Highway 1 – oplev Californien langs Stillehavet

Kystvejen langs Californiens stillehavskyst hører uden overdrivelse til en af de smukkeste køreture i verden. Highway 1 starter ved byen Leggett tæt ved grænsen til Oregon, og følger kysten ned forbi bl.a. San Francisco og Los Angeles, inden den ender ved Dana Point et stykke syd for Los Angeles. Highway 1 er i alt 644 miles lang – 1.036 kilometer – og stod færdig i 1937 efter 18 års hårdt ingeniørarbejde.

Hoteller og overnatning i San Francisco
Hoteller og overnatning i Monterey i Californien
Hoteller og overnatning i Big Sur på Highway 1
Hoteller og tips til overnatning i Solvang

Highway 1 er nu blevet genåbnet i sin fulde længde den 18. juli 2018 efter at vejen har været spærret i 18 måneder mellem Big Sur og Hearst Castle p.g.a. et jordskred.

Mærk elementernes rasen langs Highway 1
Det er solen, blæsten, havets brusen, klipperne, dyrelivet og den fantastiske udsigt over Stillehavet, der er i centrum på turen ned langs Highway 1. Oveni får du en lang række seværdigheder, hvoraf flere af dem hører til blandt Californiens mest populære oplevelser.

Det gælder bl.a. Hearst Castle, som aviskongen William Randolph Hearst byggede i begyndelsen af 1900-tallet, for op gennem 1920’erne at invitere mange af datidens store Hollywood-stjerner, politikere samt en række andre indflydelsesrige personer fra USAs kulturelle og politiske elite på weekendophold på hans enorme slot i San Simeon.

Men også Monterey Bay Aquarium står højt på listen over seværdigheder, man gerne vil opleve på vejen ned langs Highway 1. Som dansker er det også fristende at tage en afstikker væk fra kysten ind til Solvang, som blev grundlagt af danske udvandrere tilbage i 1911.

Big Sur kysten er en kult-lokalitet
Big Sur er en anden lokalitet, som hænger uløseligt sammen med Californiens Highway 1. Big Sur er mere en tilstand end en by, for selve Big Sur rummer kun nogle få huse, en tankstation og en enkelt butik samt et par campingpladser. Men den helt fantastiske natur langs kysten fik i 1960’erne mange hippier og intellektuelle fra San Francisco til at slå sig ned i Big Sur, der fik karakter af boheme-enklave, hvor man kunne finde stilheden og sig selv.

Allerede i 1944 opdagede forfatteren Henry Miller charmen ved Big Sur, og han boede i byen frem til 1962. For at ære det berømte bysbarn, kan man i dag besøge Henry Miller Memorial Library

Kør turen fra nord mod syd
San Francisco er naturligvis et obligatorisk stop, og turen over Golden Gate Bridge er et af de store højdepunkter. Men ellers er det især naturen, udsigten og mange små hyggelige kystbyer langs ruten, der er charmen ved California Highway 1.

Highway 1 opleves bedst ved at køre turen fra nord mod syd. På den måde har I hele tiden den fantastiske udsigt over Stillehavet for “jer selv”, uden at have modkørende biler eller motorhomes i synsfeltet hele tiden. Det hører med til historien at Highway 1 er en utrolig populær rute, som specielt i juli og august måned kan være fyldt godt op med trafik – det gælder biler, autocampere og motorcykler.

Undgå store motorhomes på Highway 1
Highway 1 er en klassisk tosporet landevej på det meste af ruten, og den byder adskillige serpentinersving. Derfor bør I afsætte mindst to-tre dage til turen fra fx San Francisco til Los Angeles. Highway 1 er ikke specielt velegnet til lange motorhomes på grund af de mange sving og den smalle vejbane. Jeg anbefaler, at man ikke kører Highway 1 i motorhomes, der er større end 25 fod/ 7,6 meter lange. Desuden koster de mange stigninger på vejen ekstra brændstof.

Bemærk i øvrigt, at færdselsloven i Californien kræver, at langsomme køretøjer – fx motorhomes – skal trække ud og give bagvedkørende biler, der ikke umiddelbart kan overhale, mulighed for at overhale, ved at trække ud, når muligheden er der – fx ved de såkaldte pullouts/ vigepladser.

Rejseplanlægning og inspiration til Highway 1
Vil du køre ned langs Highway 1 fra San Francisco mod Los Angeles, så start din tur i Half Moon Bay syd for San Francisco. Vil du køre sydpå ad Highway 1 i det nordlige Californien fra Oregon, så start i Klamath lige syd for grænsen til Oregon. Har du brug for rejsetips eller inspiration til Highway 1, så læs min artikel med rejsetips og rejseplanlægning til Highway 1 i Californien.

OBS: Highway 1 kan være spærret eller delvist lukket i vinterhalvåret p.g.a. jordskred eller større vejarbejder. Det sker desværre jævnligt, at jordskred om vinteren eller foråret får dele af vejen til at styrte i havet. Tjek den aktuelle status her: http://www.dot.ca.gov/hq/roadinfo/Hourly

Oplevelser på Highway 1 fra San Francisco til Los Angeles:
Half Moon Bay
Santa Cruz
Monterey
17 Mile Drive
Bixby Creek Bridge
Big Sur
Henry Miller Memorial Library
Julia Pfeiffer Burns State Park
Hearst Castle
Cambria
Morro Rock
Madonna Inn, San Luis Obispo
Pismo Beach
Solvang
Santa Barbara

Oplevelser på Highway 1/ U.S. 101 fra Oregon til San Francisco:
Klamath, Trees of Mystery
Ferndale
Avenue of the Giants
Leggett
Fort Bragg
Point Arena, Gualala og Sea Ranch
Point Reyes Station og Olema
Muir Beach og Muir Woods

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

85 svar til “Highway 1 – oplev Californien langs Stillehavet”

 1. Tak for dit svar, lige et lille tillægsspørgsmål: Vi overvejer lidt at køre fra West Hollywood, hvor vi skal bo i Los Angeles og helt til Salinas, på nedenstående rute. Og så stoppe og vende om syd for Hearst Castle (vi skal ikke se slottet, blot søelefanterne). Det giver umiddelbart en tur på 6 timers kørsel. Ideen er så, at vi med base i Salinas området i tre dage kan tage en dag til Monteray og sydpå ad Highway 1, en dag til Moss Landing for en hvalsafari og sidste dag nord på mod San Francisco og se diverse ting på turen, bl.a. jernbaneturen i redwood skoven ved Felton. Er de 6 timer realistisk i ren køretid på den strækning? Eller tror du, det tager længere tid?Google mener det vil tage omkring 6 timer. Er det et for langt stræk? Vi har begge set Solvang og mange andre attraktioner i området, så vi skal bare se lidt natur op ad ruten den første dag. Mvh Nis

  • Min søn og jer er i San Fransisco på kursus i marts. Highway 1 og særligt Monterey kalder. Vi har dog kun tre dage i San Fransisco før kurset og fire hele dage efter til sightseeing. Jeg vil rigtig gerne høre din anbefaling. Kan det ikke være en ide at køre ud og retur fra San Fransisco og besøge Monterey, Carmel by the Sea og Big Sur, og så køre retur til San Fransisco, fremfor også at gabe over turen og en dags besøg i Los Angeles/ Venice Beach m.m.? Mange hilsner Puk S.

 2. Tak for en super god side, der er blevet læst meget i forbindelse med planlægning af vores kommende tur til USA. En del af turen skulle have været Highway 1 fra Los Angeles til San Francisco, men kan se at der er et enkelt sted, hvor der til sommer er lukket. Mine planer er nu, umiddelbart følgende: Dag 2: At køre mod nord til vi når San Simone eller der omkring (primært for at se søelefanter) og så retur ned til 46, for at komme af 101 mod Monterey. Dag 3: Fra Monterey, sydpå ad Highway 1 så langt vi kan komme for at få lidt af den nordlige udsigt, bl.a. Bixby Bridge, så retur mod Monterey og nord på igen mod San Francisco. Mener du, vi bør køre længere op fra sydsiden end til San Simone? Virker dette som en fornuftig plan, eller er der noget vi overser?

  • Det lyder som en fornuftig plan. I skal forholdsvis langt nordpå fra Hearst Castle og San Simeon, inden landskabet og kysten for alvor bliver imponerende, og da I skal samme vej tilbage igen (ned til Highway 46 ved Cambria), så ville jeg ikke køre specielt langt nord for Hearst Castle. Men tag turen sydpå fra Carmel/ Monterey ned mod Big Sur, da kysten og turen her er meget smuk – inkl. netop Bixby Bridge, som I også selv er opmærksomme på. Så ja, det er en fornuftig plan 😉

 3. Hej Henrik, fantastisk hjemmeside, når man vil finde oplysninger til USA…..igen 🙂 Vi skal afsted i 36 dage fra start april med start og slut i San Francisco til Los Angeles, San Diego, Las Vegas og den vej rundt, to voksne og tre børn på 13, 12 og 10. Mit spørgsmål: Jeg vil gerne købe en e-bog af dig, men hvilken/ hvilke vil du anbefale?

 4. Hej Henrik. Super god og let tilgængelig side både som inspiration, men også som tjekliste i forhold til, hvad man skal være opmærksom på med videre. Min kæreste og jeg planlægger en tur fra Las Vegas til San Diego og hele vejen langs kysten til San Fransisco her i september 2016. Vi har masser af tid, men tænker på om der er noget, vi skal være specielt opmærksomme på i september, som vi går ud fra er lidt uden for sæson i forhold til f.eks. overnatningsmuligheder. Vil du anbefale turen den anden vej, altså fra San Francisco til San Diego eller er det hip som hap?

  • Det eneste argument for at køre turen i den modsatte retning skulle være, at I så kører på ydersiden af Highway 1 – og dermed får lidt mere udsigt på turen ned langs Stillehavskysten. Ellers kan jeg ikke lige komme i tanke om andre ting, der skulle have betydning for valget af jeres rute. I kan naturligvis finde masser af inspiration til turen ned langs Highway 1 i min e-bog til Highway 1 i Californien. E-bogen er skrevet i retningen fra nord mod syd – men kan naturligvis også læses “bagfra” – fra Los Angeles til San Francisco. Rigtig god tur – og tak for jeres ros af Highways-USA 🙂

 5. Hej Henrik. Fantastisk hjemmeside. Vi skal for første gang til Californien. Vi lander i San Fransisco en tirsdag ved 17 tiden. Vi er en familie på fem, to voksne og børn på 17, 11, 8 år med tilhørende bagage. Vi havde planer om at tage toget til vores hotel, beliggende på Grant Ave (tæt på Chinatown’s indgang) fra lufthavnen. Men nu tænker jeg, at det ville være rart med en taxa ovenpå en ret lang rejsedag. Er det muligt/ besværligt at få fat i en stor taxa i lufthavnen? Kan du cirka pris i forhold til togpris? Eller er det ret nemt at tage toget?

