adgang til pool er også fint). Vi kan fint være på vej et sted hen og have en enkelt overnatning et sted på vejen, og kan besøge et eller andet en enkelt dag – men ellers gerne være et par dage et sted, og hellere have få steder og så flere dage der. Vi drømmer om:
  – at skulle til Fort Lauderdale en tre-fire dage (har bekendt der)
  – at skulle til Key West 1-2 overnatninger (med mindre julen)
  – at bruge en halv til en hel dag i Everglades
  – snorkle lidt, fiske lidt (også fra båd)
  – evt. besøge Tampa eller Fort Myers
  Vi ved dog ikke, hvad der vil være realistisk, når ikke vi vil suse af sted, og hvilken rækkefølge ville være bedst – også måske tage hensyn til selve julen, da der nok vil være overbooked flere steder… Hvad tænker du? Venlig hilsen Birgit

  • Hej Birgit, Jeg er lidt nysgerrig på jeres tur, da vi tager til Florida i julen og nytår 2018-2019. Vi er 2 voksne og 2 (børn) 18 og 12 år. Vi har bestilt hotel fra den 23-25/12 på Key West og den 30/12-1/1 i Miami. Resten af tiden har vi booket hus i Orlando. Hvordan var vejret i den periode, I var afsted? Hvordan var der åbent på restauranter den 24/12 og den 31/12? Er der nogen gode fif du mener vi ikke kan “leve” uden? På forhånd tak Hilsen Martin Huus

 5. Hejsa, min mand, tre unger på 13, 15 og 17 år og jeg selv tager tre uger til New York og Florida her den 19. juni. Vi ville gerne prøve at svømme med delfiner og har set nærmere på Dolphin Plus Bayside i Key Largo. Vi har nogle venner, som også skal afsted, og de vil også gerne besøge Dolphin Plus. De har booket, og skulle opgive alle kreditkort oplysninger over telefonen – inklusiv det trecifret nummer på bagsiden. Det er jeg ikke helt tryg ved. Har du noget nærmere kendskab til dette? Tak for en super side. Hej fra Iben

  • Jeg kender ikke Dolphins Plus på Key Largo, men nu tjekkede jeg lige stedet på TripAdvisor, og fandt adskillige danske bedømmelser af stedet, afgivet hen over det sidste lille års tid. Umiddelbart ser det meget tilforladeligt ud. Jeg undrer mig dog over, at man booker over telefonen og via telefonen oplyser sine kreditkort informationer. Det er en lidt usædvanlig fremgangsmåde. Normalt foregår betalingen jo elektronisk over nettet. Så jeg kan ikke sige andet, end jeg studser lidt over den alternative booking. Når det er sagt, kan jeg ikke umiddelbart for øje på noget, der falder mig i øjnene i forhold til stedet. Men jeg vil give dig ret i, at man ikke opgiver samtlige informationer om ens kreditkort til tredjepart, der jo i princippet kan misbruge kortet med de oplysninger, som er blevet opgivet – uden det nødvendigvis behøver været tilfældet med Dolphin Plus. Men det er jo netop derfor, at man har betalingsformidlere, der står som uafhængigt mellemled mellem afsender til modtager. Så jeg kan godt forstå din undren. Hvad årsagen til denne lidt alternative praksis er, kan jeg af gode grunde ikke svare på. Nærmere kan jeg ikke rigtigt komme det. Jeg vil overlade det til dig at vurdere, om I vil gå videre med Dolphin Plus i forhold til jeres delfinsvømning – eller om I vælger en anden operatør. Set udefra ser firmaet meget reelle ud – lige bortset fra den lidt alternative betalingsmetode. God tur under alle omstændigheder!

 6. Tak for en helt fantastisk side med mange gode tips. Måske du kan hjælpe os lidt også :·) Vi er en familie på fire, som rejser til Florida i starten af juli i 14 dage. Tre første overnatninger i Miami, tre overnatninger i Orlando, tre overnatninger ved Fort Myers Beach, fire overnatninger på Key West og til sidst en overnatning inden hjemrejsen i Fort Lauderdale. Jeg er i tvivl om, hvorvidt vi skal tage flere overnatninger i Fort Myers og mindre ved Key West? Vi havde valgt de fire nætter i Key West for at slappe af, bade, snorkle o.s.v. Men nu synes jeg, at jeg kan læse mig frem til, at det ikke er særlig badevenligt på Key West. Vi skal bo på Casa Marina Resort, hvor der også er en strand. Men måske vi ikke skal forvente en »caribisk« strand dernede? Skal man ud og sejle for at se de flotte fisk, eller er der også muligheder i løbet af dagen fra stranden af? Er tre hele dage mon for meget? Er de bedre brugt i Fort Myers?

  • Det er korrekt, at strandene ved Key West varierer meget. Jeg er ikke ekspert i strandene omkring Key West, men den har jeg set, så OK ud. Men det er ikke nødvendigvis “paradis strande”, som man kan opleve andre steder på bl.a. Florida Keys. Hvis hovedformålet med jeres ophold i Key West er at ligge ved stranden, så ville jeg nok flytte den ene nat fra Key West til Fort Myers. Men to hele dage i Key West kan I sagtens bruge – hvis I altså ikke kun vil ligge ved stranden. For at komme ud at se koralrevet med flotte fisk langs Florida Keys – hvor man bl.a. kan snorkle – kræver det, at man sejler ud til revet. Man kan altså ikke svømme/ snorkle ud fra stranden og se fisk. Hvis strandene betyder så meget, vil jeg anbefale jer Bahia Honda State Park. Den ligger 45 minutters kørsel fra Key West, og her er der bl.a. nogle meget lækre strande med blødt sand og palmer – altså noget at det, som I efterlyser. Læs også mit portræt af Bahia Honda State Park

 7. Hej Henrik. Gode råd ønskes 🙂 Vi skal en tur til Florida i juni måned, og vil høre dig, om du kan anbefale os et day trip til Bahama? Og om der er ture fra Miami til Bahama? Er det en oplevelse eller er det spild af penge? Vi skal op langs Fort Myers, Tampa, Orlando og så til Miami Beach til sidst. Er der noget, som vi burde opleve? På forhånd tak for svar 🙂 Pia

  • Bahamas har jeg intet kendskab til. Jeg beskæftiger mig udelukkende med Florida’s fastland inklusiv Florida Keys. Så alt hvad der vedrører Caribien i øvrigt og krydstogter, kan jeg ikke hjælpe med. Bahamas er mig bekendt er ret spredt øgruppe, og der er vist mindst et par times sejlads derover, så hvor meget man kan nå, har jeg ingen anelse om. Men det er nok begrænset på en dagstur. Muligvis er der færgeforbindelse fra Fort Lauderdale til Bahamas, men jeg ved det ikke. Så I må ud at researche.

 8. Vi er en familie på tre; far, mor og barn på 10 år, der gerne vil tre uger til USA, nærmere bestemt Florida og området der omkring i februar 2017. Vi er en familie, der godt kan lide at opleve noget – men bestemt også dejlige strande, vand, snorkling og afslapning i små hyggelige områder. Vi regner med at booke de første par overnatninger – men kunne godt tænke os at prøve, ikke at have bestilt resten af overnatningerne hjemmefra – sådan at vi kan køre hvorhen vi vil. Er det noget, du vil anbefale i februar?? Eller er der for meget højsæson til, at man bliver nødt til at gå på kompromis med vores ønsker/ krav til bolig??

  • Februar er “desværre” højsæson i det sydlige Florida. Så ideen om bare at tage tingene som de kommer i januar og februar måned i Florida, er desværre ikke specielt gangbar. Jeg havde et spørgsmål lidt i stil med jeres her for nylig, hvor en familie blev meget overraskede over hotelpriserne i Key West i netop februar måned. Så i det sydlige Florida – Florida Keys og Miami inklusiv – bør I reservere hovedparten af jeres overnatninger på forhånd. Også for at undgå, at I kommer til at betale kassen for de pågældende nætter, hvis I bare kører ind fra gaden. Hvis der da overhovedet er noget ledigt. Det med at tage tingene som de kommer, kan man sagtens praktisere i store dele af USA i foråret og efterårs månederne. Men den går ikke i det sydlige Florida i januar og februar og i det sydvestlige USA fra Skt. Hans og frem til slutningen af august. Samme problematik gælder i øvrigt New England regionen om efteråret i september og oktober. Så I skal nok forberede jer på, at planlægge hovedparten af turen på forhånd. Og så kan I eventuelt “tage chancen” et par enkelte nætter. Fortsat god ferieplanlægning 🙂

