Hoteller og overnatning i Los Angeles

Når I skal vælge overnatning i Los Angeles, gælder det om at finde et hotel, der ligger nogenlunde fornuftigt i forhold til L.A.’s seværdigheder.

De fleste turister i Los Angeles skal opleve Hollywood og Universal Studios. Derfor skal I sigte efter det nordlige Los Angeles eller Santa Monica, så I bor i rimelig køreafstand fra Los Angeles’ filmseværdigheder, så I ikke bruger for meget tid på transport.

Hoteller i bydelen West Hollywood
Hoteller ved Disneyland i Anaheim (syd for Los Angeles)
Hoteller i Santa Monica tæt ved Stillehavskysten

Hoteller ved Los Angeles International Airport

Hoteller ved Hollywood Boulevard
Der ligger en hel stribe hoteller og moteller langs med Hollywood Boulevard – især koncentreret omkring krydset Hollywood og Highland, der er hjertet i Hollywood et stenkast fra bl.a. Dolby Theater, hvor Oscar uddelingen finder sted hvert år i slutningen af februar. Her kan I finde overnatning i mange forskellige prisklasser.

Skal det være solid motelstandard, har både Days Inn, Rodeway Inn, Quality Inn og Holiday Inn Express, hoteller i gå afstand fra Hollywood Boulevard og Walk of Fame med de berømte stjerner i fortorvet.

Efter mørkets frembrud kan enkelte sidegader til Hollywood Boulevard føles en anelse utrygge. Det gælder dog ikke selve Hollywood Boulevard, hvor det næsten altid vrimler med turister. Og man kan altså forholdsvis nemt finde prisbillig overnatning i området.

Jeg har selv boet på hostel/ vandrehjem ved tæt ved Hollywood Boulevard: USA Hostels har et vandrehjem tæt ved Hollywood Boulevard, der ligger i gå afstand fra Dolby Theater og stjernerne på Hollywood Boulevard.

Hoteller i West Hollywood
Bydelen West Hollywood ligger strategisk godt placeret mellem selve Hollywood mod øst og så Beverly Hills mod vest. Her kan I både finde en række hoteller langs Santa Monica Boulevard og langs den berømte Sunset Boulevard med sine store reklameskilte, restauranter, barer, natklubber. m.v.

Jeg har været i West Hollywood to gange inden for de seneste par år, både i 2018 og igen i 2019. Med afsæt i begge besøg har jeg skrevet en artikel udelukkende om hoteller og overnatning i West Hollywood

Hoteller ved Universal Studios
Der ligger to hoteller klods op og ned ad Universal Studios, så man bogstavelig talt kan på direkte over i parken. Det er dels Hilton Los Angeles Universal City og nabohotellet Sheraton Universal Hotel.

Hvis de to muligheder ligger uden for jeres økonomiske rækkevidde, ligger der også et par økonomi moteller ret tæt på Universal Studios. Men hvis I alligevel skal køre, kan I lige så godt tage et hotel i nærheden af Hollywood Boulevard og så køre de cirka 15 minutter, der er fra Hollywood Boulevard op til Universal Studios (afhængig af tidspunktet på dagen i forhold til trafik).

I kan også tage metroen: Den røde metrolinje i Los Angeles kører direkte mellem metrostationen ved Hollywood/ Highland og op til Universal/ Studio City stationen – med kun et stop.

Hoteller ved Disneyland i Anaheim
Disneyland og naboparken California Adventure ligger en times kørsel syd for selve Los Angeles. Skal I besøge Disneyland, giver det rigtig god mening at booke et hotel nede ved Disneyland i stedet for oppe i Los Angeles, så I slipper for at køre frem og tilbage.

Jeg brugte en uge i Anaheim i Californien i juni 2019 i forbindelse med en rejsemesse, og har skrevet en ny artikel om hoteller og overnatning nede ved Disneyland i Anaheim syd for Los Angeles.