  • Tak for jeres ros: Jeg kan dog ikke lige give dig en cirkapris på taxa kontra bus og tog i San Francisco, men du har fat i noget af det rigtige: Efter en lang flyvetur, giver det rigtig god mening bare at hoppe ombord i en taxa/ minibus, og så køre direkte ind til hotellet, selvom det faktisk ikke er specielt besværligt at benytte metroen i San Francisco. Men i jeres tilfælde ville jeg også vælge at tage en taxa – eller endnu bedre en minibus fra lufthavnen og ind til hotellet. Firmaet Super Shuttle har bl.a. minibusser i San Francisco, der kører familier som jer direkte fra lufthavnen og ind til hotellet til rimelige penge. Besparelsen i forhold til metroen er minimal, når I er fem personer. Så snup en minibus fra lufthavnen ind til jeres hotel. Det er trods alt langt det nemmeste – og ikke specielt besværligt, som jeg lige husker det. Jeg har ingen erfaringer med at booke disse minibusser på forhånd, men det er også en mulighed. Rigtig god tur til San Francisco og det vestlige USA!

  • Det koster cirka 50$ at tage en taxa fra lufthavnen til Chinatown, men varierer et par dollars. Nogle hoteller har desuden taxaservice og tager 50 $ fast beløb. Så får man ofte en lidt federe bil på vejen til og fra lufthavnen.

 6. Hej Henrik, jeg har igennem det seneste års tid læst mange god råd på din hjemmeside. Tak for virkelig god side 🙂 Min kæreste og jeg tager til Californien i 14 dag i starten af september (fra den 2. til den 16. september). Vi har desværre kun 14 dage at gøre godt med, men så meget vi gerne vil opleve. I første omgang havde jeg tænkt fly ud og hjem fra Los Angeles og derfor kører L.A. – Las Vegas – Grand Canyon – Yosemite – San Fransisco – Highway 1 – L.A. Men nu har jeg planlagt en rute, som jeg tror, vi sparer lidt tid på (men jeg er ikke sikker?).
  Vi skal først bestille flybilletter i løbet weekenden/ næste uge, så der er tid til at ændre, hvis du skulle have et andet syn på sagen 🙂 Men umiddelbart er planen at vi: Starter i San Fransisco og er der i 2-3 dage (kører en tur op til Napa Valley) – kører til Yosemite og er der 1-2 dage – kører tilbage mod kysten og ned langs Highway 1 fra Monterey (d.v.s. vi går glip af kyststrækningen fra Half Moon Bay og ned – er det ærgerligt?) Overnatter i Big Sur – kører videre ned langs Highway 1 til L.A. og er i L.A. i 3-4 dage – kører til Las Vegas 1-2 dage – kører videre til Grand Canyon og har en overnatning her (vi har ikke lyst til helikopterturen ud over Grand Canyon fra Las Vegas, hvilket ellers var en mulighed for at spare tid). Flyver hjem fra Las Vegas. Venlig hilsen Rie

 7. Hej Henrik, godt nytår, og tak for en god og gennemarbejdet side, som helt klart hjælper en som mig: Førstegangs tur 4.-14. februar San Francisco-Los Angeles langs Highway 1 med mine to voksne døtre. Jeg har lavet følgende grove skitse og vil meget gerne høre, om den er realistisk. Og hvis ikke, hvor/ hvad jeg kan/ bør ændre af planer:
  Ankomst San Francisco, opleve og overnatte to døgn. 3. dag hente bil og køre til Monterey og Carmel, herunder 17 Mile Drive. Vil gerne opleve både Monterey og Carmel, herunder Bixby Bridge og gerne hvalsejlads. Derfra videre til Big Sur for overnatning. Næste formiddag afgang til Hearst Castle og videre derfra til Santa Barbara med overnatning. Dagen efter videre til Santa Monica, en overnatning og opleve byen + Venice Beach, dagen efter sen eftermiddag ind til Los Angeles fire nætter (privat indlogering). Holder det? Vh Camilla

  • Tak for din ros af Highways-USA 🙂 Det er en rigtig fin rejseplan, du har sat sammen der til jeres tur ned ad Highway 1. Jeg synes, at din planlægning lyder helt fin, også i forhold til overnatning. Bixby Bridge ligger lige nord for Big Sur, så den kommer I automatisk over, dagen efter Monterey og Carmel. Hvalsafari har jeg ikke nogen erfaringer med, men som jeg lige husker det, så er februar vistnok en god “whale watching month”. I skal dog lige være opmærksomme på, at tiden ikke løber fra jer den dag, da en tur på hvalsafari mig bekendt tager mindst en 2-3 timer. I kan også vælge at besøge Monterey Bay Aquarium, som er helt fantastisk. Men pas på tiden. Men hvis I også vælger at tage en overnatning ved Big Sur, så skulle der være tid nok til både hvalsafari og akvarium – fordelt over to dage. Husk at turen fra Big Sur via Hearst Castle ned til Santa Barbara er en heldagstur, når også Hearst Castle indgår i programmet. Overvej også en afstikker til “danske” Solvang lidt inde i landet – nord for Santa Barbara. Så rejseplanen ser rigtig fin ud. Men da vi taler februar, så husk at tjekke vejstatus på Highway 1 – og vær forberedt på, at vejret kan være diset langs kysten på den tid af året. Lige i skrivende stund er Highway 1 åben langs hele kysten. Der er dog (som altid) et par vejarbejder på strækningen, men ikke noget der vil skabe store forsinkelser. Vejstatus på Highway 1 kan tjekkes hos Californiens svar på Vejdirektoratet, Caltrans – http://bit.ly/1YYiAEu I ønskes en rigtig god tur til Californien!

   • Hej Henrik, mange tak for dit gode svar og tips. Det glæder mig, at planen er realistisk. Vi går videre med detaljerne, er dog lige usikker på, om du tror, vi overnatter i Monterey eller Carmel? Det var ikke tanken. Første overnatning havde jeg tiltænkt Big Sur? Vh Camilla

    • Jeg læste faktisk dit spørgsmål sådan, at I både overnattede i Monterey og Big Sur. Men det andet kan også lade sig gøre, men så skal I droppe hvalsafarien. I kan ikke både nå at køre hele vejen fra San Francisco ned langs kysten, opleve Monterey, Monterey Bay Aquarium, hvalsafari, 17 Mile Drive og så derefter køre ned til Big Sur. I må under ingen omstændigheder køre turen mellem Monterey/ Carmel til Big Sur i mørke, for det er især her, at landskabet og kysten er helt fantastisk. Nu har jeg som sagt ikke været på hvalsafari, men det er en “tidsrøver”, som tager 2-3 timer, så der går i praksis en halv dag alene med den oplevelse. Jeg går ud fra, at I også vil køre langs Stillehavskysten på Highway 1 helt oppe fra San Francisco via Half Moon Bay og Santa Cruz – og ikke først hoppe på Highway 1 ved Monterey. Det sidste skal I kun gøre, hvis vejret et meget diset/ dårligt med lav sigtbarhed ude ved kysten. Måske skal du overveje at overnatte i Monterey i stedet for Big Sur. Så kommer I “automatisk” til at køre turen fra Monterey til Big Sur og længere ned ad kysten (plus 17 Mile Drive ved Monterey) i dagslys. Fortsat god rejseplanlægning 🙂

 8. Jeg vil også godt tilslutte mig alle dem, der takker for god information på din gode hjemmeside, der oser af kærlighed og engagement til at videreformidle oplevelserne i USA. Jeg er lige vendt hjem fra en fantastisk tur med min familie til Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas og San Francisco, som blev endnu bedre end jeg oprindeligt havde planlagt, takket være din tilbagemelding i VIP pakken. Jeg vil gerne bidrage med et par erfaringer, som andre kan have glæde af. I mod din anbefaling overnattede vi fra San Francisco til Santa Barbara i Carmel i stedet for Monteray. Carmel er en meget idyllisk engelsk-inspireret og hyggelig landsby, med meget hyggelige butikker mange restauranter og en fin strand, hvor amerikanerne fredag aften holder picnic med bål. Carmel kan klart anbefales. På Highway 1 ved Piedras Blancas, 12 miles nord for Cambria og 4 miles nord for indkørslen til Hearst Castle ligger der over 100 søelefanter på stranden. Der er skilte ved vejen og en stor parkeringsplads. Se evt. elephantseal.org. Undervejs på vores rejse mødte vi nogle danskere, som fortalte at der ved Malibu er en park “Malibu Creek State Park”, hvor man kan se, hvor tv-serien M*A*S*H blev optaget. Se evt. på malibucreekstatepark.org. Vi havde også en god oplevelse ud af at køre nord om Death Valley, men det skriver jeg om under Death Valley.

 9. FERIEFORVENTING: Der er så meget i USA, man kan glæde sig til at se. Det er mit andet hjem, og alligevel har jeg aldrig set mere end den del af landet, som altid bliver glemt og aldrig hørt om. I et år boede jeg som udvekslingsstudent i Oklahoma. Steder som Grand Canyon, Las Vegas, Los Angeles og Highway 1 er steder, som jeg kun har hørt om. Det er bl.a. disse steder, man som europæer i høj grad associerer med USA. Det er steder, som jeg kun kan gøre mig forestillinger om. I løbet af mit ophold i USA oplevede jeg, at USA måske er ét enkelt land, men det gemmer på så uendeligt mange oplevelser. Ikke to stater er ens. Jeg har måske fået en forsmag på, hvad USA er, og hvad landets helt unikke mentalitet og kultur indebærer. Men jeg kan endnu ikke sige, at jeg har oplevet USA. Om mindre end en måned rejser jeg for første gang siden mit udvekslingsophold tilbage til USA på ferie sammen med min mor og lillebror. Her vil vi bl.a. komme til at opleve adskillige nationalparker. Heriblandt Yosemite og Grand Canyon. Vi vil opleve turistmagneten Californien og de tilsyneladende uendelige amerikanske highways. Hvis der er en ting, jeg med sikkerhed kan tage med mig fra det dybt republikanske Oklahoma til det liberalistiske Californien og vores andre destinationer er, at den amerikanske mentalitet og kultur er så eksotisk og enormt omfattende, at jeg kun kan gøre mig forestillinger om, hvilken lille del af den, jeg vil kunne komme til at opleve denne gang. Det er umuligt på en tur til dette land at opleve hele den amerikanske kultur og mentalitet. Jeg har allerede oplevet et lille del af den amerikanske kultur, og jeg glæder mig nu allermest til at opleve en så radikal anderledes del af det.