 9. Hej Henrik, hvor er jeg glad for, at du er til 🙂 Min mand, min datter (snart tre år) og jeg, har besluttet at tage til Florida. Vi vil gerne afsted cirka midt i oktober og en måned frem. Vi har aldrig været i USA. Florida er et vidt begreb, kan jeg se, når jeg ser på, hvilke alverdens muligheder der er. Vi ville egentlig have været til Bali, men oktober er ikke lige årstiden at tage dertil. Det vi er ude efter, er, at vi ønsker fuld afslapning med dejlige strande, hvor vi kan være, hygge og spise. Helt low key. Der må gerne være hyggelige barer, hvor vi kan nyde øl og drinks 🙂 Bare skønne oplevelser, hvor det ikke handler om at skulle køre Florida tyndt, men en rejse hvor en tre årig synes, det er skønt at være sammen med hendes forældre. Vi lejer naturligvis en bil. Vi tænker at se på bosteder via Airbnb. Eller er det billigt at bo på resorts eller hoteller, hvor vi selv kan lave mad, når vi har lyst til det? Vil du anbefale, at vi slår os ned et sted eller booker et enkelt sted hjemmefra og så booker videre, når vi er ankommet til USA? Glæder mig til at høre fra dig. De bedste hilsener Tenna Olsson

  • Jeg har ikke nogen erfaringer med Airbnb, så lige den del kan jeg ikke hjælpe med – heller ikke i forhold til prisen kontra hoteller og moteller. Men I skal nok ikke forvente, at der som udgangspunkt er køkken på hoteller eller resorts. Det er ihvertfald ikke min erfaring. Så det kan godt være, at Airbnb kan være et alternativ her – hvis det med køkkenet er et vigtigt parameter. I kan også overveje at leje en feriebolig, da det netop i Florida vrimler med ferieboliger, især i området omkring Orlando. Og da I ikke har noget ønske om at køre specielt meget rundt, synes jeg måske, at den mulighed er lidt interessant i jeres tilfælde. Der findes faktisk adskillige danske familier, som ejer huse i Florida, som de lejer ud, og det giver jo en vis sikkerhed i forhold til selve lejeforholdet. Jeg vil ihvertfald nok anbefale, at I reserverer noget overnatning hjemmefra, så I netop har styr på den side af sagen inden afrejse. Læs mere om ferieboliger i Florida og USA

  • Hej Tenna, book en lejlighed i Orlando. Det kan være hos en af de mange danskere, som udlejer deres lejligheder eller feriehuse i Orlando området. Fra Orlando er der cirka en god time kørsel til Golfkysten, det kan være Clearwater eller St. Petersburg Beach, og de er fantastiske. Der vil I virkelig opleve Floridas strande. I kan køre ned til Fort Myers Beach, som ligger cirka tre times kørsel fra Orlando, Tag eventuelt kystvejen ned over Tampa Bay, som er en skøn tur og så vær der en uges tid. Der vil I virkelig mærke en afslappet stemning, hvor man kan kan nyde sin familie og stedet. Book eventuelt på en af de resorts, der ligger lige ud til Den Mexicanske Golf. Det kunne fx være Pink Shell Beach Resort. De har nogle OK priser i oktober. Vi har boet der mange gange, og vores søn på 8 år spørger altid, hvornår skal vi tilbage igen. Hvis I ikke har mod på de store afstande, så er Florida helt perfekt. Som Henrik siger: Hvis I har base i Orlando, så kan I opleve meget inden for korte afstande. Men snyd ikke jer selv for Fort Myers eller Naples eller bare Golfkysten generelt. Det var bare mit bud, vi er i Florida en måned hver sommer, så vi har prøvet meget forskelligt derover. ? Go rejse.

 10. Jeg planlægger en tur til Florida i midt oktober. Har du erfaringer med orkaner på dette tidspunkt? Vi er to voksne, som vil opleve noget. Og have lidt afslapning. Vi har cirka 14 dage. Hvad vil du forslå? Overvejer eventuelt en en dags tur til Bahamas eller er det spild af tid? Jeg har hørt om nogle øer på vestsiden, som skulle være flotte. Kan du anbefale nogle?

  • Florida i oktober er slet ikke noget problem. Jeg har været der om efteråret, og klimaet i fx Miami og Fort Lauderdale området er også dejligt på den tid af året. I kan opleve nogle kraftige regnskyl hen på eftermiddagen, men det gælder en del af året. Orkaner kan man ikke planlægge efter. De sidste par år har der heldigvis ikke været nogle nævneværdige orkaner omkring Florida, så her må I bare tage chancen – selvom oktober officielt er i orkansæsonen. Bahamas kender jeg intet til, og har aldrig været der – så her kan jeg desværre ikke hjælpe jer. God tur under alle omstændigheder 🙂

   • Mange tak for svar. Vi har nu bestilt fly til Orlando og hjem fra Miami i 14 dage. Vi regner med først at køre nordpå til Savannah og Charleston. Derefter sydpå langs Golfkysten til Miami. Er der noget specielt, du kan anbefale? Og hvis du skal anbefale en park i Orlando til to voksne, der ikke er til vandland og høje forlystelser, hvilken park ville du så vælge?

    • Når I kommer nordfra, vil jeg anbefale jer at gøre stop i Sankt Augustine med den flotte Castillo de Marcos og tag også en gåtur gennem Old Town. Hvis I påtænker at tage en airboat tur, kan jeg anbefale Everglade Holiday Park, det var en speciel oplevelse – turen varer en time. Af park i Orlando vil jeg til lige netop jer foreslå Epcot. Der havde vi en interessant og hyggelig dag. En tur gennem Disney Downtown byder også på meget underholdning især ved aftentide, og så er det gratis at gå en tur i Disney Downtown, som ligger ved Hotel Plaza Boulevard. Hoteller der ligger på Hotel Plaza Boulevard har busforbindelser til alle Disney parkerne.

  • Oktober er en god måned at tage til Florida i, det er i slutningen af orkansæsonen og inden starten af højsæsonen. I oktober er der ikke så mange eftermiddags byger som om sommeren. Et forslag: Tag en tur til Key West, turen i sig selv er skøn og nyd et par dage dernede. Øen du sikkert har hørt om er Sanibel, som er flot/ skøn, men i den dyre ende. Hvis I vil til Bahamas, så tag et tre dages krydstogt. Glem heller ikke Everglades, og her mener jeg nationalparken. Kan godt være jeg er forudindtaget, men jeg syntes nu, at den vestlige side af Florida er den hyggeligste.

 11. Vi er tre kammerater, der rejser til Florida fra den 7. august til den 22. august – altså godt to uger. Vi fandt en returflyrejse fra Kastrup – London – Philadelphia – Orlando. Retur: Orlando – New York – London – Kastrup. Alt i alt 5.000 kr. Skal vi have kufferter på og af flyveren, når der er tale om indenrigsflyvninger i USA??? Og ved du om det koster voldsomt ekstra m.h.t. bagagen?? Rigtig god side. Mvh Kasper

  • Tak for jeres ros af Highways-USA 🙂 Hvis I har booket jeres flybilletter som en sammenhængende rejse, så bør der ikke komme ekstra udgifter/ gebyrer til bagage undervejs. Det er korrekt, at man på indenrigsflyvninger i USA typisk betaler ekstra for at få sin bagage med, men det er når kan “kun” flyver indenrigs. Når der også er inkluderet en oversøisk flyvning i rejsen, så er bagagen (normalt) inkluderet på hele rejsen. Og hvis I rejser på Economy, så er det et styk indtjekket bagage, der normalt er gratis. Det er samtidig også lidt svar på jeres spørgsmål om, om I skal tænke på bagagen undervejs. Her er svaret som udgangspunkt nej – det skal I ikke. Men der er den lille krølle på halen, at når I på udturen lander i Philadelphia fra London, skal I gå gennem tolden med jeres bagage her, da det altid er den første lufthavn i USA, man lander i, at man skal have fortoldet sin bagage. Så på udrejsen skal I “hilse” på jeres kufferter i Philadelphia, gå gennem toldkontrollen, smide kufferterne op på et nyt bagagebånd, så de også kommer videre til Orlando. Hvordan det helt praktisk foregår i Philadelphia, ved jeg ikke, for jeg har aldrig benyttet lufthavnen i “Philly”, så det må I tage som en oplevelse. På hjemvejen skal I slet ikke tænke på kufferterne. God tur til Orlando. Jeg går ud fra, at I har bemærket, at jeg lige har opdateret min guide til Orlando ganske kraftigt – http://www.highways-usa.com/orlando/

 12. FERIEFORVENTNINGER: Vi tager vores to piger på 17 og 19 år med til Florida over julen i 18 dage. Vi håber på at opleve dette: Danse juledansen om en palme, se julemanden gå rundt i Key West. Eventuelt en Bahamas-tur eller en delfintur fra The Keys. Nytårsaften i Kissimmee. Største ønske er en luftballon tur 🙂

