Kreditkort i USA: Hvilke kreditkort er bedst

Amerikanerne er vilde med plastickort. Et internationalt kreditkort er derfor et absolut “must”, når I rejser til USA eller Canada. I mange sammenhænge er et kreditkort nærmest et krav, fx hvis I skal leje bil eller booke et hotelværelse. Kreditkortet fungerer som udlejningsfirmaets eller hotellets sikkerhed. Biludlejningsfirmaerne spærrer et beløb på jeres kreditkort svarende til depositumet. Det samme gælder for hotellerne, der bruger jeres kreditkort som sikkerhed for betaling af eventuelle ekstra ydelser – uden dog at hæve penge på kortet, før I checker ud igen.

Hav mere end et kreditkort med til USA
I kan med andre ord ikke undvære et kreditkort i USA. Og det er en god ide at have mere end ét kreditkort med, så I har et ekstra kort i baghånden, hvis det eneste pludseligt giver problemer.

Jeg har bl.a. oplevet at få bøvl med magnetstriben på mit VISA/ Dankort i USA. Ved den lejlighed var det rart, at jeg havde et ekstra kreditkort i baghånden. Det er dog ikke helt lige meget, hvilke kreditkort I vælger at tage med til USA.

Her er en liste over de mest anvendte plastickort i USA og Canada:

Visa/ Visa Dankort
De fleste danskere har et Visa Dankort, og Visa kan bruges overalt i USA. Det kombinerede Visa/ Dankort er imidlertid ikke et “rigtigt” kreditkort, men fungerer i stedet som et internationalt hævekort, hvor transaktionerne efter et par dage hæves på kontoen i dit danske pengeinstitut.

Vær opmærksom på, at I på Visa Dankortet maksimum kan hæve op til 2.000 kr. i kontanter om dagen og 25.000 kr. inden for 30 dage – en grænse, der godt kan snyde, når I er ude på længere rejser som fx i USA. Bemærk at hævegrænsen på de 25.000 kr. inden for en måned også gælder, selvom I har flere penge stående på jeres tilknyttede bankkonto. Grænsen er indført af sikkerhedshensyn, så stjålne kreditkort ikke kan misbruges i ekstrem grad.

Det er dog normalt muligt at få flyttet kreditgrænsen, hvis I kontakter jeres pengeinstitut og i øvrigt har dækning på kontoen. Således måtte flere banker flytte kreditgrænsen i 2010, da den islandske vulkan Eyjafjallajökull fik mange danskere til at strande i USA, hvilket betød uforudsete udgifter for mange og forlængede ophold i USA, da flytrafikken mellem Nordamerika og Europa blev indstillet.

MasterCard
MasterCard åbner næsten alle døre i USA. Kortet er i de fleste tilfælde et rigtigt kreditkort, hvor forbruget på kortet først hæves op til 45 dage efter købet. Der findes flere måder at få et MasterCard på, bl.a. tilbyder FDM sine medlemmer, at de kan få tilknyttet et MasterCard til deres medlemsskab, så medlemskortet bliver et kombineret FDM- og MasterCard. I nogle tilfælde er FDM’s rabatter ligefrem betinget af, at man har et FDM MasterCard.

FDB har nu også åbnet mulighed for at få et kombineret FDB medlemskort og et tilhørende MasterCard, og det samme gælder SAS, hvor I kan få tilknyttet et MasterCard til jeres EuroBonus medlemsskab, så SAS EuroBonus kortet også bliver et MasterCard.

American Express
Navnet giver næsten svaret: American Express er på hjemmebanen i USA et yderst effektivt kreditkort, der kan bruges som betaling rigtigt mange steder.

Indtil 2011 kunne kunder i Danske Bank få udstedt det klassiske kreditkort med det velkendte grønne logo. Men det samarbejde er ophørt, så nu skal man ansøge om et American Express direkte hos American Express Danmark. Ud over selve kreditkortet, tilbyder American Express også en række rejse- og bagageforsikringer. Her er det dog i de fleste tilfælde et krav, at rejsen/ flybilletten er betalt med selve kortet. American Express er mest oplagt til firmakunder.