 10. FERIEFORVENTNING: Vi er et par seniorer 60+, som nu skal besøge USA for 5. gang. Tidligere har besøgene været i forbindelse med krydstogts ferier til både Caribien og Stillehavsøerne. Derfor mener vi, at en naturlig fortsættelse vil være, at udforske fastlandet nærmere og ikke mindst USA’s vestlige kyststrækning, Highway 1, som vi indleder den kommende ferie med. En bilferie til de vestlige stater og med en planlagt varighed på 4 uger. Det må, alt andet lige, nærme sig den fuldkomne ferieoplevelse, at opleve Stillehavets sceneri langs Highway 1, fra San Francisco i nord og helt ned til San Diego, også selv om det sidste stykke kun kan kaldes ”forlængelsen af Highway 1”. Da vi ikke har egentlige fastsatte ”mellemtider” på denne strækning, forventer vi en tur, hvor der dels vil være plads til at opleve de forberedte og beskrevne ”perler”, som er medbragt hjemmefra og dels de uventede oplevelser som, uden tvivl, vil dukke op og overraske os. Især panoramaudsigten imellem Monterey og Hearst Castle glæder vi os til. Hvis ”et KICK”, i bogstavelig betydning, har sin berettigelse i ferierelateret sammenhæng, må det være her. Mon ikke vi også vil kunne ”fange og skyde” en eller flere vidunderskønne solnedgange ud over det mægtige Stillehav? Vi mener ikke, at kunne have planlagt en bedre indledning til denne, uden tvivl, storslåede ferie, som vi efter nogle afslappende dage i San Diego vil fortsætte til nationalparkerne i Arizona, Utah og ikke mindst Las Vegas, Nevada, med Céline Dion koncert i Colosseum, inden vi igen runder af i Californien med besøg i nationalparkerne, Sequoia og Yosemite. Alt i alt, en helt igennem ”FED FERIE”!

 11. Hej Henrik, sjovt nok vender vi altid tilbage til din side, når der skal søges information om vores ture til USA. Denne gang skal vi en tur til San Fransisco. Efter et lille arbejdsophold har vi cirka 14 dages ferie, hvor vi gerne vil rundt i Californien. Vi var afsted sidste år og tog turen til LA og ind til Yosemite, så denne gang tænker vi på at køre nordpå. Men vi er lidt i tvivl om, hvor meget der er at se. Vi har to små børn med på 1½ og 3, så vi skal ikke have for mange lange stræk. Gerne nogle steder, hvor man også kan være nogle dage i træk. Er der noget du særligt vil anbefale?

  • Highway 1 nord for San Francisco står jo noget i skyggen af Highway 1 syd for San Francisco, men den ville jeg jo nok bruge som fikspunkt for noget af jeres tur. Der ligger en hel stribe af hyggelige byer langs Highway 1 nord for San Francisco, og denne del af Stillehavskysten er altså lige så smuk og fascinerende som kysten omkring Big Sur er det syd for San Francisco. Og så er der jo Redwood træerne i det nordlige Californien. Det er heroppe, at de største redwood træer gror, som er verdens højeste træer. En tur langs Avenue of the Giants er et must. I slipper naturligvis ikke for at skulle noget, men det behøver ikke blive ekstremt. Men det med at have “base” et sted, er ikke så nemt, for seværdighederne ligger jo spredt langs kysten – og selvom redwood træerne er smukke og unikke, er der nok grænser for, hvor længe man kan bruge tid på dem. Jeg vil lige nævne to ting, som jeg kommer i tanke om, man kan gøre med børn: I byen Fort Bragg kan man tage The Skunk Train fra Fort Bragg og op i bjergene og retur. Der er afgang de fleste sommerdage kl. 10.00 fra Fort Bragg. En anden mulighed er den spøjse forlystelsespark i Klamath (mellem byerne Eureka og Cresent City). Her ligger Trees of Mystery, og det er altså en spøjs – omend også kommerciel – udnyttelse af redwood træerne på privat jord. Jeg har skrevet om Highway 1 i det nordlige Californien, så I kan klikke jer ned langs kysten – artikel for artikel – hvis I starter i Klamath – http://www.highways-usa.com/highway1-klamath/

   • Hej Henrik, vi har netop købt din e-bog, den ser både god og informativ ud, vi glæder os til at læse den. Vi har tænkt os i oktober at køre fra San Francisco ned ad Highway 1 til Los Angeles. Vi har to børn med (6 og 10 år), så vi skal ikke køre over fire timer om dagen. Vi har læst her, du anbefaler to overnatninger. Vi vil gerne bo på nogle hoteller/ moteller, hvor vi kan føle os sikre – dvs. måske ikke moteller, hvor adgangen til ens værelse ligger ud til P-pladsen. Hvad kan du anbefale og fraråde? Vores budget er til mellemklasse. Vi vil gerne give vores drenge en naturoplevelse med kæmpetræerne – men helst syd for San Francisco. Hvad kan du anbefale der? Og når vi ankommer til Los Angeles, vil vi – som du skriver – starte med at bo nordligt og se Universal m.m. Vi har booket hotel i Anaheim, når vi skal i Disneyland. Hvor kan du anbefale at bo i det nordlige L.A. med børn? Og er det rigtig forstået, at hvis vi køber et Go Los Angeles Card ud fra linket her, så får Highways-USA.com provision? Det gør vi gerne 🙂 Tak for en rigtig god blog, vh Henrik og familien

    • Tak for købet af min e-bog om Highway 1. Jeg er sikker på, I får glæde af den 🙂 Først hotel spørgsmålet: Helt personligt har jeg ikke nogen problemer med at bo på moteller/ hoteller, hvor værelset ligger ud til P-pladsen. Det er nu engang sådan, at rigtigt mange moteller og hoteller i USA er indrettet, så det er ikke altid, at det lige kan undgås. Nogle værelser skal jo ligge i stueetagen 😉 Det er meget forskelligt fra sted til sted, om værelserne vender udad eller indad – det afgøres typisk af hotellers alder. I 50’erne og 60’erne var det helt almindeligt, at dørene sad “udvendigt”, mens man i dag typisk har en gang i midten og så værelser med indvendige døre. Hotelkæder som Holiday Inn, Red Roof Inn, Quality Inn og lignende kæder, der ligger lige en tand over fx mere klassiske moteller, har ofte indvendige døre. Men det er ikke en regel, der gælder alle steder. I Los Angeles ville jeg sigte efter noget overnatning i Santa Monica området, da det også er et godt kvarter med børn – tæt på stranden med havudsigt, etc. Kæmpetræer syd for San Francisco er ikke helt nemt, men prøv nede nord for Santa Cruz. Her ligger Henry Cowell Redwoods State Park, som godt nok ikke er specielt stor, men som her nogle redwood træer i et lille område – nogle af dem pænt store. Big Basin Redwoods State Park er også en mulighed, men den ligger mere “besværligt” i forhold til jeres rute ned ad Highway 1. Og så er det helt korrekt forstået, at jeg modtager provision, når folk fx køber et Go Los Angeles Card via Highways-USA 🙂 Fortsat god ferieplanlægning!

 12. Fin side, som er læst med interesse 🙂 Vi er to venner, som tager på 5 1/2 uges ferie til New York en uge og 4 1/2 uge i Califonien. Turen vi kører er: San Fracisco tre nætter, Monterey en nat, Santa Barbara to nætter, Los Angeles tre nætter, San Diego tre nætter, Lake Havasu en nat, Las vegas fire nætter, Death Valley en nat, Yosemite to nætter, Sacramento en nat, Eureka to nætter, Santa Rosa to nætter og en nat i San Francisco og hjem derfra. Vi har bestilt bil (Chevrolet Equinox) og hoteller på turen, men vil gerne vide, hvad man cirka bruger i lommepenge og benzin? Vi regner med at købe mad og vand til frokost i køletaske, og morgenmad og aftensmad indtages på dinere og restaurenter, men regner ikke med at spare på maden generelt…

 13. Fed hjemmeside med gode tips og inspiration. Jeg tager til USA i to måneder om små 14 dage, og starter ud med tre uger på vestkysten. De første to uger havde jeg regnet med at leje en bil med hende, jeg rejser med og køre strækningen: San Francisco til Vancouver og tilbage igen. Jeg vil derfor gerne høre, om det er realistisk at nå det på to uger, når man gerne vil spendere to-tre dage i hver by – samt se og besøge en masse byer, seværdigheder, natur o.s.v. undervejs? Og har du nogen foreslag til steder, jeg bare må se/ besøge på den strækning? Mange hilsner Line

  • I nævnte rækkefølge kan I komme fordi Lassens Volcanic NP, Crater Lake NP derfra via Umpqua National Forest (med mange dejlige afstikkere til vandfald) til Roseburg. Videre til Columbia River Gorge scenic area med Mount Hood på grænsen mellem Oregon og Washington State. Dernæst kommer Mount Saint Helens og Mount Rainer NP, sidstnævnte er nok det smukkeste natur, jeg har oplevet. Seattle og Vancouver er begge dejlige storbyer og en afstikker til Vancouver Island kunne også være en mulighed. Endelig er der Olympic NP som ligger lige for, hvis man tager fra Vancouver Island tilbage til USA med færgen fra Victoria til Port Angeles. Vi havde en herlig tur til området i september 2011.

 14. Vi er fire drenge på 21, som rejser mod USA slut april til midt juli (84 dage), hvor vi starter i San Francisco og slutter i New York. Vi lejer bil hjemmefra, og regner med at bestille de første par overnatninger – men derudover tage turen som den kommer. Vi har siddet og kigget lidt på tidligere budgetter fra andre brugere og læst frem og tilbage, og vi er kommet frem til at ligge cirka 100 dollars pr. mand (400 dollars i alt) pr. dag til faste udgifter (mad, benzin, motel/hostel). Vi vil derfor høre, om du mener dette er et fornuftigt beløb? Om vi kommer til at have lidt til overs, ud over de faste udgifter pr. dag for de 100 dollars pr. mand, eller om vi skal regne med det hele bliver brugt? Vi kører som sagt fra San Francisco til New York, og vi regner med at køre langs kysten, så vi kommer igennem Texas mod Florida osv. Så hvis du har nogle gode idéer til besøg som vil være gode for 4 drenge på 21 år, så meld endelig ind 🙂 Vi har selvfølgelig Las Vegas og andre store attraktioner på besøgslisten.