 13. FERIEFORVENTNING: Min mand og jeg holder vores sommerferie i november/ december i Florida. Vi lander i Miami og skal overnatte et par dage i nærheden af Biscayne Bay, inden vi for første gang skal en tur til Key West. Vi har været i Florida tre gange før, men har aldrig nået helt til Key West. Efter nogle dage vender vi næsen mod Sanibel Island, hvor vi også var sidst. Vi var i Florida, som vi er blevet helt forelsket i: Det er et lille stykke paradis, som giver ro til sjælen og rendyrket afslapning. Inden vi skal til Danmark igen, skal vi lige handle i Sawgrass Mills, der er jo Black Friday 🙂

 14. Vi er to voksne, der har fire uger til rådighed, når vi lander i Miami 30. juni! Hurraaa!!! Key West og Everglades er et must – Henrik eller andre kløgtige mennesker: Hvordan disponerer vi tiden bedst? Hvordan får vi mest mulig ud af Florida? Vi planlægger at leje en cabriolet (har kørt Route 66 i sådan en tidligere). Er det også OK i Florida? Vi glæder os hæmningsløst 🙂

  • Lad mig starte med cabriolet’en. Den er helt perfekt til Florida – også på det tidspunkt af året, så lej endelig en åben bil. I kan altid slå taget op, hvis I får behov for det. Med fire uger til rådighed, så har I rigtig god tid til at opleve Florida, så I kan faktisk overveje med jer selv, om I skal udvide turen lidt til også at omfatte en afstikker op til fx sydstatsbyerne Savannah i Georgia og eventuelt Charleston i South Carolina. Fire uger i Florida er ret meget, så en lille uge med andre indtryk fra fx Sydstaterne kunne være en mulighed. Så overordnet set ville jeg overveje at afsætte tre uger (inklusiv lidt badeferie) til Florida og så måske bruge en lille uge på en afstikker til fx Georgia og South Carolina. Rigtig god tur 😉

 15. Inspiration søges. Min kæreste og jeg flyver til Miami 4. maj og hjem igen 20. maj, så vi har 16 dage. Vi regner med at leje en bil og opleve Miami by, Miami Beach, Orlando og Key West. Hvor mange dage skal vi sætte af til hver destination? Og hvad er jeres råd til oplevelser de forskellige steder? Vi er 25 og 26 år, så vi kan selvfølgelig godt lide sol og strand, men vi vægter ligeledes oplevelser. Vi har også snakket om, at tage en færge til Bahamas fra Miami for at snorkle og opleve kulturen. Har nogen erfaring med dette? Der er ikke meget information at finde på nettet, og jeg er interesseret i prisen. Men også om vejret på Bahamas er ligesom i Florida? Når der regner, om det så stopper igen efter en times tid, eller om der er storm og ingen mulighed for at nyde stranden den pågældende regnfulde dag?

  • Hej Pernille. Vi skal selv afsted i juni. Vi skal til Lock & Load i Miami, hvor man kan skyde med automatvåben. Vi skal også til Everglades, Sawgrass Mills og Universal. Hvis du leder efter inspiration, så er hjemmesiden Viator.com et rigtig fint sted. Bare søg på Miami (eller anden by) og der kommer ture op som de planlægger. Man behøver jo ikke at købe en af turene for at få inspiration til, hvad man selv kan lave 🙂 Go’ tur

  • Hej Pernille, jeg har været i Florida og kan bare sige dig, fed destination du har valgt. Vi har nogle venner, der bor der ovre, og denne gang skal vi en tur til Bahamas. Der er en fast ferry, der sejler fra Fort Lauderdale om morgenen, og sejler hjem igen om aftenen. Se http://www.bahamashuttleboat.com Det skulle efter sigende være noget så fantastisk en tur. Det koster cirka 100$ for retur billet. Vores tur går fra Fort Lauderdale til Kennedy Space Center og derefter Orlando, hvor vi bliver i seks dage. Så kører vi vest over og så sydpå mod Everglades, som også er en stor oplevelse og slutter i Key West. Har hørt meget godt om turen ned på det vestlige Florida, har flere kollegaer der har været der. Og Sanibel Island og Fort Myers er nogle af de bedste strande i Florida. Der er rigtig mange konkylier, og det skulle være enormt smukt at snorkle derude. Håber I får en rigtig god tur. Pia

 16. Vi påtænker en rejse til USA til august. Vi vil starte i New York, køre til Washington og derfra flyve til Florida. Vi kan dog se, at august måned er en måned med meget nedbør. Hvad kan du fortælle omkring dette? Er det noget, man skal tage med i sine overvejelser?

  • Florida en sjov type med hensyn til regn, for det regner næsten hver dag, men det betyder absolut intet! Det er som regel sidst på dagen og varer meget kort tid, max en time. Så klarer det op, og himlen bliver blå igen. Der er så mega varmt derovre, at man tit drømmer om en lille skylle for at rense luften. I skal overhovedet ikke være bekymret for vejret. I Clearwater Beach nær Tampa skinner solen over 300 dage om året, og Florida bliver ikke kaldt The Sunshine State for ingenting. (-: Go tur

 17. Vi er en familie på 13 (8 voksne, 5 børn, den mindste er 8 år), som planlægger en tur til Florida i januar 2016! Vi tænker en uge i Orlando, 3-4 dage i Fort Myers og 3-4 dage i Miami Beach. Når vi er i Miami, kan det være, vi tager på endags tur til key West! Har du erfaring med villa udlejning til “store” familie grupper?! Er 3 eller 4 dage for meget/ lidt i Fort Myers? Vi vælger og have få stop, og flere overnatninger på samme sted, nu vi er så mange… Er der nok at se omkring Fort Myers? Udover strand og Everglades? Mette

  • Fort Myers har jeg stadig selv til gode at besøge, så jeg kender ikke byen eller området specielt godt. Men ud fra hvad jeg har læst og hørt, så handler Fort Myers mest om badeferie. Ud fra det må I gøre op med jer selv, om 3-4 dage er passende. Til gengæld vil godt “advare” om dagsturen til Key West. Der er længere fra Miami til Key West end I umiddelbart tror – ikke så meget p.g.a. afstanden, men trafikmængden, så I kommer til at køre bil det meste af dagen. Tag en overnatning i Key West eller et andet sted på den sydlige del af Florida Keys. Det andet bliver ikke nogen fornøjelse – slet ikke med børn. Så hellere droppe Key West, og nøjes med at køre et lille stykke ned ad Florida Keys. Men hvis I dropper en enkelt dag i Orlando (en uge er rigtig lang tid i Orlando, hvis I spørger mig) eller måske nøjes med 2-3 dage i Miami Beach, hvilket også bør række, så kan I måske finde plads til to overnatninger på samme lokalitet nede på Florida Keys – det behøver ikke være Key West. Overnatning i store grupper i fx villaer i Orlando har jeg desværre ingen erfaringer med. Rigtig god tur!

  • Hvis I ikke vil køre ned til Key West, kan I tage færgen Key West Express fra Fort Myers Beach. Så sejler man derned. Jeg mener det tager 3 timer, så det er en heldags tur. Fort Myers Beach er fedt, en lille hyggelig by med dejlig atmosfære og en skøn strand. 3-4 dage er fint. Man har ikke lyst til at køre derfra igen, det er lidt paradis agtigt. (-:

 18. Jeg overvejer kraftigt at tage til Florida med min kæreste i maj måned. Jeg kan se, du skal afsted i samme periode. Så vidt jeg kan læse mig frem til, så er temperaturen høj, men er det også godt badevejr? Hvordan er luftfugtigheden i denne periode, altså er det meget slemt eller?! Vi lander i Fort Lauderdale og har 11 dage at gøre godt med, og tænker at fordele dagene således: 1 dag; Fort Lauderlade (fordi vi lander sent om aftenen), 3 dage Miami Downtown, 4 dage Miami Beach, 2 dage Orlando, 1 dag i Key West. Hvordan ville du forestrække rækkefølgen i ovennævnte (da Miami ligger mellem Orlando og Key West)? Grunden til, at vi har så mange dage i Miami, er at formålet med rejsen primært er strand og afslapning. Key West og Orlando er valgt for oplevelsens skyld langs de mange broer, Universal Studios og shopping. Mange tak for svar på forhånd 🙂 Mvh. Jens