Hoteller i Santa Monica
Santa Monica ligger cirka 8 miles/ 12 kilometer nord for Los Angeles International Airport (LAX) som alle internationale flyselskaber flyver til – inklusiv SAS fra Stockholm og Norwegian med deres direkte rute fra København. Desuden ligger Santa Monica i rimelig køreafstand fra Hollywood og Universal Studios, og derfor er bydelen ud til Stillehavet et godt udgangspunkt for jeres ophold i Los Angeles.

Der findes hoteller og moteller i alle prisklasser i Santa Monica, men som fingeregel kan man sige, at jo tættere på stranden I ønsker at bo desto dyrere bliver hotellerne. Der ligger en stribe luksuriøse hoteller i området tæt ved Santa Monica Pier, langs kystvejen Ocean Avenue og Downtown Santa Monica.

Er I på jagt efter lidt billigere overnatning, ligger der flere budgetmoteller langs Santa Monica Boulevard lidt væk fra kysten. Santa Monica Boulevard er i øvrigt identisk med den gamle Route 66, der slutter i netop Santa Monica. Det gælder bl.a. Days Inn Santa Monica og Holiday Inn Express.

I kan også søge ned mod Venice Beach, som ligger lige syd for Santa Monica, hvor der findes flere prisbillige moteller langs med Lincoln Boulevard, der er identisk med Californiens Highway 1.

Der ligger også flere hoteller ude i selve Venice Beach, både mere luksuriøse og billigere hoteller/ moteller. I skal dog være opmærksomme på, at Venice Beach kan være et lidt usikkert område at færdes i efter mørkets frembrud, mens der ikke er nogen problemer i dagtimerne, hvor det vrimler med turister.

Hvis man rejser på rygsækbudget, så overvej Santa Monica Hostel, som jeg selv har boet på. Det ligger perfekt midt i Santa Monica og i gåafstand fra Santa Monica Pier og andre seværdigheder i byen. Men det kræver, at man fx er klar til at sove på fællesværelse med op til syv andre personer af samme køn.

Hoteller ved Los Angeles International Airport
For at være på den sikre side i forhold til at nå jeres fly ud af Los Angeles – med L.A.’s intensive trafik i baghovedet – kan det være en god ide at tage den sidste overnatning i Californien på et lufthavnshotel ved LAX – Los Angeles International Airport.

Her findes der naturligvis også en stribe hoteller, der i øvrigt i nogle tilfælde tilbyder gratis transport fra hotellet over i lufthavnen – afhængig af prisklassen på hotellet. Alle de store hotelkæder – stort set uden undtagelse – har hoteller ved LAX. Det gælder bl.a. Super 8 Los Angeles LAX Airport, Travelodge LAX Los Angeles, Holiday Inn Los Angeles International Airport, Crowne Plaza Los Angeles International Airport, Hilton Los Angeles Airport, Marriott Los Angeles Airport, m.fl.

Hoteller i bydelen West Hollywood
Hoteller ved Disneyland i Anaheim (syd for Los Angeles)
Hoteller i Santa Monica tæt ved Stillehavskysten

Hoteller ved Los Angeles International Airport

Af Henrik Lange, Highways-USA.com
Denne artikel er senest opdateret i juli 2019, baseret på mit besøg i Los Angeles i juni 2019.

Jeg optjener provision, når I vælger at booke hoteller og overnatning i Los Angeles via Highways-USA.com Indtægterne bliver brugt til nye reportagerejser til USA, men også til nye investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning og jeres bookinger.

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

34 svar til “Hoteller og overnatning i Los Angeles”

 1. Kære Henrik. Så har jeg brug for din gode viden og råd igen 🙂 Vi vil gennem din side her booke hotel fra dag til dag, når vi rammer Californien i maj måned. Men når jeg er inde og tjekke de forskellige værelser på hotellerne, står der ofte: Værelse til 4 personer (med maks. 3 børn). Hvordan skal vi tolke dette? Er der plads til 2 voksne og 3 (mindre) børn eller hvordan? Håber du kan hjælpe mig videre. På forhånd mange tak for din store hjælp vi har haft med vores planlægning af vores tur… Christina & Co