  • Jeres budget lyder umiddelbart meget fornuftigt – og måske endda lidt over, hvad I rent faktisk kommer til at bruge. Men det afhænger naturligvis en del af, hvilken type overnatning, I vil gøre brug af undervejs, og hvillen bil I har lejet – her under hvor meget brændstof den bruger. Heldigvis er benzinpriserne jo også faldet i USA de sidste par måneder – til gengæld er dollaren steget, hvilket gør det en anelse dyrere at være dansk turist i USA. I forhold til overnatning sigter I efter økonomiklassen kan jeg læse, og det giver rigtig god mening. De I er fire afsted, skal I være opmærksomme på, at I ofte med fordel kan vælge et hotel frem for fx hostels, da I kan sove fire personer til et værelses pris på de fleste hoteller og moteller – mens I fx på hostels betaler pr. seng. Derfor vil I sikkert i nogle tilfælde kunne bo billigere på et hotel end på et tilsvarende hostel. Men i forhold til at møde andre unge undervejs, så et hostels klart at foretrække. Men I kan jo veksle lidt mellem de forskellige overnatningstyper. Og så er der ruten: “Langs kysten” går jeg ud fra betyder, at I vil køre tværs over det sydlige USA, bl.a. til Texas. Hvis jeg var jer, så ville jeg lægge en rute, der følger Route 66 et stykke østpå til fx Amarillo i Texas (inklusiv Albuquerque og Santa Fe i New Mexico). Herfra ville så køre stik sydpå ned i Texas, for at komme ned til San Antonio og ikke mindst Austin, som er en skøn musikby. Generelt synes jeg, at musikken skal være jeres røde tråd i turen, så fortsæt videre mod Houston til New Orleans (fantastisk by med masser af historie og jazz), og herfra så køre stik nord op langs Mississippi til Memphis og hilse på Elvis. Videre til Nashville til country-western land og så ellers nordpå op mod Cleveland i Ohio, hvor I finder USA’s store hyldest til musikken, Rock and Roll Hall of Fame. Vil I gå helt “musik amok”, er der jo ikke langt fra Cleveland til Detroit, hvor I kan besøge de legendariske Motown studier. Fra Detroit kunne I så køre ind i Canada nord om Lake Erie op forbi Toronto og ned til Niagara Falls, inden I kører ned mod New York City. På vejen til New York City kunne I så lige lægge vejen forbi Woodstock festivalens græsmarker, hvor USA’s mest berømte musikfestival fandt sted i 1969. Med den rute får I virkelig kremen af USA’s musikkultur serveret på et sølvfad. Rigtig god tur 🙂

   • Tak for hurtigt svar! Der er helt sikkert en del af den foreslåede rute, vi vil overveje, da man især igennem musikken får indblik i de forskellige stater. Tak for godt arbejde med siden her, her er rigtig mange oplysninger, som er værd at kende til!

 15. Tak for et fantastisk informativ og inspirerende site 🙂 Vi er en familie på 4 – 2 voksne med 2 børn på 10 og 13 – der skal 3 uger til Californien i juli 2015. Jeg har et par spørgsmål i den forbindelse. Vores rute er LA – Grand Canyon – Las Vegas – Death Vally – Yosemite – San Fransisco – Big Sur – LA. Er det for lang en tur at køre fra LA til Grand Canyon i et stræk? Og er der et relevant sted at stoppe – som ikke nødvendigvis er Laughlin? Som du kan se af rejseplanen, tager vi fra San Francisco til LA og vi kører af Highway 1, hvor vi planlægger at stoppe i Big Sur og blive der i 2-3 dage. Er der andre steder du nærmere vil anbefale – og bør vi stoppe 2 forskellige steder? I givet fald hvor? Vi har 4-5 dage fra vi kører fra San Francisco og til vi skal flyve fra LA. Bedste hilsner Birgitte

  • Tak for din ros af Highways-USA. Jeg bliver af tidshensyn nødt til at gøre det kort: Det er alt for langt at køre fra Los Angeles til Grand Canyon på en dag. Dels p.g.a. afstanden, men også forbi I misser en række oplevelser undervejs, bl.a. på Route 66. Jeg ville tage en overnatning i fx Kingman eller Lake Havasu City. Laughlin ville jeg også undgå at overnatte i. Jeg vil lige nævne, at når jeg laver mine VIP pakker, så kommer jeg med masser af detaljerede tips til bl.a. netop denne rute, som jeg ikke har mulighed for at komme ind på her. Angående turen ned langs Highway 1, bør I klart overnatte to forskellige steder. Big Sur er faktisk ikke det mest oplagte sted med børn, selvom der er smukt. Jeg ville vælge fx Monterey som det ene stop og så måske Santa Barbara som stop nummer to. Så bliver distancerne hver dag også mere overkommelige. Jeg ville afsætte tre dage og to overnatninger til Highway 1. Jeg håber, I kan bruge mit svar – rigtig god tur!

 16. Vi er fire personer, som har planlagt roadtrip fra 27/5 – 12/6 2015. Den rute vi har lagt er følgende: LA 4 overnatninger (West Hollywood) – Las Vegas 2 overnatninger, hvor vi skal på helikoptertur til Grand Canyon den ene dag. Derefter har vi beregnet 2 overnatinger på strækningen Death Valley gennem Yosemite op til San Francisco. San Francisco 3 overnatninger og Highway 1 til LA 2 overnatninger. Vi slutter med 3 overnatninger i LA (Santa Monica/ Venice Beach) før vi flyver til New York ved midnatstid den 12/5. Mit spørgsmål er, om det er for ambitiøst, og hvad vi i givet fald skal prioritere/ vælge fra? Hvor vil du foreslå, at vi overnatter på strækningen Death Valley – Yosemite? Jeg forestiller mig overnatning i hver ende af Yosemite – og eventuelt lige udenfor nationalparken, da det er svært at finde noget i parken, som ikke er vildt dyrt. Vi kunne godt tænke os at køre til Napa Valley fra Yosemite for krydse Golden Gate Bridge, når vi ankommer til San Francisco. Vi har planlagt at køre strækningen Los Angeles – San Francisco i en 4-hjulstrækker (god bagageplads), og derefter leje to convertible til Highway 1 – LA … 🙂 VH Sys

  • Beklager den lidt lange svartid: Det er en rigtig fin rute, I har lagt, og I har en fornuftig fordeling af dagene. Og da i “kun” har 14 dage, er det et rigtigt godt valg, at I tager en helikopter ud over Grand Canyon, fremfor selv at køre helt derud – og tilbage igen. Jeg ville dog nok tage tre overnatninger i Las Vegas, når I også skal på helikoptertur, for ellers når I ikke meget af Vegas. Den tredje overnatning i Las Vegas kan I tage fra Los Angeles – og så eventuelt “nøjes” med tre nætter i West Hollywood – det burde være rigeligt, når I også har tre nætter i Santa Monica/ Venice Beach på slutningen af turen. Jeres ide med at tage en nat i hver ende af Yosemite, er også en rigtig god ide. Så bliver turen fra Las Vegas via Death Valley heller ikke helt så lang. Brug min artikel om overnatningen uden for Yosemite som inspiration. Jeg ville dog droppe ideen om at køre ind til San Francisco nordfra over Golden Gate. Dels er turen noget ad en omvej fra Yosemite, og dels slipper I for bøvl med betaling af bropenge for passage af Golden Gate, som der netop er betaling for i retning fra nord mod syd. Og der kan ikke længere betales manuelt på broen – men kun online via et website! Også fint valg af udlejningsbiler, selvom I ikke får brug for firehjulstrækket på noget tidspunkt. Men ja, der er god bagageplads. God tur!

 17. Vi er et par, som skal afsted på en kør-selv ferie den 2. oktober. Vi skal opleve lidt af hvert (Californien, Hawaii, Bahamas og Miami) og har fået fortalt, at Highway 1 er et must see. Mit spørgsmål er, kan man tage Highway 1 fra Los Angeles til Las Vegas? I så fald, hvor mange timer skal vi afsætte? Vi vil også gerne gøre et kort ophold ved Big Sur, er det realistisk? Vores rute er Los Angeles – Las Vegas – Yosemite – San Francisco. Mens vi er i Vegas, tager vi et smut forbi Grand Canyon og Bryce Canyon. Vi flyver så fra San Francisco til Hawaii – Big Island og Maui. Jeg synes ikke rigtig, jeg kan finde ud af, om man kan svømme med delfiner, og hvor på Hawaii det er bedst at gøre dette? Hvis du har forslag eller anbefalinger til noget, vi bør opleve på hele turen så sig endelig frem.

  • Highway 1 følger Stillehavskysten fra Los Angeles op til San Francisco, så Highway 1 har intet med Las Vegas at gøre, og kommer slet ikke i nærheden af spillebyen. Med jeres skitserede rejserute, så kommer I ikke umiddelbart til at køre på Highway 1, da det lige præcis er den del af rundturen, som I ikke skal køre. Så det bliver lidt svært at få den med i programmet. Big Sur ligger tættere på San Francisco end Los Angeles, så den kan I ikke realistisk at få den med på turen. Min anbefaling er, at I glemmer alt om Highway 1 på jeres rejse, selvom den er smuk for den passer meget dårligt ind i jeres rejserute. Desuden får I masser af andre spændende oplevelser i Los Angeles, Las Vegas og San Francisco. Når I skriver, at I lige tager “et smut” forbi Grand Canyon og Bryce Canyon, så taler vi om to hele dagsture. Der er cirka fem timers kørsel fra Las Vegas til Bryce Canyon – og fem timer hjem igen, så det er et meget langt “smut”, vi taler om. Jeg fraråder kraftigt, at man kører helt til Bryce Canyon fra Las Vegas og tilbage igen – det er ganske enkelt for langt. Zion National Park kan man godt klare på en heldagstur fra Las Vegas, men ikke Bryce Canyon. Grand Canyon ligger også fire-fem timers kørsel fra Las Vegas – hver vej – så det er også en meget lang tur. Her kan I i stedet overveje at tage en helikoptertur ud over Grand Canyon fra Las Vegas – det vil være betydeligt nemmere. Hawaii har jeg desværre intet kendskab til, så her kan jeg ikke hjælpe jer.

