Orlando: Temaparker i det centrale Florida

Orlando i det centrale Florida er en besynderlig størrelse. Indtil midten af 1960’erne var byen en lille provinsflække, hvor indbyggerne hovedsageligt levede af at plukke appelsiner og citrusfrugter i de nærliggende frugtplantager.

I dag er Orlando verdens største turistdestination målt på overnattende gæster, takket være Walt Disney og hans valg af Orlando i 1964 som hjemby for hans ambitioner om at skabe en ny ideal- og fremtidsby på den amerikanske østkyst – der endte med at udvikle sig til det nuværende Walt Disney World Resort.

Siden fulgte Universal Studios, SeaWorld og mange andre efter, og i dag er Orlando et gigantisk turistmekka med verdens største forlystelsesparker, utallige hoteller, adskillige vandlande, massevis af golfbaner, o.s.v. Velkommen til et brag af en feriedestination.

Få rabat på 28 attraktioner i Orlando – Go Orlando Card

Hoteller i Orlando og det centrale Florida
Hoteller ved Walt Disney World, Orlando
Hoteller ved Universal Orlando Resort
Hoteller langs International Drive, Orlando

Orlando – en by uden centrum
Orlando’s geografi afslører en totalt flad by uden et rigtigt centrum. Til gengæld breder Orlando sig over et enormt areal, og set fra oven ligner byen mest af alt en række uendelige forstæder bundet sammen af et fintmasket net af motorveje. Rundt omkring i bylandskabet ligger der en række fikspunkter, du som turist kan sigte efter.

De fleste fikspunkter udgøres naturligvis af byens mange temaparker, koncentreret om Walt Disney World’s fire forlystelsesparker et stykke syd for Orlando, Universal Studio’s to forlystelsesparker noget nordligere og SeaWorld placeret omtrent i midten. Fælles for alle tre forlystelsesområder er, at de er placeret langs Interstate 4 korridoren, som er den vigtigste livsnerve i Orlando.

Hertil kommer forlystelsesgaden International Drive, som går nogenlunde parallelt med Insterstate 4, og som groft sagt forbinder Universal Studios i nord med Walt Disney World i syd. Langs International Drive ligger der endnu flere forlystelser, foruden utallige restauranter, hoteller, moteller, vandlande, m.v.

Konstant nye projekter på vej
Orlando er i disse år inde i en rivende udvikling, hvor der hvert år investeres enorme beløb i at udvikle byens underholdningsindustri – men også i byens infrastruktur.

ZC-2-83

Disney er i gang med en opgradering af deres shopping- og forlystelsesområde Downtown Disney, og er samtidig i gang med at udbygge et helt nyt område i Animal Kingdom, der forventes at åbne i 2017.

Universal udvidede i 2014 deres populære Harry Potter univers med den nye Harry Potter ”jernbane” mellem Universal Studios og naboparken Islands of Adventure – foruden åbningen af det nye ”midprice” hotel Cabana Bay Beach Resort. Og i SeaWorld åbnede man for et par år side den store nye investering Antartica, et stort nyt pingvin univers med naturlige og kolde omgivelser for pingvinerne.

På International Drive er den store nyhed i 2015 det 122 meter høje pariserhjul I-Drive 360, som åbnede i maj 2015 – sammen med Madame Tussaud’s nye voksmuseum og akvariet SeaLife – et ”tre i et” forlystelsescenter midt på International Drive.

Kigger man ud over bygrænsen, står tingene heller ikke stille: Kennedy Space Center slog i 2012 dørene op for deres nye besøgspavillon med rumfærgen Atlantis, der giver besøget på Kennedy Space Center helt nye højder. Og syd for Orlando i byen Winter Haven slog Legoland Florida dørene op i 2013 til et helt nyt Legoland med tilhørende vandland – indrettet i den tidligere botaniske have Cypress Garden.

Ny jernbane mellem Orlando og Miami
Normalt forbinder man ikke USA med jernbaner, men ikke desto mindre er man i gang med byggeriet af en helt ny jernbane mellem Miami og Orlando – delvist finansieret af private investorer. Banen udgår fra selve Miami og vil gå via Fort Lauderdale og West Palm Beach for at få endestation ved Orlando Internationale Lufthavn. Projektet går under navnet All Aboard Florida, og banen mellem Miami, Fort Lauderdale og West Palm Beach ventes i drift i 2017 – mens den videre forbindelse til Orlando ventes klar i starten af 2018.

Også i selv Orlando kører tingene på skinner: I maj 2014 åbnede en ny 50 km lang nord-syd gående regional jernbane, som forbinder selve Orlando by med nogle forstæder syd for byen. Projektet går under navnet SunRail, og banen udvides i 2016 yderligere nogle kilometer ned mod Kissimmee.

Klassiske oplevelser i Orlando
Der er som sagt tre store aktører på forlystelsesscenen i Orlando: Disney, Universal og Sea World. De tre koncerner har tilsammen syv gigantiske forlystelsesparker, som du nemt kan bruge en hel dag på hver. Men de fleste turister har hverken tid eller råd til at besøge alle parkerne. Så her får du et hurtigt overblik over parkerne, som du kan læse meget mere om i mine detaljerede guider og portrætter af de enkelte parker.

Walt Disney World – Mickey Mouse i Florida
Mickey Mouse og hans venner er svære at komme udenom, når turen går til Orlando. Disney har hele fire forlystelsesparker med Magic Kingdom som den klassiske Disney park – og i øvrigt også den første i Orlando, åbnet i 1971. Det er Mickey Mouse classic.

Animal Kingdom er Disney’s udgave af en kombineret zoologiske have, safaripark og forlystelsespark, mens Disney Hollywood Studios er Disney’s filmpark med masser af reference til Hollywood og Californien – og Hollywwods storhedstis i 30’erne og 40’erne.

Endelig er der Epcot parken, der er en slags verdensudstilling med en hyldest til verdens kulturer og mangfoldighed. Her er 11 lande repræsenteret med hver deres besøgspavillon. Epcot er faktisk ret interessant – og ligger i direkte forlængelse af Walt Disney’s oprindelige planer og projekt i Florida i 1960’erne.

Læs mere i min store guide til Walt Disney World

Universal Studio og Island of Adventure
Universal Studios gjorde deres indtog I Orlando i 1990, og i dag betragter mange ikke et besøg i Orlando som fuldendt, med mindre man har været et smut i enten Universal Studios eller naboparken Islands of Adventure.

Selve Universal Studios er den klassiske filmpark med et kig ind bag kulisserne i Hollywood med afsæt i Universal’s mange film og tv-produktioner. Parken minder en del om Universal Studios i Hollywood, hvis man har været der.

Naboparken Islands of Adventure er den lidt mere ”vilde” udgave af Universal, og de senere år er parken især blevet kendt for sit nye og meget populære Harry Potter univers. I 2014 åbnede man ”jernbanen” Hogwart’s Express mellem de to parken, en Harry Potter tematiseret forlystelse, som alle med en Park-to-Park Ticket (som gælder til begge parker) kan benytte.

Mere i min guide til Universal Studios og Islands of Adventure

SeaWorld Orlando
De vilde løjer og støjende forlystelser er nedtonetlidt i SeaWorld, der er en familiepark med noget for alle alderstrin. Omdrejningspunktet er havets dyr i alle størrelser og former, og SeaWorld’s imponerende shows med delfiner og hvaler er helt unikke.

I 2013 åbnede pingvin universet Antartica, der er en af de største (og koldeste) investeringer i Sea Worlds historie. Oveni kommer en række forlystelser, hvoraf et par stykker ikke står tilbage for konkurrenterne hos Disney og Universal. Rutsjebanen Kraken er en rigtig knogleryster med syv loops undervejs, en højde på 40 meter og en længde på 2½ minut på hver tur.

Selvfølgelig har SeaWorld også et par vandrutsjebaner: Manta er fra 2011, og her ligger du ned og drøner/ flyver afsted i vandret position over nogle bassiner, som du kommer i nærkontakt med undervejs. Journey to Atlantis tager dig med på en tur til det sunkne rige, og udsætter dig bl.a. for et (vand)fald på 20 meter. Husk regntøj.

SeaWorld har også Orlando’s mest populære vandpark, Aquatica, hvor der er masser vandrutsjebaner og andre løjer for vandhunde. Parkens signatur forlystelse er vandrutsjebanen Dolphin Plunge, hvor man glider gennem et gennemsigtigt akrylrør, hvor der er direkte udsigt til nogle af parkens delfiner.

Discovery Cove er den tredje SeaWorld park i Orlando, og den står især højt på ønskelisten hos teenagepiger, der her kan blive delfintrænere for en dag og bl.a. få en 30 minutters svømmesession sammen med en delfin – under kyndig vejledning af parkens dyrepassere. Desuden har Discovery Cove en stor fuglevoliere med masser af tropiske fugle. Discovery Cove er dog et stadig et vandland, men med langt større interaktion med dyrene end i Aquatica.