Diners Club
Diners var tidligere ikke særligt udbredt i USA. Men i 2006 indgik Diners Club en aftale med MasterCard, og i dag er Diners-kortet udstyret med et MasterCard-logo. Det betyder i praksis, at I som udgangspunkt kan betale med Diners de steder i USA og Canada, der også modtager MasterCard.

Jeg kan dog ikke anbefale, at I “kun” tager jeres Diners kort med til USA. Som udgangspunkt bør I altid have mindst to kreditkort med, så I har et reservekort i baghånden, hvis det ene kort pludselig ikke kan benyttes.

Eurocard
Som navnet antyder, er Eurocard et kreditkort, der har sine rødder i Europa, og Eurocard er ikke særlig kendt i USA. Eurocard er dog i realiteten et MasterCard på lige fod med Dines Club kortet, og det kan derfor benyttes som betalingsmiddel nøjagtigt de samme steder, som modtager MasterCard.

Men ligesom med Diners – og alle de øvrige kreditkort for den sags skyld – kan jeg ikke anbefale, at I kun satser på jeres Eurocard i USA. I bør også have et andet kreditkort med som supplement.

Andre kreditkort
Der findes et væld af andre betalingskort, og her må I forhøre jer hos jeres lokale udbyder, hvilken udbredelse de enkelte kreditkort har i USA. Sørg dog under alle omstændigheder for, at have mere end et kreditkort med på rejsen.

Pengeautomater i USA og Canada
På næsten hvert gadehjørne, i alle butikscentre og i større supermarkeder finder I pengeautomater eller ATM’s, som amerikanerne kalder dem – en forkortelse for Automatic Teller Machine. En ATM er dog ingen garanti for, at jeres kreditkort accepteres, og at I dermed kan fingre i nogle kolde kontanter. Det afhænger af hvilke samarbejdspartene jeres bank eller kreditkortudbyder har i USA.

Bemærk også, at det ikke er muligt at hæve over beløbet i butikker, som der er tradition for herhjemme. I kan kun hæve det beløb på jeres kreditkort, som I har købt varer for i butikken.

Vær opmærksom på, at I betaler et gebyr, hver gang I foretager en kontanthævning – typisk 30 til 50 kroner pr. hævning. Undgå derfor at hæve småbeløb, og hæv i stedet et lidt større kontantbeløb. De amerikanske banker lægger også et gebyr over i det udbetalte beløb – fx to dollars pr. kontanthævning i en pengeautomat.

Betalinger med kreditkort i USA
Selvom de internationale kreditkort åbner mange døre i USA, har de også deres begrænsninger. Mange mindre butikker, kiosker og tankstationer modtager ikke betaling med internationale kreditkort. Også selvom butikken måske skilter med de kendte kreditkort-logoer ved indgangen – logoerne er måske bare til pynt.

I andre tilfælde illustrerer logoerne kun, at butikken modtager de pågældende kreditkort udstedt af amerikanske banker og kortudbydere, men ikke nødvendigvis internationalt udstedte kreditkort. Så et MasterCard-logo er ingen garanti for, at I kan betale med et dansk udstedt MasterCard – selvom det normalt vil være tilfældet.

Samme problem kan opleves på tankstationer. Selvom kreditkort logoerne optræder ved betalings automaten ude ved pumpen, er det ingen garanti for, at I rent faktisk kan betale med jeres kreditkort direkte ved pumpen. Typisk accepterer lavprisselskaberne ikke betaling med internationale kreditkort ud ved standeren – og i nogle tilfælde heller ikke i butikken. Til gengæld kan I i de fleste tilfælde betale med kreditkort hos de store benzinkæder som Chevron, Exxon, Shell, etc. hvor prisen pr. gallon benzin til gengæld er nogle cent højere end hos lavprisselskaberne.

