Det er ikke pladsmangel, man lider af i Denver, Colorado. Denver spreder sig ud over et enormt område, og et godt eksempel er Denver International Airport, som ligger cirka 35 kilometer øst for byen ude på den åbne prærie med masser af plads til alle sider.

Af samme grund kan I finde overnatning spredt rundt om i store dele af Denver området. Så jeres valg af overnatning i Denver handler om, hvad I har af planer i forhold til byen: Om I vil ind at kigge nærmere på Denver Downtown og fx bruge en dag eller to i byen – eller om I bare skal have en nem og hurtig overnatning, inden I begynder jeres tur rundt i Rocky Mountains.

Hoteller og overnatning i Denver, Colorado
Hoteller ved Denver International Airport

Hoteller omkring Denver Airport
Denver har flere lufthavnshoteller. Men hovedparten af disse hoteller ligger ikke umiddelbart i nærheden af Denver Airport, men ved forstaden Aurora cirka 20 minutters kørsel fra selve lufthavnen. Det eneste rigtige lufthavnshotel i selve lufthavnen, er det store luksushotel Westin, som ligger bygget sammen med selve lufthavnsterminalen.

Denver har flere lufthavnshoteller. Men hovedparten af disse hoteller ligger faktisk ikke umiddelbart i nærheden af Denver Airport, men ved forstaden Aurora cirka 15-20 minutters kørsel fra selve lufthavnen. Det eneste rigtige lufthavnshotel i selve lufthavnen, er det store luksushotel Westin, som ligger bygget sammen med selve lufthavnsterminalen.

Ved forstaden Aurora langs Tower Road ligger en enklave af kædehoteller, der bl.a. omfatter AmericInn Denver Airport, Courtyard by Marriott Denver Airport, Days Inn & Suites Denver Airport, Holiday Inn Hotel Denver Airport, La Quinta Inn & Suites Denver Airport m.fl.

Ved lokaliteten Gateway Park ligger der yderligere en stribe forskellige hoteller, der bl.a. inkluderer Marriott Airport Hotel, som jeg selv har boet. Hertil kommer hoteller som ALoft Denver Airport, Econo Lodge Denver Airport, Hampton Inn & Suites Denver Airport, Hilton Garden Inn Denver Airport, Residence Inn Denver Airport by Marriott, m.fl.

Disse hoteller hedder alle noget med ”Airport” – selvom de altså ikke ligger i umiddelbar nærhed af Denver International Airport. De fleste af disse hoteller tilbyder gratis transport til og fra lufthavnen p.g.a. den fysiske afstand ud til lufthavnen.

Hoteller i Denver Downtown
Denver er en stor konference by med tilhørende konferencecenter, og med det følger hele striben af de anerkendte hotelkæder som Hilton, Hyatt og Sheraton, men også knapt så business profilerede hoteller som fx AloftEmbassy Suites og Holiday Inn Express. Da Denver Downtown begrænser sig til et relativt overskueligt område, vil I i de fleste tilfælde komme til at bo i gåafstand af bl.a. shopping gaden 16th Street og Denvers hovedbanegård, Union Station.

Selv har jeg boet på det hyggelige hotel The Curtis by Hilton på netop Curtis Street i Denver med kun fem minutters gåafstand op til 16th Street og ligeledes fem minutters gang til det historiske Larimar Street og Larimar Square midt i Denver. Der findes naturligvis stribevis af andre hoteller, så det er bare at vælge. Men hold lige øje med, at afstanden til 16th Street og Union Station er rimelig.

Hoteller langs Colfax Avenue
Hvis I har afhentet jeres udlejningsbil i lufthavnen ved ankomsten til Denver og gerne vil undgå at betale for parkering i Denver Downtown, kan I overveje at booke et af de hoteller, som ligger langs Colfax Avenue, den gamle øst-vest gående hovedvej ind gennem Denver. Langs Colfax Avenue lige øst for Denver Downtown finder I enkelte klassiske moteller og et par midprice hoteller, Ramada Denver Downtown og Days Inn Denver Downtown

Hvis i vil være på den sikre side i Denver, så book jeres overnatning på forhånd. Men I kan også tage chancen og køre ind fra gaden – med risiko for, at udvalget af værelser er begrænset.

Alternativ overnatning på hostel i Denver
Denver har også et par hostels, hvis I rejser på lavbudget – eller bare har lyst til en alternativ overnatning i et ungt og vibrerende miljø. Hostel Fish på 20th Street cirka 10-15 minutters gang fra 16 th Street er blevet kåret til et af de bedste hostels i USA af flere amerikanske medier.

Jeg har selv testet Hostel Fish, da jeg senest var i Denver (maj 2018), og det var en super oplevelse. Lækker indretning med kant og humor og veloplagte værter. Som en lille ekstra sjov detalje, så ligger Hostel Fish i samme bygning, som en af de mest vibrerende natklubber i byen, Ofelias. I behøver dog ikke frygte for natteroen, for der er lydisoleret. Og jeg overnattede faktisk lige oven over klubben på en fredag nat, uden at få forstyrret min nattesøvn.

Hostel Fish ligger tæt ved krydset 20th Avenue og Larimar Street, og denne nordlige del af Larimar Street hører også til en af de sjove og vibrerende dele af Denver. Så hvis I gerne vil i nærkontakt med den lidt mere alternative del af Denver, er Hostel Fish et godt valg.

Hoteller i Denver Downtown
Hoteller ved Denver International Airport

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I vælger at booke moteller og hoteller i Denver via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.