Læs mere om SeaWorld, Aquatica og Discovery Cove

Flere oplevelser i Orlando og det centrale Florida

International Drive i Orlando
Som om det ikke var nok med tilbuddene fra Disney, Universal og SeaWorld, så ligger der en hel stribe af andre forlystelser langs International Drive, forlystelsesgaden i Orlando, der også er flankeret af utallige hoteller, restauranter, barer, m.v. International Drive har dermed visse ligheder med The Strip i Las Vegas.

Det nye ikon på International Drive er pariserhjulet I-Drive 360, et nyt forlystelseskompleks, der også indeholder Orlando’s nye voksmuseum, Madame Tussaud og akvariet SeaLife. Hertil kommer forlystelser som Wonderworks, et naturvidenskabeligt oplevelseshus, en udstilling om Titanic, Ripleys Believe It or Not med bizarre historier fra hele verden plus to regulære forlystelsesparker, Magical Midway Thrill Park og Fun Spot America samt vandlandet Wet’n’Wild.

Få et overblik over International Drive i Orlando

Kennedy Space Center
Da rumfærgen Atlantis den 21. juli 2011 satte landingshjulene ned i Kennedy Space Center i Florida, markerede det afslutningen på det amerikanske rumfærgeprogram. I 2012 åbnede den helt nye udstillingspavillon på Kennedy Space Center med netop Atlantis som hovedattraktion.

Kennedy Space Center er en af de bedste “forlystelser” omkring Orlando – blot med det fortegn, at her er der tale om den ægte vare. Kennedy Space Center er en enestående mulighed for at komme ”tæt” på det ydre rum og rumfart i ægte omgivelser – fx på en guidet tur rundt på centret, der bl.a. bringer dig ud til nogle af de affyringsramper, hvorfra rumfærgerne tidligere steg til vejs – og forskellige raketter stadig gør det med jævne mellemrum.

Men også turen ind forbi de kontrolrum, som blev brugt under Apollo-missionerne, er meget fascinerende. Man har bl.a. lavet en simulation af, hvordan selve affyringen af Apollo 11-raketten til månen fandt sted, inklusiv kommunikationen under opsendelsen. Og så er den nye udstilling og præsentation af rumfærgen Atlantis helt i særklasse.

Læs mere i min nye guide til Kennedy Space Center

Legoland Florida
I 2011 fik Florida sit eget Legoland med tilhørende vandland, og parken er blevet udvidet med flere attraktioner og områder siden åbningen – senest med åbningen af et nyt hotel i maj 2015 lige uden for parken og med den nye afdeling Heartland City målrettet pigerne. Heartland City åbnede i juni 2015.

Legoland Florida ligger i byen Winter Haven cirka 45 minutters kørsel syd for Orlando og er indrettet i en tidligere botanisk have, Cypress Garden. Derfor byder det nye Legoland i Florida også på en park med store gamle træer – og en mulighed for at søge lidt væk fra de mere larmende dele af parken.

En andet af parkens unikke signatur oplevelser er et show med Lego pirater, der står på vandski, takket være parkens placering ned til en sø. Og så byder parkens miniland på masser af Lego huse fra forskellige amerikanske byer, bl.a. New York, Las Vegas og San Francisco – samt naturligvis Florida.

Legoland Florida er målrettet de mindre børn mellem 3 til 12 år i modsætning til parkerne inde i selve Orlando. Så Legoland Florida er en interessant mulighed for især børnefamilier med mindre børn.

Læs mere i min nye portræt af Legoland Florida

Busch Gardens, Tampa
Er man til rutsjebaner i verdensklasse og kombinationen af en forlystelsespark og en zoologisk have, er svaret Busch Gardens i Tampa, en times kørsel vest for Orlando.

Busch Gardens har gennem årene oparbejdet en tradition for at have nogle af USA’s vildeste rutsjebaner, så der er i den grad dømt smæk for skillingen, når man besøger Busch Gardens. Det er dog langtfra kun rutsjebaner, det handler om i Busch Gardens. Parken er en vellykket kombination af en zoologisk have og en forlystelsespark – med mange oplevelser for både små og store gæster, og med god plads til dyrene i parken.

Faktisk var Busch Gardens en af de første zoologiske haver i USA, som lavede store sletter til parkens savannedyr. Busch Gardens har også et vandland i nabolaget, Adventure Island, som dog ligger uden for selve Busch Gardens.

Mere i mit nye portræt og guide til Busch Gardens i Tampa

Alligator safari i Everglades sumpene
Tidligere var store dele af det centrale Florida uspoleret natur med store sumpområder samt opdyrkede plantager med frugttræer. Men i takt med at forstæderne breder sig omkring Orlando, presses den vilde natur i defensiven.

Du kan dog stadig komme helt tæt på nogle af Florida’s oprindelige indbyggere – alligatorerne i sumpene syd for Orlando. Her tilbyder flere operatører alligatorture ud i sumpene på de såkaldte airboats, der er udstyret med gigantiske propeller, som driver bådene frem i de lavt vandede områder.

Airboats larmer ekstremt meget, så det er ikke kun for at øge spændingen, at du får udleveret høreværn. Af samme grund er de larmende airboats bandlyst i Everglades National Park i det sydligste Florida.

Firmaet Boggy Creek Airboats Rides arrangerer hver dag ture ud i sumpene lige syd for Orlando, og det er faktisk en ret fed oplevelse at tage på alligator safari i de hurtige både, der i nogle tilfælde drøner ind gennem sivene i lavt vandende områder.

Læs mere om Boggy Creek Airboat Rides

Billetudgifter og ferieplanlægning
Lad det være sagt med det samme: Orlando er ikke nogen billig by at opholde sig i – i hvert fald når det gælder udgifter til de mange forlystelsesparker og attraktioner.

Regel nr. et i forhold til at holde udgifterne til billetter i Orlando nede – så familiens kreditkort ikke bliver rødglødende – er at planlægge jeres aktiviteter på forhånd. Dermed kan I også booke billetter og eventuelle rabatpakker på forhånd.

Der findes et hav af forskellige billetkombinationer, og hver af de store aktører i Orlando – Disney, Universal og SeaWorld – har hver deres billetpakker, hvor man kan købe kombinationsbilletter til en eller flere dage – kombineret med flere forskellige parker inden for samme koncern. Jo flere dage og jo flere parker man inkluderer, desto større bliver besparelsen.

Men helt billigt bliver det aldrig: Som fingerregel skal man regne med, at prisen for en person i en park er cirka 100 dollars for en dag – børn under 12 år slipper en anelse billigere, men ikke meget. Derfor kan kombinationsbilletter til flere dage i flere parker være interessante.

Rabatpakker i Orlando
Har I planer om at opholde jer i en uge eller 14 dage i Orlando området, kan rabatpakker være en mulighed. Disse rabatpakker inkluderer dog ikke Walt Disney World, Universal Studios eller SeaWorld, men stort set alle andre attraktioner i Orlando – hvilket bl.a. vil sige Kennedy Space Center, Legoland Florida og hovedparten af attraktionerne langs International Drive.

Jeg vil anbefale jer at kigge nærmere på denne rabatpakke: Go Orlando All-Inclusive Card. Den giver jer adgang til 28 seværdigheder og forlystelser i hele Orlando og det sydlige Florida.

Få rabat på 28 attraktioner i Orlando – Go Orlando Card

Hoteller i Orlando og det centrale Florida
Hoteller ved Walt Disney World, Orlando
Hoteller ved Universal Orlando Resort
Hoteller langs International Drive, Orlando

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

75 svar til “Orlando: Temaparker i det centrale Florida”

 1. Hej Henrik: Vi er en familie på fire, der overvejer at rejse til Florida i februar. Hvad er din erfaring med vejret på denne tid? Vi skal gerne afsted i forbindelse med vinterferien, så det kan passe med børnenes ferie i skolen. Og da jeg lider meget af soleksem, tænker jeg det må være en god periode at tage afsted. Men har nu læst flere artikler med, at vejret ikke er alt for godt på denne tid. Vi tænker vi vil bo en uge i Orlando i en villa, og derefter en uge et sted mellem Miami og Key West. Kan du eventuelt anbefale et godt sted? Ved du om der eventuelt kører busser i Orlando, så vi ikke behøver at køre/ leje bil hele tiden? Kender du et godt sted med delfinsvømning? Vh Jane

  • Vejret i det sydlige Florida er normalt ganske fint i februar, så jeg ved ikke lige, hvor du har læst de omtalte artikler. Faktisk betragtes perioden fra november til marts/ april som højsæson i Florida, netop p.g.a. de gode vejr, hvor det ikke bliver alt for varmt (men behageligt), og der ikke er nogen nævneværdig luftfugtighed som om sommeren. Kombinationen af villa i Orlando og have en base et sted på Florida Keys lyder rigtig fint. For et par år siden boede jeg en enkelt nat på det charmerende Guy Harvey Outpost Islander Resort på øen Islamorada, som er en fin ferielokalitet for børnefamilier – med diverse pools og direkte adgang til Atlanterhavskysten bl.a. Angående busser i Orlando: Ja, der findes gratis busser, som kører langs International Drive i Orlando. Delfinsvømning: Jeg har skrevet en artikel om Dolphin Research Center på Grassey Key på Florida Keys, hvor I bl.a. kan komme i nærkontakt med delfiner. I kan læse mere om min e-bog om Florida Keys her

 2. Hold da op for en gennemarbejdet og inspirerende side! Jeg har lige et enkelt spørgsmål eller to: Vi er en familie på fire med to børn på 11 og 14 år på rejsetidspunktet. Vi kunne godt tænke os at besøge to parker i Orlando. Og den mindste (en pige på 11 år) vil rigtig gerne i Magic Kingdom. Vores ældste (en dreng på 14 år) vakler mellem Universal Studios eller Island of Adventures. Vi har været en del ved Gardasøen og bl.a. besøgt deres version af en filmpark, Movieland. Mit spørgsmål er så, om nogen ved, om Universal Studios minder om Movieland? For så vælger vi nok Island of Adventures. Eller er der en anden park, I hellere vil anbefale? Os to voksne er ikke så vilde med ting, der kører rundt eller stejle rutsjebaner, men kan godt lokkes med i noget, der ikke er alt for vildt 🙂 Mvh. Kaja

  • For at få den optimale oplevelse af Harry Potter universet bør I vælge både Universal Studios og Island of Adventure. Parkerne kan nås på én dag, hvis I starter tidligt. Husk også den “gratis” Citywalk.