Det korte af det lange er, at I altid bør have nogle kontanter/ mønter på jer til betaling af småbeløb. Apropos betaling med kreditkort på tankstationer: Læs mere om tankning i USA, herunder indtastning af ZIP-codes på selvbetjenings tankstationer i USA

“Credit or Debit?”
Når I vil betale med kreditkort i amerikanske butikker og supermarkeder, vil I nogen gange opleve at blive spurgt om, om der er tale om et “Credit” eller et “Debit” kort. Her er svaret for langt de fleste danske turister “Credit”.

Et “Debit”-kort svarer til et almindeligt bankhævekort. Men de for danske turister i USA er det kreditkort-delen, der bruges til betaling. Eller sagt på en anden måde: Når I betaler med jeres Visa Dankort i Danmark, er det et almindeligt hævekort – og dermed et “Debit” kort. Men når I betaler med jeres Visa Dankort i USA er det et “Credit” kreditkort.

Sikkerhed og kreditkort
Ud over de velkendte regler for opbevaring af pinkoder langt væk fra selve kreditkortet og brug af pinkodehusker, bør I også have styr på, hvilket nummer I ringer til, hvis uheldet er ude, og jeres kreditkort skal spærres.

Bankerne og kreditkortudbyderne har ret kontante regler for, hvor meget man selv hæfter for, hvis I ikke straks får spærret kortet, hvis I opdager, at I har mistet jeres kort. Husk også at være diskret, når I indtaster pinkoder i det offentlige rum. Forsøg også at undgå at overlade jeres kreditkort ude af syne til andre i en betalings situation, når I betaler med kortet i udlandet. Det kan ikke altid lade sig gøre i praksis. Men efterlad så vidt muligt ikke jeres kreditkort ude af syne, med mindre der ikke er andre muligheder.

Misbrug af kreditkort efter hjemkomst
I sjældne tilfælde kan I også opleve, at jeres kreditkort pludselig bliver misbrugt lang tid efter, at I er kommet hjem. Pludselig kan der dukke ukendte transaktioner op på jeres konto med det tilknyttede kreditkort. Det har undertegnede selv prøvet. Sådanne “mistænkelige” transaktioner er noget, bankerne naturligvis overvåger. Og i nogle tilfælde spærrer banken jeres kreditkort, allerede inden transaktionerne er trukket fra kontoen.

I mit tilfælde har nogle altså “scannet” informationerne fra mit kreditkort – sandsynligvis i forbindelse med, at jeg har foretaget en betaling i USA. Halvanden måned senere – lang tid efter jeg er kommet hjem – bliver der så pludselig foretaget mistænkelige betalinger i US dollars med kortet – noget som Nets og i mit tilfældet Danske Bank dog opdager og spærrer kortet, inden transaktionerne trækkes fra min konto.

Men for at gardere mig mod, at banken spærrer kortet en anden gang – når jeg fx næste gang er i USA og bruger kortet derovre, hvor der ikke er tale om misbrug – ringer jeg altid ind til min bank to dage før afrejse og giver dem en såkaldt “rejsevarsling”. Dermed ved banken, at jeg altså er i USA i en bestemt periode, og at de derfor ikke skal undre sig over, at der bliver trukket beløb i US dollars fra kontoen over en bestemt periode – eller i værste fald spærre kortet i den tro, at der er tale om misbrug. Den løsning kan andre naturligvis også overveje.

Informationerne på denne side er senest opdateret den 3. juni 2016.

Læs også:
Kontanter og drikkepenge i USA
Rabatter i USA og rabatpakker i storbyer

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

17 svar til “Kreditkort i USA: Hvilke kreditkort er bedst”

 1. Cirka otte måneder efter hjemkomst fra USA er mit Visa kort i går blevet spærret p.g.a. forsøg på misbrug i USA. Vi har rejst meget, men heldigvis aldrig før oplevet dette. Jeg passer altid godt på mine kort, men nogen gange (bl.a. på restauranter) tager de jo kortet med sig, så hvordan pokker undgår man misbrug? Denne gang spærrede banken mit kort (sikkert fordi der ikke var dækning for beløbet), men ellers kan de jo ikke vide, om det er mig selv, der bruger det. Andre der har oplevet misbrug eller forsøg på det?

