Den nordlige indgangsby til Yellowstone, Gardiner på U.S. 89, er den eneste by, der kan prale af at være serviceby til Yellowstone hele året rundt. Det er nemlig kun den nordlige indgang til Yellowstone, som holdes åben hele året rundt for bilturister. Så hvis I planlægger at besøge Yellowstone i vinterhalvåret, skal I ind i parken fra Gardiner, Montana. Samtidig er Gardiner en hyggelig og charmerende turistby, som har bevaret sin autentiske og rustikke wild west charme.

Hoteller og overnatning i Gardiner, Montana

Gardiner er en tidligere stationsby
Lige som West Yellowstone er Gardiner en tidligere stationsby, som delvist er vokset op omkring serviceringen af de turister, som ankom med tog til byen, for så at køre videre ind i parken med busser. Gardiner er dermed et produkt af jernbanens tidlige kolonisering af de store nationalparker i USA, længe før at turisterne begyndte at ankomme i biler.

Det store luksushotel Mammoth Hot Springs Hotel i den nordlige del af parken ved Mammoth Hot Springs er således opført af jernbaneselskabet Northern Pacific Railway som en del af pakken til turisterne i starten af 1900-tallet.

Overnatning i Gardiner, Montana
Gardiner er i modsætning til de øvrige servicebyer Cody, Jackson Hole og West Yellowstone i store træk sluppet for det helt store rykind af kædehoteller. Til gengæld ligger der et par lokalt drevne moteller i Gardiner, som kunne være oplagte overnatningsmuligheder, som fx Yellowstone Gateway InnAbsaroka LodgeYellowstone Big Rock Inn eller Ridgeline Inn. Hertil kommer kæder som Comfort Inn, Super 8 og Travelodge.

Hvis I vil have en alternativ overnatning, kan jeg anbefale North Yellowstone Hostel, som ligger 10 minutters kørsel nord for Gardiner ud til U.S. 89 (på venstre hånd, hvis I kommer sydfra). Men til trods for beliggenheden ud til hovedvejen U.S. 89 er et af de mest øde beliggende hostels, jeg nogen sinde har boet på (2018). Prisen er til gengæld yderst rimelig, faciliteterne er fine og stemningen superhyggelig. Så hvis I er til en alternativ overnatning, så tjek lige North Yellowstone Hostel.

Yellowstone floden deler byen
Yellowstone floden krydser ind i nationalparken ved Gardiner, og den ret store flod krydser tværs ind gennem byen, så Gardiner er populært sagt delt op i to – med en nordlig og en sydlig del af byen på hver sin side af floden. Det er dog blot med til at give byen noget af sin naturlige charme.

Ud over overnatningsmuligheder byder Gardiner også på en række hyggelige cafeer, restauranter og andre servicefunktioner rundt om i byen. Og så er det i øvrigt ved nordindgangen til Yellowstone lige uden for byen, at I finder den flotte gamle indgangsportal til Yellowstone National Park, opført i 1903 i forbindelse med, at jernbanen nåede helt frem til Gardiner. Fra byen blev folk kørt ind i parken i hestevogn gennem portalen, som præsident Theodore Roosevelt lagde grundstenen til.

Flere hoteller og overnatning i Gardiner

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I vælger at booke hoteller og overnatning i Gardiner nord for Yellowstone via Highways-USA.com  Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.