  • Badevejret er næsten altid fint i Florida, vil jeg mene. Så selvom jeg ikke er den, der bruger mest tid ved stranden, og lader andre om at plaske løs i det våde element, så er vejret fint til badning i maj – hvis ellers bølgerne ikke er for voldsomme. Badevands temperaturerne kender jeg ikke noget til – måske andre kan supplere. Men luftfugtigheden behøver du ikke bekymre dig om – jeg har været der flere gang i maj måned, og det har været helt OK vejr alle gange. Til gengæld vil jeg godt lige hejse et flag omkring jeres fordeling af dage på de forskellige steder. Miami by (altså selve Miami inde på fastlandet) er OK og har nogle interessante bydele, men tre dage er for meget. Til gengæld er en dag til Florida Keys for lidt, så nøjes med en eller to dage i Miami Downtown og tag to eller tre dage på Florida Keys, der er meget andet end Key West. To dage i Orlando er heller ikke for meget – tag tre i stedet. Hvis I flyver til Miami, så start med Miami, Florida Keys, Everglades (afsæt en halv dag) og så Orlando. God tur 😉

  • Miami betragter jeg mest som en “voksenby”, mens Key West er en familie destination. Det er det meget korte svar. Men der er nuancer. Miami har fx Miami Seaquarium, som ligger sydøst for Miami, der er Miamis svar på Sea World i Orlando. Jeg har ikke selv besøgt Miami Seaquarium, men det skulle være en OK seværdighed. Det samme gælde Jungle Island, der som navnet antyder er et jungle paradis med eksotiske dyr. Det har jeg heller ikke besøgt. Jeg har til gengæld været i Zoo Miami, byens zoologiske have, der har en stribe eksotiske dyr og fin formidling af oplevelserne. Jeg har skrevet lidt om de forskellige familievenlig oplevelser i Miami i min artikel om museer og seværdigheder i Miami. Men ellers er Florida Keys – og ikke kun Key West – nok det mest oplagte valg for en børnefamilie med fx John Pennecamp Coral Reef og lækre paradisøer som fx Bahia Honda State Park. Men Miami har altså også sine familievenlige seværdigheder.

 19. Vi er en familie med to børn begge på 16 år og to voksne. Vi planlægger 18 dage i USA til sommer, henholdsvis fire dage i New York og fire dage i Washington, hvoraf der går lidt tid med at køre fra New York. Jeg forestiller mig bl.a. at se amish folket på vejen derned, andre forslag modtages gerne? Fra Washington flyver vi til Orlando, og har så 10 dage i Florida. Har bl.a. fået anbefalet vestkysten/ strandene ud til Den Mexicanske Golf. Hvad mener du, vi skal prioritere? Venlig hilsen Kirsten

  • Det østlige USA i området omkring New York og Washington D.C. er ikke lige min stærke side, så jeg kan ikke bidrage med de store inputs. Angående Florida, så afhænger valget af, hvor meget tid, I vil bruge på badeferie kontra fx forlystelser i Orlando. Så jeg ville nok tage fx tre dages badeferie via Den Mexicanske Golf, tre overnatninger i Orlando med ihvertfald to hele dage her, snuppe en dag i Everglades National Park og så måske supplere med Florida Keys og Miami. Det er nok mit bedste bud.

 20. Hej Henrik, super fin side med mange gode tips 🙂 Vi er en familie på fire – to voksne og to børn på 6 og 11 år, der planlægger at tage til Florida/ Orlando med henblik på ihvertfald at se Disney i maj/ juni. Derfor lidt spørgsmål: Er det et dårligt tidspunkt, at rejse derover på m.h.t. til, om det vrimler med mennesker? Er der nogen tidspunkter, som er bedre end andre? Og m.h.t. til vejret: Hvordan er det? Vi vil jo gerne have, at der var sol og varme? På forhånd tak. Mvh Amanda

  • Der er ingen dårlige årstider at tage til Florida 🙂 Jo tidligere I kommer afsted i maj måned, jo færre mennesker er der, og fugtigheden er ikke nået højt op. Det kan anbefales at tage parkerne på hverdage, da der normalt kommer flere i weekenderne.

 21. Vi er to voksne og to drenge på 6 og 7 år. Vi tager til Florida med ankomst i Miami den 31. januar og rejser hjem den 12. februar. Vi tager første overnatning i Miami, og har derefter bestilt hotel i Fort Myers fra den 1. februar til den 5. februar. Resten mangler vi at booke. Vi har snakket om Orlando, Everglades, Key West og Miami, men er i tvivl om rækkefølge, og hvor meget vi kan nå, uden at det bliver for stresset? Hvis vi skal vælge noget fra, hvad vil du så anbefale – og hvor mange overnatninger vil du bruge de forskellige steder?

  • Jeg har desværre ikke mulighed for at gå i detaljer med jeres rejseplan, men angående rækkefølgen, så lyder det som om, at det vil være smartest at tage Orlando efter Fort Myers, og så Everglades, Florida Keys (Key West) og Miami. I skal bruge to-tre dage i Orlando vil jeg mene, to dage på Florida Keys inklusiv Everglades på vej dermed, og så den/ de sidste dage i Miami. Og så er den uge vist også gået. Book overnatning i Key West/ på Florida Keys hjemmefra – ellers kan der meget vel være udsolgt. Men med en relativt stram tidsplan, så book det meste hjemmefra. Det vil strukturere turen bedst muligt for jer. Rigtig god tur!

 22. Hejsa, er det urealistisk at tage en endagstur til Key West fra Miami? Vi er 6 voksne + 2 børn (2, 5 og 8 år). Mvh Louise

  • Rent tidsmæssigt kan man godt køre hele vejen fra Miami til Key West og retur på en dag. Men I kommer op på mindst seks timers ren bilkørsel, og vil stort set ikke have noget tid til at opleve Key West, inden I skal tilbage mod Miami, så det vil jeg kraftigt fraråde. Især med med børn i den alder, I har dem. Det vil på ingen måde være nogen fornøjelse, og I kører forbi adskillige seværdigheder undervejs, som I ikke har tid til at gøre stop ved. Så lad være med det – for jeres egen skyld. Florida Keys er jo meget andet end blot Key West, så brug mindst to dage, og tage en overnatning et sted. Det behøver ikke nødvendigvis at være i selve Key West. Men drop tanken om at køre hele vejen frem og tilbage på samme dag 😉

   • Enig, solnedgangen på Mallory Square skal også opleves/nydes. Så book et hotel i Key West eller lidt nord for da prisen som regel er lidt lavere.

 23. Hyggeligt læsning, vi tager turen i april. Hvordan med at bo? Finder man bare noget på vejen, eller bestiller man helst noget i forevejen?

  • Florida Keys er en meget populær destination det meste af året, og da antallet af hoteller trods alt er begrænset, vil jeg klart anbefale, at man booker ihvertfald overnatning Key West på forhånd. Ellers risikerer man, at der er optaget – eller at prisen er urimelig høj. Det er ikke specielt billigt i forvejen. På den øvrige del af Florida Keys kan man i april måske bedre tage chancen, men man kan sagtens risikere, at der er udsolgt – især hvis man rammer en weekend. Så det må være et spørgsmål om temperament, hvor meget man har lyst til at “gamble” kontra hvor meget man ønsker at planlægge på forhånd. Rigtig god tur 😉

 24. Vi skal til Florida for anden gang. Denne dog gang med udgangspunkt i Orlando og en smut tur til Key West. I alt 14 dage. Vi vil gerne finde et sted, hvor man kan få en virkelig go steak. Det behøver ikke at være en af de kendte kæder. Så vi tænkte, at du måske havde et par gode ideer ;)) Mvh Tania

  • Hej Tania: Det er ved at være et par år siden, jeg sidst var i Orlando. Jeg har fornøjelsen af byen igen til maj/ juni 2015, men inden da har jeg ikke lige nogen oplagte navne på restauranter at byde ind med. Hvis nogen af jer andre har gode forslag, så giv endelig lyd fra jer 😉

   • Hej Henrik, tak for dit svar. Vi skal også afsted i maj/juni, så finder vi nogle gode steder, skal jeg nok give dem videre 😉 God tur, når du skal afsted 😉 /Tania

 25. Vi er en familie på 4 (børn 9-6 år). Vi er lige ved at bestille flybilletter til Florida i starten af maj måned, men jeg kan ikke helt læse mig frem til, om det er et dumt tidspunkt at tage afsted på, varme mæssigt? Jeg vil forsøge at sammensætte en 14 dages tur udfra alle de kommentarer, jeg har læst. Så kan jeg jo høre senere, om det lyder som en ok plan 😉 Mvh Heidi

  • Maj måned et er fint tidspunkt at tage til Florida på. Jeg har selv været i Florida i maj flere gange, og det har været en behageligt bekendtskab hver gang. Det er først fra slutningen af juni og så hen over sommeren i juli og august og til dels september, at varmen kan være ret trykkende i Florida. Så hold I endelig fast i jeres planer om at rejse til Florida i maj måned 😉