  • Jeg har selv oplevet det samme for nogle år siden, hvor der gik cirka et halvt år, og så blev mit kort pludselig misbrugt på nogle tankstationer i Indiana. Dit kort har sandsynligvis fået kopieret magnetstriben – enten på en tankstation eller et andet sted, hvor du har brugt det. Så det er ikke sikkert, at det er sket på en restaurant. Misbruget opdages normalt af NETS, der så spærrer kortet ved “mistænkelig” brug. Det kan typisk være, når kortet bliver benyttet til store kontant hævninger eller transaktioner/ tankninger for store beløb på fx tankstationer eller lignende. Det var tilfældet med mit kort. Og du kan jo ret nemt bevise, at du ikke er i USA, hvis du har brugt det samme kort eller andre hævekort til helt almindelige dagligdags transaktioner i fx Netto eller Fakta hjemme i Danmark. Hvordan mit kort er blevet kopieret, har jeg ingen anelse om. Men det hænder desværre en gang imellem. Men da du som kunde er helt uden skyld i misbruget, er der mig bekendt ikke nogen selvrisiko forbundet med en sådant misbrug. Men du skal naturligvis have et nyt kort som erstatning for det, der er blevet spærret. Jeg håber, at det giver dig lidt afklaring i forhold til din oplevelse.

 2. Jeg vil også gerne rose din artikel 🙂 Jeg er netop blevet opmærksom på, at vi ikke kan hente vores lejede bil i lufthavnen, fordi vi ikke har et rigtigt kreditkort, men kun et Visa Dankort… Så nu vil jeg lige høre dig, om du har erfaringer for, om man kan anvende sit Visa Dankort – altså det Visa Dankort, som ikke er rigtig kreditkort men debitkort i butikker o.l. i USA? Alternativt må vi jo hæve en maaaassse kontanter, inden vi tager afsted på mandag.

 3. Hej Henrik, fin artikel. Jeg rejser til USA i sommerferien i tre uger (juni/ juli). En bekendt sagde til mig, at jeg skulle se at få et nyt VisaDankort, da det udløber midt oktober i år. Er det sandt? Kortet udløber jo ikke i den periode, jeg er der. Mvh. Maiken

  • Jeg ringede faktisk lige til min egen bank, Danske Bank, og spurgte dem, hvordan man skulle forholde sig til kreditkort med en udløbsmåned, der ligger forholdvis tæt på. Jeg har selv et VisaDankort som udløber her i september, så spørgsmålet er også relevant for mig selv. Svaret var, at kreditkortet er gyldigt hele den måned frem til sidste dato i den pågældende udløbsmåned. Og det burde ikke give anledning til problemer, at udløbsmåneden nærmer sig. Det var også mit eget bud på et svar, så jeg ville ikke være nervøs ved at tage det pågældende kreditkort med på turen – lige som jeg har mit eget med, som altså udløber i september.

 4. Hej Henrik! Tak for en utroligt fin artikel! Kommer der ekstra gebyr på f.eks. et køb i Walmart, hvis der betales med Visa/ Dankort? Mvh. John

  • Tak for ros af min artikel. Angående gebyr med betaling af Visa/Dankort: Ja, der tilføjes mig bekendt et mindre transaktions gebyr, en procentdel af købets størrelse, men det er absolut i småtingsafdelingen, så det er ikke noget, jeg tænker på, når jeg betaler med mit Visa/Dankort i USA.