  • Jeg vil komme med nøjagtigt samme anbefaling som Mona Arvesen også har skrevet til jer. Vælg en kombinationsbillet, og få begge parker med. Det vil være synd at spare på den oplevelse, når I nu alligevel er afsted. Så hellere springe de dyre tilkøbsbilletter med Front of the Line Pass over. Hvis I vælger en hverdag, så er der knapt så travlt som på lørdage og søndage, og hvis I så også kommer tidligt, så kan I godt få en herlig dag i begge parker uden et Front of the Line Pass. Men vælg begge parker, så I også kan tage Harry Potter ekspressen mellem de to parker – en oplevelse, I kun får med, hvis I har billet til BÅDE Universal Studios og Island of Adventure. Rigtig god fornøjelse!

 3. Hej? Vi er en familie med to voksne og to børn på 11 og 12 år, der tager til Florida om en måned i to uger. Vi starter med fem nætter i Orlando og vil meget gerne i Universal og Island of Adventures. Hvad er din erfaring? Kan de to parker nås på en dag? Hvis man kommer lige fra morgenstunden, når parkerne åbner og til de lukker igen? Vi ville helst have to dage til det. Men har jo fundet ud af, hvad det koster og er nok nærmest i chok ? Så håber lidt det kan gøres på en dag. (Så der kan “spares” lidt penge) på forhånd tak.

  • Udgifterne til billetter i Orlando’s forlystelsesparker er ganske rigtigt en stor post på feriebudgettet. Så jeg kan godt forstå, at I blev overraskede, hvis I ikke kendte prisniveauet på forhånd. Jeg vil påstå, at I godt kan nå begge parker på en dag – hvis I ellers, som I skriver, er klar fra morgenstunden og bliver hele dagen. Så kan I sagtens nå rundt i begge parker på en dag. Det er ikke sikkert, at I når samtlige forlystelser i begge parker, men I bør kunne nå det meste. Så sats på en energisk dag i Universal og Islands of Adventure. Husk at det er gratis at besøge Universals shoppingområde, CityWalk, hvis I fx dagen efter har lyst til noget shopping, bio eller cafehygge. Rigtig god tur til Florida og Orlando.

 4. Hej alle, vi skal en tur til Florida i tre uger til sommer. Vi har en uge i Orlando og skal naturligvis i en eller flere af temaparkerne. Er der nogen der har gode erfaringer med disse? Vi har tre børn på 7, 11 og 13 år, hvor sidstnævnte er en dreng. Vi har hørt at Magic Kingdom er godt, så den vælger vi. Er der en anden, der er værd at overveje med deres alder? Endvidere hvor skal man købe billetter, og hvad skal vi forvente at betale for et besøg i en af parkerne? Er det en fordel at købe hjemmefra eller OK at købe derovre? Vh Thomas

  • Hej, med deres alder i betragtning ville jeg sige Disney Studios eller Animal Kingdom som er en kombineret zoo og forlystelsespark. Specielt deres savannetur er helt fænomenal. Men tjek Walt Disney Worlds hjemmeside, se kort og bliv inspireret. I kan bare købe billetter derovre. På de fleste hoteller i området kan I også købe billetter, så det er intet problem. Men priserne….. 124$ for personer over 10 år (Magic Kingdom er lidt dyrere end de andre) kan ikke huske hvor meget, men de andre er ikke meget billigere. Så for jer fem personer koster en dag ca. 4.500 kr. Men så er alt også inkluderet, på nær mad og drikke 🙂 I skal helt op på fire dage, før I begynder at få en nævneværdig rabat, desværre. Nu har jeg selv været i Walt Disney World to gange og i Disneyland i Anaheim to gange. Vi skal forbi Florida igen næste sommer, og vi har besluttet at de penge, vi bruger næste år, vil vi bruge på noget andet, for nu er Mickey Mouse altså hilst rigeligt på.

  • Jeg var i Disney Hollywood Studios i Orlando i oktober 2016, og det var en overraskende fin oplevelse – med lidt flere actionprægede forlystelser end i Magic Kingdom, som jeg besøgte i 2015. SeaWorld i Orlando er også en fin park til netop jeres aldersgruppe af børn. Disney Animal Kingdom var også en fin oplevelse, men jeg ville nok vælge Disney’s filmpark, hvis I skal besøge to Disney parker. Legoland i Florida ville jeg springe over – den er jeres to ældste børn blevet for “gamle” til. Universal Studios og Island of Adventure ville jeg også springe over, når I nu på forhånd har lagt jer fast på et besøg i Magic Kingdom. Og så må jeg naturligvis lige nævne Kennedy Space Center som en ekstra oplevelse, I også bør have med. Det tager en hel dag ligesom forlystelsesparkerne og er en lige så stor oplevelse – her er det bare “den ægte vare”, I oplever. Det med billetter har jeg ingen holdning til. Prisen er stort set den samme i Disney parkerne, uanset om I køber på forhånd eller derovre. Fortsat god ferieplanlægning!

  • Hej Thomas. Magic Kingdom er i min optik et klart must. Det er den mest komplette park og der, hvor I får den helt rigtige Disney-oplevelse. Jeg vil også sige, at park to må stå som et valg mellem Hollywood Studios og Animal Kingdom, mens Epcot nok ikke vil være så højt på listen med jeres børns alder. Hvilken park afhænger lidt af, hvad I er mest til. Omkring billetkøb er det som tidligere nævnt nemt at købe billetter, når I er i Orlando. Et enkelt argument for at købe hjemmefra – via Disney World Resorts hjemmeside – er dog muligheden for at reservere FastPass-tider til forlystelser på forhånd. Sommerperioden er meget crowded i Disney parkerne, og her er FastPass en genial måde at få en god start og være sikker på, at opleve nogle af de mest populære forlystelser uden at skulle stå 2-3 timer i kø.

 5. Jeg skal med min dreng på 9 år til Orlando i oktober 2017 i 14 dage. Det er kun mig og ham, og det bliver uden bil. Er der et billigt men godt hotel, der kan anbefales og hvilke parker? Han er vild med E.T., så jeg tænker Universal Studio er et must. SeaWorld skal vi ikke i. Men han vil gerne ud til Kennedy Space Center. Er det umuligt uden bil? Mvh Annette

   • Hej Anette: Man kan godt være på ferie i Orlando uden bil, jeg har selv prøvet det. Men det fungerede også kun, fordi vi holdt os til International Drive og de to Universal parker samt Wet’n’Wild, så næsten alt var i gå afstand fra vores hotel (Monumental Movieland Resort). Men som der også bliver sagt af Jan: Kennedy Space Center er praktisk taget umuligt uden en lejebil. Hvis du ikke vil have bil hele ferien, kan du jo overveje at leje en bil kun for en dag eller to, og så køre turen ud til Kennedy Space Center og tilbage til Orlando.

  • Nej, det er slet ikke umuligt at komme til Kennedy Space Center fra Orlando. Generelt er der mange shuttle services i Orlando og til de omkringliggende forlystelsesparker (mod betaling). Herunder også Kennedy Space Center (som ligger en time fra Orlando). Så hvis I af den ene eller anden grund ikke har mulighed for en lejebil, er det ingen problem. God tur til jer 🙂 Selskaber med shuttle transport til Kennedy Space Center:
   http://www.grayline.com/tours/orlando/kennedy-space-center-transportation-only-5873_40/
   http://floridadolphintours.com/transportation
   http://www.gotobus.com/gatortours/

 6. Tak for en fantastisk side. Min mand og jeg og en datter på næsten et år skal til Florida i oktober. Kender du til nogle steder, man kan tage hen med et så lille barn, så hun også får noget ud af det? Tænker nemlig hun er for lille til Disney og alt det der. Det får hun jo slet ikke nok ud af, i forhold til prisen? Synes jeg et sted har læst om en zoo med en botanisk have eller sådan noget, men kan slet ikke huske, hvor det var og hvad det hed?

