Den interkontinentale oplevelse med SAS har fået et markant løft opad med den nye kabineindretning i SAS’ nye langdistance fly. Jeg testede SAS’ langdistance produkt på deres nye rute til Los Angeles fra Stockholm i slutningen af april 2016, og opsummerer her min oplevelse med SAS på ud- og hjemturen på SAS Go.
Fin oplevelse på SAS Go
På ruten mellem Stockholm og Los Angeles er det et af SAS’ helt nye Airbus 330-300 maskiner, der står for betjeningen af ruten, hvilket betyder med, at jeg fik lejlighed til at prøve SAS’ nye kabineindretning. De nye sæder og det nye interiør er direkte lækkert at se på med sine moderne tidløse grå farver, kombineret med moderne LED-belysning i kabinen, der kan skrues på efter behov.
På SAS Go, økonomiklassen, er der nu strømstik mellem sæderne, så man kan oplade sin mobiltelefon på vej til fx USA, og in-flight underholdnings systemet har fået et markant løft med et betydeligt større udbud af bl.a. film end hidtil – selvom det stadig er mig en gåde, at man ikke kan lave et bredere udvalg af musik til turen. Der var stort set ikke noget musik i P4-segmentet i SAS’ musikudbud. Det kan ikke være så svært. Men fint udbud af spil og anden underholdning. Det er også en fin detalje, at man kan løfte armlænet ud mod gangen på SAS Go – hvis man ellers finder frem til den lille knap, som sidder inde i et hul på undersiden af armlænet.
På minus siden tæller, at man på SAS Go ikke bliver tilbudt en øl eller vin til sin hovedret. Det er noget pauvert på en oversøisk flyvning, især når de fleste andre ruteflyselskaber, som SAS plejer at sammenligne sig med, tilbyder en øl eller en mini vinflaske til hovedretten på oversøiske flyvninger. Selvom jeg godt ved, at SAS har fjernet den gratis øl og vin på økonomiklasse for at tydeliggøre forskellen på SAS Go og SAS Plus produktet – der i øvrigt også så ganske fint ud i den nye kabine fra min plads på SAS Go.
Til gengæld er det smart, at man kan betale med sine optjente Eurobonus point direkte i flyet for den øl eller vin, man så selv må betale for, når man sidder på SAS Go.
Kedelig SAS sikkerhedsvideo
SAS kunne dog godt lære lidt af nogle af de andre flyselskabers sikkerhedsvideoer: Den sikkerhedsvideo jeg blev præsenteret for ombord på SAS’ Airbus 330-300 maskine, var direkte kedelig. Computeranimerede figurer er altså mildt sagt ikke særligt indbydende at kigge på – slet ikke når de skal formidle et i forvejen kedeligt emne. Selvom jeg godt ved, at SAS skal ramme en både dansk, svensk og norsk humor, så må det trods alt kunne lykkes at få list mere glimt i øjet end den mere ferske sikkerhedsvideo, jeg så ombord.
Lad os få nogle mennesker af kød og blod i sikkerhedsvideoerne – gerne tilsat lidt nordisk humor. Når selv Delta Air Lines fra USA kan finde ud af at lave sjove sikkerhedsvideoer, bør SAS også kunne, uden det går ud over budskabet.
Nemt flyskifte i Stockholm Arlanda
Jeg testede SAS på den nye langdistancerute fra Stockholm til Los Angeles, og Arlanda lufthavnen nord for Stockholm er ganske nem at skift fly i. De internationale afgange i Arlanda afgår fra 1. sal i Terminal 5, hvor gates alle hedder noget med F. Desuden slipper man for et ekstra sikkerhedstjek, når man først er blevet tjekket i København. Det tæller alt sammen på plussiden.
Til gengæld er det en lang tur fra Stockholm til Los Angeles med 11 timers flyvning. Her kan man godt mærke, at man fløjet lidt østpå, inden turen går vestover.
SAS kan altså godt være det nye oversøiske produkt bekendt, der trods visse skønhedsfejl fungerer markant bedre end inden SAS’ langdistancefly fik nye kabiner. Eller som i tilfældet Stockholm-Los Angeles: Helt nye langdistancefly.
Find flybilletter med SAS og læs mere på www.sas.dk
Af Henrik Lange, Highways-USA.com
Læg en kommentar