Danske turister, der har planlagt efterårsferie i USA her i 2023 kan ånde lettet op. Nationalparker i USA undgår nemlig i første omgang den lukning, som ellers truede med at lukke hovedparten af USA’s nationalparker, hvis ikke politikerne i Washington D.C. var blevet enige om et foreløbigt budgetforlig, der løber frem til midten af november 2023.


Nationalparker i USA undgår lukning i oktober 2023

Efterårsferien i USA er reddet for de mange turister, der planlægger at besøge nationalparker som Yosemite National Park og Yellowstone i løbet af oktober 2023.

Lukningen af nationalparker og statslige museer i USA så ellers ud til at blive en realitet, men i sidste øjeblik lykkedes det politikerne i Washington D.C. at blive enige om et midlertidigt budgetforlig, der udskyder en eventuel nedlukning af USA’s føderale organisationer – herunder bl.a. nationalparker – frem til midten af november måned 2023.

Så risikoen for en lukning af USA’s nationalparker er ikke afværget – men udskudt frem til 15. november 2023. Og hvis en nedlukning bliver en realitet til den tid, er skaden for internationale turister begrænset, da november og december er lavsæson i USA.


Risiko for nedlukning udskudt til november 2023

Mens USA’s nationalparker altså undgår en lukning her i oktober, er der ingen garanti for, at faren er overstået. For en ny nedlukning kan være en realitet fra midten af november 2023, hvis ikke demokraterne og republikanerne i Washington D.C. får landet en mere permanent budgetaftale inden den 15. november 2023, hvor den nuværende, midlertidige aftale udløber.

En eventuel nedlukning er dog ikke ensbetydende med, at samtlige af USA’s nationalparker lukker ned. I stater som Arizona og Utah, hvor indtægterne fra turister, som besøger nationalparker som Grand Canyon, Zion National Park og Bryce Canyon, betyder rigtigt meget for en lang række lokale samfund, har delstaterne langt planer for, at de sørger for at holde de store nationalparker åbne, da det ellers betyder alt for store tab af indtægter, hvis parkerne lukker – og turisterne bliver væk.

Men indtil videre kan alle turister i USA ånde lettet op: Nationalparkerne i USA undgår lukning i denne omgang – og holder i hvert fald åbent som normalt frem til midten af november 2023.


Læs mere i denne nyhedsartikel:

Nationalparker i USA lukker ned 1. oktober 2023


Af Henrik Lange
Journalistrejserådgiver og USA ekspert
Highways-USA.com + Highways-Academy.com

Denne artikel er senest opdateret den 2. oktober 2023