Natural Bridges – USA’s største klippebuer

Den ligger så langt væk fra alting, at man for alvor skal insistere på at ville besøge parken, hvis man vil forbi Natural Bridges National Monument. Men som alle andre af de amerikanske nationalparker, så byder også Natural Bridges på sin egen unikke skønhed med en tre smukke naturbuer, der er skabt vandstrømninger – og ikke erosion som buerne i Arches National Park. Så den geologiske baggrund er altså forskellig. Og så er National Bridges National Monument faktisk den ældste nationalpark i Utah – etableret i 1908.

Hoteller i Blanding, Utah øst for Natural Bridges
Hoteller i Moab, Utah nord for Natural Bridges

Fakta om National Bridges National Monument:
Åbningstider: Hele året døgnet rundt
Besøgscentret: 8.00 til 16.30 (dog 8.00 til 18.00 fra maj til september)
Entré (gælder en uge) 20 dollars pr. bil (2019)
National Park Pass (gælder et år) 80 dollars pr. bil (2019)
Parkens areal: 31 kvadratkilometer
Største klippebue: 80 meter (Sipapu Bridge)
Bridge View Scenic Drive: 9 miles/ 14 kilometer
Geologiske særpræg: Naturskabte klippebuer
Geografisk placering: Det sydlige Utah
Kort over Natural Bridges på Google Maps

Tre smukke naturbuer
Natural Bridges byder på tre smukke naturbuer, hvor den mindste, Owachomo med en åbning på 55 meter faktisk også er den smukkeste og mest karakteristiske, da den også er den tyndeste af de tre buer. ”Overliggeren” er således eroderet væk til kun at bestå af en 2,75 meter tynd klippe, og hvor længe den holder endnu, er der ingen, som ved. Desuden er Owachomo også den lettest tilgængelige af de tre buer, hvor man ikke skal hike langt ned i kløften, for at få det smukkeste vue af buen.

De andre to buer i Natural Bridges, Sipapu som er den største med et spæn på 82 meter og Kachina med et spæn på 62 meter, kræver lidt mere energi at opleve dem fra deres bedste vinkel. Fx skal man ned ad to stejle trapper og en stige (!), for at komme helt ned Sipapu Bridge. Men de mere magelige kan nøjes med at nyde både Sipapu Bridge og Kachina Brigde på afstand fra view points tæt ved vejen gennem parken.

Ensrettet Scenic Drive på 14 kilometer
Ud over besøgscentret, så ligger der også en campingplads i parken – men naturligvis uden vand, strøm ellers indkøbsmuligheder. Alligevel er der er ofte optaget, så reserver plads på forhånd. Har du mad med, så ligger der også et fint picnic area langs Scenic Drive i parken med overdækkede borde, så du ikke bliver solskoldet, mens du spiser.

Når man kører gennem Natural Bridges, foregår det på en 9 miles/ 14 kilometer lang ensrettet vej gennem parken. Og det er faktisk ret snedigt, for så slipper du for at holde øje med modgående trafik. Husk vand fra besøgscentret, når du kører ud i parken, for du er midt i ørkenen, og der er ingen vand ude i parken. Faktisk ligger parken så langt væk fra al civilisation, at parkens besøgscenter får al sin energi fra et solvarme anlæg, som producerer strøm til besøgscentret.

Natural Bridges byder også på lidt kulturhistorie, for langs Scenic Drive finder du også en indianer ruin, Horse Collar Ruin, som beviser, at der har boet mennesker i området for flere hundrede år siden. Horse Collar Ruin menes at stamme fra omkring 1200-1300 tallet, og er fra samme periode, som de berømte indianer ruiner ved Mesa Verde i Colorado. En sti på cirka 500 meter fører ned til Horse Collar Ruin.

Kombiner med Monument Valley eller Capitol Reef
Selvom Natural Bridges ligger langt væk fra alting, kan du sagtens kombinere Natural Brigdes med fx Momument Valley eller Capitol Reef National Park. Belønningen for at tage en afstikker til Natural Bridges – ud over parken i sig selv – er også en fantastisk køretur på Utah’s Route 95, der er en ægte panorama rute gennem det sydlige Utah med det ene fantastiske sceneri efter det andet.

Hoteller i Blanding, Utah øst for Natural Bridges
Hoteller i Moab, Utah nord for Natural Bridges

www.nps.gov/nabr – National Park Service officielle guide til Natural Bridges National Monument

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 svar til “Natural Bridges – USA’s største klippebuer”

