Yellowstone National Park genåbner for besøgende 22. juni 2022 efter at nationalparken har været lukket for besøgende siden 13. juni 2022, hvor parken blev ramt af nogle af de værste oversvømmelser i årtier, der bl.a. ødelagde flere dele af vejnettet i den nordlige del af parken. Men nu genåbner den sydlige del af parken – dog med visse restriktioner.


Den sydlige del af Yellowstone genåbner 22 . juni 2022

Yellowstone genåbner nu for besøgende, efter at den nordlige del af nationalparken blev ramt af massive oversvømmelser 12. juni 2022, der skyllede flere vejsektioner væk i den nordlige del af parken.

Parken slår atter portene op den 22. juni 2022 efter at have været totalt lukket for gæster siden den 13. juni 2022, så man kunne få styr på ødelæggelserne, der dels omfattende ødelagte vejsektioner i den nordlige del af parken, men som også ødelagde vandforsyningen og afbrød elforsyningen i store del af parken.

Yellowstones vejnet har form som en 8-tal, og det er den sydlige “ring” i dette 8-tal, som genåbner for turister den 22. juni 2022. Det betyder i praksis, at indkørslerne til parken fra øst (Cody, Wyoming), vest (West Yellowstone, Montana) og syd (Jackson Hole, Wyoming) genåbner pr. 22. juni 2022.

Den nordlige del af parken – og dermed den nordlige “ring” i parkens 8-tals formende vejnet – er fortsat helt lukket for gæster, og det må forventes, at denne del af parken vil være lukket resten af 2022, da dele af vejene i den nordlige del af parken skal genetableres helt fra bunden, da de ganske enkelt er skyllet væk af vandmasserne – og flere steder ødelagt af store jordskred.


Kombinationen af smeltevand og nedbør fik floderne til at gå over deres bredder. Foto: National Park Service


Din nummerplade afgør, om dagsturister kan besøge Yellowstone

For at undgå totalt turistkaos i parken, når Yellowstone genåbner lige op mod højsæsonen, har man valgt at indføre et system, der begrænser antallet af gæster i parken. Det betyder, at nummerpladen på din udlejningsbil pludselig bliver rigtig interessant.

Det vil nemlig være det sidste ciffer på nummerpladsen på dit køretøj – og for de fleste internationale turisters vedkommende dermed deres udlejningsbil eller autocamper/ motorhome – der afgør om du kan få lov at køre ind i parken.

Ender din nummerplade på et ulige nummer, må du som dagsturist gerne køre ind i parken på ulige datoer, og tilsvarende kan du køre ind i parken på lige datoer som dagsturist, hvis dit køretøj har en nummerplade, der ende på et lige nummer.

Systemet med lige og ulige datoer – og numre på nummerpladen – skal hjælpe med at styre tilstrømningen af dagsturister, da vejene i den sydlige del af parken nu skal kunne absorbere alle de turister, der ellers normalt ville fordele sig over hele parken – men som nu klumper sig sammen i den sydlige del af parken.

Har man en reservation til overnatning i parken på enten hotel eller campingplads, får man naturligvis lov til at køre ind i parken, uanset hvad der står på ens nummerplade.

Få flere detaljer om genåbningen af Yellowstone på dette link


Læs mere om Yellowstone:
Hoteller i West Yellowstone tæt ved Yellowstone

Hoteller i Cody øst for Yellowstone National Park
Hoteller i Jackson Hole syd for Yellowstone National Park
Yellowstone indgår i min 21 dages dag-for-dag guide til Rocky Mountains


Af Henrik Lange
Highways-USA.com + Highways-Academy.com
Journalistrejserådgiver og USA ekspert

Denne artikel er senest opdateret den 19. juni 2022