  • Tak for jeres ros af Highways-USA. Jeg har ikke nogen erfaringer med så små børn i Florida. Mine egne børn har været en 2-3 år, inden jeg havde dem med i USA for første gang, så jeg har ikke nogen ideer til oplevelser i “spædbørns segmentet”. Når vi taler så små børn, så tror jeg det er vigtigst, at de bare har det godt og er trygge på deres rejse – og i øvrigt ikke udsættes for voldsomme stimuli i forhold til larm, lys og andre effekter. Jeg er helt enig med jer i, at alle forlystelsesparkerne i Orlando slet ikke er noget, der er relevant i jeres tilfælde. Det skal nok netop være nogle mere afdæmpede naturoplevelser – gerne med nogle dyr og natur, sådan som du også selv er inde på. Jeg kan ikke lige identificere den park, du beskriver. Den eneste park, der minder lidt om det, du skriver om, er den tidligere Cypress Gardens syd for Orlando, der for et par år siden blev omdannet til det nye Legoland Florida. Den besøgte jeg sidste år, og selvom målgruppen her er mindre børn, er den anbefalede aldersgrænse i Legoland Florida 3-12 år. Så det er nok heller ikke lige sagen. Jeg håber, I finder et par aktiviteter og lokaliteter, som også vil give jeres lille datter en god oplevelse i Florida. God tur!

  • Vi er p.t. i Orlando med større børn. Jeg ville helt holde mig fra Orlando og i stedet finde en strand, iføre lillemusen noget soltøj og medbringe parasoller og en skovl… Alternativt en park, e.v.t. med vandaktiviteter på legepladsen. Prøv fx Pinterest for tips til parker. Jeg har haft held med at finde gode ting der. Og rigtig god tur!

 7. Jeg vil høre, hvor svært det er at komme rundt i Orlando uden bil? Vi (to voksne og et barn på syv år) overvejer at tage dertil en lille uge (herefter en uge hos familie/ venner uden for Orlando med strand og afslapning). MEN Jeg har ikke kørekort og tænker på, om jeg så skal bruge alt tiden på transport? Vi regner med at besøge 2-3 parker og ellers bare se på byen og USA. Tak! Helene

  • Orlando er jo en by, der mere eller mindre er skabt til biler, så det er ikke helt problemfrit at bevæge sig rundt i Orlando, uden at være på “egne hjul”. Men der kører fx busser mere eller mindre konstant op og ned ad International Drive, der kører rundt mellem de forskellige forlystelser på International Drive og op forbi bl.a. Universal Studios i den nordlige del af International Drive – plus rundt til de store shopping centre langs International Drive. Og hvis I vælger at bo inde i selve Universal Orlando Resort, er der jo inkluderet gratis lokal transport rundt med bl.a. både og busser inde i selve Universal Orlando Resort, der nærmest er en “by i byen”. Det samme gælder ned i Walt Disney World, der igen er en gigantisk “by i byen”, hvor monorail baner binder de forskellige områder sammen. Så man kan sige, at hvis I vælger en strategisk placering på eller ganske tæt ved International Drive – eller i fx Universal Orlando Resort, så kan I godt klar jer uden bil i Orlando. Ellers må I supplere med en taxa ind imellem. Rigtig god tur til Orlando.

  • Jeg tror, I vil fortryde ikke at have egen bil. Afstandene er store, og I kommer til at bruge for lang tid på shuttlebusser og offentlig transport. Orlando er jo andet end Universal og Disney. Der er så meget, at opleve uden om Orlando, og det snyder man sig selv for. Men hvis man ikke har andre muligheder, ville jeg booke et resort nær Universal og International Drive, og så bruge shuttlebus fra resortet til parkerne – kombineret med taxa. Orlando har også det lokale Sunrail tog, man kan bruge.

 8. Kære alle, super side med virkelig gode råd og input. Vi skal afsted 14 dage i start februar 2016. Vi har en enkel overnatning i Fort Lauderdale, inden vi skal på syv dages cruise til Haiti, Jamaica og Mexico. Vi er far, mor og tre børn på 5, 10 og 13 år. Efter krydstogt har vi seks dage, inden vi skal flyve hjem igen fra Miami. Vi tænker umiddelbart tre dage i Orlando og tre dage i Miami eller omegn – fordelt på tre dage med parker og en dag med shopping og lidt badning til sidst. Vi vil gerne svømme med definer. Hvor er det bedst/ billigst? Caribien eller Florida?? Og hvilke parker vil børnene få mest ud af i deres aldergrupper..??

  • Tak for din ros af Highways-USA. Med tre børn i den aldersgruppe, du nævner der, ville jeg nok vælge fire dage i Orlando og to i Miami. Orlando er mere børnevenlig end Miami, så fire dage i Orlando synes jeg lyder mere oplagt. Jeg kender ikke noget til Caribien, så jeg kan ikke kommentere på delfinsvømning i Florida kontra Caribien. Men i Florida ville jeg nok overveje Discovery Cove i Orlando, som er et rigtig familievenligt sted, når det gælder afslapning og interaktion med delfiner. Jeg skal dog med det samme sige, at delfinsvømning aldrig bliver en specielt billig fornøjelse. Angående forlystelsesparker kontra alderen på jeres børn, så tænker jeg, at Disney’s Magic Kingdom nok vil være et hit. Og så er der jo Universal Studios, selvom den mindste på 5 år er for lille til mange af forlystelserne. Men for de to store vil det være et hit. Alternativt kan I vælge at blive i Disney universet, og måske vælge at besøge Animal Kingdom, der passer fint til hele familien – og som er en unik park, der kun findes i Florida. Rigtig god til tur!

   • Tak for virkelig brugbart svar. Vi ændrer til fire dage i Orlando 🙂 Kan man nå Magic Kingdom og Hollywood Studios på en dag og Universal og Island of Adventure på en dag – og er Universal Studios og Hollywood Studios “over kill”, hvis vi vælger at besøge begge dele..?? Nogen gode tips med hensyn til valg af biludlejningsfirma..??

  • Når nu I skal på krydstogt, så tjek hvilke ekskursioner krydstogtselskabet tilbyder i de havne, I anløber. Jeg har selv svømmet med delfiner i Cozumel, Mexico netop på et krydstogt.

  • Hej Malene. Hvordan var vejret, da I var afsted i februar? Vi er en familie på fem, som overvejer 14 dage i februar. Vi er dog i tvivl om vejret i februar er for “koldt”? Mvh Carina

 9. Jeg kom hjem i går fra Orlando, og jeg har også brugt denne side til planlægning, og derfor vil jeg gerne give lidt tilbage. Orlando er en stor pengemaskine – alt koster kassen, selv mad i forhold til resten af USA. Men der er flere ting, man kan gøre for at spare lidt, og her tænker jeg på folk, som rejser med børn.
  1. Der er masse hæfter, hvor man kan få 10% på alt muligt. De ligger på hotellet, MEN det kan rigtigt godt betale sig, at snakke med manden udenfor en restaurant – han giver nemlig nemt 20-25% rabat.
  2. Planlægger man et besøg hos Wet and Wild Waterpark, så gør det en af de første dage, da din billet gratis kan blive lavet om. Man skal selv få det lavet oppe ved kassen, men så kan billetten bruges alt det, man vil i 14 dage, og det er en helt kanon waterpark. De fortæller ikke selv om denne mulighed i parken, men det står på deres reklamer, så det er bare at bede om det – så laver de din billet om.
  3. De tre helt store parker, som de fleste kommer for at opleve, de billetter sælges alle steder. Og ja, de er mega dyre: 100 til 150 dollars pr. billet er helt normalt. De kan med fordel købes på jeres hotel og dermed sparer I lidt. LAD VÆRE med at falde for det trick med at købe billetter i en lille bod. Tit er det falske billetter, og bliver det opdaget ved indgangen til parken, er de totalt kolde i røven, om du stå med små børn. De ringer til politiet, og de er der med det samme. Vi så dette ske for en far + mor med tre børn.
  4. Er man en jernmand eller dame, så kan billetter købes helt ned til seks dollars. Dette er det fee, som sælger skal have – resten betaler timeshare selskabet. Kig på deres skilte. Der vil I kunne se, at billetter sælges i samarbejde med xxx timeshare selskab, og billetterne er jeres gave for at komme til en fremvisning. Jeg vil dog på det kraftigste advare imod at bruge det: Jo, I får billige billetter, men I skal igennem en 4-5 timers fremvisning, hvor tre eller fire meget dygtige sælgere kører på jer, for at få underskriften i hus. Og de er rigtigt gode til det, de gør. Og husk: Skriver man under, binder det altså. Vi så en tysk far med fem børn benytte timeshare tricket. Han var total kold og sagde ærligt, at han tog intet ID med og havde ikke råd til at købe billetter, så han brugte timeshare muligheden og var til flere fremvisninger. Men han sagde også, at man skulle have is i maven. Sælgerne kører rigtigt hårdt på en.
  5. Et sidste råd i denne omgang: Tænd jeres tv i Orlando og brug en time på at kigge på deres Travel Channel, der er flere steder, som ikke er så kendte. De tilbyder underholdning o.s.v. for gode priser.