 26. Hej Henrik, tak for en god og meget inspirerende blog! Vi er et yngre par, der planlægger en Florida tur i slutningen af januar. Vi har kun godt en uge til rådighed, så det handler om at få mest muligt ud af dagene og både opleve noget og nyde Floridas klima og strande. Indtil videre ser programmet således ud i grove træk:
  Dag 1: Ankomst Miami sen aften, Dag 2: Miami, South Beach, Downtown etc., Dag 3: Kørsel til Orlando via østkysten, stop undervejs, ankomst aften, Orlando downtown, Dag 4: WDW eller en af de øvrige parker, Dag 5: Fra Orlando mod Everglades City via Golfkysten, Dag 6: Everglades, Dag 7: Key West, Dag 8: Key West, Dag 9: Miami, Little Havana, South Beach etc., Dag 10: Aarhus dk. 🙂 Vi er lidt usikre på, om det er et for omfattende et program mht. transporttid og udnyttelse af tiden optimalt. Ingen af os har været i Florida før, så det ville være fantastisk med din eller øvrige brugeres kommentarer til ovenstående udkast. Med venlig hilsen Christoffer

  • Der er en fin slagplan, I har lagt for jeres rute i Florida til januar, og faktisk kan man nå ganske meget på en god uge i det sydlige Florida, takket være de relativt korte afstande – ihvertfald målt i forhold til det vestlige USA. Hvis jeg hurtigt skal komme med et par justeringer, så er det nok lige rigeligt med to dage i Key West, når I kun har en god uges tid at gøre godt med. Drop dag 8 i Key West og nøjes med en overnatning hernede, og tag en ekstra dag i Orlando, hvor I fx snupper Universal Studios eller SeaWorld. Og så glem alt om Orlando Downtown, med mindre I mener International Drive i Orlando, som er meget sjov. Everglades kan man godt bruge en hel dag på, men med jeres ret stramme tidsplan, ville jeg nøjes med en halv dag, og så begynde turen ned ad Florida Keys allerede denne dag. Ellers ser jeres slagplan rigtig fin ud. Rigtig god tur – andre er velkomne til også at kommentere 😉

 27. Tak for interessant læsning. Vi skal afsted til Florida i februar, 2 voksne og 2 børn (1 1/2 år og 4 år). Mange anbefaler Key West, men er lidt nervøs for om køreturen er lige lang nok? Og er det værd at køre turen med to små børn? Ville det give nogen mening bare at nøjes med at tage til Key Largo eller et stykke længere ned? Mvh Tanja

  • Jeg ville nok ikke være så nervøs for turen ned til Key West, da der er masser af muligheder for at tage nogle pauser undervejs, takket være nogle af de forskellige state parks, som ligger på Florida Keys. Jeg har skrevet om nogle af dem i min guide til Florida Keys, bl.a. Long Key State Park og Bahia Honda State Park. Hvis I skal have en fornemmelse af Florida Keys, skal I længere ned end Key Largo. Og det er trods alt Key West, som er den “sjoveste” by på øgruppen, så jeg ville nok personligt vælge at køre hele vejen ned til Key West, tage en overnatning (eller to), og så køre retur mod fastlandet.

   • Mange tak for dit hurtige svar:) Jeg er dog stadig lidt skræmt over de fire timer, hver vej. Hvad hvis vi blot kører til Duck Keys eller Marathon? Vil vi få en bedre fornemmelse af Florida Keys? I øvrigt havde vi overvejet at tage en tur til Bahamas, men er nok kommet frem til at Fort Myers er et bedre valg – i forhold til lækre strande og godt vejr (februar). Har du nogen erfaring her?

    • Efter min mening er det turen ned af The Keys der er den store oplevelse, selve Key West er som sådan ikke noget for mindre børn.
     Fort Myers Beach er helt klart et godt valg for en lille famile, selve Fort Myers ligger længere inde i landet og er ikke så interessant.
     Februar er højsæson i Florida med temperaturer midt i tyverne og minimal nedbør men ikke så mange udenlandske turister.

 28. Tak for dine meget detaljerede og inspirerede svar til alle. Vi er netop begyndt at planlægge vores første tur til USA med 14 dage i Florida i maj/ juni 2015 og søger lidt gode råd til sammensætning. Familie på fire med børn på 13 og 8. Vi forsøger at begrænse ambitionerne for, hvad vi skal nå at se første gang, og vil også gerne have 4-5 dages badeferie på ét sted. Vi lander i Fort Lauderdale aften og tænker en nat her, for næste eftermiddag at køre til Florida Keys for 2-3 nætter (hvilken by vil du anbefale)? Så til Miami i 5 nætter, South Beach. Er det et OK udgangspunkt for at se Miami centrum også? Og måske for en dag køre til Naples? Hvad vil du ellers anbefale af oplevelser fra Miami? Sidste stop er Orlando, hvor vi nok kan nøjes med to dage til forlystelsesparker, men hvad kan Orlando ellers byde på? Der skal shoppes i outlet og svømmes med delfiner. Jeg tænker Orlando er stedet til det? Måske skal turen vendes, så vi starter i Orlando. Meget traditionelt – er der en oplevelse, der tit overses af turister? Jeg kan se, at du selv rejser på samme tidspunkt, så jeg tænker, at luftfugtigheden er til at klare.

 29. Min familie og jeg overvejer en tur til Fort Lauderdale/ Miami fra den 14/1-28/1-2015. Hvordan er vejret der? 🙂

 30. Vi er en familie på 5 (tre små børn i alderen 10 måneder, 4 år og 7 år), som tager til Florida på onsdag i 14 dage. Vi er ved at planlægge turen. Vi vil meget gerne have nogle råd fra dig angående ruten. Vi lander i Fort Lauderdale, hvor vi overnatter to nætter. Spørgsmålet er, om vi skal tager turen mod Orlando eller Key West? Desuden, hvad er din holdning til Everglades Airboat turen? Der er forskellige udbydere fra forskellige steder. Hvor/ Hvem anbefaler du? Det sidste spørgsmål er hvilke byer/ steder, der er must see? Vi vil gerne køre lidt rundt, men også slappe lidt af ved en god, børnevenlig strand. På forhånd tak for dit svar.

  • Det er nogle lidt omfangsrige spørgsmål, I stiller der, og jeg har desværre ikke mulighed for at gå i detaljer med svaret. Men kort fortalt, så gør det ikke så meget, om I starter med Key West eller Orlando. Orlando vil dog nok været mest oplagt, da det ligger tættest på Fort Lauderdale. Jeg forstår jeres spørgsmål således, at I er i tvivl om jeres rejseretning – ikke om I skal vælge Orlando frem for Key West, for I skal naturligvis besøge begge steder, er min anbefaling. Når det gælder airboats, så er det en ret sjov, men også voldsomt støjende oplevelse. Og det er nok ikke lige sagen for en lille baby på 10 måneder, så jeg ville nok lade mor og baby blive inde på land, mens farmand og jeres børn på 4 og 7 år tager en airboat tur. Jeg har selv prøvet Buggy Creek Airboats syd for Orlando, så som dem kan jeg godt anbefale. Men der findes mange andre operatører, som sikkert også leverer en god oplevelse. Angående børnevenlige strande, så har Floridas vestkyst ud til Den Mexicanske Golf ry for at have nogle af verdens bedste strande med meget lækkert sand – fx omkring Fort Myers. Så det er nok ikke noget helt dårligt bud. Endelig så vil jeg sige, at I ikke må gå glip af selve Everglades National Park syd for Miami, hvor der venter en stribe meget lækre naturoplevelser langs vejen ind gennem parken, der udgår fra Florida City i det sydligste Florida på vej mod Florida Keys. Rigtig god tur til Florida. Her kan I læse mere om Everglades National Park

 31. Vi er en familie på 4 (knap 3 og 5 år), som har stærke overvejelser om en tur til Florida fra 20. sep.-5. okt. 2015, men er pludselig blevet meget i tvivl i forhold til Floridas sæson. Vi har en forestilling om 5 dage i Orlando, 2 dage i Miami, 2 dage i Key West og slutteligt 5 dage i Naples. Men hvordan er vejret disse steder på dette tidspunkt? Der er mange meninger at finde på nettet og vi vil jo helst afsted med gode for sommer og sol. Dernæst er der bekymringen for orkaner og andre skrækkelige ting. Er det dumt at planlægge en rejse der? Kunne der evt. være en måned, som er bedre? Så skønt at støde på denne side, den kommer jeg til at blive flittig bruger af 🙂 Bedste hilsner Mette

  • Jeg ville ikke selv være bekymret for en tur til Florida på dette tidspunkt af året. Jeg har selv været i Florida på netop det tidspunkt, selvom det ligger nogle år tilbage, og der var vejret i det sydlige Florida helt fint. I skal dog være forberedt på, at der kan komme nogle kraftige tropiske byger visse dage om eftermiddagen, men det er ikke noget, der ville få mig til at aflyse turen. Orkaner kan man aldrig helt gardere sig mod, men heller ikke den meget begrænsede risiko for en tropisk orkan, ville få mig til at droppe turen. Så hold endelig fast i jeres rejseplaner der. Tak for jeres ros af Highways-USA. Jeg kan tilføje, at jeg selv skal til Florida næste forår – nærmere bestemt Orlando i starten af juni. så i slutningen af juni 2015 bliver min guide til Orlando opdateret og udvidet – blot til jeres information 🙂

  • Ud af 40 dage samlet i Florida i september fordelt over 2 år havde vi måske 5-6 dage med dårligt vejr, og det var sjældent dårligt vejr hele dagen.