 1. Tak for dejlige tips herinde om Natural Bridges National Monument og Route 95. Det blev helt uforglemmelige oplevelser mellem alle de store nationalparker det også blev til. Giver hermed min anbefaling videre til alle andre om at besøge stedet. Vi var der i højsæsonen og stod ALENE under Sipapu Bridge en eftermiddag – vi gik derefter ned til Owachomo Bridge, hvor der vel var 10 andre…
  Vi startede iøvrigt ved Capitol Reef om morgenen, som vi havde hiket i dagen før, og så gik det østpå ad Highway 24 hvor vi ramte Hanksville ved 9 tiden og spiste en solid morgenmad på en diner. Servitricen der betjente os spurgte hvad vi skulle og vi fortalte om det. Hun anbefalede os at tage en afstikker ud af Highway 24 til Goblin Valley State Park, som hendes bedstefar havde været med til at opdage. Det gjorde vi – og det er også et smukt og ret øde sted. Tilbage ved Hanksville stak vi så ned af Highway 95, hvilket er en fantastisk køretur og specielt ved broen ved Hite tabte man jo nærmest luften, af det smukke og øde sted. Vi kørte videre til den lille by Blanding syd for Moab hvor Arches NP ligger, efter vi altså havde været i National Bridges National Monument. Meget federe dag får man ikke i min optik 🙂

  • Fantastisk fortælling om en skøn dag, hvor I virkelig fik nogle forrygende oplevelser. Kan kun give dig ret i, at Arches og Canyonlands er to fantastiske nationalparker. Mange tak for at dele jeres oplevelse med os herinde ????

 2. Jeg kørte selv på Highway 95 sidste sommer, og var inden da i Natural Bridges. Hold nu kæft en oplevelse! Den vej er så overset, men den har jo heller ikke rigtig nogen byer på ruten. Jeg kørte fra parken op til Hanksville, og mødte 18 (!!) biler. Og det var midt i sommerferien. Natural Bridges var også halvtom. Det var ekstraordinært fedt! Men du får lidt travlt, og I får ikke rigtig tid til at hike i Capitol Reef, som man egentlig bør der. Jeg kørte kun kort rundt dagen efter, jeg var i Natural Bridges. Men det kan lade sig gøre. Husk at stoppe før broen (du kommer nordfra) og kig ud over Colorado River og broen, som krydser den. Det er SMUKT, og du er ALENE I VERDEN!

  • Hej Henrik Bottos, din beskrivelse lyder som om, vi har noget at glæde os til 🙂 Vi ved godt, at det bliver begrænset med hiking i Capitol Reef, men desværre har døgnet kun 24 timer, når man over there. Vi kunne godt bruge lidt flere, men vi skal på gåtur i både Zion, Arches, Canyonlands og Antelope Canyon, så vi skal nok få hiket 🙂 Men angående din beskrivelse af “broen”. Hvilken bro er det? Er det ved “Hite Crossing”? Med venlig hilsen Morten

   • Ja du har helt ret, det er ved Hite Crossing, det eneste sted med bebyggelse imellem Hanksville og Blanding, der er bare smukt der.

 3. Hej Henrik: Planlægning af en 2017-tur er i fuld gang, og din side bruges flittigt igen. Jeg stødte så på denne artikel og har et par korte spørgsmål. Vi kommer fra Zion og kører opad den anbefalede Highway 12. Vi overnatter så ved Capitol Reef, og planen er så en formiddagstur, måske lidt mere i Capitol Reef. Derefter var planen at køre direkte til Moab. Men nu ser jeg så denne artikel og kunne da godt tænke mig at føje Route 95 og en tur i Natural Bridges med på turen. Vil det være for tids optimistisk at tage formiddagen i Capitol Reef, derefter drøne ned af Route 95 og tage turen ind i Natural Bridges, og så overnatte i Blanding? Planen er så at køre op til Moab dagen efter, hvilket så er en ret kort tur. Jeg har tre overnatninger i tankerne i Moab, så der er to hele dage til parkerne deroppe. Vi skal videre til Cortez efter Moab.

  • Godt at høre, at I bruger Highways-USA igen og igen 😉 Natural Bridges er en rigtig dejlig nationalpark – eller rettere et “National Monument” – men i praksis kan den sammenlignes med en nationalpark. Og jeg synes klart, at I skal give Natural Bridges en chance, for det er en rigtig dejlig park, der bare ligger langt væk fra alting – derfor er den ikke specielt overrendt. Jeres plan om starte dagen med Capitol Reef, og så snuppe turen ned ad den meget smukke Highway 95 i Utah lyder som en super plan. Også denne tur er fantastisk smuk. Jeg kørte den “desværre” delvist i mørke i et motorhome i 2012, men heldigvis var det måneskin, og jeg kunne fornemme et fantastisk smukt landskab omkring os. Blanding er en fin lille by med nogle få moteller, og så kan I jo bare nyde Natural Bridges frem til solnedgang eller noget i den retning, inden I kører det sidste stykke til Blanding. Turen op til Moab er som I selv skriver, relativt hurtigt klaret. Husk at stoppe ved “Hole in the Rock” enten på vej til eller fra Moab. Og så er tre overnatninger i Moab fint. Så har I en hel dag til både Arches og Canyonlands National Parks, der selvom de ligger tæt på hinanden, trods alt er to ret store parker, I sagtens kan bruge en hel dag på hver. Fin rejseplan 😉

   • Hej Henrik, tak for dit svar – og tippet med “Hole in the Rock”. Den havde jeg faktisk ikke lige observeret, men den ligger jo lige til højrebenet 🙂 Satser på at tage solnedgangen i Arches, den dag vi ankommer.