  • Hej Morten, super god feedback og tips til at få lidt mere for feriepengene i Orlando. Du har helt ret i, at Orlando er en dyr by at opholde sig i, så det er rigtig god feedback, du kommer med der. Og som du også skriver, så er der rigtige mange “hustlere” og faldgrupper i Orlando. Jeg kan fuldt ud tilslutte mig din advarsel mod timeshare tricket, med mindre man har masser af is i maven. Og det samme gælder de små billetboder med mulige “piratbilletter”. Hvis noget lyder for godt, til at være sandt, så er det nok også tilfældet. Mange tak for at dele dine oplevelser og erfaringer i Orlando med os andre 🙂

 10. Hvis man vil prøve noget helt andet end temaparker i Orlando, så kør op til Blue Spring State Park. Det koster 6 dollars for en bil med op til otte personer, og så kan man se det rigtige Florida og bade i en skinnende ren sø med store søkøer. Vandet er kun 22 grader varmt, og det føles som det kolde gys i forhold til Golfen, som jo i juli ligger omkring de 30 grader. Fantastisk oplevelse! Eller besøg Wekiva Springs, som ligger lidt tættere på Orlando. Her er der ingen søkøer, men det er et fantastisk sted at bade. Men kom i god tid – amerikanerne elsker deres state parks, og de lukker for badende, når de når en vis mængde gæster.

  • Super godt tip til en alternativ oplevelse i Florida, Jesper. Jeg har også hørt andre fortælle, at Blue Spring State Park skulle være en oplevelse værd. Tak for tippet 🙂

 11. Hvis man kun har een dag til Universal Studios, vil I så foreslå selve Universal eller Islands of Adventure med to drenge på 12 & 14 år ??

  • Hvis dine drenge er vilde med Harry Potter, er svaret Islands of Adventure. Men jeg ville faktisk overveje at købe en såkaldt Park to Park ticket, hvor I får begge parker – både Universal Studios og Islands of Adventure med i pakken. Prisen for en 1 dages billet til en park – altså enten Universal Studios ELLER Islands of Adventure er 102 dollars. Men for 147 dollars pr. person får I BEGGE parker inkluderet, og kan dermed tage det nye Harry Potter tog, Hogwarts Express, mellem de to parker. Jeg har aldrig åbnet en Harry Potter bog, så jeg kender intet til hans univers, men jeg besøgte Universal Studios og Islands of Adventure her tidligere i juni – og kørte bl.a. med Hogwarts Express og besøgte Harry Potter byen Hogsmeade i Islands of Adventure. Og det er altså super godt lavet – også for en som mig, der intet kender til Harry Potter. Samtidig er selve Universal Studios også super med deres forskellige “byer”, bl.a. New York i 30’erne og San Francisco – samt ikke mindst forlystelser som fx Transformers 3D og The Simpsons 3D. Så jeg ville nok opgradere, og bruge de 45 dollars ekstra på at få park nr. to med i pakken. Og husk så at komme tidligt på dagen, så I undgår køerne ved forlystelserne først på dagen. God fornøjelse – uanset hvilken løsning, I vælger. Her er linket til køb af billetter til Universal – http://bit.ly/1wh8X5i

 12. Vi er ved at planlægge en tur til Florida på to uger, enten i oktober eller februar – i forlængelse af efterårsferie eller vinterferien. Vi er fire voksne og to børn på 3 og 6 år. Indtil videre tænker vi at tage til Orlando og være nogle dage og så Miami. Men har I nogle gode råd til os, når nu vi har to “små” børn med. Vi vil helst undgå alt for lange køreture, men vi vil også meget gerne opleve lidt forskelligt. Hvad er jeres erfaringer? Det er vores første tur til USA.

  • Jeg rejser til Florida på lørdag i 15 dage, så jeg vil meget gerne give jer et svar. Men jeg vil også gerne vente med at svare jer, til jeg er tilbage fra bl.a. Orlando i midten af juni. Så jeg skyder lige svaret til hjørnespark, inden jeg har friske oplevelser fra Florida og dele ud af 🙂

 13. Tak for skøn side, som er dejlig informativ. Min mand og jeg skal til Orlando et par dage (inden vi snupper en uge i en bil rundt om spidsen af Florida) her i maj 2015. Nu er ingen af os interesseret i at prøve noget af det, der drejer, kører eller snurrer rundt. Når vi er i Tivoli, “prøver” vi som regel kun en fadøl og en bænk. Så vi tænker om de der parker, er noget for os overhovedet? Omvendt vil det vel være en dødssynd ikke at se bare én af dem, når vi nu er der? Men vil Universal være bedst? Tænker der måske er mere at se. Og ikke prøve? Har du nogen erfaring fra, hvad der er bedst til sådan nogen kedelige mennesker på knap 50, der har det bedst med begge ben solidt plantet på jorden. Mvh Mona

  • Jeg skal selv til Florida her i slutningen i maj, så I kommer mig lige et par uger i forkøbet – i forhold til, at jeg kan komme med helt friske erfaringer. Men jeg synes, I skal unde jer en tur i en af temaparkerne. Universal synes jeg dog ikke, er den mest oplagte, da den netop er baseret på masser af action og hårrejsende forlystelser. Jeg ville i stedet vende blikket mod fx SeaWorld, som på en gang er en klassisk forlystelsespark – men som samtidig har disse fantastiske shows med delfiner og hvaler, og som derfor også har meget andet at byde på end lige netop action – selvom det også er på menuen i SeaWorld. Men I kan også vende blikket med den af Disney’s temaparker, som færrest danskere besøger i Florida: Epcot. Denne park er rigtig oplagt for jer, for den giver jer på en gang en Disney oplevelse, og samtidig handler parken lige så meget om viden og indsigt, som underholdning. Epcot kan har dels en række pavilloner med moderne teknologi sponseret af store virksomheder. Men den del af Epcot, jeg synes er sjovest, er World Showcase, hvor der rundt om søen i parken ligger 11 besøgs pavilloner, som hver repræsenterer et land i verden. Det er altså en slags Verdensudstilling med formidling af kultur, mad og drikke fra disse 11 lande. De 11 lande er Canada, England, Frankrig, Italien, Japan, Kina, Marokko, Mexico, Norge, Tyskland og USA. Det ville nok være mit bedste bud på en park til lige netop jer.

  • Vi er et ægtepar på 50+, som heller ikke er til vilde forlystelser. Vi var i Orlando i september 2014. Personligt synes jeg, at EPCOT var det mest interessante sted at besøge. Særligt turen rundt om søen til de mange “lande”, men også turen med Spaceship Earth er interessant. Dernæst vil jeg anbefale Animal Kingdom, hvor dyrene også kan opleves, uden at det bliver for vildt. Kilimanjaro Safari med lastbil var nok det mest vilde, vi foretog os der, og vi havde en herlig dag. I Universal Studios og Island of Adventure var der alt for mange mennesker. Men det kunne skyldes, at Harry Potter universet stadig var nyt og tiltrak mange mennesker.

 14. Vi er en familie på fem (to store drenge på 17 og 18 + en lillebror på 8 år) som skal tre uger til Florida i juli. Ja, det er varmt og fugtigt, men det overlever vi 😉 Vi flyver til Miami, hvor vi har en enkelt overnatning. Dagen efter kører vi gennem Everglades og har booket lejlighed i Sandpiper Gulf Resort, hvor vi skal være en uge. Her står den på badeferie. Derefter kører vi til Orlando, hvor vi har lejet et hus. Her skal vi have base i to uger. De få overnatningssteder skyldes, at vores mindste søn har autisme, og vi derfor planlægger med så få overnatningssteder som muligt. Mens vi er i Orlando, har vi følgende på to-do-listen: Universal Studios og Island of Adventure (alle vores drenge elsker Harry Potter), SeaWorld, Kennedy Space Center, Gatorland og en airboat ride. Mit spørgsmål er, hvilken billet deal vi er bedst tjent med? Er det nødvendigt med fast track billetter i forlystelsesparkerne? Jeg synes, det er så vildt dyrt til fem personer. Jeg har set, man kan få nogle “unlimited acces billetter” som dækker SeaWorld, Universal og Island of Adventure + to vandparker og tænker, at vi så måske kan droppe fast track – men bare besøge parken igen en anden dag og prøve det, som vi ikke nåede – eller der hvor køen var for lang. Har hørt at køerne ikke er så slemme om formiddagen. Gode råd om, hvad vi ellers bør se, modtages gerne. Vi har droppet Disney. Vi har været i Disney Paris: De store er ligeglade, og vi kan altid tage til Paris med den lille en anden gang.

