På trods af at Bryce Canyon er en af de mest populære nationalparker i USA, vrimler det ikke ligefrem med overnatningsmuligheder. Vi er trods alt ud i den mere øde del af Utah, så man skal ikke sætte næsen op efter masser af valgmuligheder, når det gælder overnatning.

Overnatning tæt ved indgangen til Bryce Canyon
”Bryce Canyon City” er en relativt ny by, der er skudt op ved indkørslen til Bryce Canyon, og byen eksisterer udelukkende for at servicere de mange turister, som hvert år lægger vejen forbi nationalparken.

Der ligger tre-fire hoteller i servicebyen, og det bedste (og dyreste) af disse hoteller er Bryce Canyon Grand Hotel, som er forholdsvis nyt. Hotellet er en del af Best Western kæden og har tilføjelsen Plus, der markerer, at hotellet er et niveau over de ”normale” Best Western hoteller. Bryce Canyon Grand Hotel har 164 værelser, der alle har en fornuftig størrelse, og så har hotellet også en lækker pool og spa, som bliver fremhævet i flere anmeldelser fra brugerne på Hotels.com

Ruby’s Inn er det klassiske hotel ved Bryce Canyon, et godt solidt mellemklasse hotel, som også er en del Best Western kæden. Niveauet (og prisen) er således lige et trin under Bryce Canyon Grand Hotel.

Ruby’s Inn er det største hotel ved Bryce Canyon. Ruby’s Inn har fx swimmingpool – både indendørs og udendørs. Det er dog især placeringen kun fem minutters kørsel fra indgangen til Bryce Canyon National Park, der gør Ruby’s Inn til et nemt valg, når I besøger Bryce Canyon – hvilket også fremgår af flere brugeranmeldelser på Hotels.com

Bryce View Lodge er endnu en mulighed for overnatning i servicebyen ”Bryce Canyon City”. Et enkelt hotel med motelstandard med en rigtig fin placering kun et par minutters kørsel fra indgangen til Bryce Canyon. Til gengæld er standarden på Bryce View Lodge jævn, at dømme efter de svingende brugeranmeldelser. Udsigten i hotellets navn refererer i øvrigt ikke til udsigten fra hotellets værelser.

Bemærk i øvrigt, at alle tre ovennævnte hoteller i Bryce Canyon City drives af samme familie, Derfor er der ikke den store konkurrence mellem hotellerne – hvilket også afspejler sig i værelsesprisen, især om sommeren.

Endelig er der Bryce Canyon Resort, som ligger oppe ved Utah’s Highway 12, hvor vejen ind til Bryce Canyon drejer fra. Resort er dog nok en mindre overdrivelse: Bryce Canyon Resort er et hotel med motelstandard med rimelige priser og en god placering, nogle få minutters kørsel fra Bryce Canyon. Stedet har en udendørs pool, og som en lille ekstra sjov ting har man bygget en lille wild west by i baghaven.

Overnatning i Tropic og Cannonville
Den nærmeste ”rigtige” by i nærheden af Bryce Canyon, er den lille by Tropic øst for Bryce Canyon, som ligger 15 minutters kørsel fra nationalparken. Her finder du en håndfuld overnatningssteder, der bl.a. omfatter Bryce Canyon Inn, som tilbyder nyere små træhuse i rustik motelstil – men med fine faciliteter, at dømme efter de amerikanske brugeranmeldelser. Bryce Canyon Inn er ikke det billigste sted i byen, men et af de hyggeligste, ifølge de overnattende gæster.

En anden mulighed i Tropic i mere klassisk motelstil er Bryce Pioneer Village, et mere klassisk motel i en lang aflang bygning uden de store krumspring.

Endnu en valgmulighed i samme kategori er det 64 værelser store Red Ledges Inn, som er den del af motelkæden Americas Best Value Inn. Enkel overnatning i den billige ende af skalaen.

Endelig er der også mulighed for at overnatte i rustikke træhytter i skovhuggerstil i Bryce Country Cabins, hvor hver hytte indeholder to store værelser (to selvstændige lejemål) med bad og toilet. Nogle af hytter er udstyret med køkken, hvis man har planer om at overnatte flere dage ved Bryce Canyon. De små træhuse er alle af nyere dato, og får fine anmeldelser af brugerne på bl.a. Hotels.com

Byen Cannonville ligger yderligere nogle få miles længere østpå på Utah’s Highway 12, hvor man finder det lille motel Grand Starcase Inn med 26 værelser, som får ganske pæne anmeldelser af brugerne – bl.a. for en morgenmad over gennemsnittet. Har man planer om også at lægge vejen forbi Utah’s statspark Kodachrome Basin State Park, ligger den kun 10 minutters kørsel fra Cannonville.

Det er også i Cannonville, at Kampgrounds of America har deres fine campingplads ved Bryce Canyon, hvis man er i motorhomes. Jeg har selv boet på den.

The Lodge at Bryce Canyon inde i selve nationalparken
I 1925 slog The Lodge at Bryce Canyon dørene op for første gang, og den gamle historiske lodge er den eneste mulighed for at overnatte inde i selve nationalparken. Hovedbygningen er i øvrigt tegnet af Gilbert Standley Underwood, som også tegnede Old Faithful Lodge i Yellowstone og The Awahee Hotel i Yosemite. Så The Lodge at Bryce Canyon er altså en af de første nationalpark lodges i USA.

Man overnatter dog ikke i den gamle hovedbygning fra 1925 – med mindre man booker en af de tre suiter. De i alt 114 værelser på The Lodge at Bryce Canyon findes bl.a. i form af rustikke western hytter, udstyret med badeværelse og sågar eget ildsted. Der er dog også opført nogle nyere hotelværelser i form af et par to etagers bygninger ikke langt fra Sunrise og Sunset Point inde i selve nationalparken med ”almindelige” hotelværelser, stadig i rustik stil.

Uanset hvilket værelse man vælger, er der ikke tv, internet eller aircondition på værelserne. Der er dog installeret fans – ”luftpropeller” i loftet – så luften cirkulerer om sommeren. Der er wifi i hovedbygningen. The Lodge at Bryce Canyon er altså en autentisk naturoplevelse, hvor en del af konceptet handler om at sætte tempoet ned og ”trække stikket ud”. The Lodge at Bryce Canyon er kun åben fra april til november.

Overnatning på The Lodge at Bryce Canyon skal bestilles i rigtig god tid i forvejen – især hvis vi taler i højsæsonen. Til gengæld bor man jo så inde i selve parken. Som en sidegevinst kan gæster på The Lodge at Bryce Canyon se frem til at nyde en fantastisk stjernehimmel når mørket falder på, hvis det er klart vejr. Det skyldes, at Bryce Canyon ligger så langt væk fra større byer, at der ikke er nogen lysforurening ude i parken.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I vælger at booke overnatning ved fx Bryce Canyon via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.