   • Enig med Henrik f.s.v.a. Highway 1 og køretider til henholdvis Bryce Canyon og Grand Canyon fra Las Vegas. Det er dumt at tro, man vil få noget ud af sådan nogle “smutture”, hvor det meste af tiden går med at køre. Men som alternativ til Grand Canyon kunne man måske vælge Grand Canyon Skywalk, som dog stadig ligger ca. 2½ times kørsel fra Las Vegas. Og som alternativ til Bryce Canyon vil jeg nævne Valley of Fire, hvor indgangen ligger ca. 1 times kørsel nordøst for Las Vegas. Her kan I også få set nogle fine klippeformationer i flotte røde farver. Vi har haft nogle dejlige dage i det område. Hawaii kender jeg desværre heller ikke noget til.

 18. Jeg vil også opfordre til at tage på Hvalsafari. Vi var på vores 4 ugers eventyrlige tur i det vestlige USA også på hvalsafari i Monterey. En af top-ti-oplevelserne på vores tur var at se disse pukkelhvaler slå med halen. En anden stor oplevelse var Crater Lake i Oregon. Jeg har aldrig, aldrig set så flot en blå farve som den sø har – helt fantastisk! Overnatninger under de høje træer inde i Yosemite var også helt unikt. Vi sad klar med 2 iPads, da der var åbnet for booking af campingpladser et halvt år, før vi skulle afsted – og det var hele besværet værd! Pladserne var væk på 5 minutter. Vi kørte i motorhome og er klar til at tage afsted igen så hurtigt som muligt:-) Tak, Henrik for denne hjemmeside. Vi brugte den også undervejs, når der var noget vi skulle have forklaring på bl.a. betaling af broerne i San Francisco. Senere læste vi i vores papirer fra Cruise America, at regningen blev sendt til dem. Summa sumarum har vi oplevet, at det er skønt at rejse i et land med positive, åbne, begejstrede, hjælpsomme mennesker – det kunne vi godt bruge her i Danmark.

  • Super dejlig feedback fra jeres tur rundt i USA, Lene, tak for det. Din anbefaling af Crater Lake bekræfter mig i, at den må jeg forbi næste gang, jeg tager turen ned langs Stillehavskysten!

 19. Fed side du har! Jeg har læst og læst, også hvad andre har skrevet og du har svaret 🙂 Min kæreste og jeg planlægger en tur til Californien til foråret 2015. Vi har 3-4 uger at bruge af. Men regner med en tur på 16-19 overnatninger. Vi lander i Los Angeles, hvor vi har en overnatning til at vende os til tidsforskellen. Herefter er planen at køre mod San Francisco. Vi har planlagt 3 overnatninger undervejs op ad Highway 1, hvoraf to er i Monterey. Vi er i tvivl om, hvor vi skal stoppe mellem LA og Monterey? Jeg kan se, du har anbefalet Pismo Beach på din side, men er der en anden by, du hellere synes vi skal stoppe i? Evt Malibu eller Santa Barbara, eller er det for tæt på LA? Vi har så 3 nætter i San Francisco, hvor vi bor ved Fisherman’s Wharf og kører herefter mod Yosemite, hvor vi tager 2 overnatninger. Herefter er planen at køre mod Las Vegas og tage et stop ved Death Valley på vejen (ingen overnatning). I Las Vegas har vi planlagt 2 overnatninger – burde vi tage 3? Vi vil også gerne besøge Grand Canyon med helikopter tur nu vi er i området. Efter Las Vegas var planen egenetlig en overnatning i Palm Beach, men den tror jeg, vi har droppet. Vi kører i stedet direkte til Los Angeles og være i 5 overnatninger inden turen går hjemad igen. 🙂 Hvor er det bedst at bo? Vi har fundet et sted tæt på Universal Studios og et som hedder Mondrian som ligger på Sunset Boulevard. Vi søger at være der, hvor det sker. Shopping, restauranter m.m. Håber du kan finde tid til at svare 🙂 Vh Amalie

  • Hej Amalie, jeg har godt set dit spørgsmål tidligere. Jeg skal nok svare på noget af det, men det er et ret omfangsrigt spørgsmål, og jeg får ekstremt mange spørgsmål om kommentarer i disse dage, så jeg kan ikke helt følge med. Så du må lige væbne dig med tålmodighed, så skal jeg nok svare. P.S.: Tak for jeres ros af Highways-USA 😉

  • Hej Amalie. Alt i alt synes jeg det ser fornuftigt ud med jeres plan. Jeg ville ikke vælge overnatning før Monterey, men der ville jeg så tage tre nætter. Af stop på turen mellem LA og Monterey plejer vi at stoppe i San Simeon (for at se søkøer m.v.), i Gorda og ved Luciadag Lodge. Begge steder er der en lille butik, mulighed format få lidt og spise og toiletter. Jeg vil også foreslå tre nætter i Las Vegas, specielt hvis I vil bruge den ene dag til helikoptertur. Der er også Valley of Fire og en tur til Hoover Dam som dagsture fra Las Vegas. Endelig skal I finde ud af, hvad I vil i LA de sidste dage. Måske I skulle vælge to forskellige overnatningssteder. Der er f.eks. cirka 70 km mellem Disneyland (Anaheim) og Universal Studios. Hollywood er tæt på Universal Studios. Vælg også at besøge enten Venice Beach eller Santa Monica Beach. God tur.

 20. Vi har netop (som rigtig mange andre danske familier i år!) kørt turen fra San Francisco til Los Angeles. Stop endelig ved søelefant “reservatet” nord for San Simeon – der er intet at tage fejl af; en kæmpe parkeringsplads fyldt med biler lige ved siden af vejen.
  Vi er lidt “dyretosser”, så vores tur har også indeholdt en hvalsafari her midt i juli. Vi sejlede ud fra Santa Barbara med Condor Express ($99 for voksne, børn 12 år og yngre $49) på en 4,5 timers tur. Det var en super oplevelse! Vi så pukkelhvaler helt tæt på ad to omgange, første gang efter kun 15 minutters sejlads. Og masser af delfiner, både de “almindelige” og de ellers sky store lyse/hvide kortnæsede. Kaptajnen fortalte hele tiden om, hvad vi nu så, og var utroligt vidende om området og dets dyr. Børn vil nok finde turen lidt lang, det gjorde vores 12-årige i hvert fald.
  Absolut anbefalelsesværdigt! Men husk en vindtæt jakke og lange bukser, selv hvis I sejler ud i 30 grader! Det bliver lynhurtigt koldt, når båden giver den gas, for den fulde oplevelse får man selvfølgelig bedst siddende udendørs på hele turen.
  Santa Barbara og området omkring Channel Islands skulle være særligt godt for at spotte hvaler, noget med de kølige strømme nordfra og de varme sydfra, der mødes, og skaber optimale betingelser for de smådyr, som hvaler lever af.

  • Super god beretning fra jeres tur langs Highway 1, Stine, tak for det. Og dejligt med nogle konkrete tips til hvalsafari langs Highway 1. Det er første gang, jeg hører om nogen, der har prøvet det ud af Santa Barbara, så det er en super beretning. Tak for den (og flere af dine andre gode indlæg), og fortsat god tur derovre 😉

 21. Fed side. Min kæreste og jeg skal til Californien i september/ oktober i 3 uger. Jeg kan jo få svar på det meste på siden, meeeeeen. Vi skal fra L.A. til Las Vegas tilbage mod kysten over Yosemite og til San Francisco. Hvilken bil ville du vælge? Luksus eller cabriolet? Terrænet er jo lidt forskelligt afhængigt om man er i 3.000 meters højde eller kører i solskin og varme på Highway 1. Og ja, vi ved godt vi kører i den “gale” retning 🙂 Peter

  • Godt I kan bruge informationerne her på Highways-USA 😉 Jeg ville klart vælge en cabriolet. Jeg har selv kørt nogenlunde samme tur i en cabriolet, hvor jeg også var i Yosemite: Det var godt nok i starten af maj, men temperaturerne er nok nogenlunde de samme. Jeg kørte faktisk i sne lidt af tiden i Yosemite, og jeg frøs ikke. Så jeg tvivler på, at I behøver bekymre jer om kulden. I det sydlige Californien vil I kunne slå taget ned nogle steder, og afhængig af vejret, vil I også kunne køre topløse på Highway 1 noget af strækningen, hvis er I er heldige. Så hvis jeg havde valget, og skulle rejse i slut-september og start-oktober, så ville jeg vælge en cabriolet -selvom luksus også er rart. Rigtig god tur – glæd jer 😉

 22. Kan man køre fra Los Angeles til San Francisco på én dag, hvis man kører fra L.A. (Venice Beach) kl. 6 om morgenen? Vi har 3 drenge med, som ikke rigtig gider naturparker og sådanne ting, så vi havde ikke lige tænkt. at vi skulle se en masse på turen….. Mvh. Karina

  • Nu har du jo stillet spørgsmålet under Highway 1, og hvis I vil køre ad den vej, så regn 8-9 timer. Mon ikke drengene alligevel vil synes, at det er sjovt med et stop ved søkøerne på stranden nedenfor Heast Castle. Hvis det derimod bare er et spørgsmål om at transportere sig, så ville jeg nok vælge Interstate 5, her er afstanden cirke 60 miles kortere og der er mere hastighed på, så der vil I kunne gøre turen på 5-6 timer.

   • Jeg kan fuldt ud tilslutte mig Monas svar til jer: I kan sagtens nå fra Venice Beach til San Francisco på en dag, hvis I vælger Interstate 5. Og I behøver ikke stå op kl. 6, selvom det tidspunkt giver meget god mening i forhold til myldretidstrafikken i Los Angeles. I vil så være fremme i San Francisco først på eftermiddagen. Jeg vil lige tilføje, at Highway 1 ikke handler så meget om naturparker, men I lige så høj grad om selve følelsen af Californien med udsigten over det brusende Stillehav. Så uden at kende de omtalte drenge, er jeg ret sikker på, de godt kan lade sig fascinere af udsigten, den stejle kyst med de lodrette klippesider, de mange cerpentinersving og de store broer over kløfterne. Hvis I kombinerer hovedvejen U.S. 101 op til San Lois Obispo, og så tager Highway 1 op langs Big Sur-kysten, og kører ind i landet igen efter Monterey, så får I en fantastisk tur, som de medbragte knægte garanteret også vil lade sig imponere af. Men så er I først fremme i San Francisco til aften, men I har fået en fantastisk køretur. God tur – uanset hvilken rute, I vælger 😉

    • Til Karina Holst: Netop hjemvendt og med Highway 1 i frisk erindring. Jeg synes i bør overveje ikke at “snyde” jer selv for denne biltur. Som Mona og Henrik også skriver er det en stor oplevelse at køre der, og der er det ene smukke udsigtspunkt efter det andet. Og søkøerne ved Hearst Castle er en sjov oplevelse og turen langs Big Sur kysten er Outstanding efter min mening. Det kan så godt være man kommer senere frem til sit hotel, men hotelværelser skal man nok “blive træt af” det gør man ikke af den køretur. Vi tog selv køreturen oppe fra Half Moon Bay syd for SF og ned til Pismo Beach. Det tog lige godt 10 timer, men det var 10 af de fedeste timer vi havde på vores 3-ugers tur. Men som Henrik skriver så kør af ved Monterey, så bliver i en oplevelse rigere.