  • Tina, det lyder som alletiders ferie, I skal på, og det er helt kanon med en uge i Fort Myers, der er skønt. Med hensyn til parkerne i Orlando, så må man sige, at I skal medbringe jeres gode tålmodighed. Godt nok siges der, at det ikke er højsæson i juli. Men hold kæft, der er mange mennesker overalt. Så hvis økonomien tillader det, så vil jeg vælge fast track i parkerne. Prøv at købe en af de pakker, hvor flere af parkerne er i en billet, så sparer man mest. Når nu I har lillebror på 8 år med, skal I prøve Fun Spot USA!! Der ligger to af dem i Orlando, og de koster nærmest intet i forhold til de store parker. Og i den ene åbner et mini Gatorland: Det glæder jeg mig selv til at se. Og så åbner The Orlando Eye med forskellige ting, bl.a. et stort akvarium. Men du kan selv prøve Google det, for det indeholder flere ting. Hvis I har tid, så tag bilen og kør en tur til St. Augustine, som er USA’s ældste by. Det er ikke langt fra Orlando, og det er en kæmpe oplevelse. Der er et stort fort, som er meget populær at se, og man kan komme på forskellige togture rundt i gaderne.
   Hvis I skal shoppe meget, så er der selvfølgelig de store outlets og malls i Orlando. Men prøv at besøge Coconut Point uden for Fort Myers i Estero. Har har man alle de populære mærker, og der er næsten ingen mennesker i forhold til Orlando. Hvis I vil opleve en de skønneste strande i Florida, så kør til Tampa og videre ud til Clearwater Beach, der er skønnere end Fort Myers. Jeg elsker begge steder, men vandet er bare mere klart i Clearwater. Når I kører fra Fort Myers mod Orlando, så kør mod Tampa, så I kører over Tampa Bay på Sunshine Skyway Bridge. Så får I den mest fantastiske tur op langs kysten, og den er ikke meget længere, da I ender på Interstate 4, som går helt ind til Orlando eller Kissimee, eller hvor I skal bo. Det var lidt fra mig, håber I kan bruge det – jeg kan blive ved i timevis 🙂

 15. TAK for en helt igennem fantastisk hjemmeside med overflod af fin info og forklaringer. Vi skal tre uger til Florida i start JULI (varm & fugtigt) og skal bl.a. besøge Magic Kingdom & Universal Island of Adventures (en dag i hver park). Jeg kan ikke rigtig gennemskue det bedste/ billigste sted at købe billetter (to voksne & to børn på 9 år), ej heller om det er smartest at købe hjemmefra? Hvilket jeg tænker, det er. Og om vi skal have fast track billetter udover adgang? Kan man/ du svare på det ?? MVH Lars

  • Uanset hvor I køber billetterne til f.eks. Magic Kingdom, skal I downloade Disney´s app, og så scanner I jeres billetter ind. Så får I automatisk tre fast tracks, som I så skal vælge. Når de så er brugt, kan I gå ind og vælge en ny. Når den så er brugt, så vælger man igen en ny, det fungerer faktisk rigtig godt. Med hensyn til billetter så er det billigste at købe kombi billetterne til flere parker. De kan købes i Walmart, men der er ikke meget at spare. Men man sparer da køen til parken i 40 graderes varme 🙂 Skal selv derover tre uger i juli, så go tur til jer. Jesper

 16. Vi er en familie, som skal på vores første tur til USA. Vores børn er i alderen 12, 15, 19 og 23 år. Vi har fire hele dage i Orlando og er meget i tvivl om, hvad vi skal prioritere: Walt Disney, Universel Studioes (som virkelig koster kassen) Kennedy Space Center, og så er vi mega meget i tvivl om, hvorvidt vi skal vælge SeaWorld eller Discovery Cove? Nogle vil gerne svømme med delfiner, mens andre synes, det er sjovt at snorkle lidt rundt i trygge omgivelser. Og hvor ser man shows? Håber I kan hjælpe os lidt på vej. På forhånd mange tak

  • Jeg har ikke selv været i Discovery Cove, men som jeg forstår det, så er der tale om et avanceret “badeland”, hvor man bl.a. kan komme til at svømme med delfiner. De store shows med hvaler og delfiner foregår i SeaWorld, som er hovedparken – Discovery Cove er altså SeaWorld’s avancerede badeland. Så det med at snorkle og svømme med delfiner foregår i Discovery Cove, mens selve showsne er i SeaWorld. I forhold til de andre parker, så er Kennedy Space Center er klart must. Det er i øvrigt heller ikke så dyrt, som de store forlystelsesparker inde i selve Orlando. I forhold til at vælge mellem Disney og Universal Studios, ville jeg nok vælge Universal, da hovedparten af jeres børn er teenagere. I kan eventuelt overveje at købe en dobbelt billet til begge Universals to forlystelsesparker. Billetten hedder en Park to Park Ticket, og findes i enten en 1 dags eller 2 dages udgave. 2 dages billetten er i mine øjne klart at foretrække og koster 176 dollars + tax (2014), mens en 1 dags billet til begge parker koster 136 dollars + tax (2014). Universal består af selve Universal Studios, men også af naboparken Islands of Adventure, hvor det store Harry Potter univers ligger. Men i 2014 åbnede man en “Harry Potter jernbane” mellem de to parker, hvor toget The Hogwarts Express kører. Så nu kan man altså køre med The Hogwarts Express mellem Universal Studios og Islands of Adventure – men kun hvis man har den førnævnte Park to Park Ticket. Jeg håber, at det gjorde jer lidt klogere på løjerne i Orlando 😉

  • Mit bud på nogle nogle fede dage i Orlando er klart Universals Island Of Adventure, som den ene park. Det er fordi – som Henrik skriver – alderen på jeres børn. Der får I virkelig noget for pengene af fede forlystelser. Sea World har spækhugger showet og er igen en fed park med kæmpe forlystelser, og så er der bare så flot over alt, det er en kæmpe oplevelse. Kennedy Space Center er et must. Jeg var der i 10 timer og så ikke alt. Det er kæmpe og så er det bare noget, man ikke må gå glip af. Man har muligheden for at se rumfærgen Atlantis, hvilket man aldrig glemmer. Og tag så i Gatorland på den sidste dag: Fed park, koster intet i forhold til Universal og Disney, og de har deres berømte Gator ZIP Line, hvor man svæver hen over de kæmpe alligatorer, og man kan prøve at fodre gators på næsten 5 meter. Fed oplevelse. Go tur (-:

 17. Hvis man vil besøge en eller flere parker i Disney, så kan det anbefales at tage et hotel på Hotel Plaza Boulevard. Derfra kører gratis busser til de fire Disney parker. Og man er i gå afstand fra downtown Disney. Ved besøget på Kennedy Space Center valgte vi overnatning i Cocoa. Besøget på Kennedy Space Center var iøvrigt meget interessant, og der hørte også et besøg i Astronaut Hall of Fame med i billetprisen. Det er beliggende ca. 5 miles fra selve Kennedy Space Center. Med hensyn til airboat ture, anbefaler jeg at besøge The Gator Boys (kendt fra Animal Planet) og deres Everglade Holiday Park, beliggende ca. 20 miles vest for Fort Lauderdale. En hel times tur i airboat samt et kort efterfølgende show for 20 USD.

 18. Hvornår er det bedst at besøge Orlando m.h.t. vejret? Jeg vil helst undgå regnsæson og højsæson, da vi har små børn. På forhånd tak for svar.

  • Juni er den “vådeste” måned i Orlando, efterfulgt af august, juli og september. Resten af året er der ingen nævneværdig nedbør i Orlando, selvom det naturligvis kan give nogle byger – der i øvrigt plejer at være af ret kort varighed. Hvis I også skal undgå højsæsonen, så er oktober ikke noget helt dårligt bud, da højsæsonen sætter ind i slutningen af november. Alternativt er forårs månederne marts, april og maj heller ikke helt tossede.

   • Når du skriver våde måneder i Orlando juni, juli osv osv. Vil det så sige at der slet ingen sol er ind imellem, det håber jeg da for vi tager afsted d. 22 juli i 18 dage. Tak for en super god hjemmeside

    • Våd i denne sammenhæng er regn kombineret med høj luftfugtighed. Jo, der er masser af sol ind imellem, men I vil også opleve, der kommer nogle heftige, tropiske regnskyl i løbet af eftermiddagen. Men sådan er vejret også i Florida om sommeren. Men I skal nok få rigeligt med sol også – og altså også en pæn høj luftfugtighed. God tur!

 19. Nu har der været skrevet meget om, hvordan det er for børn/ teenagere. Vi har så tre “børn” på 21, 21 og 22 år, og kunne tænke os at høre nogle forslag til, hvad man skal se med dem? Vi tænker, at vi bl.a. vil i Disney World, men vi er lidt i tvivl om, hvilken af parkerne der vil være den bedste der. Jeg tror umiddelbart, at vi kan kun nå én af dem.