  • Antallet af personer på hotelværelser er typisk dikteret af brandmyndighederne – sådan at forstå, at der kun må bo et bestemt antal personer på hvert værelse af sikkerheds hensyn. Derfor er jeg ret sikker på, at når der står 4 personer, så må der maks. bo 4 personer på værelset – og maksimalt tre børn (og en voksen). Fire børn må altså ikke bo alene på værelset. Det er umiddelbart sådan, at jeg læser “reglerne” – uden at jeg kan garantere, at det er den korrekte fortolkning. Jeg håber, I kan bruge mit svar. Og så i øvrigt sige mange tak for, at I benytter Highways-USA.com til at booke jeres hoteller undervejs. Det er der i øvrigt også mange andre, som gør – kan jeg se af de bookinger, som går igennem Hotels.com, som jeg optjener provision af. Rigtig god tur 🙂

 2. Hej Henrik, mange tak for en god og informativ hjemmeside. Min kæreste og jeg skal på tur fra San Francisco til L.A. og vil selvfølgelig gerne køre en del af turen via Highway 1. Vi har lejet bil i San Francisco Lufthavn, som vi har i syv dage indtil vi flyver fra L.A. Kan du anbefale nogle gode ture, ting at se på vejen, og måske allervigtigst, nogle gode, men også budetvenlige moteller? På forhånd tak, Lasse

  • Først og fremmest vil jeg naturligvis anbefale, at I køber min e-bog til Californiens Highway 1. Så har I med det samme et overblik over alle væsentlige oplevelser undervejs på Highway 1 ned langs Stillehavet fra San Francisco til Los Angeles. Jeg plejer at anbefale tre dage til turen med to overnatninger undervejs. Det bringer mig så frem til jeres andet spørgsmål: Overnatning langs Highway 1 er ikke specielt billigt, og mange af byerne undervejs er lidt dyrere at overnatte i. I kan dog fx overveje at tage en nat på Pigeon Point Hostel lige nord for Half Moon Bay syd for San Francisco. Et vandrehjem/ Hostel med rimelige priser lige på kysten med havudsigt ved Pigeon Point Lighthouse. Jeg har ikke selv testet det, men overvejer faktisk at prøve det på et tidspunkt. Ellers har byer som Santa Cruz og til dels Monterey også moteller, men rigtig billigt bliver det ikke. Længere sydpå kan I fx overveje byerne Pismo Beach eller Lompoc, som begge plejer at have nogle rimelige priser. Men alt det kan I læse mere om i min e-bog til Highway 1. Bemærk: Highway 1 er lukket p.t. mellem Big Sur og Hearst Castle p.g.a. jordskred, og jeg har ikke noget estimat på, hvornår vejen genåbner. Men det bliver nok først i løbet af april eller maj måned, da vintervejret har været ret hårdt ved Highway 1 denne vinter.

  • Jeg er helt enig i Henrik Langes kommentarer, men vil dog tilføje, at byerne Marina og Seaside (som kan betragtes som forstæder til Monterey) ofte er billigere at overnatte i end i selve Monterey. Desuden har vi god erfaring med overnatning i Morro Bay og – som Henrik også nævner – Lompoc. Lidt inde i landet har vi overnattet i byerne Paso Robles og Atascadero, som også var billigere end kystbyerne.

   • Tusind tak for feedback, Mona. De nævnte byer, du omtaler, giver rigtig god mening i forhold til priserne på overnatning. Det vil altid være dyrere at overnatte ved kysten end inde i landet 🙂

 3. Hej Henrik, tak for en super god hjemmeside. Jeg bruger den meget til at planlægge min tur til Californien. Mig og min kæreste har planer om at leje en Airbnb i L.A., og har kigget på et hus i området Inglewood. Men jeg har læst, at det godt kan være et hårdt og et banderelateret område. Kender du noget til området? Vi har lejet en bil, så det er ikke fordi vi kan gå rundt om natten og sådan. På forhold tak 🙂