  • 6 år i træk har vi været i Florida i oktober, 3- 4 uger af gangen. Sammenlagt vil jeg skyde på vi har haft 6- 7 dages dårligt vejr. Vi var der bl.a under orkanen Sandy men var ved golf kysten og var derfor ikke særligt berørt. Temperatur i oktober ca. 25 – 30 og 18 – 23 om aftenen.

  • Vi har lige været i Florida fra 1. – 18. september. Strålende vejr, men ofte kraftig regn en times tid fra omkring kl. 18 p.g.a. thunderstorms. Det var nemt at planlægge efter på trods af unger på 1 og 3 år på bagsædet.

  • Hej Mette, det er en fed tur I har i planerne. Vi var på stort set samme tur for to år siden, bare i en anden rækkefølge. Det var på samme tidspunkt af året. Vejret var helt fint, og der var ingen orkaner der 🙂 Hvis jeg lige skulle komme med et indspark til jer, så ville jeg overveje at bytte Naples rundt med Siesta Keys/ Sarasota længere oppe ad kysten. Strandene her er PERFEKTE, når man har små børn med. Sandet er kridhvidt og utrolig fint som kartoffelmel næsten. Vi havde en enkelt overnatning i Naples på vores vej fra Key West til Siesta Key, og hvis der er for at bade, så vil jeg foretrække Siesta Key fremfor Naples. Sig endelig til, hvis I brug for andre anbefalinger.

 32. Vi skal til Miami i november og vil leje bil for at køre til Key West. Vi foretrækker en åben bil, men har hørt at der er højt autoværn langs vejen til Key West. Vil du derfor anbefale os en SUV i stedet?

  • I skal leje den bil, I selv “tænder” mest på – og jeg ville klart gå efter en cabriolet. Jeg har selv kørt ned mod Key West i en åben bil for nogle år siden, og jeg kan ikke mindes, at autoværnet skulle være et specielt problem i forhold til udsigten. I øvrigt er det ikke autoværn hele vejen til Key West, for I kører jo trods alt over en stribe dejlige øer undervejs, og de er ikke udstyret med autoværn ;-). Så I har rige muligheder for at nyde udsigten. Det er kun på broerne mellem øerne, at autoværnet måske snupper lidt af udsigten, men ikke noget der retfærdiggør, at man dropper en åben bil. Jeg har også kørt gennem Everglades National Park i en åben bil, og her var det ekstra lækkert at kunne slå taget ned. Så hvis ikke man skulle leje en cabriolet i det sydlige Florida, så ved jeg ikke, hvor man skulle gøre det henne. Så snup endelig en åben bil. Rigtig god tur med masser af vind i håret 😉 Her kan i læse mere om Billeje i USA

   • Jeg er fuldstændig enig. At køre i Florida generelt i en lukket bil er som at have begrænset udsyn på stadion. Jeg synes til gengæld at turen til Key West er lang og skuffende i forhold til mine forventninger om turen over de mange broer. Jeg ved ikke om mine forventninger bare var for høje…

    • Måske vejret er mindre varmt i november, i maj var det for varmt til åben vogn. Syntes det var en fantastisk tur til Key West.

   • Kan varmt anbefale at spise morgenmad eller frokost på Mrs. Mac’s Kitchen på vejen til Key West. Og at lave et stop på 1-3 timer i Bahia Honda State Park, Florida Keys Beach, Beaches in the Keys…

 33. Det er en skam, at Florida ikke er et foredrag værd, og Californien løber med al opmærksomheden. Vi skal afsted til december, og det ville da ikke være dårligt lige med lidt ekstra inspiration til turen.

  • Det handler skam ikke om, at for-fordele Californien i forhold til Florida. Men jeg skal lige have lidt frisk og nyere Florida inspiration, inden jeg kan forsvare at lave et to timers aftenforedrag, som udelukkende handler om Florida. Jeg mangler fx at besøge nogle af temaparkerne omkring Orlando og i Tampa, og jeg mangler også at gå mere i dybden med Floridas kyst ud til Den Mexicanske Golf, inden jeg vil lave et foredrag, som kun handler om Florida. Derfor kan jeg ikke love dig, at der kommer et helaftens foredrag om Florida på denne side af 2015, desværre. Men jeg skal til Orlando til maj 2015, og her satser jeg på, at jeg får gjort noget ved de dele af Florida, som jeg er lidt svag på p.t. – og så kan der meget vel komme et foredrag, som kun handler om Florida. Den tid, den glæde, selvom det ikke kommer jer til gode i denne omgang, når I skal afsted til december. Men nu kender du forklaringen 😉

   • Når du skal til Florida, vil jeg anbefale dig et smut forbi Cedar Key ved golf kysten. Som beboerne selv siger, er det som Key West var for 50 år siden, inden turisterne kom. Det er et helt unikt sted og absolut to overnatninger værd, og Cedar Key Bed and Breakfast kan varmt anbefales. De har bla. en meget stor delfin koloni ved øerne, og smuk natur. Vh. Gina

    • Super tip, tak for det! Det vil jeg klart overveje – om det så lige bliver til maj ved jeg ikke, for til foråret bliver det mest Orlando og golfkysten, som jeg trænger til at “læse op på”…

 34. Vi har en søn på high school i Valdosta, Georgia. Han er færdig på skolen 22. maj 2015. Vi vil derfor gerne over at hente ham og se, hvad han har oplevet. Regner med at vi har 3 uger derovre. Vores plan er lige nu, at leje en autocamper og køre rundt i Florida og måske lidt af sydstaterne, med aflevering af autocamper i Washington D.C. og så videre med toget til New York. Er det for stor en mundfuld? Er det lige så godt at leje en bil og bo på hotel end autocamper?

  • Nu ligger Valdosta, Georgia ret tæt på grænsen til Florida, så tre uger kan godt gå an – hvis I lægger en detaljeret rejseplan, så I ved, hvor længe I har de enkelte steder. I skal dog være klar over, at I skal afsætte mindst en hel uge til Florida, og så får I stadig kun lige mulighed for at smage lidt på Miami og Florida Keys og så bruge to-tre dage i Orlando – og så er den uge gået. Husk også at indregne det antal dage, I skal bruge til Valdosta og de dage, I skal bruge i New York. Så I skal med andre ord nok regne med, at I ikke får mere end 5-6 dage til at komme fra Florida til New York – hvilket også er OK, hvis I disponerer turen fornuftigt. Jeg ville fx vælge Savannah, Georgia, Charleston, South Carolina og Washington D.C. som fikspunkter, på turen fra Florida til New York. Motorhomet ville jeg nok droppe – det er jeres tidsplan for stram til, og ruten er efter min mening ikke oplagt til motorhomes. Om I tager toget fra Washington D.C. til New York eller kører selv, betyder ikke det store. Bortset fra at I ankommer direkte til Manhattan med toget, og slipper for New Yorks trafik, hvis I afleverer bilen i Washington 😉

 35. Hej. Vi kunne godt tænke os at tage til Florida i marts, og ville gerne bruge den ene uge på at cykle. Vi vil høre om det er muligt og sikkert, at cykle fra Miami til Key West. Eller om du har andre og bedre forslag. Mvh Rigmor

  • Det er en spændende plan, I har undervejs der, og det kan godt lade sig gøre, at cykle fra Miami til Key West. Faktisk er der planer om en cykelsti hele vejen fra fastlandet og ned til Key West. Nogle steder er cykelstien allerede etableret, men andre steder er den ikke. Her kører man så sammen med biltrafikken på U.S. 1, og selvom vejen er forholdsvis bred, kan det være en lidt stressende oplevelse, da trafikken er meget tæt på U.S. 1. Så svaret afhænger lidt af, hvor “friske” I er på eventyr. Florida State Parks har en side, hvor I kan læse mere om cykelstien, som har det officielle navn Florida Keys Overseas Heritage Trail. Det interessante ved stien er, at en del af den er anlagt oven på den nedlagte jernbane til Kew West, og stien benytter bl.a. de gamle jernbanebroer nogle steder undervejs. Men nogle steder er broerne enten afbrudt eller i så ringe stand, at de er lukket af sikkerheds hensyn. Her må man så i stedet ud på U.S. 1. – http://www.floridastateparks.org/floridakeys/ Jeg faldt også lige over denne artikel fra en fyr, der rent faktisk selv har været ud at cykle turen. Den giver et meget godt indblik i nogle af de oplevelser, man får undervejs – og hvad man skal være opmærksom på – http://www.visitflorida.com/en-us/articles/2013/freelance-articles-2013/florida-keys-overseas-heritage-trail.html