  • Jeg ville nok vælge Animal Kingdom, hvis valget udelukkende står mellem en af de fire Disney parker. Jeg har godt nok ikke været i Animal Kingdom siden 2009, men det er den mest “anderledes” Disney park, som man ikke kan opleve andre steder i verden. Jeg vil dog også tilføje, at både Universal Studios og SeaWorld står meget højt på min liste over favorit forlystelsesparker i USA. Begge parker – med hvert sit tema – er perfekte til voksne legebørn i 20’erne. Jeg holder selv meget af disse parker, og jeg er midt i 40’erne, og går ikke af vejen for de vilde rutsjebaner 😉 Så svaret afhænger i høj grad af, hvad I tidligere har prøvet andre steder i USA eller i Europa. Harry Potter er stadig et gigantisk hit i Universal Studios, og 2014 nyheden i Universal er jo det nye Harry Potter land i selve Universal Studios, der er “bygget sammen” med det eksisterende Harry Potter Univers i naboparken Island of Adventure. Så en parkhopper billet til både Universal Studios og Islands of Adventure, der også hører til Universal, er også en mulighed. Jeg håber, I blev klogere 😉

 20. Vi vil gerne til USA i sommeren 2015 og spekulerer allerede nu på, hvor vi skal hen, og hvad vi skal opleve. Der er jo så mange muligheder. Vi har to drenge og til næste år er de 7 og 11 år. Vi har selvfølgelig tænkt på Florida, hvor vi rigtig gerne vil i SeaWorld. Disney er vi ikke til. Vi havde også tænkt på Universal Studios, men har læst at det ikke er egnet for børn under 10 år p.g.a. de lidt voldsomme forlystelser. Vi vil gerne se alligatorer, og jeg vil rigtig gerne opleve sydstatsstemning, så vi vil også gerne køre lidt. De fleste siger, vi skal tage til vestkysten, men jeg tænker bare, at børnene er lidt for små, da jeg der regner med mere kørsel. New York vil vi også gerne opleve, men det er måske heller ikke så smart med 2 lidt mindre børn. Vi har cirka 3 uger, og er som du kan se i syv sind hvad vi skal. For det skal jo være, så alle får noget ud af det. Har du et godt forslag?

  • Det er godt at være i god tid med planlægningen, og jeg synes faktisk, at jeres udgangspunkt om at kombinere sydstaterne med Florida slet ikke er helt tosset. Eneste ulempe er luftfugtigheden, der kan være ret trykkende i Florida om sommeren – afhængig af, hvordan vejret lige arter sig. SeaWorld er et rigtig godt bud på en af endagstur, og i kunne også overveje Discovery Cove, SeaWorld’s “badeland”. Jeg ved ikke, hvorfor I har afskrevet Disney, for med to børn på 7 og 11 år, har de den perfekte alder til Magic Kingdom. Men ja, Universal Studios ville jeg også lige vente lidt med. New York og to børn på 7 og 11 år i juli måned er måske ikke lige sagen. Men hvis I vil have storby, så start i Washington, som jeg faktisk synes er mere børnevenlig, takket være parkerne, monumenterne og de ret spændende museer. Fx er National Air and Space Museum perfekt til to drenge på 7 og 11 år (og deres far). Når I er færdige med Washington D.C. kører I ned langs kysten, og lægger vejen forbi Charleston i South Carolina og Savannah i Georgia. Her kan du få masser af sydstats stemning. Det er sådan i grove træk mit bedste bud på en rejseture – hvor I afsætter fx 8 dage til Washington og turen ned langs Østkysten og så bruger resten af tiden i Florida. Jeg håber, du kan bruge mine indspark – fortsat god rejseplanlægning.

  • Det kommer enormt meget an på, hvordan børnene er. Jeg har rejst med mine i Californien på 3 og 6 år og sidste år i syden og østkysten, da de var 9 og 6 år. Det var nemmere, da de var yngre: De bliver lidt rastløse af kørsel o.s.v., og kan godt lide lidt terror på hotelværelserne 🙂 Men udover det synes jeg ikke, det er det store problem. Men vi har altid sørget for, at børnene også får set noget, bl.a. både Disney i Anaheim og i Orlando og andre børneting såsom zoo o.s.v. Jeg ville ikke have noget problem med børn, men jeg er også erfaren efterhånden: De har på de to ferier kørt over 10.000 km, og det er i det store hele gået ok, men en ipad med nogle film til de lange stræk var heller ikke ringe 🙂 Eller en lejebil som jeg fik sidst med indbygget dvd-anlæg, det var GENIALT. Men om du tager vest eller øst er i min verden fløjtende ligegyldigt, du skal gøre det, I har lyst til. Og så håber vi bare på, at 2015 snart kommer, for der tager vi også afsted igen…

  • Vi er lige kommet hjem fra Florida med en dreng på 6 og 11år. Jeg forstår ikke at i afskriver Universel studio. Vi var der 4 dage hvoraf den ene var i island of adventure. Der ville jeg så ikke tage ind hvis børnene ikke er 122 cm. Men der er rigtig meget i Universal for børn. Disney er en helt verden for sig selv, det ville næsten være synd ikke at se det, både magic kingdon, studio og animal kingdom var for os rigtig gode. En tur i en airboat ud og se aligator er noget af en oplevelse. Vi tog til Miami i 3 dage, det var rigtig hyggelig og afslappende. God tur

  • Jeg synes ikke, I skal springe New York over. Der er masser af lave for børn 🙂 I kan tage i Zoo eller tage til Coney Island, hvor der både er strand og en lille forlystelsespark. I kan ro en tur i søerne i Central Park, der er M&M’s store, en gigantisk Toys R Us med et pariserhjul i midten. Og i FAO Schwarz kan de hoppe rundt på et stort piano, som er bygget ned i gulvet. Der er restaurant som drejer rundt, så I hele tiden har ny udsigt over NYC. I kan tage en sejltur rundt om Manhattan. På Skyline Hotel har de pool, så der er mulighed for at blive kølet af i sommer varmen 🙂 Og er drengene til fly, ubåd og hangarskib, så er USS Intrepid helt sikkert også et hit. Der er masser at lave for børn. Og fordelen når man rejser med børn er, at tempoet bliver sat lidt ned, og man er lidt mere åben for nye oplevelser fordi der ikke er så meget på programmet. Læs evt. “New York – en storbyguide til eventyrlystne forældre” skrevet af Roald Bergmann. Uanset hvad I vælger, er jeg sikker på, I får en super tur 🙂

    • Jeg mener, at det er “The View Restaurant & Lounge”. Det er et hotel, hvor man tager elevatoren helt op. Den er værd at besøge. Men maden skulle ikke helt følge priserne, så vi valgte, blot at bestille nogle cocktails. Vi gik derop, mens det stadigvæk var lyst. Men lige inden solen gik ned, så vi fik solnedgangen med også.

  • Helt sikkert Florida, når man har børn. Var der selv som barn og har været der andre steder som ung/voksen og tilbage til Florida. Parkerne er bedst i Florida.

 21. 1000 tak for en rigtig god side, her bruger jeg rigtig meget tid :-)! Vi tager om tre uger, en måned til USA og Den Dominikanske Republik, med 14 dage i Florida. Det er første gang i USA for vores tre børn på 8, 10 og 12 år. Vi har 3 overnatninger i Orlando, og jeg tænker, at to parker er hvad vi når, men hvilke?? Vi har aldrig været i Disney World før. Jeg tænker at de er ved at være for store til Magic Kingdom? Kender du noget til Discovery Cove? Mvh Louise Flye

  • Nu skal man ikke undervurdere Magic Kingdom, som jeg synes er en rigtig god oplevelse, selvom det er et par år siden, jeg sidst besøgte parken i Florida. Jeg synes, at svaret afhænger lidt af, hvad der interesserer jeres børn. Hvis en eller flere af dem fx er store Harry Potter fans, så skal I naturligvis besøge Universals Islands of Adventure, hvor Universal’s Harry Potter sektion ligger. Faktisk fordobler Universal Studios her til sommer deres Harry Potter afdeling: Universal tilføjer også en Harry Potter afdeling i selve Universal Studios parken – og så kan man køre frem og tilbage mellem de to parker (selve Universal Studios og naboparken Islands of Adventure) med toget The Hogwarts Express, som er en del af Harry Potter universet. Så hvis jeres børn er Harry Potter fans, så køb en dobbelt billet til begge parker (Park to Park Ticket) – enten som en 1 dags eller 2 dages billet. 2 dages billetten til begge parker koster 176 dollars + tax for voksne (jeres yngste slipper lidt billigere), mens en 1 dags billet til begge parker koster 136 dollars + tax. Nøjes I med en park på en dag, kan I komme ned på 96 dollars. Discovery Cove har jeg ikke besøgt, men jeg har hørt en masse godt om den, så jeg tør godt anbefale den, selvom jeg ikke har været der. Desuden bliver jeg nødt til at anbefale SeaWorld, som altid er en fantastisk oplevelse. Discovery Cove er jo mere et avanceret badeland og ikke en forlystelsespark. Men som jeg sagde indledningsvis: Magic Kingdom er altså ikke helt tosset. Alle tre børn vil have glæde af Magic Kingdom, for der er masser af oplevelser. Og skal I i Disney, skal det være nu, for om to-tre år, er de nok for gamle. Men alle tre vil garanteret elske Magic Kingdom, hvor Universal godt kan virke lidt voldsom – især på den yngste. Og hvis I rammer Universal meget tæt på åbningen af den nye Harry Potter afdeling, er der sort med mennesker her – hvilket måske i virkeligheden får pilen til at pege i retning af Magic Kingdom 😉 Jeg håber ikke, jeg har gjort dig alt for forvirret.