  • Jeg kender ikke Inglewood specielt godt, og det er korrekt hvad Henrik Bottos skriver, at visse dele af Inglewood har et lidt blakket ry. Når det er sagt, så er Inglewood-bydelen i Los Angeles mig bekendt ret stor, så det er næppe hele bydelen, der er “farlig”. Jeg ville derfor tjekke adressen på det pågældende hus Google Maps, og lige se, hvor det præcist ligger henne. Måske også lige lave lidt research via Google Street View. Altså med andre ord bruge sin sunde fornuft og lige researche lidt på kvarteret. Og hvis det ellers ser tilforladeligt ud, så ville jeg ikke være så bekymret. Men svaret afhænger også af, hvilken “tærskel” man har i forhold til byer og bydele i USA. Jeg har boet på moteller i flere “eksotiske” bydele i amerikanske byer, og det generer mig ikke. Så det handler altså også om at kigge lidt på sig selv og vurdere, hvordan man selv har det større byer. Jeg er som udgangspunkt ikke nervøs for at færdes i amerikanske storbyer – og bruger min egen sunde fornuft, når jeg er afsted. Jeg håber, I kan bruge mit svar.

 4. Hej Henrik: Vi har fået et tilbud på indkvattering på Hilton ved Universal Studios i L.A. Mit spørgsmål er, om man har lyst til at bo der i fem nætter? Det ser ud på kortet som om, at der er langt til alting. Er der noget interessant i det område? Vi har lejet bil og kan køre. På forhånd tak. Vh Tina

  • Jeg har ikke boet ved Universal Studios i Los Angeles, men når jeg ser på kortet – og ud fra det, jeg kender til området – er hotellerne ved Universal mest målrettet gæster, der skal i Universal Studios. Alt andet skal man køre til. Når det er sagt, så ligger Universal rimelig tæt på Hollywood Boulevard og også i rimelig køreafstand fra fx Santa Monica, Venice Beach og Beverly Hills. Så I kan altså godt køre rundt til mange af de klassiske Hollywood attraktioner i L.A. Om fem nætter så måske er lige i overkanten, afhænger lidt af jeres planer. Jeg ville personligt nøjes med tre nætter, og så vælge noget overnatning nede i Anaheim, hvis I også har planer om fx Disneyland. Husk også, at myldretidstrafikken i L.A. er ret voldsom, så planlæg lige jeres kørsel lidt efter, at I ikke nødvendigvis begiver jer ud på fx U.S. 101 eller Interstate 5 lige i myldretiden mellem kl. 15 og 17 på hverdage.

 5. Tusind tak for meget inspirationsgivende hjemmeside. Den er flittigt blevet læst, da vi er i fuld gang med at planlægge vores tur til USA til sommer. Vi har lige et par supplerende spørgsmål. Vi skal have tre nætter i Los Angeles og er lidt i tvivl om, hvor det er bedst at bo oppe i den nordlige bydel? Vi har bl.a. Bydelen Glendale i spil – kender du denne? Vi skal primært se seværdigheder i den nordlige bydel. På vores vej fra Yosemite til San Fransisco har vi en overnatning. Vi havde regnet med at køre forbi Napa Valley, men kan ikke finde et ledigt hotel på Hotels.com. Vores overnatninger besværliggøres lidt af, at vi er en familie på fem personer. Kender du et godt et godt sted/ seværdighed/ by til overnatningen? Vi har først afrejse kl. 19 dagen efter fra San Francisco. Mvh Hanne

  • Mange tak for jeres ros af Highways-USA. Glendale bydelen i Los Angeles kender jeg ikke specifikt, men den ligger fint i forhold til mange af de seværdigheder og attraktioner, man typisk har på programmet i Los Angeles, så jeg synes, det lyder som et fint valg. Jeg har ikke hørt noget dårligt om Glendale, hvis det er det, I tænker på. Så er der overnatningen fra Yosemite retur til San Francisco via Napa Valley. Nu har jeg faktisk aldrig besøgt Napa Valley – eller området nordøst for San Francisco op mod Sacramento, som jeg heller ikke har besøgt, så der er jeg lidt på udebane. Men hvis jeg skal komme med et forslag, ville jeg nok sigte efter Sacramento, hvor der burde være et pænt udvalg af hoteller. Desuden kan I tage motorvejen direkte fra Sacramento til lufthavnen syd for San Francisco dagen efter. Så jeg ville nok droppe Napa Valley og i stedet vælge Sacramento i jeres tilfælde. Og som I selv skriver: Ja, det er nemmere at være fire personer, når det gælder overnatning end fem, da mange hoteller ikke har “store” værelser til fem eller seks personer. God tur under alle omstændigheder.