     • Tusind tak for alle svarene – de er meget nyttige for os, og vi vil bestemt lytte til rådene! Vi kører kl. 6 om morgenen – tager Highway 1 og er fremme i San Francisco, når vi er fremme. (Vi skal derover igen i oktober, så der napper vi Hearst Castle) Rejser i morgen tidlig 😉

 23. Har også postet nedenstående i en anden tråd, men forsøger i denne i håb om svar.

  Tak for en spændende hjemmeside! Min kæreste og jeg er ved at planlægge en 3-ugers tur i slutningen af august til Californien med start og stop i L.A. Vi overvejer dog at flyve direkte til San Francisco, hvorpå vi vil se deres seværdigheder heriblandt Alcatraz. Herefter ville vi tage et smut forbi Yosemite og tilbage til Highway 1, hvor vores stop blandt andet vil være Monterey og Hearst Castle. Når vi er ankommet i L.A. vil vi blandt andet se Universal Studios og Beverly Hills, hvorefter vi vil begive os til Las Vegas. Fra Las Vegas har vi overvejet at tage en helikoptertur over Grand Canyon, men vi er usikre på om vi får set tilstrækkeligt af Grand Canyon på denne måde? Alternativet til denne rute ville være at starte i L.A. og så begive os til Las Vegas og videre til Death Valley (hvilket vi ville skippe med den anden rute) og Yosemite og følge ruten den vej rundt. Men vi tænkte, det ville være sjovest at slutte i Las Vegas. Har du nogle indspark til rute, og om oplevelse af Grand Canyon i helikopter giver nok? Hertil om vi burde prioritere Death Valley? De bedste hilsner Lea

  • Beklager at jeg ikke lige fik svaret jer i første omgang, men det er et lidt omfangsrig spørgsmål, du stiller, så derfor fik jeg ikke lige vendt tilbage. Jeg vil gøre det forholdsvis kort, og synes, at begge jeres ruter lyder fornuftige. Det falder mig dog lidt i øjnene, at I vil slutte et andet sted, end der hvor I starter. Det kan være en fordyrende løsning i forhold til flybilletten. Det kan også udløse et envejslejegebyr på billejen hos visse udlejningsfirmaer – det afhænger dog lidt af biltype, m.v., så det skal I lige overveje. Jeg ville nok vælge at starte og slutte i samme by – det har I tid nok til, og så slipper I for at køre frem om tilbage, som I er ude i forbindelse med Yosemite. Hvis I starter og slutter i fx San Francisco, kan I tage Yosemite på tilbagevejen mod San Francisco – og så starte med at køre ned ad Highway 1, så sparer I nogle kilometer/ miles. Så mit ruteforslag hedder altså i grove træk: San Francisco, Highway 1, Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas, Death Valley, Yosemite, San Francisco. Om I vælger ar starte i San Francisco eller i Los Angeles er lige meget. I returnerer til San Francisco eller Los Angeles under alle omstændigheder. Death Valley synes jeg, I skal tage med, for den ligger også “lige på vejen”, og så er der ikke helt så stegende varmt i slutningen af august – selvom der er varmt nok. Men så kan I jo køle af i Yosemite efterfølgende. Angående Grand Canyon, så synes jeg, at i skal smutte en tur ud forbi kanten, uanset om I vælger en helikopterflyvning eller ej. Det er to vidt forskellige oplevelser, og der er altså noget helt specielt ved at stå ved kanten af Grand Canyon og nyde kløftens storhed. Hvis I følger min rute, kommer I til Grand Canyon, inden I kommer til Las Vegas, hvorfra man typisk tager helikopterturen over Grand Canyon. Så det ene behøver altså ikke udelukke det andet. Men jeg synes, I skal prøve at stå ved kanten af kløften. Ovenstående rute lyder måske voldsom, men det kan I altså sagtens nå på tre uger, hvis vi taler om 20/ 21 dage i USA eller der omkring. Hvor I vælger at opleve Grand Canyon fra kanten, vil jeg lade være op til jer, men der er jo både Grand Canyon South Rim, den store nationalpark nord for Flagstaff og Williams, og Grand Canyon West, drevet af Hualapai indianerne. Jeg håber, at det gav jer noget inspiration 😉

 24. Hej Henrik, vi skal køre fra San Francisco til Pismo Beach om cirka 5 uger, er det for optimistisk at køre turen i et stræk? Mvh Lars

  • I kan godt tage turen fra San Francisco til Pismo Beach i et stræk – det giver en del kørsel, og I kan ikke nå fx Hearst Castle undervejs, ligesom I skal disponere jeres tid i fx Monterey ret stramt for ikke at få en meget lang dag, men det er ikke umuligt at køre hele vejen fra San Francisco til Pismo Beach på en dag. Men personligt foretrækker jeg at have bedre tid til turen for at nyde udsigten og have tid til impulsive stops undervejs. Hvis I tager U.S. 101 det første stykke inde i landet, og så kører ud til kysten omkring Monterey, kan I skære et hjørne af Highway 1 – men får så ikke det øverste stykke af Highway 1 med mellem San Francisco og Santa Cruz. God tur!

 25. Hej Henrik, vil høre om du kan hjælpe mig: Vi (min mand og jeg og 2 tøser på 9 og 12 år) har planlagt en tur til Californien til efteråret. Vores plan er, at vi lander i San Fransisco, hvor vi tager to overnatninger og evt en tur til L.A. Vi vil gerne slutte i San Diego. Er det helt umuligt at nå på cirka 10 dage? Hvor mange overnatninger vil du anbefale – og hvor? Fra San Diego flyver vi til Texas. Er der andre der har gode råd 🙂 Mvh H. Hansen

  • Nej, det er ikke helt umuligt at nå ned langs Stillehavskysten på cirka 10 dage, men det er klart, at I kun har begrænset tid til at opleve San Francisco, Los Angeles og San Diego. Hvis jeg hurtigt skal fordele dagene på overnatninger over 10 dage, ville jeg tage 3 overnatninger i San Francisco, 2 overnatninger ned langs Highway 1, 3 overnatninger i Los Angeles og 2 i San Diego. På Highway 1 er en nat i Monterey + en nat i Pismo Beach ikke skudt hele ved siden af.

   • Mange tak for svar, nu er vi lige blevet anbefalet at køre til Las Vegas, men det kan vel ikke nåes? Og hvad ville du så springe over (kan eventuelt bruge 11 dage på turen)? Vil du anbefale, at vi bestiller alle overnatninger hjemmefra eller at vi kun har bestilt de første dage i San Francisco, og så bestiller vi efterhånden som vi kommer frem? Har læst du laver en VIP inspirationspakke til 750,- hvad er det inklusiv? Mvh HHansen

    • Min VIP inspirationspakke koster 795 kr. og du kan læse mere om indholdet af den via nedenstående link. Jeg synes faktisk, at jeres oprindelige rejseplan var ret fin, men hvis I vil til Las Vegas, så skal I nok droppe San Diego. Men det afhænger meget af, hvad I ønsker at opleve i de forskellige byer, og hvis det er Californien og familieoplevelser, så er San Diego stadig nummer et, hvis I spørger mig. Men Las Vegas er jo også herlig – det er to vidt forskellige oplevelser. Las Vegas giver noget mere kørsel i forhold til San Diego. Og så vil jeg nok anbefale, at I booker hoteller hjemmefra, da I hovedsageligt skal bo i storbyer, og så er det rart at kende hotellet på forhånd, frem for at “køre ind fra gaden”. Også ned langs Highway 1 ville jeg nok booke på forhånd, så I kender jeres kørsels distancer – især når I ikke har været i USA tidligere. VIP pakken finder I her – http://www.highways-usa.com/vip-inspirationspakke-usa/

     • Mange tak, tror gerne vi vil betale de 795,-, vender lige tilbage da vi endnu ikke kender den nøjagtige afrejsedag.. Mvh HHansen

  • @H.Hansen: Hvis I skal til Alcatraz, når I er i San Francisco, vil jeg anbefale at bestille billetter hjemmefra 🙂 Særligt audio tour’en er fantastisk. Den er godt nok på engelsk, så I skal måske oversætte for hende på 9 år, for at hun får det optimale ud af det. Dagene i bilen kan godt blive lidt lange for børnene, så de dage vi er afsted med 1-2 overnatninger ét sted for at køre videre (og det er sket nogle dage i rap), har vi ofte valgt at booke et hotel med pool. Så der var lidt at se frem til for dem. Nogle dage er jo bare fra A til B, og min knægt på 12 synes Highway 1 var flot, men også lang. San Francisco og sydlige Californien er skøn om efteråret, så I skal glæde jer… endnu mere end I sikkert gør i forvejen. God tur 🙂 /Tanya

   • Mange tak for svar, det havde jeg overvejet mht pool, men nu gør vi det helt sikkert. Vi har aldrig været i USA, så vi glæder os meget.

 26. Vi er 4 unge mennesker, der skal på vores første roadtrip til september. Vi har godt styr på ruten so far, men er noget i tvivl om, hvilken rute der er bedst fra San Diego til Grand Canyon. Er én overnatning nok eller skal vi regne med to? På forhånd tak Venlig hilsen Camilla

  • Om I skal have en eller to overnatninger afhænger lidt af, hvad I gerne vil opleve undervejs. Normalt regner man med en overnatning mellem San Diego/ Los Angeles og Grand Canyon. Men hvis I nu er helt vilde med Route 66 og også vil opleve Joshua Tree National Park, så kan man godt overveje to. Men hvis vi tager afsæt i “normalen”, så ville jeg tage en overnatning undervejs – fx i Lake Havasu City (den med London Bridge fra England) – så kan I bruge jeres ene køredag på at køre via Joshua Tree National Park. Den anden dag kan I så tage Route 66 til Grand Canyon. Men læs mine guider til Route 66 grundigt, for der er virkeligt meget at opleve på Route 66 i det vestlige Arizona og ind til Grand Canyon langs Route 66 – og følger man motorvejen, går man glip af det meste – http://www.highways-usa.com/route66-arizona-west/

  • Vi har et par gange overnattet i Laughlin, som ligger ned til Colorado River (der danner grænsen mellem Nevada og Arizona) På Arizona siden hedder byen Bullhead City. Men på Nevada siden i Laughlin er hotellerne billige. Laughlin er ca. 340 miles fra San Diego og her passer Joshua Tree NP fint ind på ruten. Fra Laughlin til Grand Canyon Village er der ca. 225 miles hvoraf turen mellem Kingman og Seligman kan køres på Route 66.

