Springdale i Utah er den eneste oplagte by at overnatte i, når det gælder overnatning ved Zion National Park i Utah. Til gengæld er der en pæn mængde hoteller at vælge mellem, og de findes i mange forskellige klasser – flere af dem ligger i den lidt dyrere ende af skalaen. Til gengæld er placeringen perfekt, kun 5-10 minutters kørsel fra indgangen til Zion National Park.

Hoteller og overnatning i Springdale
Springdale i Utah ligger vest for Zion National Park med en stribe hoteller spredt ud langs byens lange hovedgade. Byen hører til blandt de mere mondæne i Utah og har bl.a. en stribe gallerier, restauranter og barer samt hoteller i forskellige prisklasser, flere af dem i den mere dyre ende af skalaen. Mange af hotellerne har lækre pool områder.

Springdale er det mest oplagte valg, når man vil overnatte i nærheden af Zion. Bor man på et af byens hoteller, slipper man for selv at køre ind i nationalparken, da man bare kan hoppe på den gratis parkbus, som samler folk op på udvalgte stoppesteder langs byens hovedgade. Man skifter så bus ved besøgscentret ved indkørslen til Zion, og tager den ”rigtige” parkbus ind i selve nationalparken.

Om aftenen kan man desuden se frem til en smuk solnedgang fra de fleste af hotellerne i Springdale og udsigt til de majestætiske røde klippeformationer, mens solen kaster sine sidste aftenstråler på klipperne.

Hotelkæder i Springdale
Nogle få af de store hotelkæder er repræsenteret i Springdale. Det gælder bl.a. Quality Inn, der har hele to hoteller i byen: Dels Quality Inn at Zion Park i den østlige ende af byen ganske tæt ved indkørslen til parken og Quality Inn & Suites Montclair i den vestlige ende af byen. Begge hoteller får pæne anmeldelser af brugerne på Hotels.com og hører hjemme i mellemklasse segmentet.

Holiday Inn Express har også et hotel i Springdale. Det får også roser med på vejen af de fleste brugere, ikke mindst for hotellets morgenmad. Der er også roser til La Quinta Inn, der har et nyere hotel placeret midt i Springdale i gåafstand fra byens butikker og med eget pool område. Hotellets morgenmad får også ros af brugerne på Hotels.com

Hampton Inn har også et hotel i Springdale, hvis man vil op i det rigtige hotelsegment, men så er prisen også lidt højere. Et lækkert hotel midt i Springdale med alt hvad et rigtigt hotel bør have af faciliteter – inklusiv egen restaurant, pool område, o.s.v.

Individuelle hoteller i Springdale
Hvis I er på jagt efter god motelstandard, kan I overveje Bumbleberry Inn, der ikke ligger langt fra indkørslen til parken. God solid motelstandard og et fint pool område ifølge brugeranmeldelserne på Hotels.com. Hotellet tager sig i øvrigt tid til at besvare kommentarer og eventuelle klager fra brugerne på Bumbleberry Inn, hvilket må garantere for en vis standard.

Er man i stemning til en overnatning med western tema, kan man overveje Pioneer Lodge, der som navnet antyder, byder på en mere rustik overnatning i western lignende omgivelser. En god solid moteloplevelse med eget pool område og udsigt til klippeformationerne – men til gengæld en lidt trang parkeringsplads, ifølge brugernes tilbagemeldinger.

I den mere eksklusive ende af skalaen blandt de individuelle hoteller i Springdale finder du bl.a. Driftwood Lodge, der får rigtigt pæne anmeldelser af brugerne – ikke mindst for hotellets store værelser. Et andet hotel i samme afdeling er Cliffrose Lodge & Gardens, der byder på store værelser med en forrygende udsigt – bl.a. til rådyr i baghaven – samt naturligvis pool område og spa, plus god morgenmad.

Alternativer i samme klasse kunne være fx Majestic View Lodge, der dog ligger i den sydvestlige ende af Springdale, lidt uden for gåafstand af byens butikker og gallerier. Inde i selve Springdale finder du også de to lækre hoteller Desert Pearl Inn og Flanigan’s Inn, der begge hører hjemme i luksusafdelingen.

Hvis du er parat til at droppe udsigten fra hotellet over de imponerende røde klipper, og heller ikke vil kunne hoppe direkte på parkbussen fra hotellet, så ligger byen Hurricane 35 kilometer vest for Zion National Park med en stribe moteller.

Yderligere 10 kilometer længere mod vest og 45 kilometer fra Zion ligger Saint George – eller bare St. George – tæt ved Interstate 15 med endnu flere moteller og hoteller. Øst for Zion National Park i retning mod Grand Canyon i Arizona ligger findes der overnatning ved byen Kanab 40 kilometer fra Zion National Park.

Er man i motorhome, findes der flere forskellige campingpladser ved Zion. Jeg har selv boet på Watchman Campground, som kan reserveres på forhånd. Den ligger ret lækkert tæt ved Virgin flodens strøm og med skyggende træer over nogle af pladserne.

Zion Lodge i selve Zion Canyon
Det eneste hotel inde i selve Zion National Park er Zion Lodge, som både tilbyder klassiske hotelværelser og suiter i en række lave to etagers bygninger samt mulighed for at overnatte i mere rustikke hytter. Der findes 40 såkaldte ”western cabins”, som hver især er udstyret med bad og toilet, egen patio samt eget ildsted med gaspejs. Der er aircondition i både hytter og på hotelværelserne.

Zion Lodge ligger inde i selve nationalparken. Man bor således i gåafstand fra parkens stier og natur, hvis man vælger at bo på Zion Lodge. Den oprindelige hovedbygning fra 1924 brændte desværre i 1966, men den nuværende hovedbygning er delvist ført tilbage til den oprindelige stil. Hytterne i nærheden af selve hovedbygningen er de originale fra 1927 og 1929.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I vælger at booke overnatning ved Zion National Park via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.