  • Med hensyn til overnatning i forbindelse med besøg i Napa Valley, så har vi et par gange brugt Holiday Inn i American Canyon. Derfra er der cirka 60 miles (2 timer) kørsel til San Francisco internationale lufthavn. Fra Yosemite til American Canyon er der cirka 4 timers kørsel (190 miles). Fra American Canyon til Calistoga med Old Faithfull Geyser er der 36 miles kørsel i Napa Valley. Dejlig tur med mange vingårde undervejs. Husk også at aflægge byen Sonoma et besøg. Der er under 20 miles dertil, og det er en hyggelig by med en dejlig gåtur rundt om torvet i byen. Hav en rigtig god tur.

 6. Vi planlægger en “lille” tur til Las Vegas og Loa Angeles i sommeren 2016. Vi vil flyve til Las Vegas og være der nogle dage og så leje en bil og køre til Los Angeles. Vi vil se de “kendte” steder i L.A. og så i Disneyland, da vi har en søn på 7 år. Hvor er det bedst at bo til rimelige penge? Og hvilket område er bedst at bo i, når vi vil se de ting? Ved du, hvornår det er bedst at købe flybilletter? Er det for tidligt at købe billetter nu, hvor der er lidt under et år til vi skal afsted (juli 2016)?

  • I forhold til overnatning, så vil jeg dele jeres ophold i Los Angeles op i to dele: Dels opholdet i selve Los Angeles og dels jeres tur til Disneyland, hvor jeg vil anbefale, at I finder et hotel nede i Anaheim, den sydlige forstad til Los Angeles, som ligger en lille times kørsel syd for selve L.A. Her ligger der – som jeg også skrive i artiklen ovenfor – en stribe hoteller i området omkring Disneyland, og det er ikke dyre luksushoteller alle sammen, selvom de naturligvis også findes i Anaheim. I selve Los Angeles ville jeg nok sigte efter fx Santa Monica området – eller alternativt området lige omkring Hollywood Boulevard. Begge steder kan I godt finde gode overnatningsmuligheder til rimelige penge. Den med flybilletterne er sværere: Da I skal rejse i højsæsonen kan det godt betale sig at være tidligt ude, for prisen på flybilletter kender normalt kun en vej efter nytår, og det er opad – i en støt stigende kurve hen mod sommerferien. Men om I allerede skal købe billetter nu eller om I kan vente til fx til efteråret, det kan jeg ikke lige svare jer på. I juli måned kommer “normalpriserne” på flybilletter hos de store selskaber ikke under 5.000 – 7.000 kroner på økonomiklasse – og de kan sagtens blive væsentlig dyrere. Så hvis I kan finde priser p.t. til under det niveau, kan det godt være, at I skal slå sparegrisen itu allerede nu og slå til. Men jeg kan ikke udelukke, at I også kan finde de nuværende priser på flybilletter til sommeren 2016 et stykke ind i efteråret 2015.

 7. Hej Henrik, jeg vil høre dig, hvad du tænker om offentligt transport i Los Angeles. Vi har fundet noget overnatning i Long Beach, og der går et par dage, før vi har bilen. Er det svært at komme rundt i L.A. derfra med det offentlige? P.S. Fantastisk hjemmeside du har. Hilsen Rolf

  • Det kan faktisk godt lade sig gøre at bevæge sig rundt i Los Angeles med offentlig transport – i praksis metroen. I forhold til Long Beach, så er Long Beach forbundet med Downtown med metrolinjen/ sporvognslinien Blue Line. Nu er jeg ikke specielt kendt i Long Beach, så det afhænger lidt af hvor I Long Beach I bor, hvor nemt/ svært I har ved at hoppe på Blue Line. Men man kan fx sagtens tage metroen til både Universal Studios og Hollywood Boulevard. Til efteråret åbner forlængelsen af den “lyseblå” Expo Line, og så kan man tage metroen helt ud til Santa Monica, hvilket er en markant forbedring af den offentlige transport i L.A. Så ja: I kan godt klare jer et par dage i L.A. uden en bil. Tak for jeres ros af Highways-USA, forresten 🙂 Læs mere på http://www.metro.net/riding/fares/