 27. Vi planlægger en tur Big Basin Redwoods State Park i juli 2015. Vi vil bo i parken. Jeg har læst, at man fra kysten i sommermånederne kan se blåhvaler. Vi var på de kanter i 2006 ved sommertid og fik at vide, at hvalerne først var der i vintermånderne. Hvad siger du? Er der mulighed for at se hvaler fra kysten i nævnte periode? Venlig hilsen Kim

  • Jeg er på ingen måde ekspert i hval observationer langs Stillehavskysten. Det er ikke et emne, jeg har brugt ret meget tid på, når jeg har kørt op og ned langs kysten, da jeg personligt synes det er mere interessant at fokusere på oplevelser på selve kysten – end hvad der foregår ud for kysten. Jeg var dog hvalsafari i Alaska sidste år i maj, og det var en super oplevelse. Om I kan se blåhvaler direkte fra kysten, skal jeg ikke kunne sige, men efter at have researchet lidt på hvalarter og sæsoner, så er der hvaler stort set hele året rundt langs Stillehavskysten i Californien. Og i følge de kilder, jeg lige fandt frem til, er der blåhvaler i vandet ud for Californien i sommermånederne. Men om I kan se dem fra kysten, er så en helt anden historie. Normalt siger man, at der er størst chancer for at se hvaler om foråret og efteråret, når hvalerne migrerer langs kysten, så det vil jeg nok stadig læne mig op ad. Men måske kan I være heldige at se blåhvaler juli, men jeg aner ikke, om I kan dem fra kysten. Til alle hvalinteresserede: Tjek linket nedenfor, som giver lidt information om på hvilke tidspunkter af året, de forskellige hvalarter kan opleves på havet ud for Californiens kyst – http://abt.cm/1fD9FSN

  • Jeg var på hvalsafari i juni måned 2012 – en helt super oplevelse. Vi sejlede ud fra Ventura, lige nord for L.A. Der er flere selskaber, som tilbyder hvalsafari, vi brugte Island Packers, http://www.islandpackers.com/ (NB: Deres website ligner noget der er løgn, men selskabet er seriøse og dygtige). Der gives naturligvis ingen garantier, men på vores tur så vi flere grupper af blåhvaler, samt et par finhvaler. Derudover sejler man rundt om Channel Islands (f.eks. Santa Cruz Island, osv).

 28. Min kæreste og jeg har planlagt ferie til USA til sommer. Turen går først til New York og Chicago, og derefter til San Francisco, hvor vi har planer om at køre ned langs kysten til Los Angeles. Hvilke steder vil du anbefale til overnatning? Der må gerne være lidt at se på i byen og evt. en god strand? Og kan du anbefale nogen gode strande i/ omkring LA el. San Diego? Efter Los Angeles går turen til San Diego, hvorefter vi kører til Las Vegas, hvor vi vil have tre dage, inden vi flyver hjem. Hvilken rute kan du anbefale fra San Diego til Las Vegas? Og hvilke seværdigheder i/ omkring Las Vegas er værd at tage et kig på? Vi har tænkt lidt på Hoover Dam, er der andet i nærheden, som er et ‘must’? Tak for en fantastisk inspirerende hjemmeside 🙂 Mvh. Michelle.

  • Langs den nordlige del af Highway 1 mellem San Francisco og Los Angeles, er Santa Cruz nok det bedste bud på en god “strandby” med en lækker strand – og et rimeligt udvalg af hoteller/ moteller, der ikke er urimeligt dyre. Fra Santa Cruz og ned til omkring San Simeon ved Hearst Castle er der ingen gode strande af den simple grund, at kysten stort set kun består af stejle klipper. Men sydpå dukker der igen nogle OK strande op. Det kunne fx være ved Pismo Beach, hvor I også finder en stribe hoteller til rimelige priser. Angående anden del af jeres spørgsmål, så bliver det desværre lidt for omfangsrigt til, at jeg har mulighed for at gå i deltaljer, men overvej Joshua Tree National Park og noget Route 66 i Californien/ Mojave ørkenen. Hoover Dam er også et oplagt stop – tag turbineturen, den er meget spændende. Angående Las Vegas, så tjek min storbyguide til Vegas. Tak for jeres ros af Highways-USA og fortsat god rejseplanlægning.

   • Efter Santa Cruz (hvis I kommer fra San Francisco) er der et stort område med strand umiddelbart før Monterey og ligeledes i Carmel-at-the-Sea er der et strandområde. Specielt på førstnævnte strand er der store sandklitter. I Marina (forstad til Monterey) kan man køre helt ned til stranden, hvor der er en stor P-plads. Der ligger op til flere hoteller (vist nok bl.a. Best Western) helt nede på stranden. I øvrigt kan det anbefales at bruge lidt tid i både Monterey og i Carmel. I førstnævnte by anbefales Old Fishermans Warf og i Carmel kan man såmænd spise en burger på Clint Eastwoods restaurant og gå en tur i de smukke gader. Omkring Las Vegas vil jeg anbefale Valley of Fire lidt nord for byen og som Henrik skriver, en turbinetur i Hoover Dam.

 29. Hej Henrik. Vi er en familie på to voksne og 2 små børn (4 mdr og 2 år) der skal til San Francisco til juni. Vi skal være i San Francisco i 5 dage først i arbejdsregi og har derefter 12 dages ferie. Vi er lidt i tvivl om hvordan ruten bedst skal sammensættes og håber du kan guide os lidt.. Ruten jo skal tage højde for de små børn, der nok ikke gider lange køreture hver dag. Havde umiddelbart overvejet at tage til Yosemity samt at køre ned langs Highway 1 til Los Angeles. Vil det være passende til 12 dage? Vi har også overvejet et motorhome, da det vil være ideelt til børnene, men er lidt i tvivl om campingpladserne ikke vil være overbookede i juni måned. Vi vil i den forbindelse også høre dig om det overhovedet er smart at køre i så stor en bil inde i LA. På forhånd tak. Mvh Ditte

  • Jeg synes jeres slagplan lyder fornuftig, men vil umiddelbart fraråde jer tanken om et motorhome. Som du selv er inde på, så er det ikke lige sagen at drøne rundt i hverken San Francisco eller Los Angeles i et motorhome. Highway 1 er heller ikke optimal til motorhomes. I kan dog vælge at leje en lille model, så det mere har karakter af en europæiske autocamper, men med en storby i begge ender og Highway 1 undervejs, kombineret med meget små børn, så ville jeg personligt vælge en god udlejningsbil – og så gemme motorhomet til jeres børn er lidt større og bedre kan sætte pris på det. Andre vil muligvis vælge anderledes. Du har også ret i, at der langtfra er nogen garanti for, at der er ledig plads på campingpladserne i juni – men det gælder i øvrigt også hoteller/ moteller, så dem skal I også lige have booket. God tur!

 30. Hej Henrik, først super godt og brugbart site du har lavet 🙂 Vi er en familie på 5 (3 børn på 3, 7 og 10 år) der tager til USA i 5 1/2 uge til sommer. Vi har lavet en foreløbig rute. Vi starter i Los Angeles hvor vi er en lille uge (bor hos familie), så kører vi af highway one til San Francisco. Vi vil bruge 1 uge ialt både på køreturen og opholdet i San Francisco. Hvor mange overnatninger er er mon passende undervejs? (vi vil nemlig ikke stresse:-)) Efterfølgende kører vi fra San Francisco til Yosemite over Tioga-passet og snakker om at kører igennem Death Valley. Har dog hørt nogle siger det er for varmt, og at biludlejningsfirmaerne kan risikere at sige nej. Har du erfaringer med det? Efterfølgende til Las Vegas og så er der meget vi gerne vil se i området derefter – Zion, Bryce, Natural Bridges, Mesa Verde, Four Corners, Monument Valley, Grand Canyon, de gamle byer ved Route 66 og til sidst Lake Havasu, hvor vi igen skal bo ved familie i en lille uge. Vi er lidt i tvivl om hvor lang tid vi skal sætte af til Utah/Arizona området? På forhånd tak. Venligst Line

  • Hej Line, jeg kan se, at jeg ikke lige har fået svaret dig, og det skyldes nok, at det er nogle ret omfattende spørgsmål, du stiller. Det er derfor, at jeg har lavet min nye VIP inspirationspakke, hvor man for 750 kr. kan købe mig til at hjælpe med at planlægge rejsen. Dem har jeg lavet nogle stykker af de seneste par uger, og det er også derfor, at jeg desværre af tidsmæssige årsager har været nødt til at holde lidt igen med “gratis” rådgivningen her på bloggen. Så jeg vil gerne hjælpe jer med en masse gode tips, men det bliver desværre for omfattende her, at gå i detaljer med jeres rejseplan. Angående dit spørgsmål om udlejningsbiler og Death Valley, er det mig bekendt ikke længere noget, som udlejningsfirmaerne forbyder, da moderne biler er så teknisk raffinerede, at de ikke får “hedeslag” som biler tidligere havde risiko for at få. Men derfor skal I naturligvis tænke jer om i varmen, og ikke have aircondition anlægget skruet op på fuld drøn. Jeg håber, I kan bruge mit svar, og så kan jeg tilføje, at Natural Bridges er en dejlig nationalpark, som jeg godt kan forstå, I har på jeres liste 😉

 31. Hej Henrik, Vi tager til Californien fra d. 22/3 – 9/4. Vi tager turen LA – San Fransisco – Napa Vally (et must da min mand forhandler vin herfra) – Yosemite – Death Valley – Las Vegas – Grand Canyon – San Diego – LA. Vi har valgt at tage turen op ad Highway 1, fordi vi gerne vil ramme Las Vegas i hverdagene, da hotellerne skulle være meget billigere der. Vi er i tvivl om, hvor mange dage vi skal beregne fra LA til San Francisco? Og hvad vi bare skal se? Det samme med afstanden fra Napa Valley til Las Vegas? Og fra Grand Canyon til San Diego (er der overhovedet noget at stoppe efter her?) Vi vil gerne have flest dage i San Diego tænker vi, fordi det er sidste stop og skal være lidt afslapning. Nogle gode råd til vores tur, vi tænker at noget må sorteres fra, da vi ikke har mere end 18 dage? Hilsen Katrine

