Når I skal vælge overnatning i Los Angeles, gælder det om at finde et hotel, der ligger nogenlunde fornuftigt i forhold til L.A.’s seværdigheder.

De fleste turister i Los Angeles skal opleve Hollywood og Universal Studios. Derfor skal I sigte efter det nordlige Los Angeles eller Santa Monica, så I bor i rimelig køreafstand fra Los Angeles’ filmseværdigheder, så I ikke bruger for meget tid på transport.

Hoteller i bydelen West Hollywood
Hoteller ved Disneyland i Anaheim (syd for Los Angeles)
Hoteller i Santa Monica tæt ved Stillehavskysten

Hoteller ved Los Angeles International Airport

Hoteller ved Hollywood Boulevard
Der ligger en hel stribe hoteller og moteller langs med Hollywood Boulevard – især koncentreret omkring krydset Hollywood og Highland, der er hjertet i Hollywood et stenkast fra bl.a. Dolby Theater, hvor Oscar uddelingen finder sted hvert år i slutningen af februar. Her kan I finde overnatning i mange forskellige prisklasser.

Skal det være solid motelstandard, har både Days Inn, Rodeway Inn, Quality Inn og Holiday Inn Express, hoteller i gå afstand fra Hollywood Boulevard og Walk of Fame med de berømte stjerner i fortorvet.

Efter mørkets frembrud kan enkelte sidegader til Hollywood Boulevard føles en anelse utrygge. Det gælder dog ikke selve Hollywood Boulevard, hvor det næsten altid vrimler med turister. Og man kan altså forholdsvis nemt finde prisbillig overnatning i området.

Jeg har selv boet på hostel/ vandrehjem ved tæt ved Hollywood Boulevard: USA Hostels har et vandrehjem tæt ved Hollywood Boulevard, der ligger i gå afstand fra Dolby Theater og stjernerne på Hollywood Boulevard.

Hoteller i West Hollywood
Bydelen West Hollywood ligger strategisk godt placeret mellem selve Hollywood mod øst og så Beverly Hills mod vest. Her kan I både finde en række hoteller langs Santa Monica Boulevard og langs den berømte Sunset Boulevard med sine store reklameskilte, restauranter, barer, natklubber. m.v.

Jeg har været i West Hollywood to gange inden for de seneste par år, både i 2018 og igen i 2019. Med afsæt i begge besøg har jeg skrevet en artikel udelukkende om hoteller og overnatning i West Hollywood

Hoteller ved Universal Studios
Der ligger to hoteller klods op og ned ad Universal Studios, så man bogstavelig talt kan på direkte over i parken. Det er dels Hilton Los Angeles Universal City og nabohotellet Sheraton Universal Hotel.

Hvis de to muligheder ligger uden for jeres økonomiske rækkevidde, ligger der også et par økonomi moteller ret tæt på Universal Studios. Men hvis I alligevel skal køre, kan I lige så godt tage et hotel i nærheden af Hollywood Boulevard og så køre de cirka 15 minutter, der er fra Hollywood Boulevard op til Universal Studios (afhængig af tidspunktet på dagen i forhold til trafik).

I kan også tage metroen: Den røde metrolinje i Los Angeles kører direkte mellem metrostationen ved Hollywood/ Highland og op til Universal/ Studio City stationen – med kun et stop.

Hoteller ved Disneyland i Anaheim
Disneyland og naboparken California Adventure ligger en times kørsel syd for selve Los Angeles. Skal I besøge Disneyland, giver det rigtig god mening at booke et hotel nede ved Disneyland i stedet for oppe i Los Angeles, så I slipper for at køre frem og tilbage.

Jeg brugte en uge i Anaheim i Californien i juni 2019 i forbindelse med en rejsemesse, og har skrevet en ny artikel om hoteller og overnatning nede ved Disneyland i Anaheim syd for Los Angeles.

Hoteller i Santa Monica
Santa Monica ligger cirka 8 miles/ 12 kilometer nord for Los Angeles International Airport (LAX) som alle internationale flyselskaber flyver til – inklusiv SAS fra Stockholm og Norwegian med deres direkte rute fra København. Desuden ligger Santa Monica i rimelig køreafstand fra Hollywood og Universal Studios, og derfor er bydelen ud til Stillehavet et godt udgangspunkt for jeres ophold i Los Angeles.

Der findes hoteller og moteller i alle prisklasser i Santa Monica, men som fingeregel kan man sige, at jo tættere på stranden I ønsker at bo desto dyrere bliver hotellerne. Der ligger en stribe luksuriøse hoteller i området tæt ved Santa Monica Pier, langs kystvejen Ocean Avenue og Downtown Santa Monica.

Er I på jagt efter lidt billigere overnatning, ligger der flere budgetmoteller langs Santa Monica Boulevard lidt væk fra kysten. Santa Monica Boulevard er i øvrigt identisk med den gamle Route 66, der slutter i netop Santa Monica. Det gælder bl.a. Days Inn Santa Monica og Holiday Inn Express.

I kan også søge ned mod Venice Beach, som ligger lige syd for Santa Monica, hvor der findes flere prisbillige moteller langs med Lincoln Boulevard, der er identisk med Californiens Highway 1.

Der ligger også flere hoteller ude i selve Venice Beach, både mere luksuriøse og billigere hoteller/ moteller. I skal dog være opmærksomme på, at Venice Beach kan være et lidt usikkert område at færdes i efter mørkets frembrud, mens der ikke er nogen problemer i dagtimerne, hvor det vrimler med turister.

Hvis man rejser på rygsækbudget, så overvej Santa Monica Hostel, som jeg selv har boet på. Det ligger perfekt midt i Santa Monica og i gåafstand fra Santa Monica Pier og andre seværdigheder i byen. Men det kræver, at man fx er klar til at sove på fællesværelse med op til syv andre personer af samme køn.

Hoteller ved Los Angeles International Airport
For at være på den sikre side i forhold til at nå jeres fly ud af Los Angeles – med L.A.’s intensive trafik i baghovedet – kan det være en god ide at tage den sidste overnatning i Californien på et lufthavnshotel ved LAX – Los Angeles International Airport.

Her findes der naturligvis også en stribe hoteller, der i øvrigt i nogle tilfælde tilbyder gratis transport fra hotellet over i lufthavnen – afhængig af prisklassen på hotellet. Alle de store hotelkæder – stort set uden undtagelse – har hoteller ved LAX. Det gælder bl.a. Super 8 Los Angeles LAX Airport, Holiday Inn LAX Airport, Crowne Plaza Los Angeles International Airport, Hilton Los Angeles Airport, Marriott Los Angeles Airport, m.fl.

Hoteller i bydelen West Hollywood
Hoteller ved Disneyland i Anaheim (syd for Los Angeles)
Hoteller i Santa Monica tæt ved Stillehavskysten

Hoteller ved Los Angeles International Airport

Af Henrik Lange, Highways-USA.com
Denne artikel er senest opdateret i juli 2019, baseret på mit besøg i Los Angeles i juni 2019.

Jeg optjener provision, når I vælger at booke hoteller og overnatning i Los Angeles via Highways-USA.com Indtægterne bliver brugt til nye reportagerejser til USA, men også til nye investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning og jeres bookinger.