 8. Jeg har lige et spørgsmål vedrørende Booking.com. Når jeg bestiller et hotelværelse for én nat, står der fx “3$ i servicegebyr, og 10 % skat” udover hvad bookingprisen viser. Så værelset 500 kr. + skat = 50 kr. + servicegebyr 20 kr. = 570 kr. i alt for hotelværelset. Mit spørgsmål lyder så bare, om der er flere “grimme” overraskelser, altså er der andre afgifter som de kunne forlange, som ikke er oplyst på booking.com? Mvh. Line

  • Jeg kender ikke ret meget til Booking.com: Jeg benytter selv Hotels.com, som jeg i øvrigt også samarbejder med. På Hotels.com er det totalprisen, der oplyses ved booking. Den lokale hotelskat er mig bekendt altid inkluderet i hos Hotels.com. Jeg kender ikke Booking.com, så det kan jeg ikke udtale mig om. Men det er velkendt, at nogle internationale bookingportaler (både flybilletter, billeje og overnatning) ikke inkluderer fx lokale skatter og afgifter før et stykke inde i bookingen, for på den måde at lade priserne fremstå lavere end de rent faktisk er. Men jeg aner ikke, hvordan Booking.com håndterer skatter og afgifter. På enkelte destinationer som fx i Las Vegas er der i øvrigt en tradition for at opkræve en såkaldt “resort fee” ved ankomst eller afrejse. Så her kommer der altså en ekstra udgift oven i – men det gælder hos alle bookingportaler, mig bekendt. Så jeg kan ikke garantere dig, at du ikke løber ind i flere “overraskelser”. Men nu har jeg fx lige selv booket en stribe hoteller via Hotels.com på min kommende rejse i Florida, og her er der ikke kommet nogen ekstraregninger i løbet af processen. Og jeg regner heller ikke med overraskelser, når jeg ankommer til destinationen. Det har jeg ihvertfald ikke oplevet tidligere, når jeg har benyttet Hotels.com

 9. Super lækker blog 🙂 Vi skal til koncert i Staples Center, mens vi er i LA og havde egentlig overvejet at finde et hotel i nærheden i Downtown LA, men det nævner du ikke? Er det ikke stedet at bo eller hvordan? Måske er det bedre at søge mod nordvest i byen, og så bare transportere sig til Downtown, hvis man skal ned at se Grand Station o.s.v.? 🙂 Pft. Peter & Marina

  • Det er også lidt en fejl, at jeg ikke nævner hoteller i Downtown Los Angeles, for jeg har faktisk selv boet på to af dem i Downtown, dels Millennium Biltmore Hotel og Omni Los Angeles Hotel at California Plaza – det første er et lækkert luksushotel i den dyre ende af skalaen. Det er det andet også, men det ligger lidt med “ryggen” til Downtown. Men der er masser af hoteller i Downtown, men mange hører til i den dyre afdeling, da de er målrettet forretningsfolk, som bor i denne del af byen – mens turist segmentet typisk bor oppe i nærheden af Hollywood og Universal Studios i den nordlige del af byen. Men hvis omdrejningspunktet er en koncert i Staples Center, kan et hotel i Downtown sagtens bruges.

 10. Først og fremmest tak for en fantastisk side, som vi haft stor gavn af. Vi har planlagt en roadtrip rundt i Californien til sommer, og er igang med planlægning af hoteller. Jeg har fundet et motel i Santa Monica, som hedder Rest Haven Motel og er beliggende 815 Grant Street, Santa Monica. Jeg har været inde på Tripadvisor for at læse om motellet, og folk har lidt forskellige holdninger i forhold til sikkerheden i området. Jeg vil derfor høre om du har nogen erfaring med moteller eller området, og kan kommentere på dette? Jeg håber meget at høre fra dig. På forhånd tak, Helena.