 22. Vi skal 3 uger til Florida til sommer (juli), og skal selvfølgelig også i nogle theme parks m.m. Mit spørgsmål er, hvorvidt der er forskel på at komme der på en hverdag eller i weekenden? Og hvad med den 4. juli – skal man holde sig fra den dag, eller er der måske netop færre mennesker? Vi skal til henholdsvis Magic Kingdom, SeaWorld samt Kennedy Spacecenter. VH Tine

  • 4. juli falder i år på en fredag, og dermed kan I være stensikre på, at der er trængsel i alle parkerne denne dag – og hele weekenden for den sags skyld, da amerikanerne jo har fri. Og uden at vide det, så vil jeg næste vædde på, at der også er store 4. juli parader i hvert fald Magic Kingdom, men sikkert også SeaWorld. Så ud fra et trængsels perspektiv, vil der være sort med mennesker i parkerne denne dag. I forhold til besøgsrytmen i forhold til ugedage, når der ikke er helligdage eller andre større arrangementer, er jeg lidt mere i tvivl. Her i Danmark plejer forlystelsesparkerne at melde om travlhed fra søndag til torsdag, som jeg lige husker det – men knapt så meget på fredage og lørdage. Det skyldes, at lørdag er skiftedag i feriehusene. Men om det lige kan overføres til amerikanske forhold ved jeg ikke. Men måske i et vist omfang, da Orlando området jo er spækket med feriehuse og ferielejligheder. Hvis nogen har erfaringer med hvilke ugedage, det er bedst at besøge temaparkerne i Orlando, må I meget gerne komme med jeres inputs. Jeg håber, det hjælper jer videre 😉

 23. Hej Henrik, har du nogen erfaring med at bestille billetter til temaparkerne hjemmefra? Er der mon noget at spare – både i forhold til tid og penge?

  • Mit umiddelbare svar er ja. Kigger vi på tidsfaktoren, er det klart en fordel at have bestilt billetter hjemmefra, især hvis vi taler om højsæsonen – som jo i Florida både er sommer og vinter, når det gælder temaparker, da der er masser af turister i parkerne både sommer og vinter. Med en udprintet voucher i hånden som bevis på jeres billetkøb, kan I springe køen til billetlugen over og gå direkte til indgangen. Angående billetprisen, så reklamerer Universal Studios med, at der er 20 dollars rabat på alle 2, 3 og 4 dages billetter, som altså koster 20 dollar mindre ved at købe online i forhold til prisen ved billetlugen i Orlando. Også når det gælder rabatpakker som fx Go Orlando Card, der bl.a. inkluderer SeaWorld, Legoland og Kennedy Space Center (men ikke Disney og Universal), så er prisen markant lavere ved at købe online kontra i Orlando efter ankomst. Det er “kun” en dags billetter til en enkelt park, som koster det samme online og ved billetlugen – i Universal. Hvordan rabatten er hos Disney og i SeaWorld må du lige selv tjekke, men det er sikkert nogenlunde den samme tendens, som gælder her.

   • Ellers kør i Walmart, der er lidt at spare, og de har alle billetterne til de forskellige parker og man sparer køen ude ved parkerne.

 24. Vi skal til Florida til sommer og bl.a. være en lille uge i Orlando. Vi har tre børn på 8, 13 og 16 år, og jeg er i tvivl om, hvilken af tema parkerne vi skal vælge? Vi var i Californien for 5 år siden og var der i Disneyland og SeaWorld. SeaWorld prioriterer vi ikke denne gang, men Disneyland kan den mindste ikke huske. Vores ældste er Harry Potter fan, så hun hepper på Universal Studios. Er der nogen der har et godt råd i forhold til, hvor vi bedst kan fange dem alle tre? På forhånd tak 🙂

  • Universal’s Island of Adventure (Ikke Universal Studios Orlando) skal naturligvis stå på listen, for det er her – og altså ikke i selve filmparken – at I finder Harry Potter. Island of Adventure skal nok tryllebinde alle i familien. Jeg ville under normale omstændigheder anbefale SeaWorld, men kan sagtens forstår jer “fravalg”. Men da den mindste ikke kan huske Disneyland, ville jeg lave en Disney classic og tage i Magic Kingdom. Det er trods alt den oprindelige og ægte Walt Disney Park, som de andre Disney parker (uden for USA) er bygget op over, så den er noget særligt. Og der er pænt mange forlystelser til de to store også, så giv Magic Kingdom en chance. Skal I gå helt Disney-amok, så er Animal Kingdom også ret sjov. Den eneste Disney dyrepark i verden, og selvom det er nogle år siden, jeg var der sidst, som husker jeg den som en ret sjov forlystelsespark. Have Fun! 😉

   • Hvis man vil besøge den nye Harry Potter verden, så skal man have park-hopper billetter til både Universal Studios og Island of Adventure. I Universal Studios ligger Diagon Alley og Kings Cross Station. Herfra kan man tage Hogwarts-Expressen til Island of Adventure og lande på stationen i Hogsmaede, hvor også Hogwarts Castle er. Men det kræver altså, at man har billetter til begge parker.

 25. Man kan også bruge det nye sunrail tog, som skal åbne her i foråret 2014. Det ser rigtig spændende ud, hvis man vil opleve områderne rundt om Orlando og ikke har en bil – eller man bare har lyst til lidt afslapning. Man kan læse mere mere om Sunrail her: http://www.sunrail.com Her kan man se ruten og priserne, som jeg har forstået det, bliver den lavet for at prøve at sænke trafikken på Interstate 4.

 26. Orlando er ligesom mange andre amerikanske storbyer en rigtig bilby, hvor den nemmeste måde at komme fra x til y som regel er at sætte sig bag rattet. Men kan/ må du ikke køre bil – eller af andre årsager ikke ønsker at skulle leje bil under dit ophold i USA, så behøver du ikke droppe Orlando. Sin geografi til trods kan det nemlig sagtens lade sig gøre at opleve Orlando og en del af byens seværdigheder, selv om man ikke har en bil til rådighed. Især hvis man finder et hotel i den nordlige ende af International Drive. Herfra kan man nå begge Universals temaparker, Wet’n’Wild, Premium Outlets og kæderestauranter på stribe, alt sammen på gå-ben eller med i-trolley-bussen, der kører i pendulfart op og ned ad International Drive, bl.a. helt ned til SeaWorld mod syd. Mange hoteller kan også levere shuttle service til Disney-parkerne, og bussen fra lufthavnen til International Drive koster sølle to dollars. Orlando kan således nemt opleves uden bil, jeg har prøvet det.

 27. Hej. Vi har købt to billetter til Orlando i oktober (billige), og nu er vi i tvivl om, hvad vi vil se. Vi har før været to gange i Florida omkring Orlando, Miami og Fort Myers. Vi har også været i Sydstaterne, Savannah, Charleston osv, dette var nemlig også en mulighed fra Orlando. Vi vil gerne opleve noget nyt, men ved ikke helt, hvad der ellers er af muligheder. Vi har 11 hele dage i bil til at nå omkring i. New Orleans, Memphis osv har også været i tankerne, hvis vi tog et fly fra Orlando til Memphis og kørte tilbage, men er i tvivl om det er for langt at køre. Vi vil nemlig ikke stresse rundt, men have mulighed for at stoppe op en ekstra dag. Har du nogle ideer/forslag? Vi er åben for alt 🙂 vh Nina

  • 11 dage lyder i mine ører ganske fornuftigt, hvis I flyver fra Orlando til Memphis, og så kører hele vejen retur til Orlando. I giver selv en del af svaret på, hvad I skal opleve på jeres tur fra Memphis til New Orleans, og jeg ville ihvertfald tage noget der ligner to hele dage i Memphis – dels fordi der er meget at se i byen, og dels fordi I lige skal “lande” i USA efter jeres flyvetur. Fra Memphis ville jeg følge The Great River Road ned langs Mississippi, der er identisk med U.S. 61, der også kaldes The Highway of Blues. Jeg har ikke selv kørt den øvre del af ruten, men den nederste tredjedel mellem Memphis og New Orleans har jeg kørt, og det er en dejlig rute, der byder på masser af sydstatsstemning og spændende byer med masser af historie fra den amerikanske borgerkrig, der jo også udspillede sig i dette område. Tjek min guide til The Great River Road for mere inspiration. New Orleans ville jeg klart tage tre overnatninger i, så I har to hele dage i byen. I min storbyguide til New Orleans kan I finde artikler om spændende bydele, seværdigheder og museer i New Orleans. Turen langs Golf-kysten har jeg kun kørt på Interstate 10, og det var ikke nogen speciel interessant oplevelse, men tag et stop i Mobile, Alabama, som også er en skøn og spændende sydstatsby. Turen langs Florida “panhandle” langs Golfkysten ad U.S. 98 skulle være ret smuk, men jeg har ikke selv kørt den. Og her må I jo så vurdere, hvordan det ser ud med tiden i forhold til at nå jeres fly tilbage fra Orlando. Men jeg mener ikke, det er urealistisk at tage den tur på 11 dage – forudsat I flyver fra Orlando til Memphis den ene vej. Og så løber der et envejsleje gebyr på jeres udlejningsbil, når I henter i Memphis og returnerer i Orlando, men sådan er det bare. Jeg håber, I kan bruge min feedback.