  • Jeg anbefaler altid tre dage til turen op/ ned ad Highway 1 med to overnatninger undervejs. Det plejer at være ret passende for de fleste. Angående oplevelser, og andre tips, så vil jeg henvise jer til min artikel med Rejsetips til Highway 1 – den burde give jer svar på det meste. Turen fra Nappa Valley til Las Vegas afhænger af, hvor meget tid I vil bruge i Yosemite. Og så skal I jo ud på en længere tur, da I ikke kan krydse gennem parken via Tioga Road, der er lukket på nuværende tidspunkt p.g.a. sne i bjergene – og først åbner igen til maj. Så I skal altså “nedenom” Sierra Nevada bjergene – hvilket dog godt kan vendes til jeres fordel, for så kunne I jo lige snuppe Sequoia National Park på turen ned mod Bakersfield, som I ikke slipper udenom, når I skal over mod Las Vegas. Death Valley kræver yderligere en omvej, da I så skal køre mod nordøst fra Bakersfield. Men det vil give rigtig god mening, for Death Valley er rigtig smuk og behagelig om foråret, så I vil altså kunne opleve parken på den bedste tid af året. Jeg ville afsætte mindst 5-6 dage til jeres tur fra Nappa Valley til Las Vegas via Yosemite, Sequoia og Death Valley. Og synes I det lyder for ambitiøst, så drop Sequoia, men tag Death Valley med i pakken. Angående hotelpriser i Las Vegas, ville jeg ikke hænge mig så meget i priserne. I kan sagtens finde et hotelværelse til en fornuftig pris i Las Vegas, også i weekenden. Så lad være med at lade det afgøre jeres rejseplan – i forhold til, hvad I skal opleve på turen fra Nappa Valley til Las Vegas. Og til jeres sidste spørgsmål: Ja, der er også noget at opleve på turen fra Las Vegas til San Diego, men det fører for vidt for at komme ind på her. Men lige et par stikord: Hoover Dam, Route 66 i det vestlige Arizona via Oatman, London Bridge i Lake Havasu City, Joshua Tree National Park og dernæst San Diego. I kan også bare køre direkte, hvis tiden er knap. San Diego er også en dejlig by, tjek min storbyguide til San Diego for mere inspiration 😉

 32. Vi skal køre fra Santa Barbara til Las Vegas i bil. Hvilken rute vil du anbefale, at vi tager (er lidt nervøs for at havne i en mega motorvejskø ved LA). På forhånd tak og tak for en skøn hjemmeside!

  • Jeg vil vælge den nordligste rute gennem Los Angeles, der populært sagt følger foden af San Gabriel bjergene i det nordlige Los Angeles: Følg U.S. 101 mod sydøst, og fortsæt så stik øst ad først California Route 134 (Freeway) som så siden bliver til Interstate 210, som følges stik øst helt over til I rammer Interstate 15, som I så følger mod nordøst til Las Vegas. Undgå at køre gennem Los Angeles mellem kl. 7 og kl. 9 om morgenen, hvor trafikken på især U.S. 101 er intens, og hold jer også væk mellem kl. 15 og kl. 18, men ellers burde turen ikke give anledning til problemer. Den nævnte rute er den nordligste vest-øst motorvej gennem Los Angeles og det oplagte valg for jer.

 33. Hej Henrik, Vi er en familie der har booket et Motorhome E27, der er 8,66 meter. Vores plan var at køre af Highway 1 fra San Francisco til LA i midten af juni. Du anbefaler i din artikel, at man ikke køre denne rute, i et Motorhome af den størrelse. Vil du skrive lidt mere om hvad der så kan være af alternativer ? Samt hvilke udfordringer vi vil kunne opleve hvis vi alligevel tager turen. Tak for mange rigtige gode artikler. Vh. Britt

  • Hej Britt, kan se at I har skrevet til Henrik, men håber det er OK at jeg giver en kommentar med 🙂 Vi var afsted sidste år i vores familie og kørte strækningen på 3 dage fra SF til LA i en E27 RV i slutningen af maj uden problemer. Vejen er fin, men der var nogle få steder med vejarbejde. Nogle steder snor vejen sig en del, men man kan fint komme frem med en RV af den størrelse. Vi gjorde holdt mange steder undervejs og vi havde heller ingen problemer med at holde ind på diverse udsigtspunkter. Jeg tror at udfordringerne i en RV kommer, hvis man vil begive sig ud på diverse stikveje væk fra selve highway 1 hovedvejen – her skal man måske undersøge lidt nærmere mht størrelsen på køretøjet.

   Kan varmt anbefale at I gør et stop ved Julia Pfiffers State Park, hvor der er et smukt vandfald på stranden, man kan beundre fra et udsigtspunkt. Også Point Lobos State Reserve er værd at stoppe for i nogle timer, for en smuk vandretur langs vandet, hvor man bl.a. kan spotte sæler. Når I kommer nærmere LA kan vi også anbefale en overnatning på Ventura Ranch KOA – her er mange aktiviteter for børn. God tur. Mvh Lene

   • Monterey er fantastisk….sæt gerne et per dage af til besøget. Snyd ikke jer selv for Monterey bay akvarium….andre akvarier i evt. har set vil blegne i sammenligning.

    Hvalsafarie er et andet kæmpe hit i området. Vi fik set både pukkelhvale og kæmpekolonier af bottlenose delfiner. Største koloni af delfiner var på over 400 stk., man kniber sig i armen og kan næsten ikke tro sit held.

    Hvis man ikke har fået rigeligt af det maritime, kan den Forrest gump inspirerede “Bubba Gump Shrimp” absolut godt friste…. det er en absolut betingelse man er vild med rejer….ellers glem det. Konceptet er både sjovt og hyggeligt, selv for et par teenagere der ikke har set filmen.

    Vi have booket et dobbeltværelse med havudsigt på BEST WESTERN PLUS beach resort, der var hver en dollar værd! Knapt havde vi fået pakket ud før 2 delfiner legede i Stillehavets bølger lige uden for vores panorama vinduer. Behøver jeg at sige at hotellet lå på selve stranden i Monterey 😉 Desuden har hotellet en dejlig bar og en vidunderlig restaurant….. Begge naturligvis med panorama vinduer vendt mod Stillehavets brøllende bølger.
    God tur til Monterey

    • Hej Britt, jeg kan se, at du allerede har fået nogle rigtigt gode rejsetips af både Lene og Tina, og jeg er meget enige med dem, i de tips de giver dig. Mit forbehold over for meget lange motorhomes på Highway 1 tager dels afsæt i, at vejen er meget snoet flere steder. Og det kan være lidt af en udfordring for knapt så rutinerede chauffører. Men det er klart, at udfordringen bliver større, jo større/ længere køretøjet er, og der er en C27 trods alt stadig “kun” en medium udgave. En anden grund til mit forbehold er den enkle, at jeg personligt selv foretrækker at køre Highway 1 i en åben bil, så jeg kan slå taget ned og nyde udsigten kombineret med noget “luft i håret”. Desuden er det en fordel med en personbil, hvis man fx også vil se nærmere på Los Angeles, som Highway 1 jo ender i. Her er det ikke lige sagen at køre rundt endsige parkere et 27 fods motorhome, selvom det også kan lade sig gøre visse steder – fx ved de store forlystelsesparker som Universal Studios og Disneyland. Men bykørsel kan ikke anbefales – hverken i Los Angeles eller San Francisco. Men hvis man føler sig tryg nok ved at tage turen ned langs Highway 1 i motorhome – og ikke har nogen problemer med det lange køretøj, så er der ikke noget, der forhindrer jer i at tage turen. Bemærk dog, at pladsen kan være trang ved visse stikveje fra selve hovedvejen, når man kører i et så forholdsvis stort køretøj. Men Lene Kirstein og hendes familie har som nævnt taget turen i netop et 27 fods motorhome, så jeg ville give det en chance. Der ud over er jeg helt enig i de øvrige tips til turen: Julia Pfeiffer State Park er et skønt sted og Monterey Bay Aquarium vil man heller ikke gå glip af. Og så har jeg faktisk også spist på den Bubba Gump Shrimp restaurant i netop Monterey, som Tina nævner, og den er ret sjov og ligger fantastisk lige på kysten med en skøn havudsigt. Men ja, det kræver, at man kan lide rejer 😉

 34. Hej Henrik, vi er ved at planlægge en tur til Californien næste sommer og vil køre fra San Fransisco til Los Angeles ad Highway 1. Vi vil tage 2 overnatninger undervejs, men er i tvivl om i hvilke byer. Vi vil gerne opleve Monterey, Big Sur, Solvang og Santa Barbara. Vi har fået følgende forslag: Monterey og Oxnard eller San Simeon og Santa Barbara. Vi skal ikke stoppe i L.A., men køre videre til San Diego. Hvad vil du foreslå? Mvh Lene.

  • Hej Lene, Monterey er et rigtigt godt bud som første nat, da der er en del at se i byen – og den ligger et stykke nede ad kysten, så I kan tage Monterey Bay Aquarium og måske også 17 Mile Drive mellem Monterey og Carmel på første dag på Highway 1. Som anden overnatning ville jeg vælge Pismo Beach. Det er er en hyggelig kystby lige på Highway 1, og den har en del hoteller, så det behøver ikke blive så dyrt. Der er ikke ret mange hoteller omkring San Simeon, og Oxnard ligger for tæt på Los Angeles. Pismo Beach derimod ligger ret perfekt, både i forhold til Hearst Castle og Solvang. Men Santa Barbara kan også bruges, men min personlige favorit er Pismo Beach, der også har en fin gammel træmole og et hyggeligt område ned ved stranden. Og I kan sagtens nå at køre hele vejen fra Pismo Beach og ned til San Diego. Men prøv at undgå myldretidstrafikken i Los Angeles mellem kl. 15 og 18, og vent med at køre gennem Los Angeles ad motorvejen indtil efter kl. 18 – selvom I kommer lidt sent frem til San Diego. Fortsat god rejseplanlægning!

   • Tusind tak. Vi vil helt klart tage første stop i Monterrey og se nærmere på Pismo Beach. Ja vi har efterhånden styr på ruten, L.A., Williams, Grand Canyon, Kingman, Las Vegas, Death Valley, Yosemite, San Francisco, Monterey, sikkert Pismo Beach, San Diego. Det bliver vores første tur til USA , så det er spændende og svært at begrænse, hvad vi vil opleve, der er så meget………