Det imponerende 180 graders sving på Colorado floden – Horseshoe Bend ved byen Page i Arizona – bliver ikke mindre imponerende, hvis du oplever dette unikke landskab i Arizona fra en helikopter.

Supplerer du med en landing oppe på toppen af den imponerende og 300 meter høje klippeformation Tower Butte, hvorfra du kan nyde udsigten ud over Lake Powell og de enestående landskaber på grænsen mellem Arizona og Utah, bliver det ikke meget bedre.


Helikopter tur i Arizona med landing på toppen af Tower Butte 

Der er bare visse landskaber i det vestlige USA, der kræver ekstra opmærksomhed. Og som kræver særlige hjælpemidler, hvis du vil have en helt unikke oplevelse – fra en helt unik vinkel – som ikke ret mange andre har prøvet.

En sådan oplevelse er muligheden for at flyve i helikopter i Arizona ud ud til gigantiske klippeformation Tower Butte ved byen Page i det nordlige Arizona. Og ikke uvæsentligt: Muligheden for at lande på toppen af Tower Butte, der rager 298 meter op over det omkring liggende landskab, hvilket i praksis gør klippen helt utilgængelig – med mindre du ankommer i en helikopter.

Fra toppen har du en fantastisk 360 graders udsigt over det nordlige Arizona og det sydlige Utah, og du kan bl.a. nyde udsigten over Colorado floden og Lake Powell, der er skabt af Glen Canyon Dam, det store vandkraftværk på Colorado floden, der bl.a. leverer strøm til hotellerne i Page i Arizona, der huser alle de gæster, der bl.a. vil opleve sandstenskløfterne Antelope Canyon lige uden for Page.


Ny helikopter tur fra Page, Arizona med Papillon

Det er Papillon Helicopters, der tilbyder de nye helikopter ture fra lufthavnen i Page, Arizona og ud til Tower Butte, inkl. landing på toppen – og helt fantastisk 360 graders udsigt over bl.a. Lake Powell. Papillon introducerede de nye helikopter ture ved Page i Arizona i 2021.

Men landskabet ved Page i det nordlige Arizona byder på flere andre fantastiske oplevelser, og når du nu alligevel er oppe og flyve helikopter, så byder Papillon Helicopters også lige en overflyvning hen over det gigantiske 180 graders sving, Horseshoe Bend på Colorado floden, så du også lige kan nyde dette fantastiske landskab i fugleperspektiv.

Kombinationen af landingen oppe på toppen af Tower Butte, 300 meter over det omkring liggende landskab, suppleret af overflyvningen hen over Horseshoe Bend, gør i mine øjne denne nye helikopter tur med Papillon i det nordlige Arizona til den mest interessante og unikke helikoptertur i det vestlige USA, næst efter helkopter turene ud over Grand Canyon.

Du skal afsætte cirka 60 minutter, hvis du vil opleve det unikke landskab i det nordlige Arizona i fugleperspektiv – inkl. et 20 minutters ophold oppe på toppen af Tower Butte – inden turen går tilbage mod lufthavnen i Page, Arizona.

Papillon kalder deres nye helikopter tur Tower Butte Landing with Horseshoe Bend, og turen inkluderer altså også en overflyving hen over Horseshoe Bend og den store dæmning på Colorado floden, Glen Canyon Dam.

Hvis du vil nøjes med en noget kortere helikopter tur, der “kun” inkluderer Horseshoe Bend og Glen Canyon Dam, er navnet på denne tur Horseshoe Bend Air Tour  Men i mine øjne skal du naturligvis vælge den store udgave, hvor du får lagt mere for dine penge. For det er ganske enkelt helt unikt at få mulighed for at lande ude på toppen af Tower Butte – og nye udsigten oppe fra toppen.

Tower Butte Landing with Horseshoe Bend – Papillon Helicopters
Horseshoe Bend Air Tour – Papillon Helicopters


Læs mere om helikopter ture over Grand Canyon fra Las Vegas
Læs også om
 helikopter ture fra Grand Canyon Airport i Arizona
Helikopter ture over The Strip i Vegas inkl. besøg på Neon Museum

Bemærk: Jeg optjener provision, hvis du vælger at booke billetter til helikopter ture over The Strip i Las Vegas via Highways-USA.com. Indtægterne bliver brugt til nye reportagerejser til USA, men også til at videreudvikle og gøre Highways-USA.com endnu mere relevant for dig som bruger. Mange tak for din opbakning.

Af Henrik Lange
Highways-USA.com + Highways-Academy.com
Journalistrejserådgiver og USA ekspert

Denne artikel er senest opdateret den 17. juli 2022