 5. Hej Henrik. Jeg vil lige høre, hvad du tænker, vi bør hæve af kontanter, inden vi skal afsted? Vi skal være væk i en måned. Vh Nadia

  • Jeg plejer at hæve 200 dollars i kontanter hjemmefra, inden jeg rejser til USA. Og så får jeg hovedparten af dem udbetalt i små sedler, så jeg har dollarsedler allerede i lufthavnen til drikkepenge – fx til chaufføren af den bus, der gratis kører mig over til biludlejnings terminalen, hvor jeg skal have udleveret min udlejningsbil. 200 dollars plejer at passe meget fint til mit forbrug af kontanter i løbet af fx 14 dage eller tre uger, da jeg næsten altid betaler med min kreditkort for fastfood, på restauranter, entre til museer, i supermarkeder, o.s.v. Så svaret afhænger naturligvis af jeres “betalingsvaner”. I kan jo altid hæve flere kontanter i ATM’s ved fx banker og i shoppingcentre i USA, ligesom der typisk er hæveautomater i fx Walmart. Så jeg ville nok “nøjes” med et par hundrede dollars i kontanter til at starte med. Men det er helt op til jer. Jeg håber, I kan bruge mit svar 🙂

 6. Hej Henrik. Vi tager snart afsted på roadtrip i Californien, og jeg læser at tankstationer ikke modtager kreditkort, er det alle typer tankstationer? Hilsen Rikke

  • Stort set alle tankstationer modtager kreditkort uden problemer. Den problematik, jeg omtaler oppe i teksten, vedrører brug af kreditkort ude ved selve pumpen. Her kan man i nogle tilfælde ikke betale med kreditkort ved selve standeren – men naturligvis inde i butikken. Og da langt de fleste tankstationer i USA er bemandede – i modsætning til i Danmark – så er det intet problem at betale med kreditkort inde i selve butikken. Som en krølle på halen kan jeg tilføje, at jeg faktisk her i Florida endnu ikke har fundet en tankstation, hvor jeg kunne betale direkte ved pumpen. Jeg har altså skulle ind i butikken, hvor jeg har kunne betale uden problemer. Rigtig god tur til USA 🙂

 7. Nu skal jeg lige være helt sikker: Kan man godt bruge et Mastercard Debit, hvor man ikke kan hæve over i USA? Også i butikker?

  • Jeg kender ikke lige de præcise regler for Mastercard Debit. Så vil du være helt sikker, må du lige kontakt din lokale bank eller kortudsteder. Men jeg kan faktisk godt komme i tvivl, for debit kort kræver vel, at der er dækning på kontoen. Jeg er ikke sikker på, at det kan bruges til betaling i butikker i fx USA, da det jo netop IKKE er et kreditkort. Kontakt din kortudsteder for en sikkerheds skyld. Jeg kender ikke betingelserne for debit kort. Hvis andre kender svaret, må de meget gerne smide en kommentar. Helle Ungermanns kommentar nedenfor relaterer sig mig bekendt til kontanthævninger i automater – ikke til brug af kortet i butikker.

 8. Man kan sagtens benytte de danske debit/electron kort på ligefod som et Visa/Dankort. Fordelen ved at medbringe et dansk debit/electron kort er, at man kan hæve langt mere dagligt end på andre kreditkort, forudsat at pengene er på ens konto, da man ikke kan hæve mere end indestående. Max dagligt forbrug er 30.000 kr. og 150.000 kr. pr. løbende måned. Bankerne udsteder netop også kortet til dem, der har brug for mange penge i udlandet.

  • Tak for dit bidrag, Helle. Det er rigtig god information, du kommer med der, for det er en rigtig snedig måde at have kontanter med til USA, hvis man af en eller anden grund har brug for at have adgang til mange kontanter i USA. Men det kræver naturligvis også, at man passer ekstra godt på kortet, da beløbsgrænserne er nogle helt andre end på Visa/Dankortet.

 9. Hej, kan man uden problemer bruge Visa-Electron og Mastercard-Electron i USA, vel og mærke når der er penge på?

  • Hej John, jeg kender ganske enkelt ikke svaret på dit spørgsmål. Her må du forhøre dig hos den pågældende udsteder af de to hævekort, og høre hvor udbredt brugen af disse kort er i fx USA og Canada. Jeg har kun kendskab til brugen af klassiske kreditkort i USA.