  • Hej Rigmor, jeg skal cykel fra Orlando til Key West fra d 02-12-2014 til 18-12-2014, så hvis du vil høre om det, kan du skrive til mig. Sidste år cyklede jeg fra Los Angeles til Orlando, og det var en super tur. MVH. Rene Schwartz (reneschwartz@privat.dk)

 36. Fantastisk side “I LOVE IT” 😉 Vi overvejer stærkt at besøge Florida sidst i februar først marts, men læser det som om, at det er bedst på den anden side af august. Hvad tænker du om vores rejse tidspunkt? Kender du nogen gode loppemarked steder? Mvh Stine

  • Tak for din ros af Highways-USA 😉 Februar og marts er helt perfekte tidspunkter til Florida – det er faktisk en del af højsæsonen, når det gælder Florida, så det kan ikke blive meget bedre i forhold til vejret. Det sene efterår er også OK, mens august og til dels september stadig kan være præget af høj luftfugtighed og tung varme. Loppemarkeder kan jeg desværre ikke hjælpe med – bortset fra, at jeg lige kommer i tanke om Swap Shop ved Fort Lauderdale, som jeg husker som et stort loppemarked agtigt sted, da jeg besøgte det for mange år siden. Prøv at læse lidt anmeldelser her – http://www.yelp.com/biz/swap-shop-fort-lauderdale

  • Der ligger et stort loppemarked i Fort Myers. Sommermånederne er meget varme med høj luftfugtighed, så derfor er det vintermånederne, der er højsæson.

 37. Vi er en familie på fire med halvvoksne børn, der skal til Florida i juli måned med start i Miami, Key West og Key Largo – og her kommer vores spørgsmål: Hvilket sted vil du anbefale at svømme med delfiner i Key Largo? Fra Key Largo er vores rejseplan, at vi skal ende vores ferie i Orlando. Men meget gerne et lille stykke op ad vestkysten og forbi Everglades området med et godt sted at sejle i airboat? Derfra vil vi høre, hvilken rute til Orlando du ville anbefale. Umiddelbart har vi ikke lyst til at køre en masse kilometer, men vi vil selvfølgelig gerne have de oplevelser med, der kunne komme på vejen mod Orlando. Kunne du evt. give et bud på antal kilometer?

  • Det er en del spørgsmål, I har der, og af tidshensyn må jeg lige nøjes med at svare på spørgsmålet om definer: På den lille ø Grassy Key, der er en del af Florida Keys, som vejen ned til Key West også passerer, ligger Dolphin Research Center ved milepost 59 bayside (altså ud mod Den Mexicanske Golf). Centret huser bl.a. definer og søløver og underviser offentligheden i dyrelivet i farvandene omkring Florida, m.m. Her er der mulighed for at komme ud at svømme med delfiner, og det er bl.a. det center, som det lokale turistbureau for Florida Keys selv anbefaler. Jeg har ikke selv været der, men det ser dejligt ud. Jeg kender ikke nogen “delfin steder” i Key Largo, selvom jeg ikke kan afvise, at de findes. Ellers kan der svømmes med delfiner i Discovery Cove, SeaWorlds vandpark i Orlando. Angående air boats kan jeg anbefale Boggy Creek Air Boats syd for Orlando, som jeg selv har prøvet. Men der findes flere andre muligheder i Everglades sumpene i det vestlige Florida. Jeg håber, I kan bruge mit svar. Dolphin Research Center kan I læse mere om her – http://www.dolphins.org/

 38. Hej Henrik, har du erfaringer med Florida i September? Er det helt forkert at tage afsted med to små børn? Jeg tænker i forhold til orkaner, tornadoer og andre vejr fænomener.

  • Florida og september er på ingen måde nogen dårlig kombination. Faktisk er det en ret fin kombination efter min mening, jeg har selv været i Florida et par gange om efteråret, så det skal man ikke lade sig afskrække af. Fordelene er flere, og de mest åbenlyse er fornuftige priser på bl.a. hoteller, da september betragtes som ydersæson. Luftfugtigheden i september er desuden kommet ned i et mere fornuftigt niveau, selvom man stadig kan opleve nogle trykkende dage – lidt afhængig af, om vi taler start- eller slut september. Tornadoer ville jeg ikke være bekymret for, da de især plejer at husere i Midtvesten og Sydstaterne, som vi (desværre) ser det i disse dage. Så er der orkanerne: Ja, september ligger midt i orkansæsonen, så det er en joker. Men de kommer jo ikke ud af det blå og varsles i meget god tid i forvejen. Så i forhold til sikkerheden er jeg ikke bekymret. Det er mere risikoen for, at I – i værste fald – skal pakke jeres kufferter i utide og forlade det område, I opholder jer i. Men risikoen er meget lille, og orkaner kan man aldrig rigtigt gardere sig imod. Tag bare orkanen Sandy, som røg ind over den amerikanske østkyst og New York i oktober 2012. Så jeg ville ikke droppe en tur til Florida i september p.g.a. risikoen for orkaner. Så skal man også holde sig fra Californien p.g.a. risikoen for jordskælv 😉

   • Vi har været i Florida mere end 20 gange og rigtig mange af dem i september/ oktober måned uden nogensinde at have mødt en orkan. Efter min mening er september og oktober eller alternativt april de bedste måneder på året at tage til Florida.

   • Jeg har også været der i september/ oktober det er en god tid, da der er mindre turister og det regner også færre dage.

  • Jeg boede i Miami Aug-Dec 2009 og havde fantastisk vejr under hele opholdet. Der var lige en enkelt uge, hvor vi måtte have langærmede trøjer på, men orkaner gik vi helt fri for. Du kan, som Henrik skriver, være uheldig – men de gode priser taget i betragtning, er det helt sikkert risikoen værd. Rent sikkerhedsmæssigt, bør du ikke være bekymret, vil jeg mene.

 39. Vi er 3 voksne, der skal holde jul i Florida, nærmere bliver det i Orlando. Men før det skal vi til Miami og Key West en uge. Spørgsmålet er om der er andre, der har været der på det tidspunkt? Er der noget, vi skal være opmærksomme på, hvad er lukket, kan man holde jul der, osv. VH Søren

  • Jeg skyder straks dit spørgsmål videre til de øvrige brugere her på siden, som måske har holdt jul og nytår i Florida, noget jeg ikke selv har prøvet kræfter med. Jeg håber, andre kan hjælpe…

  • Som jeg har forstået det er alt åben, man kan vidst komme i Magic Kingdom og fejre juleaften også i de andre parker! Man skal reservere spisning flere måneder før, hvis man har lyst til det.

 40. Sikke en dejlig side du har her. Vi er en familie på 5 (2, 8, 10 år alle piger). Jeg har lidt spørgsmål til dig. Vi tænker at tage afsted her i maj i 11 dage til Fort Lauderdale, men jeg ved ikke helt med vejret? November og december kan vi ikke, så hvornår vil det være godt at tage afsted, hvis ikke nu i maj? Du nævner dyrelivet i parkerne, men hvilket dyreliv er det? Og at svømme med delfiner i det fri, er de virkelig i det fri eller er de indfanget, for det vil vi ikke støtte, derfor skal vi heller ikke i SeaWorld. Disney kommer heller ikke på tale, for vi har været i Frankrig for nylig. Men hvad vil du ellers anbefale? Vi kan godt lide at se naturen (drømmen er Grand Canyon men det er jo lidt langt væk 😉 Og at shoppe outlet eller meget billigt 😉 Er der noget der du kan anbefale? Ved det er mange spørgsmål, men har lige ét mere angående ESTA, hvad skal det koste, og hvor lang tid tager det at få det? Og skal ens pas være gyldigt ½ år efter hjemkomst også for børn? Håber på dine svar snarest, da vi muligvis snart skal afsted 🙂 Tak! De venligste hilsner fra Dianna

  • Jeg ved intet om Florida andet end hvad jeg har læst mig til. Skal dertil for første gang til august. MEN jeg har været i USA mange gange, så jeg kan besvare dit spørgsmål vedrørende ESTA. Det koster 14 USD pr. person. Vi plejer at få bekræftelse på indrejsetilladelsen med det samme, men har hørt om nogen, hvor der gik op til en uge inden svaret kom. Ja, passet skal være gyldigt ½ år efter hjemkomst. Pas på falske sider. Brug kun denne: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1

   • Jeg retter lige Mona angående hvor lang tid, passet skal være gyldigt: Danske statsborgere behøver ikke have pas, der er gyldige i et halvt år efter hjemkomst. Faktisk skal passet kun være gyldigt til og med sidste dag, man opholder sig i USA. Det skyldes en særlig aftale mellem Danmark og USA. Ellers har Mona ret i alle de øvrige informationer 😉

  • Vejr: Det er Florida, det er stort set altid godt kun et spørgsmål om hvor varmt det er og hvor høj luftfugtigheden er. Hvis I er til natur og dyreliv, så tag i Everglades Nationalpark!! Shopping: Prøv Sawgrass Mills, der ligger ved Fort Lauderdale, alternativt søg efter Premium/ Prime Outlet eller Tanger Outlet, som ligger ved Sanibel. Når I ikke er til Disney, så prøv evt. Busch Gardens oppe ved Tampa 🙂 Efter min mening, er den bedste side af Florida, hele den mexicanske golf side!!