  • Jeg kender ikke specifikt det kvarter, som motellet ligger i, men når jeg kigger på kortet, så er placeringen jo fin i forhold til Santa Monica og stranden, så det ville jeg nok lade veje tungest. Jeg kan ikke afvise, at området kan være en smule “rustikt”, men generelt er jeg ikke nervøs for sikkerheden i amerikanske byer. Og med mit kendskab til Santa Monica, så ville jeg ikke afholde mig fra at booke motellet. Når man læser kommentarer fra andre på fx Tripadvisor, så skal man også i høj grad skelne mellem maskine oversatte anmeldelser fra amerikanere (på dansk) og rigtige anmeldelser fra andre danske gæster – hvis der findes sådanne anmeldelser. Min erfaring er, at amerikanske gæster typisk er mere “kritiske” og mere nidkære i forhold til emner som fx sikkerhed – end mange andre nationaliteter ville være. Og ihvertfald mig selv. Så jeg bruger næsten aldrig maskine oversatte kundeanmeldelser som indikation for hoteller eller moteller. Hvis prisen og beliggenheden er god, så vælger jeg hotellet, uanset hvad andre måtte have skrevet. Så jeg bruger mest anmeldelserne som en indikator på niveauet på motellet – og ikke så meget andet. Jeg håber, du kan brug mit svar 😉

   • Vi har lejet huse og lejligheder gennem Homeaway com i både Californien og Florida mange gange. Det er absolut anbefalelsesværdigt. Vær grundig med at læse anmeldelser og tag det relativt bogstaveligt, hvis der klages over boligens stand. Især når man rejser med børn, er det dejligt ikke kun at bo på hoteller, men også at have “rigtige” baser med mulighed for selv at stå for koges af madlavningen og måske kunne vaske lidt tøj og sådan. Sidste sommer lejede vi en lejlighed i San Francisco (levede ikke op til forventningerne) og et hus med pool i Santa Barbara – det sidste var helt fantastisk, og ejerne utroligt imødekommende. Hos Homeaway com er det som regel privatpersoner, der lejer deres feriebolig ud. Nogle gør enormt meget ud af at give info om området, indkøbsmuligheder, restauranter, osv. Det gør opholdet mere unikt, og det kan vi godt lide. Rigtig god tur!

 11. Tak for en fantastisk side! Til sommer skal vi fire uger til USA – blandt andet Los Angeles og San Diego. Vi er en familie på 2 voksne og 3 børn + 2 bedsteforældre. De fleste steder vi vil besøge, bliver med overnatning på hotel, men de to nævnte byer bliver vi 4-5 dage – og vil gerne bo i lejlighed. Har du nogle gode sider du kan anbefale, hvor vi kan finde lejligheder fx. privat udlejning?

  • Tak for jeres ros af Highways-USA 😉 Jeg kender ikke specielt meget til leje af private boliger i USA, og har heller ikke prøvet kræfter med det selv, da jeg typisk kun opholder mig en enkelt eller to dage hver sted, når jeg rejser rundt i USA. Men jeg har skrevet en artikel om ferieboliger i USA, der dog især handler om Florida, hvor der er flest af denne type boliger. Men der er også et par links til andre sites, som kan benyttes over hele USA. Prøv at give et par af disse en chance, og se om der er noget imellem, I kan bruge – http://www.highways-usa.com/rejsetips-ferieboliger/ En anden mulighed er AirBNB – https://www.airbnb.dk/

 12. Nu hvor du skriver lidt om Universal Studios og Disneyland: Har du nogen ide om, hvordan det ser ud med antallet af besøgende i parkerne i december måned? Vi tager nemlig til LA området til jul, og vil gerne besøge de to parker med vores børn. Men hvis man skal tilbringe det meste af tiden med at stå i kø, kan det godt være, at vi finder et andet alternativ. På forhånd tak 🙂