 41. Hej Henrik, tak for en rigtig god side og mange spændende input og nyheder! Mine forældre har inviteret hele familien på ferie i Ft. Lauderdale til november (medio nov 2014) i anledning af deres bryllupsdag. Yes! 🙂 I den forbindelse vil vi jo gerne give dem en rigtig god gave og overvejer en oplevelsesgave, mens vi er af sted. Det kan desværre ikke blive en svømmetur med delfiner eller dykketur, da en af dem er utryg ved den slags. Men jeg vil gerne høre, om du skulle ligge inde med nogle spændende ideer baseret på dit kendskab til Floridas muligheder? Jeg kender selv mere til de øvrige sydstater med store Plantations, vingårde, dinner shows og kulturoplevelser, men desværre ikke for Florida. Mine forældre er henholdsvis 57 og 67 år …hvis det fingerpeg betyder noget i din vurdering 🙂 På forhånd tak.

  • Hej Vicky, dejligt med en tur til Fort Lauderdale til november, det er et super tidspunkt på året at opleve Florida. Det er en svær udfordring, du stiller mig der, og jeg har ikke umiddelbart noget godt bud – bortset fra netop delfinerne, som åbenbart ikke er relevant. Den eneste anden ting, der lige dukker op på min nethinde, er en alligator safari med en airboat – noget som hele familien kan være med til. Det er godt nok en forholdsvis actionpræget oplevelse, men det er samtidig meget repræsentativt for Florida – og en dejlig naturoplevelse, selvom bådene larmer en del, så man skal sejle med høreværn på. Jeg skal skynde mig at tilføje, at det er helt ufarligt, og at man ikke bliver våd. Det er umiddelbart mit bedste bud. Boggy Creek Airboat Rides ligger forholdsvis tæt på Orlando, og dem har jeg selv prøvet, og de har et rigtigt god ry i forhold til deres ture og måde at formidle oplevelsen på. Men der findes flere andre operatører. Jeg har skrevet lidt om Boggy Creek Airboats i min guide til Orlando. Ellers er jeg blank på gode ideer, så hvis andre har forslag til Vicky, så kom endelig frem med dem 😉

   • Tak for svaret. Vi glæder os meget til sol og sommerstemning til november. Ja, det er jo nok heller ikke netop din umiddelbare beskæftigelse at udtænke bryllupsgaver – gætter jeg på, men tak for input alligevel 🙂 En airboat tur har de prøvet før og var begejstrede for oplevelsen, så måske kunne vi udtænke en variation på oplevelsen.

 42. Vi er en familie på 3 (datter 10 år), som er ved at planlægge en ferie på cirka to uger til USA næste år. Planen er New York i 3-4 dage og resten af tiden Florida. Vi er dog i tvivl om sommerferie eller oktober er at foretrække vejrmæssigt?

  • Oktober er klar at foretrække – både i New York og i Florida. New York kan være ulidelig varm i juli måned, og luftfugtigheden er meget trykkende i Florida fra midten af juni og et godt stykke ind i august – og det gælder i øvrigt også i store dele af de amerikanske sydstater – så oktober er klart det bedste valg, som Finn Petersen også skriver 😉

 43. Vi skal tre uger til Florida til sommer – bl.a. skal vi opleve Florida Keys i tre dage. Hvilken ø skal vi bo på? Vi er to familier med tilsammen 5 børn i alderen 5-16 år. Gode forslag? På forhånd tak 🙂

  • Jeg ville nok gå efter noget overnatning i enten Key Largo eller Marathon på Key Vaca. Det er de to største byer på Florida Keys, Key West ikke medregnet. Nu skriver I ikke, hvad I skal foretage jer, men vælger I Marathon, så bor I “midt” på Florida Keys, og har en rimelig køreafstand til både Key Largo og naturligvis Key West. Men hvis temaet for jeres ophold hovedsageligt er badeferie, så vil et resort af en eller anden slags måske være mere oplagt. Uanset hvad, så er der flere dejlige bedestrande på bl.a. Bahia Honda Key og Long Key. Måske bør I overveje også at tage en overnatning i selve Key West – så kan I slappe af en aften dernede, og de voksne kan drikke et glas vin eller to, uden at skulle tænke på at køre efterfølgende. Jeg håber, du kan bruge mine indspark – god tur!

   • Tak for det – Inden jeg så dit svar har vi dog nået at bestille hotel på Islamodora, men vi skal bestemt rundt og se nogle af de andre øer. Super hjemmeside, som jeg kommer til at vende tilbage til mange gang inden vi skal af sted.

 44. Gode råd ønskes… Vi skal på familieferie i Florida til februar, og der er konkrete planer om Orlando (Universal og Disney parker samt Crystal River), Miami (strand, byliv…), Everglades (airboat, alligator, Big Cypress National Preserve) og Key West (reef, fishing, jetski, diving)… MEN: Er der noget, som du også vil anbefale, at vi ikke kører forbi?

  • Umiddelbart lyder det til, at I har meget godt styr på aktiviteterne på jeres kommende tur til Florida, så det handler vist mest om at begrænse sig. Crystal River kender jeg ikke, men jeg kan se, at turismen i byen bl.a. handler om at kunne komme tæt på søkøer i deres naturligvis omgivelser. Men jeg aner ikke, om det er noget, der er værd at bruge tid på. I er de første, der nævner byen for mig. Big Cypress National Preserve (ikke nationalpark) har jeg kørt igennem, men har ikke brugt ret meget tid på den. Det er en af den type parker, som er spændende for naturelskere, men den er ikke specielt tilgængelig, når jeg lige læser National Park Services beskrivelse af parken. Afhængig af vejret, vil jeg kalde det en “måske” oplevelse, som i høj grad afgøres af vejret – og hvilke dyreliv man måske er heldig at opleve. Husk at Everglades og omegn altid giver de bedste oplevelser ved solopgang og solnedgang – her er dyrelivet mest aktivt. Jeg har selv haft nogle gode naturoplevelser i et par af de stats parker, som ligger på selve Florida Keys, bl.a. Long Key State Park og Bahia Honda State Park. I den kulturelle afdeling skal I lige nærlæse min storbyguide til Miami, hvor I kan finde mange gode tips til anderledes vinkler på Miami, bl.a. Little Havana og den skønne bydel Coconut Grove samt Coral Gables. Fort Lauderdale er også en ret dejlig by. De kvindelige ledsagere i familien vil sikkert sætte pris på lidt (vindues)shopping langs Las Olas Boulevard i Fort Lauderdale. Endelig nævner I ikke noget om Kennedy Space Center. Men hvis der skal skæres ned på antallet af forlystelsesparker i Orlando – og tilføjes en rigtig god og knapt så kostbar oplevelse, er det et godt bud. God tur til Florida!

   • Overvej koralrevet ud for Florida Keys, når I tager sydpå ad hovedvejen. John Pennekamp Coral Reef State Park er udgangspunktet for de fleste udflugter. Det kræver en tur ud på vandet for at yde revet retfærdighed, og alt efter temperament kan man enten selv dykke ned til korallerne, snorkle rundt i overfladen eller holde sig oven vande på en af de udflugtsbåde, der er udstyret med glasbund til ære for turisterne.

  • Hej Morten, det lyder spændende. Vi var der for et år siden (samme steder). Vi var dog også glade for at opleve Everglades (luftpudebåde på alligator flod) og vi elskede også Sanibel Island, en skøn ø med de flotteste konkylier på stranden (men pas på med at tage dem med, de er levende 🙂 )

 45. Det er måske værd at nævne under alle Florida-destinationer, at der er MEGET politi på vejen. Hvis du er én af dem der kører for hurtigt i Danmark på motorvejene, er det en ret dårlig idé at tage vanen med ‘Overseas’. Det vil for altid stå i dine indrejsepapirer, hvis du får en trafikbøde. Og får du én, gælder det om at få den betalt så hurtigt som muligt, så det ikke er et problem næste gang du skal på ferie i USA. 🙂