  • Jeg har ikke selv været i USA ved juletid, men jeg er ret sikker på, at der utvivlsomt er mange gæster i parkerne i Californien på den tid af året, hvor folk jo netop holder juleferie og har fri. Desuden er der typisk specielle juleudsmykninger i parkerne, hvilket også tiltrækker gæster. Så jeg kan ikke garantere, at I helt kan undgå køer, men I kan jo købe “fast track” pas til nogle af forlystelserne, hvilket vil nedbringe jeres ventetid noget. Men det koster naturligvis også lidt. Men når I nu er der med børn, ville jeg nok vælge ihvertfald en af parkerne, så I kan opleve julestemningen i fx Disneyland, der nok er den mest “julede” af de to parker. Jeg kender ikke noget til eventuelle juletraditioner i Universal Studios.

 13. Kan det betale sig at besøge en by som Los Angeles, når man ikke har kørekort og derfor ikke har mulighed for at køre rundt? Som udgangspunkt vil det være Disneyland og Universal Studios, som vi vil besøge, undertegnede og min datter på 17 år og eventuelt Venice Beach. Hilsner Charlotte

  • Det kan det faktisk godt, for både Universal Studios og Disneyland er til at komme til med offentlig transport. Jeg har selv taget toget ned til Disneyland for et par år siden, og det er faktisk den “svære” af de to. Hvis vi starter med Universal Studios, så kører metroens Red Line i L.A. direkte op til Universal City stationen tæt ved Universal Studios. Lige ved opgangen fra metrostationen kører der endda en gratis shuttelbus cirka hvert kvarter, som kører direkte over til hovedindgangen ved Universal Studios. Så det kan ikke blive meget nemmere. For Disneylands vedkommende skal I tage det “rigtige” tog – det vil sige Amtrak fra Union Station (hovedbanegården i Los Angeles) ned til Anahaim stationen. Det tager cirka 30-45 minutter fra Union Station, som jeg lige husker det. Toget er Amtraks Pacific Surfliner, som kører hele vejen ned langs Californiens kyst med endestation i San Diego. Fra stationen i Anaheim tog jeg selv en taxa ud til Disneyland – det tog cirka 5 minutter, men man kan også vælge Anaheim Resort Transit Route 15 bussen, som kører direkte til Disneyland. Amtraks Pacific Surfliner kører som jeg lige husker det mindst en gang i timen. Venice Beach er lidt mere besværlig uden bil, så det ville jeg droppe. Men parkerne kan I sagtens snuppe med offentlig transport. God fornøjelse!

 14. Vi har planer om at foretage følgende rejse: Los Angeles to nætter, Las Vegas to nætter inkl. helikoptertur, Yosemite en nat, San Francisco fem nætter, Highway 1 nat, strand/ Santa Monica eller lignende fem nætter. Vi vil gerne ende ved en pæn strand og nyde de sidste dage. Men hotellerne virker rigtig dyre ved Santa Monica – har du et forslag eller eventuelt et forslag til et nærliggende sted? Hilsen Marianne

  • Hej Marianne – det lyder som en dejlig tur. Prøv at se på Venice on the Beach Hotel. Så vidt jeg husker var det ikke specielt dyrt og beliggenheden er rigtig god for badeferie. Det ligger ved Venice Beach, men er også tæt på Santa Monica Beach og Marina Del Rey. Og faktisk også tæt på LAX hvis I skal flyve hjem derfra. Alternativt lidt længere oppe ad Hwy 1 i Santa Barbara eller helt oppe ved Pismo Beach, hvilket vil give lidt længere kørsel til lufthavnen.

  • Santa Monica er generelt en dyr bydel, især når det gælder hotellerne langs stranden. Mona’s ide om at søge mod Venice Beach er et godt bud, da priserne hernede er lidt mere moderate. Der ligger en række moteller og hoteller af mere moderat standard, og skal det ikke lige være med strandudsigt, kan I sagtens finde noget til en god pris. Med til historien hører, at Venice Beach har ry for at være et mere “rustikt” nabolag, men det er især om aftenen når mørket falder på. I dagtimerne er der ikke problemer i Venice. Alternativt skal I søge lidt ind i landet: Der ligger et par hoteller langs Santa Monica Boulevard, men også her er niveauet svingende.